Ogled vsebine
Vizija Citroëna o avtonomni mobilnosti

CITROËN AUTONOMOUS MOBILITY VISION

ZA NOVO ZVRST URBANE MOBILNOSTI

Citroën si prizadeva, da bi bil promet v mestih bolj pretočen, prijeten in človeku prijazen, zato nam ponuja nadvse kreativno rešitev: najnovejši model odprtokodne mobilnosti za kolektivno in deljeno rabo, ki čisto vsakomur nudi priložnost za mobilnost. To obljubo daje Citroën Autonomous Mobility Vision.

THE URBAN COLLËCTIF

CITROËN, ACCOR IN JCDECAUX SO SE LOTILI ZDRUŽENEGA SNOVANJA PRIHODNOSTI AVTONOMNE URBANE MOBILNOSTI ZA VSE

Citroën, Accor in JCDecaux želijo užitke in storitve umestiti v samo osrčje mestne vožnje, zato so ustanovili vizionarski kolektiv: The Urban Collëctif. Rezultat tega združenja je najnovejši koncept mobilnosti, ki ga ponazarja The Citroën Skate, tehnološko napredna platforma za mobilnost, na katero je možno namestiti tri kapsule za tri nadvse inovativne in namenske storitve: Sofitel En Voyage, Pullman Power Fitness in JCDecaux City Provider.

SOFITEL EN VOYAGE

VISOKO RAZREDNE IN EKSKLUZIVNE STORITVE

Kapsula Sofitel En Voyage je arhitekturni paralelepiped iz stekla z intarzijami, ki ponuja intimno vzdušje v sozvočju z zunanjim svetom. 
CITROËN X ACCOR

GOSTOLJUBEN IN PREFINJEN PROSTOR

Kapsula Sofitel En Voyage je primerna za prevoz dveh ali treh oseb, ki imajo na voljo izjemno raven udobja in storitev. Podobna je prestižnemu privatnemu šoferju. Stranke so med bivanjem v hotelih Sofitel deležne edinstvenih in gostoljubnih izkušenj, tako v hotelu kot med vožnjo po mestu: prefinjene izkušnje v vožnji «na francoski način».

PULLMAN POWER FITNESS

NOV NAČIN ŠPORTNE VADBE MED VOŽNJO

Kapsula Pullman Power Fitness ponuja edinstvena doživetja, saj kombinirano ponuja športne aktivnosti, glasbo in svetlobo. 
CITROËN X ACCOR

NAMENOMA FUTURISTIČEN AMBIENT

Kapsula Pullman Power Fitness je izdelana iz nadstandardnega stekla, ki je zatemnjeno in hkrati svetlo. Digitalni trener na holografskem zaslonu spodbuja potnika h kardio vadbi, med katero lahko opazuje zunanjo okolico, poizveduje, pridobiva informacije o poti in se tudi zabava. Energija, ki jo potnik ustvari med kolesarjenjem ali veslanjem pa se shrani v baterijah platforme The Citroën Skate.

JCDECAUX CITY PROVIDER

INOVATIVNE STORITVE ZA VSEM DOSTOPNO URBANO MOBILNOST

Kapsula JCDecaux City Provider je mobilno avtobusno postajališče, ki je na voljo kot razširitev klasičnega javnega prevoza in ki korenito spreminja javni prevoz v mestnih središčih. 
CITROËN X JCDECAUX

BREZČASNA OBLIKOVNA ZASNOVA ZA UDOBNO IN PROSTORNO NOTRANJOST

Kapsula JCDecaux City Provider se ponaša z izčiščenimi linijami, brezčasno in zatemnjeno oblikovno zasnovo, ki ponuja udobno in prostorno notranjost. Primerna je za največ pet oseb, ki lahko izkoristijo odprt, gostoljuben in svetel prostor, ki ponuja odličen razgled na mesto. V notranjosti so potnikom na voljo oprijemalni drogovi za varno vožnjo in vtičnice USB, na katerih lahko napolnijo svoje prenosne naprave. Kapsula je opremljena z dvema zaslonoma z interaktivnimi zemljevidi, eden je obrnjen proti notranjosti, drugi pa navzven.

THE CITROËN SKATE

VGRAJENA TEHNOLOGIJA ZA BOLJ ENOSTAVNO VOŽNJO PO MESTU

The Citroën Skate je prevozno sredstvo, ki je odvisno od ponujenih storitev namenjeno zasebni ali javni rabi in ki lahko v vseh urbanih središčih vozi po posebnih voznih pasovih, s čimer zagotavlja pretočno in optimalno mobilnost. Zajema vse potrebne inteligentne sisteme in tehnologijo za samodejno in električno vožnjo: baterija, električni motor, radarski merilniki, laserska zaznavala kratkega dosega… Namenjen je izključno rabi v urbanih predelih, zato je njegova najvišja hitrost omejena na 25 km/h.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

INOVATIVNOST ZA VEDNO VEČ UDOBJA

The Citroën Skate je opremljen s premičnimi hidravličnimi omejevalniki, ki med vožnjo zagotavljajo neprimerljivo raven udobja in seveda omogočajo udoben prevoz kapsul brez nobenega cukanja.
Citroën je sinonim za udobje ne glede na tip vozila.

REVOLUCIONARNA KOLESA 

S PODPISOM GOODYEAR

Goodyear je razvil vsesmerna kolesa Eagle 360, opremljena s sferičnimi pnevmatikami, ki imajo vgrajene manjše električne motorje. Inovativna kolesa omogočajo temu robotu povsem svobodno gibanje v vse smeri (360°). 

ODPRTOKODNI RAZVOJ

NA POTI DO BREZMEJNEGA ŠTEVILA KAPSUL ZA NAJRAZLIČNEJŠE VRSTE RABE

Odprtokodni razvoj platforme The Citroën Skate omogoča čisto vsakomur, da zanj razvije primerno kapsulo, seveda ob upoštevanju tehničnih specifikacij uporabniških vmesnikov znamke Citroën. 


Platforma The Citroën Skate, ki omogoča premikanje je ločljiva od kapsule, kar nudi podlago za izjemen ustvarjalni potencial z vidika storitev, načinov rabe in individualne ali kolektivne mobilnosti. Poleg kapsul, ki so bile razvite v sodelovanju s podjetjema Accor in JCDecaux so na voljo še druge možnosti, ki z vidika razvoja nimajo čisto nobenih omejitev.