PREUSMERITEV SEKUND

KAKO DELUJEJO?

Udobno vzmetenje je zapisano v genih znamke CITROËN. Z svojim strokovno podkovanim znanjem znamka zagotavlja svojim vozilom visokokakovostno blaženje tresljajev s cestišča po povsem enostavnem načelu. CITROËN je svoj sistem opremil z dvema dodatnima hidravličnima omejevalnikoma, za raztezanje in za kompresijo, ki vzmetenju pomagata ublažiti nepravilnosti na cestišču.

Pri rahli kompresiji in rahlem raztezanju
Vzmeti in amortizerji nadzorujejo vertikalne premike brez posredovanja hidravličnih omejevalnikov. Vendar pa so lahko inženirji po zaslugi teh omejevalnikov zagotovili vozilu bolj neoviran hod vzmetenja, kar daje občutek lebdenja na «leteči preprogi» in se zdi, kot da vozilo preletava deformacije na cestišču.

Pri močnejši kompresiji in močnejšem raztezanju
Vzmeti in amortizerji delujejo istočasno s hidravličnima omejevalnikoma za kompresijo ali raztezanje, ki tako premik progresivno upočasnijo, in s tem preprečijo nagle zaustavitve na koncu hoda. V nasprotju s klasičnim mehanskim omejevalnikom, ki energijo absorbira in jo delno povrne, pa hidravlični omejevalnik energijo absorbira in jo razprši brez nobenega odskoka.
597x597_2.jpg

CITROËNOVA INOVACIJA ZA VAŠE UDOBJE.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Citroën si že skoraj 100 let prizadeva za inovacije na področju udobja v avtomobilih: stabilnost karoserije, blaženje, lega na cesti ... Oglejte si dosežke programa CITROËN ADVANCED COMFORT®!
1500x646_2.jpg
Top