PREUSMERITEV SEKUND

NAJBOLJ UDOBEN IN NAJBOLJ MODULAREN SUV Z EDINSTVENIM KARAKTERJEM

na voljo tudi PRIKLJUČNI HIBRID

CITROËN predstavlja javnosti športno terensko vozilo C5 Aircross, ki je po svoji morfološki zgradbi 100 % pravi SUV z velikimi kolesi, mogočnim in zaščitniškim dizajnom ter s privzdignjenim podvozjem, po svojih značajskih lastnostih, grafičnih elementih in široki ponudbi za individualizacijo podobe pa tudi zares 100 % član družine Citroën. SUV C5 Aircoss je najbolj udobno in modularno športno terensko vozilo svojega segmenta, ki poleg tega ponuja še največjo prostornino prtljažnika v svoji kategoriji (od 580 do 720 litrov, odvisno od tega, ali so sedeži pomaknjeni naprej ali ne). Kot ambasador programa Citroën Advanced Comfort ponuja pomembne inovacije, kot so vzmetenje s progresivnim hidravličnim omejevalnikom (R), sedeži Advanced Comfort in trije posamični, drsno pomični, zložljivi in po naklonu nastavljivi zadnji sedeži. To je športno terensko vozilo nove generacije (SUV Next-Generation SUV) z 20 tehnologijami za pomoč pri vožnji in 6 tehnologijami za vzpostavitev povezave.

 

Design2_CL.18.023.002_597X500

DIZAJN

Izrazna in drzna identiteta

Vozilo, ki v dolžino meri 4,50 m, izstopa zaradi obilice zmogljivosti in dinamične drže brez enega samega kančka agresivnosti. V avtomobilski segment SUV bo vnesel veter svežine s širokim in impozantnim prednjim delom, visokim pokrovom motornega prostora, tekočimi linijami, ki jih krasijo prepoznavni grafični elementi, kot so zaščite Airbump® z dekorativnim vstavkom, pa tudi z velikimi kolesi s premerom 720 mm, 230 mm visokim podvozjem, zaščitami spodnjega dela karoserije in blatniških košev ter s stiliziranimi in dvobarvnimi strešnimi prtljažnimi drogovi.

SUV C5 Aircross je opremljen s panoramsko stekleno streho z možnostjo odpiranja. Z bočnega profila opazimo lebdečo streho in neprekinjene steklene površine, ki jih poudarja kroman dodatek v obliki črke "C", ki priča o prostorni notranjosti. Širok zadnji del s čokatimi in vertikalno razporejenimi linijami nakazuje na prostoren prtljažni prostor (od 580 do 720 litrov). Optična bloka reliefne strukture sta opremljena s štirimi podolgovatimi moduli 3D na diode LED na vsaki strani vozila.

DIZAJN

Potniška kabina za občutek varnosti
in dobrega počutja.

Potniški prostor novega SUV-ja C5 Aircross je prostoren in impozanten. Po njem se prepletajo razkošne in tekoče površine, ki niti najmanj ne zanemarjajo funkcionalnosti. Po celotni širini robustno zasnovane in horizontalno umeščene armaturne plošče se razteza obloga iz toplotno obdelanega materiala. Na voznikovi strani najdemo instrumentno ploščo z 12,3-palčnim digitalnim zaslonom TFT, ki izbrane informacije za vožnjo prikazuje v voznikovem vidnem polju.

Široka in visoka sredinska konzola, ergonomsko oblikovani sedeži z nastavljivo višino, ki nudijo občutek nadvlade nad cesto, ter barve in materiali dodatno poskrbijo za občutek zaščite in razkošja v notranjosti.
Habitacle_CL.18.024.021_597X500

RAZVOJ SUV C5 AIRCROSS

SUV Citroën C5 Aircross, zadnji "novorojenec" prenovljene palete vozil Citroën. Navdih za njegov dizajn prihaja naravnost iz konceptnega vozila Citroën Aircross, ki smo ga predstavili že leta 2015. Citroën C5 Aircross nadaljuje ofenzivo v naraščajočem segmentu SUV, po uspešno lnasiranem SUV C3 Aircross konec leta 2017. Citroën še vedno postavlja v ospredje posluh za svoje kupce:  Inspired By You (Vi ste naš navdih!)

