PREUSMERITEV SEKUND

ŽENEVA 2015: DS VSTOPA V NOVO DOBO V ZNAMENJU AVANTGARDNOSTI

DS bo prvič kot samostojna blagovna znamka sodelovala na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi. Pomembna etapa, ki naznanja začetek nove dobe, saj bo ob tej priložnosti DS celotnemu svetu premierno predstavila: svoj novi logotip, podpis blagovne znamke "Spirit of avant-garde" in novo vozilo DS 5. Obiskovalci si bodo lahko od 5. do 15. marca 2015 na stojnici znamke DS (paviljon 6 razstavišča Palexpo) ogledovali konceptno vozilo DIVINE DS ter dva razstavna modela DS 5 Moon Dust in DS 21 Pallas ‘modelno leto 2015’. Na tem mednarodnem dogodku bo imela DS, nova znamka razreda Premium, možnost znova potrditi svojo ambicijo: francoski avtomobil želi ponovno popeljati med znamke višjega razreda.

1955–2015 : 60 LET AVTOMOBILA DS

«Francoska avtomobilska znamka DS je bila ob svojem nastanku leta 2014 osnovana na izjemni dediščini avtomobila DS 19, ki je bil izdelan pred 60 leti. Ta legendarni avtomobil je izražal vrednote inovativnosti, odličnosti in avantgardnosti. Oba z bratom, modelom SM, sta postala simbol francoskih avtomobilov višjega razreda. Tako kot DS iz leta 1955 tudi današnja vozila DS združujejo izjemen stil in tehnologijo, udobje in dinamičnost, plemenite materiale in eleganco. Zgodovina se nadaljuje, da bosta ti dve črki po vsem svetu še naprej utelešali avtomobilski prestiž.»
Yves Bonnefont
Generalni direktor znamke DS


2015, LANSIRANJE ZNAMKE DS


DS, ki je uradno postala tržna znamka 1. junija 2014, jasno kaže svojo ambicijo: francoski avtomobil želi ponovno popeljati med znamke višjega razreda. DS ohranja vrednote inovativnosti in prepoznavnosti, ki jih je podedovala od avtomobila DS iz leta 1955. Ponudba DS, ki je bila zasnovan za kupce, ki se želijo izraziti, obsega vozila DS 3, DS 3 CABRIO, DS 4, DS 5, DS 5LS* in DS 6*. V letu svojega lansiranja 2015 znamka proslavlja 60-letnico prvotnega modela DS in bo na avtomobilskem salonu v Ženevi razkrila svoj podpis "DS AUTOMOBILES, SPIRIT OF AVANT-GARDE", ki izraža stanje duha znamke DS. Ob tej priložnosti bo predstavljen tudi novi DS 5. Slednji bo ustoličil podobo znamke prek novega prednjega dela, tehnološke opreme, prefinjenosti ter zmogljivih in učinkovitih motorjev.
*Naprodaj samo na Kitajskem tržiščuNOVI LOGOTIP IN PODPIS ZA NOVO ZNAMKO DS


Tako kot DS iz leta 1955 je tudi znamka DS, ki je bila uradno ustanovljena junija 2014, nastala v Parizu. Danes nam razkriva svoj novi logotip, ki ga tvori monogram DS, impozantno nameščen nad napisom "DS AUTOMOBILES". Napis, ki je namenoma zapisan v francoščini, je odsev francoskih korenin znamke in prek tega ponazarja pozicijo znamke DS, ki sloni na strokovnem avtomobilskem znanju visokega razreda.
Na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi bo DS razkrila tudi svoj podpis znamke: SPIRIT OF AVANT-GARDE (Avantgardni duh). Podpis v angleškem jeziku pa nakazuje na mednarodne ambicije znamke DS. Ponazarja filozofijo, po kateri znamka ponuja svojim kupcem vozila z izjemnim stilom in resnično tehnološkimi funkcijami, z elegantno in skrbno izdelanimi podrobnostmi ter vozila, ki jih je zaznamovalo dinamično udobje. SPIRIT OF AVANT-GARDE odraža tudi odnos znamke DS, to je povabilo tistim, ki z njo delijo isto optimistično vizijo in prav tak avantgardni duh.NOVI DS 5: UTELEŠENJE ZNAMKE DS


Nihče ne more poosebljati bolje tega podpisa SPIRIT OF AVANT-GARDE kot vozilo! Tako si bodo lahko obiskovalci avtomobilskega salona v Ženevi premierno na svetu ogledali novo vozilo DS 5, paradnega konja znamke DS, ki kot prvo predstavlja novo podobo znamke prek novega prednjega dela DS Wings in drugih sprememb, značilnih za DS!

