PREUSMERITEV SEKUND

VSESTRANSKI STROKOVNJAK BERLINGO VAN NA VOLJO TUDI S 100 % ELEKTRIČNIM POGONOM.

Družina Berlingo Van se je s prihodom novega Citroëna ë-Berlingo Van 100 % ëlectric, povečala za enega člana. 

  • z 100 kW baterijo za do 275 km* kilometrov dosega, po katerem se drugi zgledujejo,
  • hitro polnjenje do 80 % v 30 minutah,
  • vse dosedanje uporabne funkcije in oprema: 100 % Berlingo Van
  • vožnja v načinu ë-udobje,
  • dostop do storitev, ki olajšajo vsakodnevna opravila z električnim pogonom (nastavitev polnjenja na daljavo, načrtovanje poti ...).

 

*Glede na profil vožnje 80 % voznikov prevozi med 190 in 280 kilometrov z baterijo kapacitete 50 kWh, ne da bi jo morali polniti. Dejanski doseg je odvisen od stila vožnje, hitrosti, porabe opreme za udobje/dodatne opreme, zunanje temperature, števila potnikov/tovora in topografije.

DIZAJN

berlingovan_dizajn

Vzdržljivi in zaščitniški Berlingo Van je pridobil moderno in energično stilsko zasnovo zunanjosti z izčiščenimi linijami brez kančka agresivnosti.
- Prednji del je usklajen s podobo znamke Citroën in njegovim velikim bratom Citroënom Jumpyjem: visok in kratek pokrov motornega prostora, široka optična bloka.
- S profila se razkrijejo tekoče linije in dodelane bočne stranice. To je zagotovilo za priročnost in prostorno notranjost.

MODULARNOST & UDOBJE PO MERI

TAKO KOT VI, ZNA NAREDITI ČISTO VSE!

Citroën Berlingo Van bo kot idealen partner za vsakodnevna opravila zadostil vsem zahtevam poklicnih uporabnikov, saj ponuja ravno pravšnjo rešitev za vsako dejavnost/rabo: različne velikosti, kabine, razporeditve. Zdaj je s svojo izboljšano ponudbo storil še korak dlje: v svojem prodajnem programu namreč nudi dve povsem inovativni izvedenki: Kabina Extenso

a

KABINA EXTENSO®: TRI SEDEŽNA MESTA IN MODULARNOST

625x250-New-Berlingo-Van-Worker-charge

Kabina Extenso® se modularno prilagaja raznim željam, saj omogoča prevoz treh potnikov, ali pa možnost podaljšanja dolžine oziroma povečanja uporabne prostornine.


Kadar potrebujemo večjo nakladalno dolžino, lahko stranski prednji sedež podremo, in tako pri izvedenki M pridobimo 3 metre dolžine, pri izvedenki XL pa kar 3,4 metre.

625x250-New-Berlingo-Van-Cabi-Extenso

1 - Kabina Extenso® nudi prevoz treh potnikov na prednjih sedežih na modularni klopi z dvema sedežnima mestoma.


2 - Zložljivo naslonjalo sredinskega sedeža pa lahko opravlja funkcijo mobilne pisarne s premično pisalno mizico. Pod sediščem se nahaja celo odlagalno mesto, ki ga lahko zaklenemo z obešanko.


3 - Stranski sedež lahko privzdignemo in tako sprostimo dodatno priročno uporabno površino za prevoz tudi najbolj občutljivih predmetov, pri čemer se nakladalna prostornina poveča s 3,3 na 3,8 m3 pri izvedenki M in s 3,9 na 4,4 m3 pri izvedenki XL.

OPREMA ZA NAJRAZLIČNEJŠE VRSTE RABE

625x250-New-Berlingo-Van-Driver-Ouvrants

OPTIMALNO IZBOLJŠANI ODPIRALNI DELI

Za enostavno nakladanje in razkladanje tovora ne glede na to, kje je vozilo parkirano, vam novi Citroën Berlingo Van ponuja:


- ena ali dvoja bočna drsna vrata z optimalno širino odpiranja 675 mm in višino 1072 mm,
- krilna vrata v razmerju 40/60 in z odpiranjem pod kotom 180°,
- optimalno širino med zadnjima blatniškima košema.

625x250-New-Berlingo-Van-Chargement

ZELO VELIKE TOVORNE KAPACITETE

Citroën Berlingo Van ponuja do 4,4 m3 nakladalne prostornine in dovoljeno obremenitev v razponu od 650 kg do 1000 kg. Opremljen pa je lahko tudi z indikatorjem preobremenitve, ki uporabnika obvesti o prekoračitvi dovoljene obremenitve.


Paket za tovorni prostor pa bo olajšal vaša vsakodnevna opravila, saj nudi zmogljivejšo osvetlitvijo na diode LED, 4 dodatne pritrdilne obročke in 12-voltni priključek.

NAŠ MOTO: UDOBJE V NOTRANJOSTI

625x300-New-Berlingo-Van-Confort

UDOBJE V VOŽNJI ZA ŠE VEČJO BREZSKRBNOST

Citroën Berlingo Van ublaži prav vse neravnine s cestišča in to ne glede na dane razmere. Zasluge za optimalno vozno udobje imajo njegov visok položaj za vožnjo, vzmetenje in zvočna izolacija. Sedeži se prilagajajo vsem velikostim, saj so nastavljivi po višini, v predelu ledvene opore in so opremljeni z individualnim naslonom za roke. Za doplačilo so na voljo tudi ogrevani sedeži.


