PREUSMERITEV SEKUND

Citroën C3, limuzina z navdihujočim videzom, se odlikuje po svojem edinstvenem dizajnu. S svojimi 97. kombinacijami za individualizacijo podobe zunanjosti ni podoben nobenemu drugemu vozilu. Kar se tiče udobja, je Citroën C3 pridobil nove sedeže Advanced Comfort, s katerimi se v svoji kategoriji uvršča na prvo mesto. Moderno in povezljivo vozilo je opremljeno tudi z 12 sistemi za pomoč pri vožnji, ki vsakodnevno poenostavijo bivanje v vozilu.

SPOZNAJTE CITROËN C3 V VIDEU

NOV
PREDNJI
DEL
NOV
PREDNJI
DEL

Prednji del Citroëna C3 naznanja nov korak na področju stilskega oblikovanja vozil iz prodajnega programa Citroën.

97
BARVNIH
KOMBINACIJ
97
BARVNIH
KOMBINACIJ

Citroën C3 se ponaša z izjemno energičnim značajem in ni podoben nobenemu drugemu vozilu svojega segmenta. Svojo drugačnost izkorišča sebi v prid, zlasti svoj potencial za individualizacijo podobe: 97 kombinacij zunanjosti, 3 dekoracije za streho, 3 kombinacije notranjosti in nova platišča.

CITROËN
ADVANCED
COMFORT®
CITROËN
ADVANCED
COMFORT®

Citroën C3 je bil zasnovan z namenom, da bi se vsaka vožnja prelevila v trenutke dobrega počutja. Občutek ugodja v notranjosti je okrepljen zaradi novih sedežev Citroën Advanced Comfort, s katerimi so izkušnje v notranjosti še toliko bolj prijetne. 

12
SISTEMOV POMOČI
PRI VOŽNJI
12
SISTEMOV POMOČI
PRI VOŽNJI

Citroën C3 je opremljen z 12 sistemi za pomoč pri vožnji, ki v vsakodnevnem življenju dajejo občutek varnosti in brezskrbnosti, omogočajo lažje izvajanje manevrov, spremljajo vožnjo in opozarjajo na nevarnost prometne nesreče. 

DIZAJN

Nov dizajn za še večjo raznolikost: novi Citroën C3 bo zaradi izrazne stilske zasnove in edinstvene morfologije spreobrnil uveljavljene zapovedi svojega stereotipnega avtomobilskega segmenta. Drznim stilskim potezam prenovljenega prednjega dela, ki premierno predstavlja nov podpis znamke po navdihu konceptnega vozila CXPERIENCE, se pridružujejo novi žarometi na diode LED, nova 16- in 17-palčna lita platišča in nove zaščitne obloge Airbump®, ki mu dajejo še bolj robusten videz.

New Citroën C3
New Citroën C3 look affirmé

IZRAZEN VIDEZ

Citroën C3 naznanja nov korak na področju stilskega oblikovanja vozil iz prodajnega programa Citroën. Bolj izrazen in bolj dinamičen prednji del svoj navdih črpa iz konceptnega vozila CXPERIENCE.

DO 97 BARVNIH KOMBINACIJ ZUNANJOSTI

SESTAVITE INDIVIDUALNO PODOBO VAŠEGA NOVEGA CITROËNA C3

7 BARV KAROSERIJE

Do sedaj razpoložljivim barvam karoserije (črna Perla Nera, siva Acier, siva Platinium, peščena Sable in bela Banquise) se bosta pridružili dve novi svetli barvi, rdeča Elixir in modra Spring.


New Citroën C3 teintes carrosserie

4 BARVNI PAKETI

New Citroën C3 Pack-Color

Barvni paket je skupek barvitih dodatkov. Vsebuje okrasne vstavke za prednja žarometa in obrobe zaščitnih oblog Airbump®. Za  Citroën C3 je barvni paket na voljo v modro smaragdni barvi Émeraude, ki se bo kot nova barva pridružila črni, beli in rdeči. 

