Ogled vsebine
AG2R Citroën Team

AG2R CITROËN TEAM

Veliko partnerstvo v kolesarstvu

Citroën že več kot 100 let ustvarja pravljične zgodbe s svojimi strankami v njihovem vsakdanjem življenju in njihovi mobilnosti. Januarja 2021 je Citroën poleg AG2R LA MONDIALE postanal co-sponzor ekipe Vincenta Lavenuja. To partnerstvo z novim in edinstvenim podpisom "Vozimo skupaj" nosi močna sporočila. V letu 2022 je Citroën obnovil celoten njen vozni park z novimi vozili, med katerimi bo tudi novi paradni model znamke Citroën, C5 X in novi C5 Aircross. 

CITROËN

Priljubljena znamka

Citroën je že od svojega nastanka vedno priljubljena znamka, blizu ljudem. Kolesarjenje odlično uteleša to bližino: združuje zelo veliko ljudi vseh starosti v številnih državah sveta. Zato je povsem naravno, da se je Citroën vključil v kolesarstvo.

AG2R LA MONDIALE

Zgodovinski partner ekipe Vincenta Lavenuja

AG2R Prévoyance, nato AG2R LA MONDIALE, že 24 let sodeluje z Vincentom Lavenujem in njegovo ekipo. S pridružitvijo Citroëna kot sopartnerja odpira novo poglavje v zgodovini ekipe, ki od januarja 2021 nosi ime AG2R CITROËN TEAM.

AG2R CITROËN TEAM

Francoska ekipa z mednarodno razsežnostjo

Ekipo AG2R CITROËN sestavlja 29 kolesarjev 9 različnih narodnosti: 17 Francozov, 5 Belgijcev, 1 Luksemburžan, 1 Švicar, 1 Italijan, 1 Finec, 1 Avstrijec, 1 Avstralec in 1 Američan. S svojo javnostjo in kolesarskimi navdušenci deli vrednote Citroëna: drznost, zmogljivost in bližino. Nedavno partnerstvo mu bo omogočilo nov korak v razvoju in nastopanje na največjih dirkah svetovne turneje.

UNIKATEN IN DRZEN DRES

Prepoznavna identiteta ekipe

Ustvarjanje nove grafične identitete ekipe AG2R CITROËN TEAM je bilo temeljna odločitev v sodelovanju med Citroënom, AG2R LA MONDIALE in ekipo Vincenta Lavenuja. Potrebno je bilo pet mesecev dela. Zasnova dresa ni bila omejena na sopostavitev blagovnih znamk. Predstavljal je pravi izziv za tri stranke, ki so se odločile za močno, edinstveno in izjemno grafično podobo v pelotonu. Odlično ponazarja skupno drznost, zavezništvo in ambicije partnerjev.

NOVI CITROËNOVI MODELI NA CESTAH

Za podporo kolesarjem

Citroën bo ekipi AG2R CITROËN dobavil vozni park, ki se odlično odziva na potrebe ekipe z vidika prostornosti potniške kabine, udobja, učinkovitosti in zanesljivosti.

Novi vozni park bo sestavljen iz naslednjih vozil: 9 priključnih hibridnih vozil C5 Aircross, 10 priključnih hibridnih vozil C5 X in 7 vozil SpaceTourer.  Citroën bo ekipo prvič opremil s svojim paradnim modelom, novim C5 X.

TEČAJ USPOSABLJANJA

Športni in človeški uspeh

Že več kot 20 let sektor za timsko usposabljanje Vincenta Lavenuja odkriva talente, jih usposablja, jim pomaga rasti in se jim pomaga pripraviti na prihodnost. Odgovarja na 3 velike izzive: dobro počutje športnikov, razvoj kolesarstva in uspeh športnega projekta. Danes sektor sestavljajo:

 

  • AG2R CITROËN U19 TEAM, mladinska ekipa v Voironu v Isèru;
  • AG2R CITROËN U23 TEAM, obetavna ekipa v Chambéryju v Savoie.

 

Edinstven model, tečaj usposabljanja omogoča najboljšim francoskim in mednarodnim mladim upom da jim ni treba izbirati med športom na visoki ravni in visokošolsko izobrazbo.