PREUSMERITEV SEKUND

CITROËN PONUJA NOVO KOMBILIMUZINO

Citroën ë-C4 in C4 označujeta novo obdobje dizajna znamke Citroën, in nudita izjemno udobje v vožnji in možnost izbire med 100 % električnim, bencinskim in dizelskim pogonom.
Novi 100 % električni ë-C4 in novi C4 sta častitljiva naslednika Citroënove serije kombi limuzin, ki ima za seboj že 92 let preteklosti. 

Odkrijte Citroën C4 z vso eleganco in živahnostjo kombilimuzine ter močjo in značajem SUV-ja. Na voljo tudi električna različica.

 

 

DIZAJN

IZRAZEN STIL, EDINSTVENA IDENTITETA

C4-Design

Citroën C4 izraža svojo drugačnost z uspešno združitvijo:


● elegance, tekočih linij in dinamičnosti kombi limuzine: aerodinamična oblika karoserije, prefinjene linije, prepoznavne grafične podrobnosti, nova prednja in zadnja osvetlitev,
● moči in značaja SUV-ja: velika kolesa, razkošne in izklesane linije.

PREDNJI DEL

S STRANI

ZADNJI DEL

BARVE

NOTRANJOSTI

Citroen-C4-Design_Avant_553x317

Inovativen
in tehnološko izpopolnjen prednji del

Citroën C4 ima energičen in izrazen videz:

Visok in izklesan pokrov motornega prostora ,
Prednji del povzema najnovejše estetske zapovedi znamke Citroën: prepoznavna osvetlitev v obliki črke V, dvonivojski žarometi in kromani logotip dvojne puščice, ki je razpotegnjena po celotni širini vozila.

V ospredju je Citroënova tehnologija 100 % LED Vision, ki je na voljo za dnevne luči, žaromete in meglenke.
Citroen-C4-Design_Arriere_553x317

Dinamičen in vzdržljiv zadnji del

Zadnji del navda vozilo z dinamičnim in robustnim videzom hkrati pa namiguje na veliko prostornino prtljažnika (380 litrov).
S svojim nagnjenim zadnjim steklom, aerodinamičnim spojlerjem in lučmi, ki jih medsebojno povezuje svetleče črna okrasna letev, Citroën C4 ponuja edinstveno in povsem drugačno razporeditev in predstavlja povsem novo osvetlitev na diode LED v obliki črke V.
Citroën C4

Aerodinamičen profil

Povsem aerodinamičen profil ponuja razkošne površine, po katerih se prepleta nekaj mehkih in hkrati mišičastih linij karoserije, ki so umeščene "neposredno ob telesu", da vozilu zagotavljajo moč in ga navdajo s karakterjem.

Kratek prednji in zadnji previs v kombinaciji s kolesi velikega premera (690 mm) in 156 milimetrskim odmikom od tal, ki je večji kot pri tekmecih, zagotavljata vozilu edinstveno, izrazno in samozavestno dvignjeno držo, zaradi katere se zdi, da je "pripravljeno na akcijo".
Citroen-C4-Colors_553x317

31 kombinacij zunanjosti

Sedem barv karoserije: bela Banquise, črna Obsidien, siva Acier, siva Platinium, rdeča Elixir, rjava Caramel in modra Iceland.

Pet barvnih paketov: Glossy Black, Sable Metal, Textured Gray, Anodized Deep Red in Anodized Blue, od katerih je slednji ekskluzivno na voljo za novo 100 % električno vozilo ë-C4.

Citroën C4 - Garnissage

6 kombinacij notranjosti

Citroën C4 je na voljo v 6 kombinacij notranjosti s toplimi materiali in resnimi ali bolj živahnimi toni.

Izbirajte med standardno notranjostjo ali eno od 5 notranosti, ki vključujejo sedeže Advanced Comfort: Urban Grey, Metropolitan Grey, Metropolitan Blue, Hype Black in Hype Red.

