PREUSMERITEV SEKUND

SUV S PLUG-IN TEHNOLOGIJO

Citroën SUV C5 Aircross Hybrid je naš prvi priključni hibridni model. To je prvi model iz naše ofenzive vozil z nizkimi emisijami (LEV), v sklopu katere bomo do leta 2025 pridobili 100 % elektrificiran izbor vozil. Citroën SUV C5 Aircross Hybrid združuje vse prednosti 100-odstotnega električnega pogona za vsakodnevna potovanja z vsestranskostjo in dosegom, ki ga nudi motor z notranjim zgorevanjem za daljša potovanja. 

SPOZNAJTE GA PREKO VIDEA!

C5AIRCROSS_DROP
C5AIRCROSS_DROP

PREDNOSTI PRIKLJUČNEGA HIBRIDA

el.1

ELEKTRIČNI DOSEG

Citroën C5 Aircross Hybrid ponuja baterijo z močjo 13,2 kWh za električni doseg 55 km v ciklu WLTP.

Poleg tega vam omogoča tudi prihranke:

 • zaradi nizkih stroškov uporabe po zaslugi cenejšega vzdrževanja,
 • zaradi možnosti pridobitve državnih subvencij, ki so na voljo za električna vozila (eko subvencija, nepovratna finančna spodbuda).

 

Garancija na baterijo velja 8 let oziroma 160.000 kilometrov pri 70 % napolnjenosti.

el.2

100 % UČINKOVITA IN ODZIVNA VOŽNJA

Enostavna hibridna vožnja, tako dinamična kot mirna in povesem gladka:
- Moč termičnega pogona 180 KM in elektromotorja 81,2 kW (110 KM) za kombinirano moč 225 KM in kombinirani navor 360 Nm.
- 3 načini vožnje: električni, hibridni, športni.
- Poraba 1,4 l / 100 km za emisijo 31 g CO2 / km v ciklu WLTP.
- Optimizirana poraba z dnevnim polnjenjem.

el.3

HITRO IN PRAKTIČNO VSAKODNEVNO POLNJENJE

Za polnjenje imate na voljo več možnosti:

 • Wall box 3,7 kW : 3h30
 • Wall box 7,4 kW : 1h40
 • Zmogljivejša gospodinjska vtičnica tipa Green'up: 4 ure ali  ur na standardni gospodinjski vtičnici.

 Polnjenje priključnega hibrida na na javni polnilnici 100 kW ni mogoče.

DIZAJN

Posebne estetsko dovršene podrobnosti

Design_CL.19.030.009et007_1500x500_4

Citroën C5 Aircross Hybrid ohranja mogočno, vzdržljivo in energično postavo: to je pravi SUV z neomajnim značajem. Opremljen je lahko z dekorativnimi dodatki v anodizirani modri barvi (vstavek na prednjih odbijačih in Airbump®), ki so specifični za hibridno izvedenko.  Temu se pridružujejo še stilizirani logotipi v obliki črke "H" na obeh prednjih blatnikih in monogram "Hybrid". 

Enostavno polnjenje
Enostavno polnjenje

Baterija se preko običajne vtičnice napolni čez noč. V manj kot 2 urah preko Wall Box 32 A. Program polnjenja  se lahko spremlja na zaslonu na dotik ali preko vašega pametnega telefona. Na polnilni odprtini je vgrajena tudi svetlobna dioda za spremljanje programa polnjenja.

Specifični vmesniki
Specifični vmesniki

SUV C5 Aircross Hybrid ponuja prilagodnjivo digitalno instrumentno ploščo, ki omogoča nastavitev in ogled specifičnih informacij za hibridno vozilo, na 8-palčnem  zaslonu na dotik si lahko nastavite in ogledate informacije o vožnji, izbrani način vožnje (100% električni-ZEV, Hybrid, Sport), na notranjem kromiranem samozatemnitvenem vzvratnem ogledalu se prikazujejo indikatorji vožnje v električnem načinu. 