4 BARVE STREHE

Citroën C3 je na voljo z novo trendovsko smaragdno modro barvo Émeraude (poleg bele Opale, črne Onyx in rdeče Aden). Barve strehe se ujemajo z barvo zunanjih ogledal in nalepko za zadnjo vogalno steno.


New Citroen C3 Teintes de toit

3 DEKORATIVNI DODATKI STREHE

Decor-toit-4_1500x400

Rdeča, Émeraude ali Techwood. Odločite se individualno podobo strehe in za svojega Citroëna C3 izberite enega izmed treh grafičnih motivov iz ponudbe. 

3 NOVE KOMBINACIJE NOTRANJOSTI

New Citroën C3 Ambiances Interieures

Poleg serijske kombinacije notranjosti z izčiščenim videzom sta proti doplačilu za Citroën C3 na voljo še dve novi kombinaciji notranjosti, ki zajemata posebno oblazinjenje sedežev in barvite dodatke: 

 • Kombinacija notranjosti Emeraude: bolj dinamična kombinacija notranjosti se poigrava s kontrasti temnih barv in barvnimi detajli Emeraude. 

 • Kombinacija notranjosti Techwood: kombinacija notranjosti visoko cenovnega videza z razkošnimi in na dotik mehkimi materiali, ki so izdelani po čisto posebnem postopku.

CITROËN
ADVANCED COMFORT®

Za zagotovitev neprimerljivega splošnega udobja je bil  Citroën C3 zasnovan po programu Citroën Advanced Comfort®. Citroën C3 lahko kot čisto pravi bivalni prostor sprejme pet potnikov in odslej ponuja še več dobrega počutja v notranjosti. 

New Citroën C3 Citroen-Advanced-Comfort
New Citroën C3 Sieges

NOVI SEDEŽI
CITROËN ADVANCED COMFORT

Citroën C3 je podedoval dizajn sedežev Advanced Comfort: to je 100-odstotno Citroënova inovacija.
Razkošni sedeži nudijo več udobja, bodisi vizualnega kot tudi telesnega, zahvaljujoč oblazinjenju z grafičnim učinkom, čvrstejši opori in podpori v ledvenem delu.

NOVA IZKUŠNJA UDOBJA

PRTLJAŽNI PROSTOR 300L

IN ŠTEVILNA ODLAGALNA MESTA

New Citroën C3 Coffre

Citroën C3 vam vsakodnevno zagotavlja enostavno bivanje. Sredinsko odlagalno mesto sprosti maksimalno razpoložljiv prostor v prednjem delu vozila. Poleg njega je na voljo tudi velik predal za drobnarije (6,25 l). V prednjih vratih  Citroëna C3 pa se nahajajo prostorna odlagalna mesta. In nenazadnje, ne bo se vam treba odreči nobeni prtljagi, saj Citroën C3 ponuja velikodušen prtljažnik s 300 litri prostornine. 

TEHNOLOGIJE

Novi C3 Citroën je nastal po navdihu svojih uporabnikov in njihovega načina življenja, tako da bo s svojo zbirko opreme za udobje in varnost poenostavil njihova vsakodnevna opravila. 

New Citroën C3 Technologies

12 VSAKODNEVNO KORISTNIH SISTEMOV

ZA POMOČ PRI VOŽNJI

NC32020_ADAS

POMOČ PRI ČELNEM PARKIRANJU

Sistem za bolj enostavno vožnjo po mestu zajema šest zaznaval za pomoč pri čelnem parkiranju, ki po potrebi sprožijo zvočno opozorilo.

ADAS-ADML_315x425

PROSTOROČNI DOSTOP IN ZAGON

S tem sistemom lahko voznik zaklene/odklene in zažene vozilo, ne da bi ključe vzel iz žepa. Vozilo prepozna svojega voznika, takoj ko se približa. 

