Ogled vsebine
Citroën Holidays
CITROËN HOLIDAYS: PRILAGOJEN ZA UDOBNO POTOVANJE
25.1.2024
Avtodom Citroën Holidays je zasnovan za pustolovščine in pobege v neznano, vendar je s svojimi kompaktnimi merami in novim servovolanom zelo praktičen tudi za vsakodnevno uporabo. Citroën Holidays, ki je bil predstavljen na sejmu CMT v Stuttgartu je premišljeno zasnovan do najmanjše podrobnosti, kar mu omogoča udobno in sproščeno potovanje. Svojim potnikom ponuja štiri ležišča, kuhinjo, prenosno mizo, dvižno streho, vrtljiva prednja sedeža in še veliko več. 

Citroën Holidays je opremljen s sistemi za pomoč pri vožnji najnovejše generacije, ki spodbujajo dobro počutje. Po zaslugi kompaktne zasnove in priročnega upravljanja je nadvse praktičen za vsakodnevno uporabo, hkrati pa ponuja veliko svobode za povsem mirno raziskovanje sveta.

 

»PRELJUBO DOMA, KDOR GA IMA« NA ŠTIRIH KOLESIH

 

Življenjski slog »Van Life« je postal pravi družbeni fenomen, ki ljudem omogoča, da potovanja doživijo na drugačen način. Naše predelano vozilo oziroma njegova »mobilna nastanitev« strankam ponuja obilo svobode, saj lahko v njem preživijo prijetno noč in se prebudijo v osrčju narave. Spodbuja tudi osredotočenost na odgovornejši turizem, osredotočen na bližnje regije in nadzor nad lastnimi stroški.

 

Za izpolnitev tega povpraševanja na trgu je Citroën, ki ima sicer bogato strokovno znanje na področju prostornih in funkcionalnih modelov, namenjenih druženju in dobremu počutju, v sodelovanju z vrhunskim podjetjem za predelavo vozil Bravia Mobil v svojo ponudbo vključil Citroën Holidays. Izhaja iz modela SpaceTourer, tako da ostaja zvest Citroënovi filozofiji o spodbujanju svobode gibanja, souporabe in dobrega počutja v notranjosti vozila.

 

Model je premišljeno zasnovan do najmanjše podrobnosti in uporabnikom na potovanjih zagotavlja obilo samostojnosti. Citroën Holidays je pravo udobno zatočišče, ki izpolni vsako željo svojih uporabnikov in jim po zaslugi visoke stopnje modularnosti omogoča nova doživetja na povsem nepričakovanih krajih. Z njim se lahko odpravijo na kampiranje z malo omejitvami in veliko udobja ter prosti čas preživijo sredi izjemne pokrajine.

 

·         Njegova dvižna streha, ki je za še več elegance serijsko na voljo v barvi karoserije, zagotavlja veliko prostora v notranjosti. Po njeni zaslugi lahko uporabniki v vozilu stojijo pokonci, v notranjosti pa lahko prespijo tudi štiri 4 osebe. Sedežna klop v drugi vrsti, na kateri lahko sedita dve osebi, je drsno pomična in preklopna, tako po njenem preklopu v vozilu pridobimo prostor za 1,15 metra široko in 1,90 metra dolgo ležišče. Sedežno klop je možno tudi odstraniti, kadar uporabniki potrebujejo v notranjosti več prostora. V zgornjem delu potniške kabine je na voljo 1,20 metra široko in 1,95 metra dolgo ležišče, na katerem lahko spite pod zvezdami. Ležišče je zasnovano v obliki skodelice, tako da zasede malo prostora in hkrati pa zagotavlja zelo udoben spanec. Potnika, ki prespita na spodnjem ležišču, lahko med nočitvijo sredi narave odpreta dvižno steklo na prtljažnih vratih ter zastreta odstranljive žaluzije za vetrobransko in bočna stekla.        Ležišče v zgornjem delu pa ponuja vgrajene senčnike in odprtino za prezračevanje in svetlobo.