Ë-Udobje
Ë-Udobje

Akustično udobje hibridnega SUV C5 Aircross je povečano zahvaljujoč električnemu načinu in zvočno laminiranim sprednjim steklom. Opremljen je s širokimi sedeži z možnjostjo gretja in naslonjali spredaj, ki nudijo udobje, mehkobo in podporo. V svojem segmentu je najbolj modularen, njegova prostornina prtljažnika pa se giblje od 460 L do 600 L.

Povezljivost
Povezljivost

Z SUV C5 Aircross Hybrid dobite Apple CarPaly in Android Auto*, Citroën Connect Box* s priloženim paketom SOS & Assistance, brezžično polnjenje za pametne telefone, ConnectCAM Citroën® in povezano navigacijo Connect Nav*.

*Navedeni sistemi v Sloveniji delujejo z omejenimi zmožnostmi.

Ë-UDOBJE

Zgled udobja v električnem načinu

PHC_C5AIRHY

C5 Aircross SUV Hybrid, ki je na področju udobja že tako ali tako drugim za zgled, bo dodatno obogatil program Citroën Advanced Comfort® z vsemi prednostmi, ki jih nudi električni motor: neslišna vožnja, tekoča vožnja brez cukanja in takojšnja razpoložljivost moči. SUV C5 Aircross Hybrid seveda ohranja vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki (‌Progressive Hydraulic Cushions®), ki ublaži in absorbira vse ovire in nepravilnosti cestišča, da imajo potniki občutek letenja nad cesto, medtem ko zagotavlja izjemno lego na cesti in dinamičnost. Novi SUV C5 Aircross Hybrid pa je opremljen še z večtočkovno zadnjo premo, ki zagotavlja neomajno ravnovesje in je posebnost hibridne izvedenke.

Sieges_CL.19.030.19_747X400

SEDEŽI ADVANCE COMFORT

SUV Citroën C5 Aircross Hybrid je opremljen s širokimi sedežnimi blazinami in naslonjali. Kombinacija penaste gume visoke gostote v notranjosti in 15 mm debela teksturirana penasta obloga na površini je zagotovilo za udobje, mehkobo in podporo pri vsakodnevni rabi. Prednja sedeža imata lahko poleg ogrevanja še napreden sistem za večtočkovno masažo. 

Modularite_CL.19.030.021_20-10-2019

NAJBOLJ MODULAREN SUV V SEGMENTU

SUV C5 Aircross Hybrid ohranja vse prednosti z vidika modularnosti, saj je zadaj opremljen s tremi posamičnimi sedeži s hodom 150 mm, ki so poleg tega tudi nastavljivi po naklonu v pet položajev in se lahko v celoti preklopijo, s čimer pridobimo raven pod.  Ponuja 33 litrov notranjih odlagalnih površin in prtljažnik, katerega prostornina se giblje v razponu od 460 do 600 litrov. 

AVTONOMIJA

Enostavno polnjenje

 • SILENT URBAN VEHICLE - TIHO MESTNO VOZILO
 • 55 KM AVTONOMIJE PRI 100% ELEKTRIČNEM NAČINU*
 • HITRO POLNJENJE V MANJ KOT 2H
 • ČASOVNA NASTAVITEV POLNJENJA
 • GARANCIJA NA BATERIJO 8 LET ALI 160.000KM

 *Avtonomija v električnem načinu med 54 in 55 km, odvisno od opcijske opreme, vgrajene v vozilu. Avtonomija lahko odstopa tudi glede na pogoje uporabe vozila.

c5air_polnjjenje

NA DOSEG VPLIVAJO RAZLIČNI DEJAVNIKI

lev_stil

HITROST  VOŽNJE

lev_klima

GRETJE IN KLIMATIZACIJA

lev_voznja

SLOG /NAČIN VOŽNJE

lev_tovor

PREVAŽANI TOVOR

Recharegedesk

NAMESTITEV POLNILNE POSTAJE

Citroën je sklenil sodelovanje s podjetjem GIA SERVIS d.o.o., ki vam bo ponudilo najbolj ustrezno rešitev za montažo vaše polnilne postaje.
S tem vam zagotavljamo, da bo vaša inštalacija kakovostna, cenovno ugodna in v skladu s pogoji splošne garancije vozila.

