PREUSMERITEV SEKUND

VSE, KAR MORATE VEDETI O DOSEGU

Citroen-eC4-Autonomie_1500x500

Pri izbiri električnega vozila se poraja vprašanje glede dnevne avtonomije, bodisi na kratkih ali daljših potovanjih.

Doseg naših vozil je podan v skladu s ciklom WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures). Ta odobrena vrednost se lahko razlikuje glede na različne dejavnike: odkrijte informacije, ki vam bodo omogočile boljše razumevanje in boljše uživanje v izkušnji električne vožnje.

NEKAJ NASVETOV ZA OHRANITEV KAPACITETE BATERIJE

VSAKODNEVNO POLNJENJE IN HITRO POLNJENJE

Svoje vozilo lahko polnite vsak dan, lahko pa ga tudi dlje časa ne polnite, ne da bi  to imelo kakršnekoli posledice na baterijo. Vendar pa je priporočljivo, da ga napolnite vsaj enkrat mesečno.

Nadzor sistema za upravljanje baterije poteka elektronsko in zahteva zelo malo energije. V primeru, da se pogosto odločate za hitra polnjenja, je priporočljivo, da baterijo na vsaka dva tedna v celoti napolnite na standardnem priključku.

PRIMEREN TIP TOKA ZA POLNJENJE VAŠEGA VOZILA

Svoje vozilo boste lahko napolnili ne glede na to, ali imate sklenjeno naročniško razmerje za enofazni ali trifazni tok.

Če je vaše vozilo primerno za tovrstno polnjenje, se pravi, da je opremljeno z vgrajenim trifaznim polnilnikom, boste z zmogljivejšim trifaznim tokom baterijo hitreje napolnili.

*Pri novem vozilu SUV C5 Aircross Hybrid bo proti doplačilu na voljo trifazni integrirani polnilnik.

NA DOSEG VPLIVA VAŠ STIL VOŽNJE IN TUDI DRUGI DEJAVNIKI

el_klima

GRETJE IN KLIMATIZACIJA

el_stilvoznje

STIL VOŽNJE IN HITROST

el_teren

TEREN

el_tovor

PREVAŽANI TOVOR

PREIZKUSITE DOSEG VAŠEGA VOZILA

Simulirajte doseg 100 % električnih vozil Citroën glede na vašo hitrost in temperaturo.

ZAVZEMITE NAČIN "EKO" VOŽNJE

eC4-eco-driving

VOZITE UMIRJENO IN TEKOČE

S sprejetjem prilagodljivega načina vožnje se izognete preveliki porabi energije. Predvidevajte zaviranje in pojemanje, omejite in ogibajte se nenadnih manevrov. Na hitrih cestah čim bolj prilagodite svojo hitrost, saj visoke hitrosti lahko hitro zmanjšajo domet vašega avtomobila.

 

UPORABITE FUNKCIJO "BRAKE"

Kakor hitro je mogoče, namesto zavone stopalke uporabite zaviranje motorja.  To bo omogočilo vašemu električnemu ali hibridnemu vozilu, da si med zaviranjem in zaviranjem napolni baterijo.

 

ZAŽENITE IN PRILAGODITE KLIMATSKO NAPRAVO ŠE PRED VOŽNJO

Izkoristite čas polnjenja, da vnaprej klimatizirate avtomobil, ne da bi vplivali na njegovo stopnjo napolnjenosti. Tako omejite porabo energije klimatskih ali ogrevalnih sistemov med vožnjo.

 

NADZORUJTE STANJE PNEVMATIK

Poleg varnosti morate nujno zagotoviti, da so pnevmatike vašega vozila v dobrem stanju in pravilno napolnjene, da optimizirate porabo energije.

Top