ADAS-Active-Safety-Break_315x425

ACTIVE SAFETY BREAK

To je sistem za nujno zaviranje, ki zmanjša nevarnost naletnega trčenja vozil. Deluje od hitrosti 5 km/h dalje, učinkuje pa z nepremičnimi ali premičnimi predmeti in s pešci. Če se voznik po opozorilu na nevarnost trka ne odzove, sistem samodejno sproži zaviranje vozila.

ADAS-Aide-Demarrage-Pente_315x425

POMOČ PRI SPELJEVANJU V KLANEC

Ta sistem za pomoč olajša speljevanje na klancu. Sistem prepreči neželeno premikanje vozila na vzpetini, kadar je zavorni pedal popuščen in deluje na vzpetinah nad 3 %, kjer stabilizira vozilo za približno dve sekundi.

ADAS-Alerte-Attention-Conducteur_315x425

OPOZORILNIK NA VOZNIKOVO NEPOZORNOST

Sistem ocenjuje stanje voznikove pozornosti prek ugotavljanja odstopanj v smeri vožnje glede na talne označbe. Funkcija je še posebej prilagojena hitrim cestam in hitrosti višji od 65 km/h.

ADAS-AFIL_315x425

OPOZORILNIK NENAMERNE MENJAVE VOZNEGA PASU

Ta sistem pomaga preprečevati nezbranost voznika in trenutke nepozornosti za volanom nad hitrostjo 60 km/h. Kadar vozilo prekorači belo črto, smerni kazalec pa ni vklopljen, sistem sproži opozorilo. Voznika opozori z zvočnimi signali in vizualnim opozorilom.

ADAS-Regulateur-Vitesse_315x425

TEMPOMAT Z UPOŠTEVANJEM OMEJITVE HITROSTI

Funkcija za odčitavanje prometnih znakov in priporočilo o omejitvi hitrosti vam predlaga, da si zaznano hitrost nastavite za novo referenčno vrednost tempomata-omejevalnika hitrosti vozila.

ADAS-Camera-Recul_315x425

KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO

Kamera za vzvratno vožnjo omogoča, da ob vklopu vzvratne prestave na glavnem zaslonu vidite predel za vozilom. Pogled razgibajo barvne oznake, ki so odvisne od oddaljenosti od morebitne ovire. Resnična razširjena vidljivost za lažje manevriranje.

ADAS-Coffee-break2_315x425

COFFEE BREAK ALERT

Sistem voznika opozori, ko je čas za odmor, in sicer po dveh urah vožnje s hitrostjo več kot 65 km/h.

ADAS-Commutation-Feux_315x425

SAMODEJNI PREKLOP DOLGIH LUČI

Ta funkcija upravlja preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučmi glede na to, ali v prometu zazna druga vozila.

ADAS-Reconnaissance-Panneaux_315x425

ODČITAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN PRIPOROČILO O OMEJITVI HITROSTI

Sistem prepozna prometne znake omejitve hitrosti in to informacijo prikaže vozniku. Slednji si lahko prikazano hitrost shrani kot referenčno vrednost tempomata/omejevalnika hitrosti vozila. Sistem deluje v celotnem razponu hitrosti vožnje. Sistem zaznava tudi prometne znake za preklic omejitve hitrosti.

ADAS-Angle-Mort_315x425

SISTEM ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

S prikazom simbola v zunanjih ogledalih opozarja na prisotnost vozila v mrtvem kotu. Sistem, ki deluje po enakem načelu kot radarji za vzvratno vožnjo, je pomemben adut varnosti, na primer na mestnih avtocestah.