30 KOMBINACIJ ZUNANJOSTI, 5 KOMBINACIJ NOTRANJOSTI

SUV C5 Aircross nudi široko paleto možnosti za individualizacijo podobe. Izbirati je možno med 30 kombinacijami za zunanjost v povezavi s 7 barvami karoserije (bela Banquise, črna Perla Nera, siva Platinium, siva Acier, rdeča Volcano, modra Tijuca, bela Nacré) in 3 barvnimi paketi (Silver, White in Red); barve karoserije je možno kombinirati s streho v črni Perla Nera.

Tudi v potniškem prostoru je obilo možnosti za individualizacijo podobe s petimi ambienti, ki se poigravajo s svetlobo, toploto in prefinjenostjo: poleg serijskega ambienta so na voljo še ambienti Wild Grey, Metropolitan Beige, Metropolitan Grey in Hype Brown.  

Citroen C5 Aircross interior WildGrey

Ambient v sivi Wild Grey

Ambient Wild Grey izraža dinamičnost in vitalnost: sedeži v kombinaciji  sive tkanine Stone Grey in črnega vzorčastega usnja z oranžnim dekorativnim trakom na vrhu sedežnih naslonov. Vstavka konzole in armaturne plošče sta siva.

MetropolitanBeige_18P27_747X400

Ambient v bež Metropolitan Beige

Ambient Metropolitan Beige postavlja v ospredje prostornost  in prefinjenost kabine: sedeži v kombinciji sivega usnja Cuire Grainé in tekstila v sivi barvi Tissue Grey, oblazinjenje z grafitnimi tkaninami s temno sivim trakom na vrhu sedežnih naslonov. Bež-siva konzola in vložek armaturne plošče.

MetropolitanGrey_18P54_747X400

Ambient v sivi Metropolitan Grey

Ambient Metropolitan Grey se poigrava z barvnimi toni: sedeži v kombinaciji črnega teksturiranega usnja in tekstila v sivi barvi Graphite,  sedežno oblazinjenje s temno sivim trakom na vrhu. Konzola in vložek armaturne plošče v sivi barvi.

HypeBrown_18P56_747X400

Ambient v rjavi Hype Brown

Ambient Hype Brown je del izjemnega vrhunskega pristopa: sedeži v kombinaciji usnja v črni in rjavi Brown Nappa ter tkanini v svetlo sivi Alcantara z dekorativnim trakom na vrhu naslonjala. Konzola, ogrodje armaturne plošče, volan in predali v dvo-barvni kombinacij rjavo-črno. 

UDOBJE

Vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki
Vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki

Citroën SUV C5 Aircross je opremljen z vzmetenjem s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki (Progressive Hydraulic Cushions®), Citroënovo inovacijo, ki je vrhunec strokovno podkovanega znanja znamke s področja podvozja. Tehnologija, ki je plod strokovnega znanja znamke Citroën iz avtomobilskega športa, omogoča bolj učinkovito absorbiranje energije ob udarcih, zlasti ob pristanku po skoku in to brez nobenega dodatnega odskoka. Vozilu zagotovi bolj neoviran hod vzmetenja, kar daje občutek lebdenja na leteči preprogi in se zdi, kot da vozilo preletava deformacije na cestišču.

Sedeži Advanced Comfort
Sedeži Advanced Comfort

Široki in udobni sedeži SUV-ja C5 Aircross dajejo potnikom občutek, da sedijo na naslanjaču v salonu na kolesih. 15 mm debela penasta obloga zagotavlja mehkobo in vzdržljivost. Prednja sedeža vsebujeta penasto gumo visoke gostote, ki preprečuje ugrezanje po dolgih urah vožnje, poleg tega pa sta nastavljiva po višini in opremljena s po višini in globini nastavljivim vzglavnikom ter s sistemom za večtočkovno masažo.