Avantgardni stil, dinamično obnašanje vozila na cesti, elegantno in skrbno izdelane podrobnosti ter vrhunska tehnologija, novi DS 5 vsebuje vse atribute današnjih in prihodnjih vozil DS.
Nepogrešljiv element vsakega prestižnega vozila: prednji del. Pri novem DS 5 je prednji del prestižnejši in ima več značaja. Na njem je izklesana, pokončna okrasna maska z logotipom DS na sredini - maska nosi ime DS Wings in se spogleduje s starimi modeli DS - ter žarometi s tehnologijo "DS LED Vision".

V notranjosti je voznikovo mesto v obliki letalskega kokpita opremljeno s 7-palčnim zaslonom na dotik zadnje generacije, ki omogoča dostop do povezljivih storitev. Od lansiranja vozila dalje bo lahko stranka izbirala med petimi zmogljivimi motorji, ki nudijo moč (navor vse do 400 Nm, odvisno od motorja) in energetsko učinkovitost (z emisijami od 100 g/km in celo vse do 90 g/km, odvisno od motorja).
S temi novimi elementi ob boku že uveljavljenih odlik, kot sta avantgarden dizajn in prefinjenost do najmanjših detajlov je novi DS 5 resnično pravi paradni konj tržne znamke DS.DS 5 MOON DUST: RAZSTAVNI MODEL, KI POVELIČUJE NOVO VOZILO DS 5!


Mat siva barva po navdihu letalstva, posebna dodelava kromanih elementov … DS 5 Moon Dust je bil do potankosti dodelan, da bi poudaril novo prednjo okrasno masko DS! Več svetlobe in sijaja kromanih delov v prednjem delu kot kontrast ostalim stilskim elementom karoserije, ki so obdelani v temnem kromanem odtenku, poimenovanem "Dark chrome".

Da ta prednji del ne uide nobenemu pogledu, ima šestkotna okrasna maska DS Wings edinstven, izklesan in grafičen dizajn, s čimer izpostavi veličastnost monograma DS. Njegova obroba izpostavi eleganco in se prek dveh svetlobnih vodnikov razteza v notranjost žarometov.

DS 5 Moon Dust se ponaša tudi z izjemno prefinjeno notranjostjo, ki voznika obda z ambientom, ki priča o vrhunskem znanju s področja zaključne dodelave. Za končno obdelavo oblazinjenja je bila uporabljena tehnika umetniške izdelave usnjenih izdelkov, seveda pa tudi plemenitost uporabljenih materialov ne zaostaja. Povoščeno rjavo usnje, sedežne prevleke v vzorcu paščka zapestne ure, plošče vrat z oblogo iz plisirane svile ter vdelane dekoracije iz matirane Makassar ebenovine … Iz teh materialov, ki sodijo na raven najboljših znamk visoke mode, je izdelana notranjost vozila DS 5 Moon Dust.

DS Moon Dust je opremljen s hibridnim dizelskim motorjem.DS 21 PALLAS ‘MODELNO LETO 2015’: POČASTITEV ZGODOVINE


Še en razstavni model, ki se spogleduje z zgodovinskim vozilom DS iz leta 1955 je DS 21 Pallas ‘modelno leto 2015’. Legendarno vozilo, ki letos praznuje svojo 60-letnico, tvori dediščino, iz katere danes znamka DS črpa svoj navdih. Ekipam oblikovalskega studia znamke DS je uspelo ‘prenoviti’ model DS 21 Pallas v želji po združitvi «dediščine in sedanjosti». Model, ki bo razstavljen na Ženevskem salonu, bosta krasili satinirana modra barva Encre, ki se ujema z barvo novega DS 5 ob lansiranju, in notranjost v polanilinskem usnju «Criollo», ki spominja na najbolj luksuzne izvedenke DS današnjih dni.DIVINE DS: PRIHODNOST ZNAMKE DS