Novi 8-stopenjski menjalnik

in novi ekološki motorji

 • SILENT URBAN VEHICLE 
 • BENCINSKI MOTOR PURETECH 180 S&S
 • ELEKTRIČNI MOTOR 80KW
 • ZMOGLJIVOST 165KW / 225KM
 • EMSIJIE CO2 32G/KM (po protocolu WLTP)*
 • KOMBINIRANA PORABA GORIVA OD 1,4L/100KM**

*Vrednost med 32 in 33 g CO2, odvisno od opcijske opreme, vgrajene v vozilu. **Vrednost med 1,4L/100km in 1,5L/100km, odvisno od opcijske opreme, vgrajene v vozilu.

C5AIRHY_COS
eat8

Nov samodejni menjalnik Ë-EAT8

SUV C5 Aircross Hybrid združuje bencinski motor PureTech 180 S&S (1,6 L 180 KM) in 80 KW električni motor.

Lahko deluje v električnem načinu do 135 km / h, z avtonomijo do 50 km (po WLTP).

Samodejni menjalnik Ë-EAT8 je izboljšan za optimizacijo prestavnega razmerja in prispeva k bolj gladki in udobni vožnji. Z načinom vožnje "Brake Mode" omogoča polnjenje baterije pri upočasnjevanju in zaviranju.

TEHNOLOGIJA

Intuitivni vmesniki

V prostorni potniški kabini SUV C5 Aircross Hybrid so umeščene posebne vmesniške enote:

 • po meri nastavljiva 12,3-palčna digitalna instrumentna plošča za prikaz vseh specifičnih informacij za hibridni pogon: merilnik moči, domet v načinu na električni pogon in v načinu na bencinski pogon, trajanje polnjenja, hitrost polnjenja ali načini vožnje,
 • 8-palčni zaslon na dotik, prek katerega je možno dostopiti do informacij za vožnjo, kot je na primer upravljanje pretoka energije in statističnih podatkov o porabi,
 • izbirno stikalo načina vožnje: ELECTRIC, HYBRID ali SPORT,
 • samozatemnitveno notranje vzvratno ogledalo brez okvira z indikatorjem vožnje v električnem načinu: zasveti modra dioda LED, ki nakazuje, da vozilo vozi v 100 % električnem načinu.

20 SISTEMI POMOČI PRI VOŽNJI

Tehnologija zadnje generacije

SUV C5 Aircross Hybrid nudi široko paleto vrhunskih sistemov za pomoč voznikom z 20 tehnologijami za varnost, udobje in poenostavljeno vožnjo, ne glede na zunanje okoliščine.

ADAS1

HIGWAY DRIVER ASSIST

Ta tehnologija vozniku omogoča, da delno preda nadzor nad vožnjo svojemu vozilu. Sistem zadrži vozilo v ustreznem položaju na njegovem voznem pasu ter uporablja zaustavitev in ponovni zagon glede na vozilo pred njim, saj je nadzor nad tema dvema funkcijama prevzelo vozilo.

ADAS2

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S FUNKCIJO STOP & GO

S pomočjo kamere in radarskega zaznavala naprava zazna pred seboj vozeče vozilo ter s poseganjem v zavore in pedal za plin samodejno ohranja varnostno razdaljo, ki jo je voznik predhodno izbral, vse do popolne zaustavitve vozila. Slednje se samodejno ponovno zažene brez voznikovega posredovanja. Na voljo je pri vseh izvedenkah z menjalnikom EAT8.

ADAS3

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

Ta naprava prek kamere zazna pred seboj vozeče vozilo ter s poseganjem v zavore in pedal za plin samodejno ohranja varnostno razdaljo, ki jo je voznik predhodno izbral. Sistem deluje, ko hitrost vozila preseže 30 km/h.