Vsak dan posebej boste navdušeni tudi nad prostoročnim dostopom in zagonom, električno parkirno zavoro in barvnim prosojnim zaslonom v višini oči, ki jih najdete med 20 sistemi za pomoč pri vožnji, ki so vam na voljo.

625x300-New-Berlingo-Van-Driver-Bureau-Mobile300x150-New-Berlingo-Van-Driver-Bureau-Mobile

UDOBJE PRI DELU: PISARNA NA KOLESIH

Potniška kabina novega Citroëna Berlingo Van je bila zasnovana kot pisarna na kolesih, ki vam na poti omogoča enostavno izvajanje delovnih opravil. S pomočjo 220-voltnega priključka lahko napolnite prenosni računalnik in ga nato pospravite v predal Top Box. Na voljo vam je tudi nadvse priročna površina za brezžično polnjenje pametnega telefona. Poleg tega imate na razpolago še dva priključka USB in dve 12-voltni vtičnici. V kabini Extenso® bo vaše delo zares udobno tudi zahvaljujoč premični pisalni mizici, ki jo boste lahko uporabljali, ko je naslonjalo sredinskega sedeža preklopljeno.

OPREMA & UPORABNA TEHNOLOGIJA

1430x350-New-Berlingo-Van-TdB.jpg

Citroën Berlingo Van je pravi koncentrat vsakodnevno uporabnih tehnologij.


Citroën Berlingo Van je funkcionalen in praktičen pa tudi zanesljiv. Model hodi v trendu s svojim časom in si prizadeva ponuditi vse bolj varno in brezskrbno vožnjo. V svojem segmentu bo povzročil pravi preobrat, saj je opremljen:


- s 4 tehnologijami POVEZLJIVOSTI;  med drugimi zlasti s sistemoma Citroën Connect Nav in Mirror Screen* (Apple Car Play(TM) / Android Auto / Mirror Link®) oziroma z brezžičnim polnjenjem pametnega telefona;
- z 20 tehnologijami za pomoč pri vožnji.

 

*Razpoložljivost in delovanje aplikacije sta odvisna od države, od vašega izbranega ponudnika mobilne telefonije ter kompatibilnosti vašega pametnega telefona.

SURROUND REAR VISION

Novi Citroën Berlingo Van ponuja še nikoli videno inovacijo med gospodarskimi vozili: tehnologijo Surround Rear Vision za neprimerljivo vidljivost.


Na 5-palčnem barvnem zaslonu, ki je nameščen na mestu notranjega vzvratnega ogledala se prikaže slika z dveh kamer (ena v podnožju zunanjega ogledala na sovoznikovi strani, druga pa na zgornjem delu zadnjih krilnih vrat). Na zaslonu se lahko prikažejo tri različne slike:


- nadzor nad okolico za vozilom: na zaslonu se prikaže slika okolice za vozilom z večje razdalje v osi vozila, da je lahko voznik v raznih situacijah vožnje dobro seznanjen z dogajanjem v okolici;
- nadzor nad bočnimi površinami: na zaslonu se prikaže slika bočnih površin na sovoznikovi strani vozila, da omeji mrtve kote;
- kamera za pomoč pri vzvratni vožnji - na zaslonu se prikaže slika neposredne okolice za vozilom, da poenostavi izvajanje manevrov v vzvratni prestavi.

500x250-New-Berlingo-Van-SRV
625x300-New-Berlingo-Van-connect

POVEZLJIVA NAVIGACIJA BREZ ODMIKA POGLEDA S CESTIŠČA

Povezljivi navigacijski sistem 3D Citroën Connect Nav* je opremljen s funkcijo glasovnega prepoznavanja za upravljanje funkcij navigacije, telefona in medijskih naprav brez odmika pogleda s cestišča. V povezavi s povezljivimi storitvami, kot je TomTom Traffic za posredovanje prometnih informacij v realnem času, uporabnika obvešča o lokaciji in cenah bencinskih servisov in parkirišč ter o vremenski napovedi.

 

S funkcijo Mirror Screen pa lahko vse aplikacije za vožnjo, ki jih imate naložene na svojem pametnem telefonu, upravljate na 8-palčnem zaslonu na dotik.

 

*Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti.  Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

625x300-New-Berlingo-Van-Version-Worker-flaque

VLEČNA MOČ ZA VSE PREIZKUŠNJE

Če je novi Citroën Berlingo Van opremljen s sistemom Grip Control s funkcijo Hill Assist Descent, lahko prilagaja pogonsko moč prednjih koles danemu terenu in ohrani hitrost tudi med spustom po strmih klancih.

Za še večjo učinkovitost lahko ta tehnologija - sicer vedno na voljo v kombinaciji s Paketom opreme "Gradbišče" – deluje v povezavi s 30 mm višjim podvozjem, zaščitno ploščo pod motorjem in kolesi velikega premera (690 mm) s pnevmatikami M+S. 

20 SISTEMOV ZA POMOČ PRI VOŽNJI


Motorji zadnje generacije

Berlingo-Van-Driver-Ville-News

Nova lahka konstrukcijska osnova in učinkoviti motorji za dinamično lego na cesti, obilo udobja v vožnji in optimalne stroške uporabe:

- možnosti dizelskih motorjev: BlueHDi 75 S&S BVM5, BlueHDi 100 S&S BVM5  
- bencinski motor PureTech bodo na voljo tekom leta 2019.

 

 

Top