Vizija prihodnosti znamke DS je prav tako ena od zvezd Ženevskega salona prek vozila DIVINE DS. Konceptno vozilo Divine DS, ki je bilo predstavljeno na svetovnem salonu v Parizu leta 2014, je koncentrat DNK znamke DS in njene prihodnosti. V Parizu razvit in zasnovan manifest stila povezuje prefinjenost s tehnologijo. Prepoznaven je po kompaktni štirivratni obliki karoserije ter močnem in plemenitem stilu, ki ga krepijo še prepoznavni grafični elementi. Njegova notranjost je po svoji drzni obliki neprimerljiva s čimerkoli doslej. Odločno tehnološki izdelek DIVINE DS je opremljen z laserskimi žarometi, fasetami, ki se vzdigujejo nad zadnjim steklom za optimalno aerodinamičnost, vgrajeno kamero za vzvratno preglednost, voznikovim mestom v stilu kokpita, v katerem prevladujejo digitalni elementi ...

DIVINE DS predstavlja nov koncept "hipertipizacije", ki ponuja tri med seboj zamenljive kombinacije notranje opreme, vsako s svojo lastno značilno osebnostjo: "Parisienne Chic", "Mâle" in "Fatale Punk".NOVE POVEZLJIVE STORITVE


Da bi bila vozila DS resnično tehnološka, jih pri znamki opremljajo s ponudbo povezljivih storitev, ki so enostavne za uporabo in osredotočene na kupca:
•    novi 7-palčni zaslon na dotik, ki bo v prvi polovici leta na voljo za vsa vozila DS. Vgrajen je v novi DS 5 in je združljiv s storitvijo New Mirror Screen. Slednja omogoča uporabniku dostopiti do združljivih aplikacij njegovega pametnega telefona prek zaslona v vozilu in to brez pritiskov na telefon. Na voljo bo od pričetka prodaje vozila dalje.

•    enota DS Connect Box, ponudba inovativnih povezljivih storitev, ki so jih razvili kot odgovor na pričakovanja kupcev tržne znamke z vidika varnosti, prihrankov časa, finančnih sredstev in udobja. Ta skupek povezljivih storitev s tehničnega vidika sloni na opremi, ki je vgrajena v vozilo. Na razpolago so štiri storitve:
-    Paket SOS & Assistance: samodejni klic v sili ali vzpostavitev neposredne povezave s klicnim centrom za pomoč v sili s preprostim pritiskom na tipko «SOS».
-    Paket Monitoring: virtualna servisna knjižica (samodejno spremljanje števila prevoženih kilometrov in opozorilo o predvidenih servisnih pregledih) in nasveti za eko vožnjo na podlagi tehničnih informacij, ki jih posreduje vozilo.
-    Paket Mapping: lokalizacija vozila (omogoča uporabniku na primer najti parkirno mesto) in posredovanje informacij prek e-pošte v primeru prihoda ali odhoda iz geografskega območja (s tem lahko na primer svojim bližnjim samodejno sporočimo, kdaj bomo prispeli na cilj).
-    Paket Tracking: v primeru kraje se geografski položaj vozila samodejno posreduje varuhom reda in miru.

•    In nenazadnje še nova mobilna aplikacija, poimenovana MyDS, ki je na voljo za pametne telefone s sistemom iOS/Android. MyDS združuje skupek funkcij za: iskanje parkiranega vozila, nadaljevanje poti do cilja peš, opomnik na termine za vzdrževanje, dostop do dokumentacije vozila, ... Cilj? Stranko spremljati na vseh poteh in ji nuditi intuitivne in inovativne storitve. Z aplikacijo MyDS ima uporabnik na razpolago vse informacije o svojem vozilu in o posebnih ponudbah za kupce vozil DS.

Oglejte si video posnetek DS 60 let

 

Top