ADAS4

ACTIVE SAFETY BRAKE

SAFETY BRAKE To je sistem za nujno zaviranje, ki zmanjša nevarnost naleta vozil. Deluje pri hitrosti 5 km/h in več, učinkuje pa z nepremičnimi ali premičnimi predmeti in s pešci. Čim je zaznana nevarnost naleta, voznik prejme opozorilo. Če se slednji ne odzove, sistem samodejno zavira.

ADAS5

OPOZORILNIK NA NEVARNOST NALETA

Funkcija voznika opozarja na nevarnost naleta v vozilo, ki vozi pred njim. Po meri nastavljiva funkcija pomaga voznik ohraniti ustrezno varnostno razdaljo. Sistem deluje pri hitrosti 30 km/h in več, za svoje delovanje pa uporablja radarski merilnik, ki je vgrajen v sprednjem delu vozila.

ADAS6

COFFEE BREAK ALERT

Sistem voznika opozori, ko je čas za odmor, in sicer po dveh urah vožnje s hitrostjo več kot 65 km/h.

ADAS7

OPOZORILNIK NA VOZNIKOVO NEPOZORNOST

Sistem ocenjuje stanje voznikove pozornosti prek ugotavljanja odstopanj v smeri vožnje glede na talne označbe. Funkcija je še posebej prilagojena hitrim cestam in hitrosti višji od 65 km/h.

ADAS8

OPOZORILNIK NA NENAMERNO MENJAVO PASU

Sistem deluje s pomočjo kamere, ki prepoznava prekinjene oziroma neprekinjene črte. V primeru približevanja talni črti brez vključenih ustreznih smernih kazalcev volan postopoma obrača v drugo smer, da bi vozilo ohranil na trenutnem voznem pasu

ADAS9

AKTIVNI SISTEM NADZORA MRTVEGA KOTA

Sistem, ki vozniku sporoča prisotnost vozila v mrtvih kotih z oranžno lučko, ki zasveti v kotu zunanjega vzvratnega ogledala na ustrezni strani. Sistem popravi smer vožnje vozila, če se voznik z njim preveč približa zaznanemu vozilu.

ADAS10

SAMODEJNI PREKLOP MED DOLGIMI IN ZASENČENIMI LUČMI

Ta funkcija upravlja preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučmi glede na to, ali v prometu zazna vozila, ki vozijo nasproti oziroma nas prehitevajo

ADAS11

ODČITAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN OMEJITVE HITROSTI

Ko kamera zazna prometni znak za omejitev hitrosti, lahko voznik priporočeno hitrost sprejme in si jo nastavi za vrednost tempomata oziroma omejevalnika hitrosti. Zaznava tudi prometne znake "Stop", "enosmerna cesta" in "prepovedano prehitevanje".

ADAS12

PROSTOROČNI DOSTOP IN ZAGON

S tem sistemom lahko voznik zaklene/odklene in zažene vozilo, ne da bi ključ vzel iz žepa. Avtomobil prepozna svojega voznika, čim se mu približa.

ADAS12

ELEKTRIČNA PARKIRNA ZAVORA

Električna parkirna zavora deluje na dva načina. Ob zaustavitvi motorja se samodejno zategne, med speljevanjem pa sprosti.

ADAS13

PARK ASSIST

To je aktiven sistem za pomoč pri vzdolžnem in pravokotnem parkiranju. Na voznikovo zahtevo samodejno poišče parkirno mesto in upravlja krmilni mehanizem, s čimer poskrbi za varno parkiranje.

ADAS14

VISION 360

Funkcija poenostavi izvajanje manevrov med parkiranjem, s tem da sliko z zgornjega dela vozila in njegove okolice pod kotom 360° prikaže na zaslonu na dotik.

ADAS15

KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO TOP REAR VISION

Po preklopu v vzvratno prestavo kamera prikaže na zaslonu na dotik sliko zadnjega dela vozila, na kateri so navedene barvne oznake in rekonstruirano sliko območja za vozilom, prikazano pod kotom 180°.

