PREUSMERITEV SEKUND

SUV CITROËN C3 AIRCROSS OSVOJIL 5 ZVEZDIC

Za novega Citroëna C3 Aircross, ki se ponaša z edinstveno morfološko zgradbo in mogočno postavo polno svežine, je bilo v Evropi skupno prejetih že več kot 20.000 naročil. Kupce je prepričal njegov potniški prostor, ki je bil deležen edinstvenega strokovnega znanja znamke Citroën s področja prostorne notranjosti, modularnosti in osvetljenosti. Vozilo ponuja visoko raven udobja in varnosti, 12 modernih tehnologij za pomoč pri vožnji, štiri tehnologije za povezljivost in se lahko poleg tega odslej pohvali še s 5 zvezdicami, ki jih je prejel na testih Euro NCAP. Ta dosežek je sinonim za brezskrbnost, ki jo urbano športno terensko vozilo nudi svojim potnikom med vožnjo po mestu in tudi izven njega, kjer se dobro znajde po zaslugi tehnologije Grip Control s sistemom za pomoč pri spustu po strmini (Hill Assist Descent).

a

a

a

 

Prodaja novega Citroëna C3 Aircross je stekla v oktobru, do danes pa je bilo v Evropi skupno zabeleženih že več kot 20.000 naročil, od tega kar 12.000 v Franciji. To je izjemno velik komercialni uspeh najnovejše produktne ofenzive znamke, ki je danes prejela še zasluge zaradi odlične stopnje varnosti. C3 Aicross je ob osvojitvi 5 zvezdic po strogem protokolu 2017 organizacije Euro NCAP pridobil še en pomemben adut. Ta ocena dodatno potrjuje številne kakovostne lastnosti in neizmerno privlačnost tega zares kompaktnega športnega terenskega vozila!

 


NOVI KOMPAKTNI SUV C3 AIRCROSS: 5 ZVEZDIC NA TESTNIH TRČENJIH Euro NCAP

Novi kompaktni SUV C3 Aircross, ki lahko na svojih 4,15 metrih dolžine udobno prepelje do pet potnikov, je potrdil svojo kakovost na področju varnosti, saj je na zadnjih trčenjih 2017 organizacije Euro NCAP prejel maksimalno število zvezdic. Model C3 Aircross si je pet zvezdic prislužil z dobrimi rezultati v vseh kategorijah, hkrati pa ta ocena priča o njegovi uspešni zasnovi z vidika pasivne varnosti, varnosti pešcev in vrhunskih tehnologij za pomoč pri vožnji.
Ta ocena, ki je po posameznih točkah podrobno obrazložena v nadaljevanju, je nagrada za vložen trud tekom razvoja novega vozila C3 Aircross, hkrati pa tudi za bogato opremo za udobje in varnost, ki je na voljo za tega kompaktnega športnega terenca.

 • Zaščita odraslih: ocena 32,6 točk  oziroma 85 %
  Čelno trčenje ob zmečkljivo oviro = 7,8 točk /8
  Čelno trčenje ob nezmečkljivo oviro = 7,7 točk /8
  Bočno trčenje = 8 točk /8
  Bočno trčenje v steber = 7,5 točk /8
  Whiplash ali trk od zadaj = 1,6 točk/3C3 Aircross ponuja toplo in gostoljubno notranjost, zasnovano kot čisto poseben življenjski prostor, ki je poleg tega tudi varen. Tudi za volanom se C3 Aircross izkaže s svojim športnim terenskim značajem in z izjemnimi voznimi lastnostmi. Tako voznik kot tudi potniki se počutijo varno in imajo v potniškem prostoru na voljo najvišjo raven zaščite.
 • Zaščita otrok: ocena 40,5 točk oziroma 82 %
  Novi kompaktni SUV C3 Aircross, ki je namenjen zlasti mladim parom, pa tudi mladim staršem oziroma starim staršem, izstopa zaradi odlične zaščite za otroke.
 • Zaščita pešcev: ocena 27,0 točk oziroma 64 %
  Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross se dobro znajde v mestu, hkrati pa nudi odločno terenske zmogljivosti za pobeg v neznano, s čimer zna ustreči zahtevam sodobnega načina življenja in zagotavlja zelo zanesljivo zaščito pešcev.
 • Sistemi za pomoč: ocena 7,2 točk oziroma 60 %
  Zasnova novega kompaktnega športnega terenskega vozila Citroën C3 Aircross, ki temelji na programu Citroën Advanced Comfort®, je bila dovršeno izdelana, tako da bo vsaka vožnja še bolj enostavna in varna po zaslugi intuitivnih tehnologij, ki zagotavljajo varnost in brezskrbnost za volanom. Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross ponuja kar 12 vsakodnevno uporabnih tehnologij za pomoč pri vožnji in varnost.

