Ogled vsebine
Storitev pregleda luči in optičnega bloka

POPRAVILO ALI OBNOVA OPTIČNEGA BLOKA

Ali ste vedeli, da je tveganje za prometno nesrečo ponoči trikrat večje kot podnevi in da so takrat nesreče še enkrat hujše kot podnevi?

Slaba osvetlitev ima lahko resne posledice: 25 % prometnih nesreč se zgodi zaradi spremenjene vidljivosti.

 

V ta namen vam Citroën ponuja paketno storitev obnove z vsemi vštetimi stroški. Optičnih blokov vam ni treba zamenjati, saj vam s pomočjo Citroënovih delavnic ne bo treba pri zavarovalnici prijaviti razbitja stekla in njihove menjave.

OSVETLITEV

Zanesljiva osvetlitev: videti in biti viden

Osvetlitev zajema: pozicijske luči, zasenčene luči, dolge luči, meglenke (prednje in zadnje), luči za vzvratno vožnjo, zavorne luči (vse 3 zavorne luči), zasilne utripalke in gabaritne luči (pri določenih vozilih). Zajema tudi smerne kazalce in lučke za osvetlitev registrske tablice.

Izkoristite prednosti kontrole stanja optičnih blokov pred vsakim posegom in se odločite za njihovo obnovo pri strokovnih tehnikih znamke Citroën.

Opozorilni znaki

  • Če žarometi svetijo slabše kot prej, če je steklo žarometa motno, nesvetleče ali skoraj povsem neprosojno oziroma, če je optični blok porumenel, je prišel čas za njihovo obnovo. 
  • Tudi od materiala žarometa je veliko odvisno: žarometi starejših vozil so izdelani iz stekla, skoraj vsi žarometi sodobnih vozil pa so iz polikarbonatnega materiala. Slednji se ob stiku z raznimi elementi obrablja in sčasoma izgubi svoje prvotne lastnosti, zlasti na površini. Zaradi tega postane manj prosojen.

Dve možnosti

  • Če se težava pojavi v notranjosti žarometa, vam svetujemo, da se zglasite neposredno v svoji servisni delavnici Citroën, kjer vam ga bodo zamenjali. Na to ne pozabite tudi pri tehničnem pregledu.
  • Če se težava pojavi na površini, se posvetujte s svojim pooblaščenim serviserjem Citroën, ki vam bo svetoval, če je žaromet možno obnoviti.