VEČ UDOBJA S SISTEMI POMOČI PRI PARKIRANJU

POVEZLJIVE STORITVE *

NOVA PONUDBA

Za Citroëna C3 je prvič na voljo bolj enostavna in pregledna ponudba povezljivih storitev: Connect Assist (varnost in pomoč), Connect Nav (navigacija), Connect Play (informacije). Ponudba je nastala v sklopu programa Citroën Advanced Comfort® z namenom, da bi zagotovila bolj enostaven in intuitiven dostop do povezljivih storitev, ter hkrati s tem omogočila optimalno varnost, enostavno navigacijo in izboljšane izkušnje pri vzpostavljeni povezavi.

 

(*delovanje navedenih sistemov odvisno od posamezne države)

CONNECT ASSIST

VARNOST & POMOČ

New Citroën C3 Connect-Assist

Zaradi varnosti voznika in njegovih potnikov ima Citroën C3 na voljo Asistenco & SOS, dve službi za nujne primere in pomoč. Brezplačni in na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, zagotavljajta hitro posredovanje dežurnih služb v primeru okvare, slabosti ali nesreče.  * Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

CONNECT NAV

New Citroën C3 Connect-Nav

7 ”zaslon na dotik Citroëna C3, nameščen na sredini armaturne plošče, vključuje novo generacijo povezljive in taktilne navigacije. S pomočjo prepoznavanja glasu jo lahko upravljate za naslednje: navigacija, telefon in radio. Navigacija združuje povezljive storitve  kot je TomTom Traffic, ki vam priskrbi prometne informacije v realnem času ter vizualno in zvočno opozorilo o nevarnih območjih. 

* Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

CONNECT PLAY

MIRROR SCREEN

New Citroën C3 Mirror-Screen

Tehnologija Mirror Screen, združljiva z Apple CarPlay ™ in Android Auto*, vam omogoča podvojitev prikaza aplikacij in združljivih vsebin z vašega pametnega telefona na zaslonu na dotik v vašem Citroënu ter upravljanje aplikacij prek tega zaslona. Je bolj praktično, bolj enostavno in bolj zanesljivo. 

* Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

CONNECTEDCAM CITROËN®

ConnectedCAM-Citroen_1500x400

Citroën C3 ima na voljo tehnologijo ConnectedCAM Citroën®. Zahvaljujoč tej povezani kameri lahko posnamete trenutke življenja v slikah ali video posnetkih (dolžine do 20 sekund) in jih nato prek brezplačne aplikacije ConnectedCAM Citroën objavite v družabnih omrežjih ali jih shranite zase.

VEDNO VEČ VESELJA

My-Citroen-Screen

MOBILNA APLIKACIJA MY CITROËN

VEDNO POVEZANI
Z VAŠIM NOVIM CITROËNOM C3

Zahvaljujoč aplikaciji My Citroën ostanite vedno povezani s svojim Citroënom C3.
 • Poiščite vaše parkirano vozilo
 • Dostop do svojih bistvenih informacij, kot so poraba, poti, geolokacija
 • Prejmite obvestila o periodičnem vzdrževanju vašega vozila
 • Hiter dostop do kontaktov; vašega priljubljenega serviserja ali Citroën Asistence
 • hiter dostop do informacij, povezanih z vašim vozilom
 • Preprosta rešitev za lažji vsakdanjik in življenje na poti. !

  MOTORJI ZADNJE GENERACIJE

  IN SAMODEJNI MENJALNIK EAT6

  New Citroën C3 Motorisation

  Citroën C3 je opremljen z zmogljivimi in učinkovitimi motorji zadnje generacije, ki imajo pridobljeno homologacijo po emisijskem standardu Euro 6:

  • trivaljni bencinski motor PureTech 83 (PureTech 83 S&S BVM5) in 110 (PureTech 110 S&S BVM6)

  • ali dizelski motor BlueHDi 100 (BlueHDi 100 S&S BVM5)

  Za še bolj prožno vožnjo in večjo brezskrbnost za volanom pa za C3 na voljo tudi samodejni 6-stopenjski menjalnik EAT6 (PureTech 110 S&S EAT6).

   

  Top