Ogled vsebine
Doseg vozil Citroën

VSE, KAR MORATE VEDETI O DOSEGU

Pri izbiri električnega vozila se poraja vprašanje glede dnevne avtonomije, bodisi na kratkih ali daljših potovanjih.

 

Doseg naših vozil je podan v skladu s ciklom WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures). Ta odobrena vrednost se lahko razlikuje glede na različne dejavnike: odkrijte informacije, ki vam bodo omogočile boljše razumevanje in boljše uživanje v izkušnji električne vožnje.

NA DOSEG VPLIVA VAŠ STIL VOŽNJE IN TUDI DRUGI DEJAVNIKI

HITROST

Pri 130 km/h je doseg 100-odstotno električnega vozila prepolovljen v primerjavi z dosegom, ki je bil izmerjen po WLTP.

Na avtocestnem omrežju so na voljo hitre polnilnice, ki vam omogočajo hitro povrnitev avtonomije med odmorom za kavo ali kosilom: naprimer do 80 % v 30 minutah (odvisno tipa vozila, kapaciteta polnilne postaje 100kW).

 

TEMPERATURA

Podnebne razmere in njihove posledice: potreba po ogrevanju kabine, hlajenju vplivajo na življenjsko dobo baterije.

Izkoristite čas polnjenja, da vnaprej klimatizirate avtomobil, ne da bi vplivali na njegovo stopnjo napolnjenosti. Tako omejite porabo energije klimatskih ali ogrevalnih sistemov med vožnjo.

 

STIL VOŽNJE 

Vaš stil vožnje vpliva na doseg vašega vozila.

Izberite bolj umirjeno in tekočo vožnjo. S sprejetjem prilagodljivega načina vožnje se izognete preveliki porabi energije.

 

PREVAŽANI TOVOR

Vožnja z dodatno opremo na strehi ali z velikim tovorom bo vplivala na porabo vašega vozila. 
PREIZKUSITE DOSEG VAŠEGA VOZILA
Simulirajte doseg 100 % električnih vozil Citroën glede na vašo hitrost in temperaturo. Recimo na primer električnega ë-C4.

ZAVZEMITE NAČIN "EKO" VOŽNJE

VOZITE UMIRJENO IN TEKOČE

S sprejetjem prilagodljivega načina vožnje se izognete preveliki porabi energije. Predvidevajte zaviranje in pojemanje, omejite in ogibajte se nenadnih manevrov. Na hitrih cestah čim bolj prilagodite svojo hitrost, saj visoke hitrosti lahko hitro zmanjšajo domet vašega avtomobila.

 

 

ZAŽENITE IN PRILAGODITE KLIMATSKO NAPRAVO ŠE PRED VOŽNJO

Izkoristite čas polnjenja, da vnaprej klimatizirate avtomobil, ne da bi vplivali na njegovo stopnjo napolnjenosti. Tako omejite porabo energije klimatskih ali ogrevalnih sistemov med vožnjo.

UPORABITE FUNKCIJO "BRAKE"


Kakor hitro je mogoče, namesto zavone stopalke uporabite zaviranje motorja.  To bo omogočilo vašemu električnemu ali hibridnemu vozilu, da si med zaviranjem in zaviranjem napolni baterijo. 

NADZORUJTE STANJE PNEVMATIK

Poleg varnosti morate nujno zagotoviti, da so pnevmatike vašega vozila v dobrem stanju in pravilno napolnjene, da optimizirate porabo energije.

ODKRIJTE PALETO ELEKTRIČNIH VOZIL CITROËN