Modularnost
Modularnost

Po zaslugi posamičnih, drsno pomičnih in po naklonu nastavljivih zadnjih sedežev je Citroën SUV C5 Aircross najbolj modularno vozilo svojega segmenta. Sedeži so enako široki, nastavljivi po dolžini, s čimer lahko izbiramo med prostorom za bivanje ali prostorom za nakladanje v prtljažniku, saj so nastavljivi po naklonu v pet položajev, lahko pa se v celoti preklopijo, s čimer pridobimo raven pod v kombinaciji z dvonivojskim podom prtljažnega prostora. Citroën SUV C5 Aircross ima tudi številna odlagalna mesta, zlasti sredinski naslon na roke, v katerem se nahaja hlajen odlagalni prostor velikih dimenzij.

Vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki®

SUV C5 Aircross je opremljen z vzmetenjem s progresivnim hidravličnimi omejevalniki (Progressive Hydraulic Cushions®), Citroënovo inovacijo, ki je vrhunec strokovno podkovanega znanja znamke s področja podvozja. Tehnologija, ki je plod strokovnega znanja znamke Citroën iz avtomobilskega športa, omogoča bolj učinkovito absorbiranje energije ob udarcih, zlasti ob pristanku po skoku in to brez nobenega dodatnega odskoka. Vozilu zagotovi bolj neoviran hod vzmetenja, kar daje občutek lebdenja na leteči preprogi in se zdi, kot da vozilo preletava deformacije na cestišču.

sieges3_18P52_747X400

Sedeži Advanced Comfort

Široki in udobni sedeži SUV C5 Aircross dajejo potnikom občutek, da sedijo na naslanjaču v dnevni sobi na kolesih. 15 mm debela penasta obloga zagotavlja mehkobo in vzdržljivost. Prednja sedeža vsebujeta penasto gumo visoke gostote, ki preprečuje ugrezanje po dolgih urah vožnje, poleg tega pa sta nastavljiva po višini in opremljena s po višini in globini nastavljivim vzglavnikom ter s sistemom za večtočkovno masažo. 

Modularite_18P26_747X400

Najbolj modularen SUV v svojem segmentu

Po zaslugi posamičnih, drsno pomičnih in po naklonu nastavljivih zadnjih sedežev je SUV C5 Aircross najbolj modularno vozilo svojega segmenta. Sedeži so enako široki, nastavljivi po dolžini, s čimer lahko izbiramo med prostorom za bivanje ali prostorom za nakladanje v prtljažniku, saj so nastavljivi po naklonu v pet položajev, lahko pa se v celoti preklopijo, s čimer pridobimo raven pod v kombinaciji z dvonivojskim podom prtljažnega prostora. SUV C5 Aircross ima tudi številna odlagalna mesta, zlasti sredinski naslon na roke, v katerem se nahaja hlajen odlagalni prostor velikih dimenzij.

Isolation_CL.18.023.024_597X500

UDOBJE

Zvočno izolirana notranjost za večje občutje ugodja

Citroën SUV C5 Aircross je bil zasnovan tako, da zagotavlja napredno zvočno izolacijo z zmanjšanjem cestnega hrupa in hrupa vetra, zahvaljujoč dvojnim zastekljenim sprednjim steklom z izoliranim slojem, kar svojim potnikom nudi izjemen, zvočno izoliran prostor. Posebna pozornost je bila posvečena zvočni izolaciji motornega prostora.

Za optimalno udobje potnikov, Citroën C5 Aircross ponuja tudi sistem za čiščenje zraka v kabini, AQS « Air Quality System », ki zaznava onesnaženost zunanjega zraka in ga filtrira s samodejnim prilagajanjem načina kroženja v kabini.

TEHNOLOGIJA

Tehnologija zadnje generacije

TechnologiesGal_CL.18.023.017_1500X500

SUV C5 Aircross ima na voljo široko paleto vrhunskih sistemov za pomoč voznikom z 20 tehnologijami za varnost, udobje in poenostavljeno vožnjo, ne glede na zunanje okoliščine.

20 TEHNOLOGIJ ZA POMOČ PRI VOŽNJI

HighwayDriverAssist2_CL.18.023.020_747X400

HIGHWAY DRIVER ASSIST

Sistem za pomoč vozniku na avtocesti predstavlja prvi korak k avtonomni vožnji, saj avtomobilu omogoča upravljanje lastnih funkcij hitrosti, poti in položaja na voznem pasu. Združuje prilagodljivi/ aktivni tempomat s funkcijo Stop & Go, kar omogoča, da se avtomobil samodejno zaustavi in znova zažene na podlagi premikanja avtomobila pred njim.