 

·         Kuhinja je opremljena s pomivalnim koritom in dvema plinskima kuhalnima ploščama, 16-litrskim hladilnikom in izvlečno mizo, tako da si lahko štiri osebe v notranjosti privoščijo okusen obrok, potem ko prednja sedeža obrnejo proti bivalnemu prostoru. Po zaslugi dvoje bočnih drsnih vrat (za doplačilo tudi z električnim pomikom) je možno v sončnih dneh tudi kuhati in jesti na prostem, saj se lahko prenosno mizo namesti tudi na hrbtni del kuhinje. Če pa je sonce preveč močno, lahko uporabniki postavijo zložljivo tendo (na voljo kot dodatna oprema), saj ima Citroën Holidays na vsaki strani stransko vodilo, v katerega se jo lahko pritrdi. Kuhinjski blok je prenosen, tako da lahko kuhate tudi na prostem.

 

·         Notranjost vozila je funkcionalna in praktična. Mizo se lahko uporablja za obroke, delo ali igranje kart, po potrebi pa jo je mogoče pospraviti in tako povečati prostor v notranjosti. Citroën Holidays ponuja tudi številna odlagalna mesta, tako da je potniška kabina vedno lepo urejena in pospravljena. Med drugim sta na voljo tudi 10-litrski rezervoar za čisto vodo in 10-litrski rezervoar za odpadno vodo. Citroën Holidays lahko ponudi tudi prho na zadnjem delu vozila v kombinaciji s 25-litrskim rezervoarjem. Vozilo je lahko opremljeno celo s prenosnim straniščem.

 

·         Poleg tega Citroën Holidays ponuja programsko nastavljivi ogrevalni sistem Webasto, ki zagotavlja optimalno temperaturo v notranjosti. Prek nadzorne plošče lahko upravljamo notranjo osvetlitev, prezračevanje in osvetljenost vozila. Seveda na povsem preprost način.

 

·         Citroën Holidays ponuja tudi zunanjo 230-voltno vtičnico za polnjenje, v notranjosti pa 230-voltno vtičnico ter dve vtičnici USB A in USB C. Na sredinski konzoli se nahaja nadvse priročna površina za brezžično polnjenje pametnega telefona, ki je na dosegu rok obeh potnikov na prednjih sedežih. Na streho se lahko namesti solarni panel.

 

·         Citroën Holidays pa je opremljen tudi z vlečnim priključkom.

 

Še ena pomembna prednost vozila Citroën Holidays je njegova velika vsestranskost. Ustvarjen je za pustolovščine, vendar je tudi zelo praktičen za uporabo. Z njim lahko opravimo vse vsakodnevne opravke, ob ustreznem trenutku pa ga prelevimo v pravega pustolovca.

 

Zaradi svoje kompaktne dolžine 4,98 metra je nadvse enostaven za upravljanje in manevriranje. K temu pripomore tudi novi servovolan novega modela SpaceTourer, ki je postal električni (in ni več električno hidravlični), s čimer smo zmanjšali potrebno silo in izboljšali okretnost. Njegov zmerno velik talni odtis mu omogoča tudi lažje parkiranje, zavoljo 1,99 metra višine pa lahko zapelje na večino parkirišč in se izogne omejitvam lokalnih predpisov. Parkiranje olajšata tudi kamera za vzvratno vožnjo Top Rear Vision in električna parkirna zavora. Njegova omejena višina predstavlja tudi pomembno prednost pri zaračunavanju cestnine v številnih državah.

 

Kuhinjski blok in stranišče sta odstranljiva, tako da ga lahko spremenite v vozilo za vsakodnevne opravke, v katerem lahko prevažate do štiri osebe in vanj naložite veliko prtljage.

 

Bočna drsna vrata na obeh straneh so lahko električno pomična, kar olajša vstop v vozilo.

 

Za Citroën Holidays sta na voljo dva dizelska motorja: BlueHDi 145 v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in BlueHDi 180 v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Visokozmogljiva in učinkovita motorja vozilu omogočata premagovanje dolgih razdalj in odkrivanje novih ozemelj brez nobenih omejitev.