ŠE VEČ UDOBJA

CITROËN ADVANCED COMFORT®

UDOBJE VOŽNJE
UDOBJE VOŽNJE

Citroën C4 je opremljen s Citroënovim vzmetenjem s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki, ki nudi vrhunsko stopnjo udobja in učinek leteče preproge za zagotovitev dobrega počutja v notranjosti, dinamične lege na cesti in voznega udobja.

UDOBJE SEDENJA
UDOBJE SEDENJA

Sedeži Advanced Comfort so ekskluzivna Citroënova inovacija in so narejeni iz:   
debelejše penaste gume na sedežih, ki v debelino meri 15 mm ter ponuja mehkobo in dobro podporo že ob prvem dotiku,


Penasta guma visoke gostote omogoča optimalno udobje: bolj učinkovito blaženje vibracij, brez ugrezanja in obstojnost.

UDOBJE BIVANJA
UDOBJE BIVANJA

Citroën C4 hkrati ponuja kompaktne zunanje mere, da ohranja potrebno okretnost za vsakodnevno rabo in prostorno notranjost zlasti po zaslugi izjemno veliko prostora v predelu kolen na zadnjih sedežih (198 mm).

UDOBJE UMA
UDOBJE UMA

Novi C4 je opremljen z veliko panoramsko stekleno streho površine 4,35 m2 z električnim pomikom, ki potniški prostor preplavlja s svetlobo.

UDOBJE UPORABE
UDOBJE UPORABE

Pri Citroën C4 za udobno uporabo poskrbi 20 tehnologij in intuitivnih sistemov za pomoč pri vožnji, ki zagotavljajo nemoteno uporabo vozila.
Pridružuje se jim še šest tehnologij za vzpostavitev povezave.

CITROËNOVO VZMETENJE S PROGRESIVNIMI HIDRAVLIČNIMI OMEJEVALNIKI®

EC4-CAC

Citroën C4 je opremljen s Citroënovim vzmetenjem s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki, ki nudi vrhunsko stopnjo udobja in učinek leteče preproge za zagotovitev dobrega počutja v notranjosti, dinamične lege na cesti in voznega udobja.

Princip delovanja tega sistema je povsem preprost. Citroënovo vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki ima dva dodatna hidravlična omejevalnika na vsaki strani: enega za raztezanje in drugega za kompresijo. Vzmetenje tako deluje dvostopenjsko, odvisno od jakosti vzbujanja:

 • pri rahli kompresiji in rahlem raztezanju vzmet in amortizer istočasno nadzorujeta vertikalne premike brez posredovanja hidravličnih omejevalnikov. To daje občutek, kot da vozilo preletava deformacije na cestišču oziroma deluje kot leteča preproga.
 •  Pri močnejši kompresiji in močnejšem raztezanju pa vzmet in amortizer delujeta istočasno s hidravličnimi omejevalniki, ki tako premik progresivno upočasnijo, in s tem preprečijo nagle zaustavitve na koncu hoda. Hidravlični omejevalnik energijo absorbira in jo delno povrne. Pri tem torej ni nobenega odskoka in potniki so tako popolnoma odmaknjeni od ceste.

UPORABNA IN DOMISELNA ODLAGALNA MESTA

Pri Citroënu C4 smo bivalno udobje zasnovali tako, da smo potnikom poenostavili bivanje v vozilu po zaslugi prostorne notranjosti, priročnih odlagalnih mest in domiselne razporeditve sedežev.

Smart Pad Support® Citroën

Sredinska konzola

Odlagalna mesta v zadnjem delu

Prtljažni prostor

Citroën C4 - Smart Pad support

Smart Pad Support®
Ekskluzivno pri Citroënu

C4 ponuja prednjemu sopotniku edinstvena odlagalna mesta in opremo:

Smart Pad Support® Citroën je premišljeno zasnovan in inovativen izvlečni nosilec, ki je vgrajen neposredno v armaturno ploščo. Nanj lahko prednji sopotnik varno pritrdi tablični računalnik vseh znamk in pregleduje razne vsebine.