 

 

NOVI KOMPAKTNI SUV C3 AIRCROSS: 12 SISTEMOV ZA POMOČ PRI VOŽNJI

 

 • Grip Control® s pomočjo pri spustu po strmini Hill Assist Descent (za doplačilo pri izvedenki Shine): za nadzor nad vlečno močjo na vseh vrstah cest in najvišjo hitrostjo celo na strmem klancu.
  Samodejno zaviranje v sili (Active Safety Brake) z zvočnim in vizualnim opozorilnikom: zmanjša ali prepreči nevarnosti za trčenje s prednje strani z zaviranjem namesto voznika. Večfunkcijska kamera na zgornjem delu vetrobranskega stekla zaznava mirujoče in premične ovire, pa tudi pešce, ki prečkajo cesto pred vozilom. Od hitrosti 5 km/h do najvišje hitrosti zaznavalo samodejno sproži zaviranje, čim je zaznana nevarnost naleta. Od hitrosti 5 km/h pa vse do najvišje hitrosti sproži zvočni in vizualni opozorilnik, čim zazna nevarnost naleta.
  Barvni prosojni zaslon za prikaz podatkov: na katerem ima voznik vse informacije, potrebne za vožnjo, v svojem vidnem polju. Informacije (hitrost, referenčna vrednost tempomata in omejevalnika hitrosti, indikator navigacije ...), ki se v barvah projicirajo na prosojni zaslon, so stalno dostopne brez odmika pogleda s cestišča.
  Prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti in priporočilo za hitrost vožnje (v serijski opremi): za posredovanje informacije o priporočeni hitrosti do voznika prek instrumentne plošče, da si lahko voznik hitrost shrani kot referenčno vrednost tempomata - omejevalnika hitrosti vozila.
  Samodejni preklop med dolgimi in zasenčenimi lučmi: vozniku zagotavlja bolj varno nočno vožnjo s samodejnim preklapljanjem iz dolgih na zasenčene luči (in obratno), odvisno od pogojev osvetlitve v okolici in od prometa.
  Kamera za pomoč pri vzvratni vožnji Top Rear Vision: za razširjeno vidljivost in enostavno izvajanje manevrov. Ob preklopu v vzvratno prestavo kamera prikaže na 7-palčnem zaslonu na dotik sliko območja za vozilom, na kateri so navedene barvne oznake, ki prikazujejo oddaljenost od morebitnih ovir ter rekonstruirano sliko območja za vozilom, prikazano pod kotom 180°.
  Park Assist: za bolj brezskrbno, enostavno in varno izvajanje manevrov med parkiranjem. To je aktiven sistem za pomoč pri pravokotnem in bočnem parkiranju. Na voznikovo zahtevo samodejno poišče parkirno mesto in upravlja krmilni mehanizem, s čimer poskrbi za varno parkiranje. Vozniku preostane le, da vklopi vzvratno prestavo in nato pospešuje oziroma zavira.
  Opozorilnik nenamerne spremembe voznega pasu (v serijski opremi): pomaga premagati trenutek nepozornosti za volanom pri hitrosti nad 60 km/h. Sistem zazna nenamerno vožnjo čez neprekinjeno ali prekinjeno belo talno črto brez vklopljenega smernega kazalca na ustrezni strani ter na to opozori voznika z zvokom in grafičnim opozorilom na instrumentni plošči.
  Sistem za nadzor mrtvega kota: s prikazom simbola v zunanjih ogledalih opozarja na prisotnost vozila v mrtvem kotu.
  Opozorilnik na voznikovo nepozornost: sistem pomaga premagati zaspanost in nadzoruje voznikovo obnašanje prek večfunkcijske kamere, ki je nameščena na zgornjem delu vetrobranskega stekla. Voznika opozori, da mu je padla pozornost. Sistem ocenjuje stanje voznikove pozornosti prek ugotavljanja odstopanj v smeri vožnje glede na talne označbe. Funkcija je še posebej prilagojena hitrim cestam in hitrosti višji od 65 km/h.
  Coffee Break Alert ali opozorilnik za premor med vožnjo (v serijski opremi): opozori voznika, da je čas za premor po dveh urah neprekinjene vožnje s hitrostjo nad 70 m/h.
  Prostoročni dostop in zagon: za zaklepanje, odklepanje in zagon vozila brez izstavitve ključa iz žepa. Avtomobil prepozna svojega voznika, čim se mu približa.

 


Med tehnologijami za vzpostavitev povezave, s katerimi je opremljen novi kompaktni SUV C3 Aircross, pa velja izpostaviti še en zelo pomemben sistem za varnost, to je sistem za klic v sili CITROËN Connect Box s paketom SOS in avtomobilsko asistenco, ki v primeru okvare ali prometne nesreče omogoča vozniku, da s pomočjo te storitve vzpostavi povezavo s specializirano službo za pomoč.

 

 

 ncap 5

 


 

Top