 

 

POTOVALNA IZKUŠNJA S STILOM IN BREZSKRBNOSTJO

 

Citroën Holidays izkorišča vse lastnosti novega modela SpaceTourer, ki je bil pravkar predstavljen in se ponaša z mogočnimi značajskimi potezami.

 

Njegova moderna oblikovna zasnova izraža novo identiteto znamke Citroën. Prednji del krasita najnovejši logotip in prenovljeni svetlobni podpis. Citroën Holidays je prestižni kombi mogočnega videza, ki se ponaša z izčiščenimi linijami, opremljen pa je tudi z zmogljivimi motorji. V mestnem središču je visoko cenjen, z njim pa se lahko odpravimo tudi na raziskovanje sveta. Na voljo bo v petih barvah modela SpaceTourer. Beli Kaolin, črni Perla Nera in sivi Acier se bosta pridružili še novi barvi siva Titane in zelena Kapari.

 

V notranjosti opazimo novo armaturno ploščo z inovativno oblikovno zasnovo, ki ni le elegantna temveč tudi izjemno praktična, po njeni zaslugi pa pride do izraza tehnologija zlasti z novim osrednjim 10-palčnim zaslonom na dotik HD v zgornjem delu. Zavoljo odlagalnih mest z večjo prostornino, ki so odslej še številčnejša in bolj domiselna, pa nova oblikovna zasnova prispeva tudi z večji funkcionalnosti. Tudi volan je prenovljen in ima različna integrirana upravljalna stikala (telefon, avdio sistem, pomoč pri vožnji itd.), lahko pa je celo ogrevan.

 

Glede na to, da imajo v današnjem izjemno povezljivem svetu kupci tovrstnih kombijev povsem enaka pričakovanja kot kupci kateregakoli drugega vozila Citroën Holidays ponuja samo najboljše:

 

·         Serijsko je opremljen z 10-palčno in 100-odstotno digitalno instrumentno ploščo. Na barvni instrumentni plošči si lahko voznik prilagodi prikaz ključnih informacij, poleg tega pa lahko pregleduje lične grafične prikaze v visoki ločljivosti.

 

·         Veliki 10-palčni osrednji zaslon na dotik visoke ločljivosti in informacijsko-razvedrilni sistem najnovejše generacije, ki lahko pri najbogatejši različici vključuje tudi povezljivo 3D-navigacijo. Ta zaslon na dotik, ki ga je navdihnila ergonomska zasnova pametnih telefonov, je nadvse enostaven in tekoč za uporabo. Z njim lahko upravljamo multimedijske funkcije, kot sta glasba ali telefon, ter nastavitve vozila. Prek funkcije zrcaljenja Wi-Fi ponuja tudi brezžično podvojitev vsebine pametnega telefona, ki je združljiva s protokoloma Apple CarPlay in Android Auto. Odlikuje ga izjemno tekoče prepoznavanje naravnega glasu, s čimer se ta multimedijski sistem spremeni v pravega osebnega pomočnika.

 

Citroën Holidays je tehnološko napredno vozilo z dinamičnimi zmogljivostmi, s katerim si lahko privoščimo moderen način preživljanja prostega časa. Zavoljo gostoljubne notranjosti, dvignjenega položaja za vožnjo, visoko kakovostne zvočne izolacije in optimalnega udobja v vožnji ponuja visoko stopnjo udobja in idealno rešitev za dobro počutje telesa in duha.

 

SpaceTourer ponuja uporabnikom kar 17 koristnih sistemov za pomoč, s katerimi je vožnja varna in brezskrbna. To so tehnologije, ki poenostavijo vsakodnevna opravila, kot na primer prostoročni dostop in zagon, pomoč pri speljevanju v klanec, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji s funkcijo Top Rear Vision, prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go, pa tudi tehnologije za večjo varnost, kot so med drugim samodejno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev in kolesarjev, opozorilnik na voznikovo utrujenost, pomoč pri zadržanju vozila na voznem pasu, opozorilnik na nevarnost naleta, samodejni preklop luči, prepoznavanje prometnih znakov itd.

 

 

Za slovenski trg trenutno še ni znanih dodatnih informacij o vozilu Citroën Holidays.