Drsni predal, ki se nahaja nasproti sovoznika v armaturni plošči, v katerega lahko pospravimo tablični računalnik.
Citroën C4 - Rangements-AV

Sredinska konzola

Visoka in široka sredinska konzola je bila zasnovana za sprostitev maksimalno možnega prostora za odlaganje:

Površina za brezžično polnjenje, na katero lahko odložimo in na njej enostavno napolnimo pametni telefon.
Dve vtičnici USB.
Velika odlagalna površina na prednjem delu konzole s predelno loputo.
Reža za odlaganje pred prestavno ročico, kamor lahko odložimo razne manjše predmete.
Veliko sredinsko odlagalno mesto z drsnim zapiralom in dvema nosilcema za kozarec.
Prostorno odlagalno mesto pod drsno pomičnim naslonom za roke na sredini med prednjima sedežema.
C4-Rangements-AR.gif

Prostoren zadnji del

Citroën C4 ponuja:

zelo prostorno notranjost, kar potnikom nudi izjemno udobje in na zadnjih sedežih zagotavlja izjemno veliko prostora v predelu kolen oziroma največ v svoji kategoriji "Best in Class" (198 mm).

uporabna odlagalna mesta, kot na primer: 1 reža za odlaganje v naslonu na roke, nosilci za kozarce, ...

Največ dve vtičnici USB.
C4-Coffre.gif

Velik prtljažni prostor

Z velikim prtljažnikom s 380 litri prostornine, ki omogoča enostavno natovarjanje, sodi Citroën C4 med najbolj iskano ponudbo svojega segmenta.

Na voljo je tudi dvonivojski pod, s katerim je možno prtljažni prostor pregraditi in pridobiti povsem raven pod, ko je zadnja sedežna klop preklopljena. Namestimo ga lahko tudi v poševni položaj, in tako lažje naložimo prtljago v prtljažnik.

STORITVE POVEZLJIVOSTI

EC4-C4-Connectivity

Citroën C4 ponuja tudi najboljše rešitve za povezljivost:

 •  10-palčni zaslon na dotik, prek katerega lahko uporabnik izbere nastavitve za vozilo, dostopi do multimedijskega sistema in tudi do telefona, klimatske naprave in navigacijskega sistema. Upravljati ga je možno z glasovnimi ukazi;
 • Connect Play s funkcijo Mirror Screen, ki je združljiva s protokoloma Android Auto in Apple CarPlay,
 •  brezžično polnjenje pametnega telefona,
 • Connect Assist, storitev za klic v sili in klic avtomobilske asistence z geolokalizacijo, ki je na voljo brezplačno, 24 ur na dan in vse dni v tednu,
 • Connect Nav, povezljivi navigacijski sistem 3D čisto zadnje generacije,
 • kamera ConnectedCAM Citroën®
C4-Connect-Play

CITROËN CONNECT PLAY*

Tehnologija Mirror Screen omogoča v povezavi s protokoloma Apple CarPlay™ in Android Auto vzpostavitev povezave s pametnim telefonom in podvojitev prikaza vsebine z zaslona pametnega telefona na zaslonu na dotik vozila. Vozniku omogoča prebiranje multimedijskih vsebin ter neposredno in enostavno upravljanje pametnega telefona in združljivih aplikacij prek zaslona na dotik.

* Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

C4-Connect-Nav

CITROËN CONNECT NAV*

10-palčni zaslon na dotik, prek katerega je možno upravljati vse funkcije medijskih naprav, telefona in navigacije.
Navigacijski sistem 3D Citroën Connect Nav z glasovnim upravljanjem vas prek storitve TomTom Traffic v realnem času obvešča o pogojih za vožnjo, razpoložljivosti in cenah parkirišč na vaši poti, ...
Poleg tega vas z vizualnimi in zvočnimi sporočili opozarja na nevarne odseke na poti.

* Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

C4-Connect-Box

CITROËN CONNECT ASSIST

Connect Assist zajema storitev za klic v sili in klic avtomobilske asistence z geolokacijo. V primeru prometne nesreče ali v katerikoli drugi situaciji, kadar se izkaže potreba po hitri intervenciji, storitev obvesti pristojne intervencijske službe, in sicer samodejno ali če potnik vozila pritisne na gumb «SOS». Za to storitev, ki je dostopna 24 ur na dan, vse dni v tednu, ni potrebno skleniti nobenega naročniškega razmerja.

TEHNOLOGIJE

VARNO IN SPROŠČENO ZA VOLANOM

Citroen-C4-Technologie_1500x500

20 SISTEMOV ZA POMOČ PRI VOŽNJI

Citroën C4 ponuja 20 tehnologij za pomoč pri vožnji, ki izboljšajo varnost in udobje ter zagotavljajo bolj brezskrbno vožnjo. Z njimi bodo vaše vsakodnevne poti še bolj enostavne in varne.

C4-Affichage Tete Haute Couleur

BARVNI PROJEKCIJSKI PRIKAZOVALNIK V VIŠINI

Barvni projekcijski prikazovalnik v višini oči je naprava, ki na izstavljivi zaslon v voznikovem vidnem polju projicira bistvene informacije za vožnjo.

C4-Highway-Driver-Assist

HIGHWAY DRIVER ASSIST

Sistem HighWay Driver Assist združuje prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go in aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu, saj nadzor nad hitrostjo in smerjo prevzame vozilo. Vozniku tudi omogoča, da delno preda nadzor nad vožnjo svojemu vozilu, on pa mora pri tem edino ostati osredotočen na cestišče in v skladu z veljavno zakonodajo zadržati roki na volanu. Voznik lahko v kateremkoli trenutku prevzame nadzor nad vožnjo z zaviranjem ali premikom volana.

Citroën C4 - Caméra de Recul

PARK ASSIST

Sistem Park Assist vam pomaga najti prosto parkirno mesto, ki ustreza gabaritom vašega vozila in ko zazna prosto mesto, samodejno izvede manever tako za potrebe vzdolžnega kot pravokotnega parkiranja. Vi morate krmiliti samo pospeševanje in zaviranje vozila.

ELEKTRIČNI, BENCINSKI ALI DIZELSKI POGON

New Citroën ë-C4

100 % električni Citroën ë-C4 vam zagotavlja neslišno in enostavno električno vožnjo, ki je dinamična in hkrati brezskrbna: 

 • motor s 100 kW/136 KM,
 • nemudoma razpoložljiv navor 260 Nm,
 • do 80 % napolnjenost v 30 min.* za 350 kilometrov dosega (WLTP)
 • baterija 50 kW z garancijo, ki velja 8 let ali 160.000 km pri 70 % napolnjenosti.

*Polnjenje na javnem priključku 100 kW.

C4-Design-Face-Av

Citroën C4 ponuja bencinske in dizelske motorje najnovejše generacije Euro 6:

 • prožna in učinkovita vožnja,
 • pri bencinskih motorjih možnost izbire moči od 100 do 155 KM,
 • pri dizelskih motorjih od 110 do 130 KM.

*Pridržujemo si pravico sprememb ponudbe in posodobitev informacij, brez predhodne najave

New Citroën C4 - BOÎTE DE VITESSES AUTOMATIQUE EAT8

Samodejni menjalnik EAT8

8-stopenjski samodejni menjalnik EAT8 deluje v povezavi z novo prestavno ročico iz kovine s simetričnim okrasjem. Ponuja tri položaje (R, N in D), s katerimi enostavno izberemo vzvratno prestavo, prosti tek ali prestavo za vožnjo naprej, na njej pa sta tudi dva potisna gumba:

P za vklop načina Parking,
M za vklop načina Manuel pri bencinskem ali dizelskem motorju,
za B vklop načina Brake pri električnem motorju.

FOTO GALERIJA

Top