ADAS17

SISTEM ZA NADZOR STABILNOSTI VLEKE

Ta dodatna funkcija sistema ESP zaznava nihanja prikolice in deluje na zavorni sistem vozila, da stabilizira nihanja pri vseh vozilih, ki so opremljena z vlečno kljuko.

ADAS18

POMOČ PRI SPELJEVANJU V KLANEC

Sistem prepreči neželeno premikanje vozila na vzpetini, kadar je zavorni pedal popuščen. Sistem za pomoč pri speljevanju navkreber deluje na klancih z naklonom nad 3 %, kjer zadrži vozilo na mestu za približno dve sekundi.

ADAS19

ŽAROMETI ZA OSVETLITEV OVINKA

Žarometi za osvetlitev ovinka osvetlijo notranjost ovinka z dodatnim svetlobnim snopom, in s tem zagotovijo večjo vidljivost in varnost v ovinkih in križiščih.

ADAS20

MODE BREAK(POLNJENJE BATERIJE MED ZAVIRANJEM)

Ob vklopu načina "Brake" (zavora motorja) vozniku ni treba tolikokrat pritiskati na zavorni pedal, hkrati pa omogoča polnjenje baterije med upočasnjevanjem.

POVEZLJIVE STORITVE

Bodite vedno povezani

RestezConnecte_CL.19.029.022_1500X400

SUV C5 Aircross Hybrid je opremljen z intuitivnimi sistemi za povezljivost. Sistem Connect Play je možno povezati z aplikacijama Apple Carplay in Android Auto*, s katerima bodo vaša potovanja postala bolj sproščena in prijetna. Sistem Connect Nav* ni pridobil le vseh prednosti povezljive navigacije (prikaz prometnih razmer v realnem času, nevarni odseki) ampak je bil tudi posebej prilagojen za hibridni pogon, tako da prikazuje električne polnilne postaje in ponazori območje, ki ste ga prevozili v povsem električnem načinu glede na stopnjo napolnjenosti vašega akumulatorja. 

 

*delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države - v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi.

C5AIRHYB_SERVICE

Connect Assist* ponuja uporabnikom vsakodnevno pomoč, klic v sili (SOS)* in tudi povsem nov nadzorni sistem na daljinsko upravljanje, s katerim lahko vozilo nadzorujete na daljavo prek aplikacije MyCitroën (zaklepanje/odklepanje, programiranje polnjenja in predhodnega toplotnega klimatiziranja, vpogled v kapaciteto akumulatorja in število kilometrov, ki jih je možno prevoziti s preostalo količino goriva, nasveti za eko vožnjo, lokacija vozila ...). Pravi osebni pomočnik iz pametnega telefona! 

 

*delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države - v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi

ZA BREZSKRBNA POTOVANJA IZBERITE SUV C5 AIRCROSS HYBRID

Javne električne polnilnice

Poiščite mrežo javnih električnih polnilnic z lokacijami po Sloveniji poskrbi za brezskrbno pot z električnim avtomobilom, kjerkoli ste.

gremonaelektriko

Aplikacija GremoNaElektriko omogoča uporabnikom električnih vozil iskanje in uporabljanje električnih polnilnic katere upravlja podjetje Elektro Ljubljana, d.d.. Za vsako polnilno postajo so na voljo izdatne podrobnosti o polnilnici, na primer lokacija, delovni čas, podprte vtičnice idr., pa tudi navigacija do izbrane polnilnice.

petroleketrika

Aplikacija OneCharge vam omogoča plačilo za polnjenje vozila in iskanje najbližjih električnih polnilnic.

Polnjenje električnega vozila v treh preprostih korakih:
1. Poišči najbližjo polnilnico na zemljevidu ali skeniraj kodo na polnilnici
2. Izberi vtičnico in potrdi način plačila
3. Priklopi vozilo in napolni elektriko

*OPOMBA
Top