Ogled vsebine
Montaža in balansiranje pnevmatik

PNEVMATIKE

V Citroënovih delavnicah vam svetujejo pri izbiri ustreznih pnevmatik za vaše vozilo in glede vaših voznih navad. Kot najbrž že veste, si lahko z izbiro ustreznih pnevmatik zagotovite boljši oprijem in povsem stabilno lego na cesti, učinkovito zaviranje in varčno porabo goriva. Izkoristite najboljše ponudbe pri Citroênu. 

STORITVE MONTAŽE IN BALANSIRANJA

STORITVE MONTAŽE IN BALANSIRANJA PNEVMATIK

Paketno storitev za pnevmatike Citroën zajema montažo in balansiranje pnevmatik, menjavo ventila, vizualne kontrole, ki jih opravijo Citroënovi strokovnjaki in poročilo o opravljenem posegu.

OHRANITE NADZOR

Vrednost tlaka, ki jo za vaše vozilo priporoča proizvajalec, je navedena na okviru voznikovih vrat ter jo je treba preveriti vsak mesec in še zlasti pred dolgimi vožnjami.
Pnevmatike, na katerih opazite izboklino, razpoke, ureznine, tujke ali neenakomerno obrabo naj pregleda vaš pooblaščeni serviser Citroën.
Po petih letih uporabe morate ne glede na število prevoženih kilometrov in globino utorov opraviti kontrolo pnevmatik, pri čemer ne pozabite na rezervno kolo.

ZAVIRANJE IN AKVAPLANING

Nikar ne zanemarite svoje varnosti in redno preverjajte tlak v vaših pnevmatikah.
Testi so pokazali, da vozilo za zaviranje z 90 km/h na 70 km/h potrebuje 40 metrov pri vrednosti 2 bara in 45 metrov pri vrednosti 1 bara oziroma 5 metrov več.
Poleg tega, če je tlak 30 % nižji od priporočene vrednosti, se močno poveča nevarnost za akvaplaning.

ZAGOTOVITEV OPTIMALNE PORABE GORIVA


Če je tlak v pnevmatiki za 1 bar prenizek, to povzroči povečanje kotalnega upora in posledično za približno 6 % višjo porabo goriva.
Če je tlak v pnevmatiki 20 % prenizek, boste lahko z vozilom prevozili 20 % manj kilometrov. Pri 40.000 kilometrih to pomeni, da se porazgubi 8000 kilometrov.
Pri povprečni porabi 8 l/100 km se poraba poviša za 0,5 l/100 km. To je en poln rezervoar goriva na leto več.

PONUDBA PNEVMATIK 

PONUDBA PNEVMATIK CITROËN IN PRIDRUŽENE STORITVE 

Pnevmatike, ki jih ponuja mreža Citroën so kos vsakemu izzivu!

Za vašo varnost vam je v naših delavnicah na voljo celovita ponudba letnih in zimskih pnevmatik raznih znamk za vse dimenzije pnevmatik in ne glede na starost vašega vozila.
Ko temperature padejo pod 7 °C, se zmogljivost pnevmatik zmanjša, zato ne pozabite svojega vozila opremiti z zimskimi pnevmatikami: na zasneženi cesti boste ob zaviranju s hitrostjo 50 km/h pridobili kar dodatnih 30 metrov!


In če nenazadnje ne veste, kje bi pnevmatike shranili, se obrnite na mrežo Citroën, saj nekatere delavnice ponujajo možnost hrambe in seveda tudi menjave v pravem trenutku.

OPREMA ZA PREDNASTAVITEV REZERVNEGA KOLESA

  • Da bi bil vaš avto opremljen z rezervnim kolesom potrebuje opremo za prednastavitev rezervnega kolesa, ki omogoča optimalno lokacijo kolesa. Pri Citroënu C3 je rezervno kolo na voljo za doplačilo. Ob nakupu vozila morate ob naročilu izbrati opremo na prednastavitev rezervnega kolesa, da boste lahko  vozilo opremili z rezervnim kolesom.
  • Sicer pa vam je v nasprotnem primeru še vedno na voljo komplet za popravilo pnevmatike. Za popravilo s skrajni sili.
  • Zanesete se lahko tudi na Asistenco Citroën, ki vam bo pomagala. Naše pogodbe o vzdrževanju in podaljšanju jamstva zajemajo pomoč na cesti v primeru predrtja pnevamtike*.
  • Električna in hibridna vozila zaradi velikosti baterije ne morejo opremiti z rezervnim kolesom. Komplet za popravilo pnevmatike in Citroën Asistenca* sta vedno alternativni rešitvi.
 
 

* Oglejte si podrobnosti pogojev Citroën Asistenca Plus

HRAMBA VAŠIH PNEVMATIK

Se želite celo sezono voziti z ustreznimi pnevmatikami, ne da bi morali skrbeti še za hrambo pnevmatik?
 V nekaterih servisnih delavnicah mreže Citroën lahko svoje pnevmatike tudi shranite.
Poskrbeli bomo za ustrezno hrambo vaših pnevmatik, njihovo čiščenje in kontrolo obrabe. Ko bo napočil trenutek za medsebojno zamenjavo pnevmatik, vas bomo na to vnaprej opozorili.