PREUSMERITEV SEKUND

V POISSYJU PROIZVEDLI ŽE 500.000 CITROËNOV C3

CITROËN C3, ki je prava uspešnica z že več kot 3,5 milijoni prodanimi primerki po celem svetu od lansiranja v letu 2002, še danes navdušuje z edinstvenimi značajskimi lastnostmi in izjemnimi zmogljivostmi. Njegov uspeh dokazuje tudi tovarna v Poissyju, kjer vozilo proizvajajo od leta 2009 dalje in od koder bo danes z montažne linije zapeljal petsto tisoči primerek modela C3, ki od leta 2013 nosi oznako « Origine France Garantie » (proizvedeno v Franciji z garancijo).

V Sloveniji je bilo od leta 2002 pa do današnjih dni prodanih 12.076 vozil  CITROËN C3.

CITROËN C3 se ponaša z očarljivimi značajskimi lastnosti in edinstveno obliko karoserije, ki je umirjena zaradi zaobljenih površin in hkrati dinamična zaradi tekočih in napetih linij. Razpolaga z inteligentno arhitekturno zgradbo in sodi med najbolj kompaktna vozila svojega tržnega razreda s 3,94 m dolžine, 1,71 m širine in premerom obračalnega kroga 10,2 m, s čimer je idealno primeren za mestno rabo. Kompaktna zunanjost pa ne pomeni slabše kakovosti bivanja, saj vozilo nudi velik potniški prostor in 300 litrov prostornine v prtljažniku, s čimer sodi med najboljše primerke svojega razreda.

 

 

 

 

Notranjost vozila C3 je gostoljubna in seveda tudi moderna zahvaljujoč novemu 7-palčnemu zaslonu na dotik, ki se je prodajnemu programu pridružil spomladi 2015 in nudi:

- nov navigacijski sistem na dotik za pregledovanje zemljevidov v ptičji perspektivi, prikaz omejevalnika hitrosti vozila, upoštevanje razmer v prometu in možnost izbire najbolj varčne poti za najnižjo porabo goriva;

- multimedijske funkcije (avtoradio, prenos avdio vsebin, priklop prenosnih naprav);

- telefon (funkcija za prostoročno telefoniranje prek povezave Bluetooth, dostop do imenika in upravljanje dveh klicev);

- nastavitve parametrov vozila.

 

C3 je zares pravi vir dobrega počutja telesa in duha zahvaljujoč potniškemu prostoru, ki ga preplavlja svetloba po zaslugi vetrobranskega stekla Zénith. Slednji kot pravi tehnološki podvig nudi potnikom veliko vidno polje pod kotom 80° navzgor in jim daje občutek svobode.

 

Deležen je bil tudi celotnega strokovnega znanja znamke s področja udobja, tako da svojim potnikom nudi mehko vožnjo in zvočno udobje.

 

C3 je enako okreten v mestu kot izven njega zahvaljujoč stabilni legi na cesti in paleti zmogljivih motorjev.

 

Ponuja namreč pester izbor motorjev, ki ustrezajo prihodnjim emisijskim standardom Euro6. Med bencinskimi motorji je to družina PureTech (emisije CO2 od 97 g do 107 g), med dizelskimi pa so to motorji BlueHDi (emisije CO2 od 79 g do 90 g).

 

Za CITROËNA C3 so na voljo:

- 4 kombinacije bencinskih motorjev/menjalnikov (PureTech 68 BVM, PureTech 82 BVM, PureTech 82 S&S ETG in PureTech 110 S&S BVM) in 2 dizelska motorja (BlueHDi 75 BVM, BlueHDi 100 S&S BVM). Za nobeno od teh izvedenk ni predpisan ekološki malus.

- 3 nivoji opreme (Attraction, Confort in Exclusive).

- 9 barv karoserije (bela Blanquise, biserno bela, modra Belle-île, modra Encre, modra Virtuel, siva Aluminium, siva Shark, Karma, črna Perla Nera, rdeča Rubi).

Top