PREUSMERITEV SEKUND

SUV C5 Aircross izbran za finalista COTY 2019

Žirija natečaja za evropski avto leta (Car of the Year) je med 38 potencialnimi kandidati uradno proglasila sedem finalistov. Med finalisti tega prestižnega tekmovanja je tudi novi SUV Citroën C5 Aircross. Evropski avto leta 2019 bo proglašen 4. marca naslednje leto na Ženevskem avtomobilskem salonu.

Organizacijski odbor natečaja "Evropski avto leta" podeljuje nagrado za najboljši avto leta že od lega 1964. Pri glasovanju sodeluje šestdeset novinarjev iz 23 evropskih držav. Zmagovalca izberejo na podlagi raznih kriterijev, kot so razmerje med kakovostjo in ceno, oblikovanje, udobje, varnost, tehnologije in okoljska učinkovitost.

c5air coty

Novi SUV Citroën C5 Aircross se je uvrstil med sedem finalistov, ki se bodo potegovali za naziv Evropski avto leta 2019. Novi SUV C5 Aircross se ponaša z mogočnim dizajnom ter izstopa zaradi edinstvenega, energičnega in prepričljivega videza. Najnovejši ambasador znamke Citroën je bil prvič postavljen na ogled javnosti na avtomobilskem salonu v Parizu, skupno pa je bilo zanj do danes v Evropi prejetih že več kot 1500 naročil, čeprav bo njegova prodaja stekla šele v decembru. Novi SUV C5 Aircross svoje kupce prepriča z robustno in izklesano oblikovno zasnovo, ki je prežeto z močjo, vendar brez kakršnekoli prevzetnosti. Svojo drugačnost med športnimi terenskimi vozili zaznamuje s tekočimi linijami, ki jih krasijo prepoznavni grafični elementi, kot so zaščite Airbump®. Kot znanilec programa Citroën Advanced Comfort® nam novi SUV C5 Aircross ponuja obilo inovacij s področja vsesplošnega udobja, zlasti z vzmetenjem s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki in sedeži Advanced Comfort, pa tudi s kakovostjo bivanja in vzornimi možnostmi za modularno razporeditev, ki izhajajo iz strokovno podkovanega znanja znamke Citroën s področja enoprostorskih vozil. Novi SUV C5 Aircross je v trendu s časom opremljen z 20 modernimi tehnologijami za pomoč pri vožnji in s 6 naprednimi tehnologijami za vzpostavitev povezave.

 

Citroën z več kot 590.000 prodanimi vozili v Evropi beleži že 5. zaporedno leto rasti, kar predstavlja nov rekord prodaje v zadnjih sedmih let oziroma 6-odstotno rast prodaje v primerjavi z istim obdobjem leta 2017. Eno leto za novim kompaktnim SUV-jem Citroënom C3 Aircross oziroma prvim modelom Citroënovega ofenzivnega naskoka na segment SUV, ki je bil lansiran 2017 in za katerega je bilo skupno prejetih že 120.000 naročil, zdaj novi SUV Citroën C5 Aircross naznanja nadaljevanje stilskega preporoda znamke in bo Citroënu omogočil še naprej nizati uspehe.

 

Po zaključku primerjalnih testov sedmih finalistov, ki bodo potekali februarja 2019, bo model z največ osvojenimi glasovi proglašen za dobitnika naziva tega prestižnega izbora. Z nazivom pa bo okronan 4. marca 2019, na predvečer otvoritve Ženevskega avtomobilskega salona.

Top