Ogled vsebine
Originalni ali ne-originalni
ORIGINALNI, OBNOVLJENI ALI NEORIGINALNI NADOMESTNI DELI
Zakaj je ključno izbrati prave?
29.3.2023
Ko govorimo o vzdrževanju avtomobila, je pomembna odločitev tudi izbira med originalnimi, obnovljenimi ali neoriginalnimi nadomestnimi deli. Pogosto se pojavi skušnjava, da bi se odločili za cenejše alternative, zato je bistveno razumeti pomen naložbe v originalne ali obnovljene dele, ki omogočajo dolgoročno zmogljivost vašega vozila.

Ko govorimo o vzdrževanju avtomobila, je pomembna odločitev tudi izbira med originalnimi, obnovljenimi ali neoriginalnimi nadomestnimi deli. Pogosto se pojavi skušnjava, da bi se odločili za cenejše alternative, zato je bistveno razumeti pomen naložbe v originalne ali obnovljene dele, ki omogočajo dolgoročno zmogljivost vašega vozila. Na znamki Citroën nam je g. Anže Vovk, vodja prodaje nadomestnih delov, povedal nekaj ključnih zadev, ki jih moramo upoštevati. 

 

Vsak lastnik vozila se prej kot slej sooči z dilemo ali se odloči za originalne, obnovljene ali neoriginalne nadomestne dele. Izbira originalnih ali obnovljenih nadomestnih delov tako vodi v zagotavljanje dolgoročne zmogljivosti in varnosti vozila. Kot izpostavlja tudi g. Anže Vovk: "Lahko se izognemo marsikateri težavi, če vozilo pripeljemo na pooblaščene servise, ki ne samo, da nam omogočajo visoko kakovost in sledljivost nadomestnih delov, vsi pooblaščeni serviserji tudi redno opravljajo šolanja, kjer dobijo vrsto tehničnih informacij direktno od proizvajalcev. Od drugih se razlikujejo predvsem po strokovnosti, obravnavi strank in nenehnemu pridobivanju znanja, ki se v avtomobilski industriji, z novimi sistemi, zelo hitro spreminja in napreduje."

 

5 razlogov, zakaj izbrati originalne ali obnovljene nadomestne dele za vaše vozilo

 

 

1. Kakovost: Originalni ali obnovljeni avtomobilski nadomestni deli so izdelani v skladu s posebnimi standardi, ki jih je določil proizvajalec avtomobilov, kar zagotavlja njihovo najvišjo kakovost. Prav tako so strogo testirani, da se lahko zagotovi ustreznost zahtevanim specifikacijam. 

 

2. Zanesljivost: Z originalnimi ali obnovljenimi nadomestnimi deli ste lahko prepričani, da dobite izdelek, ki je bil zasnovan in preizkušen za specifično znamko in model vašega vozila. 

 

3. Garancija: Ko izberete originalne ali obnovljene nadomestne dele, jih krije garancija, ki zagotavlja, da so deli brez napak in bodo po potrebi zamenjani ali popravljeni. 

 

4. Varnost: Varnost vozila mora biti na prvem mestu in izbira originalnih ali obnovljenih nadomestnih delov zagotavlja, da je vaše vozilo bolj varno. Deli so zasnovati tako, da izpolnjujejo stroge varnostne standarde in so testirani v različnih situacijah. 

 

5. Vrednost: Naložba v originalne ali obnovljene nadomestne dele pozitivno vpliva na vrednost vašega vozil, saj so po navadi kupci pripravljeni plačati več za dobro ohranjena vozila.

 

Pomembno je izpostaviti, da ima vsak lastnik na servisih izbiro. Sam lahko izbere tudi obnovljene nadomestne dele, ki so obnovljeni s strani usposobljenih strokovnjakov. Dele razstavijo, očistijo in zamenjajo obrabljene komponente z novimi. Nato se deli ponovno sestavijo v nadzorovanih razmerah, pri čemer se upoštevajo vsi zahtevani standardi kakovosti. Obnovljeni nadomestni deli so enako kakovostni kot novi, vključujejo garancijo na material in storitev. V primerjavi z originalni pa pri proizvodnji porabijo do 50 odstotkov manj energije in imajo 80 odstotkov manjšo porabo surovin. 

 

Kot poudarja Anže Vovk: »Na servisih Citroën nudimo pester nabor kakovostnih originalnih  in obnovljenih nadomestnih delov, s slednjimi želimo pripomoči pri ohranjanju okolja, ne da bi pri tem trpela kvaliteta izbranih delov. Ob tem ne smemo pozabiti tudi na linijo nadomestnih delov znamke Eurorepar, ki so, za nižjo ceno od originalnih, primerni za vzdrževanje starejših vozil. Prav tako na Citroënu spodbujamo svoja prodajna mesta in servisne delavnice k bolj učinkovitemu ravnanju z odpadki, zato vsakodnevno uvajamo tudi pobude za razvrščanje in vrednotenje odpadkov.«

 

Citroën v Sloveniji za vzdrževanje vozil že danes ponuja bogat nabor originalnih in obnovljenih nadomestnih delov, ki vključujejo tudi garancijo na material in storitev. Obrnite se na svojega najbližjega prodajalca ali serviserja Citroën in ga poiščite tukaj.