RecoPanneaux_747X400

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV (RAZŠIRJEN SISTEM ZNAKOV)

Prepozna znake omejitve hitrosti in te informacije prikaže na instrumentni plošči. Ta hitrost se lahko izbere kot navodilo za omejevalnik hitrosti / tempomat v enem preprostem gibanju. Poleg znakov za omejitev hitrosti sistem prepozna določene prometne znake in podatke prenese vozniku preko instrumentne plošče (Stop znaki / Enosmerni znaki / Končna omejitev omejitve hitrosti).

Commutation_747X400

SAMODEJNI PREKLOP DOLGIH LUČI

Sistem omogoča varnejšo in bolj sproščeno vožnjo ponoči, zahvaljujoč samodejnemu preklapljanju med dolgimi in kratkimi lučmi (in obratno).

Connectivite2_18.023.033_597X500

TEHNOLOGIJA

6 tehnologij za neprekinjeno povezavo

SUV C5 Aircross nudi svojim potnikom intuitivne sisteme vrhunske tehnologije, s katerimi bodo lahko imeli neprekinjeno vzpostavljeno povezavo med digitalnim svetom in vozilom: 8-palčni zaslon na dotik s kapacitivno tehnologijo, prek katerega izbirate nastavitve za svoje vozilo, dostopite do multimedijskega sistema, telefona, klimatske naprave, navigacije in tudi do

funkcij Mirror Screen, Citroën Connect Nav, Citroën Connect Box s paketom SOS in asistenco, brezžičnega polnjenja pametnega telefona in kamere ConnectedCAM Citroën©. (delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi).

OSTANITE VEDNO POVEZANI

LEV_povezljivost

Aplikacija Moj Citroën vam omogoča, da ostanete povezani s svojim avtomobilom in dostopate do njegovih informacij. Zahvaljujoč tej aplikaciji lahko vodite evidenco vzdrževanja vašega vozila in dostopate do storitev Citroën. Ta aplikacija je na voljo v APPLE STORE in GOOGLE PLAY. Aplikacija My Citroën vam omogoča, da določite lokacijo vašega parkiranega vozila, s funkcijo Vožnja optimizirate potovanja s pomočjo statističnih podatkov o vseh potovanjih. Zavihek Vozilo vam omogoča hiter dostop do celotne dokumentacije vašega avtomobila in veliko nasvetov.

Aplikacija My Citroën vam ponuja prilagojen načrt vzdrževanja glede na vaš slog vožnje in prevožene kilometre, ter vam omogoča, da se naročite na servis v svoji najljubši Citroënovi delavnici.

Imate okvaro vozila na cesti, prometno nesrečo? Na meniju Asistenca & pomoč lahko pokličete službo za odnose s strankami ali pomoč na cesti Citroën Asistenco, ki je na voljo vsak dan v tednu, 24 ur na dan.

MOTORJI

Novi samodejni menjalnik EAT8
Novi motorji Euro 6.2

SUV C5 Aircross ponuja paleto učinkovitih in zmogljivih motorjev Euro 6.2, ki se vgrajujejo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom BVM6 ali z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8. Dva bencinska motorja: PureTech 130 S&S BVM6 in Pure Tech 180 S&S EAT8 Trije dizelski motorji: BlueHDi 130 S&S BVM6, BlueHDi 130 S&S EAT8 in BlueHDi 180 S&S EAT8.

Zanj je na voljo 8-stopenjski samodejni menjalnik EAT8 "Efficient Automatic Transmission" najnovejše generacije z upravljanjem Shift and Park by wire, ki ponuja še več učinkovitosti in voznega udobja: Po zaslugi dveh dodatnih prestav zagotavlja do 7 % nižjo porabo goriva v primerjavi z menjalnikom EAT6. Za bolj živahno prestavljanje pa poskrbita dve dodatni prestavi, ki omejita poskoke vrtljajev motorja pri vsakem prestavljanju.
BoiteEat8_18P17_597X500
Top