PREUSMERITEV SEKUND

VSE, KAR MORATE VEDETI O POLNJENJU IN DOSEGU

eC4-Charging

Ko govorimo o električnem vozilu, se nam pogosto zastavljajo ista vprašanja!

Na voljo imate številne rešitve za polnjenje, bodisi pri vas doma, v službi ali na poti, s pomočjo katerih boste lahko svojega Citroëna povsem enostavno do potankosti izkoristili.

polnjenje1

1. Električno omrežje

Lahko je enofazna - večina domačih instalacij - ali trifazna. Pred izbiro rešitve za polnjenje  morate preveriti vrsto namestitve.

polnjenje2

2. Polnilna postaja

Določa porazdeljeno moč in čas polnjenja vašega električnega ali priključnega hibridnega vozila. Na voljo je več rešitev: standardno polnjenje z domačo ali ojačano vtičnico, pospešeno polnjenje s polnilno postajo Wall box doma ali v javnem omrežju, hitro in super hitro polnjenje v javnem omrežju in avtocesti. Kompresorji z močjo 50 kW so opremljeni z lastnim kablom in niso združljivi s priključnimi hibridnimi vozili.

polnjenje3

3. Polnilni kabli

Hitrost polnjenja je odvisna tudi od moči, ki jo lahko sprejme kabel. Vsako način polnjenja ima svoj tipski kabel.

polnjenje4

4. Vgrajeni polnilnik

Njegova vloga je pretvoriti izmenični tok, ki ga napajajo vtičnice in polnilne postaje (razen polnilnikov), v enosmerni tok za napajanje baterije. Njegova moč določa tudi čas polnjenja. Na voljo so  tudi zmogljivejši polnilniki na vozilu, odvisno od modela vozila, da se kar najbolje optimizira čas polnjenja.

polnjenje5

5. Baterija

Pogonska baterija Garancija na baterijo velja 8 let oziroma 160.000 kilometrov oziroma do 70 odstotkov prvotne zmogljivosti. Baterije v naših električnih vozilih so združljive tudi za polnjenje na hitrih polnilnicah, ki so na voljo v javnem omrežju.

PRIKLJUČNI KABLI ZA POLNJENJE

ZA VSAK NAČIN POLNJENJA SVOJ KABEL

Predstavljajte si, da je vsaka vtičnica tudi polnilna točka.
S pomočjo kablov, ki so v ponudbi, boste lahko uporabljali vse vrste javnih polnilnih priključkov ali vozilo napolnili pri sebi doma.

 

Obstaja več vrst kablov za polnjenje vašega električnega ali priključnega hibridnega avtomobila, ki jih je treba prilagoditi glede na izbrano rešitev za polnjenje in moč vgrajenega polnilnika v vozilu. Ob nakupu vašega Citroënovega vozila lahko dve vrsti kablov (standardni kabel MODE 2 in MODE 3) omogočata hitrejše ali počasnejše polnjenje avtomobila.

 • Kabel standardnega tipa Mode 2 

Ta standardno dobavljen kabel lahko prenese moč 1,8 kW. Namenjen je občasni uporabi v gospodinjstvu.

 • Ojačan kabel Mode 2 za izmenični tok

Ta kabel, ki je na voljo kot dodatna oprema, lahko podpira moč 3,7 kW. Zasnovan je za uporabo na zmogljivejši gospodinjski vtičnici Green'UP

 • Kabel Mode 3 za izmenični tok

Ta kabel lahko podpira moč 7,4 kW. Optimiziran je za uporabo na polnilni postaji Wall Box 7,4 kW ali javnem priključku. Polnjenje preko WallBox omogoča obnovitev popolne avtonomije v 2 urah za priključno hibridno vozilo in v manj kot 1 noči za električno vozilo. Priključno hibridno vozilo boste morali opremiti z  7,4kW polnilnim kablom, da boste v polnosti izkoristili tovrstno polnjenje.

 • Kabel Mode 3 za trfazni tok 

Namenjen 100% elektirčnim vozilom, ta kabel lahko podpira moč 22 kW. Optimiziran je za uporabo na Wall Box 22kW ali javnem priključku. Idealen je za redno polnjenje na javnih terminalih. Pri trifaznih instalacijah vam bo omogočil boljši čas polnjenja. Če želite izkoristiti prednosti tovrstnega polnjenja, mora biti vaše vozilo opremljeno s 11kW vgrajenim polnilnikom.

torba

HIŠNE REŠITVE ZA POLNJENJE

Polnjenje priključnega hibrida

Svoje vozilo lahko seveda napolnite na klasični gospodinjski vtičnici s kablom za gospodinjski priključek, ki je dobavljen serijsko.

Če pa želite vozilo hitreje napolniti, se odločite za zmogljivejši priključek ali postajo Wallbox. Medsebojno se razlikujeta po tehničnih karakteristikah:

Postaja Wallbox je zmogljivejša in ponuja možnost zelo hitrega polnjenja.
Priključek Green'Up pa je zlasti zelo ugodna rešitev. Med polnjenjem porabi manj energije in poleg tega omogoča tudi hitrejše polnjenje kot na klasični vtičnici.
Polnilni kabel za gospodinjsko vtičnico, ki je vašemu vozilu priložen serijsko, je primeren za uporabo na zmogljivejšem priključku. Ob nakupu postaje Wallbox pa boste prejeli poseben kabel.

Seznanite se s trajanjem polnjenja, ki je odvisno od tipa vaše instalacije.

Polnjenje električnega vozila: enostavne in praktične rešitve

Na voljo so različne možnosti polnjenja, odvisno od tudi od tega, koliko kilomtrov dnevno nameravata prevoziti ter od samih možnosti polnjenja izven vašega doma.

 

lev_polnjenje1

POLNJENJE NA GOSPODINJSKI VTIČNICI

Gospodinjska klasična vtičnica: Pri električnih vozilih ta način n ravno priporočen, saj je čas polnjenja izredno dolg. Za do 30% napolnjenosti boste potrebovali eno celo noč. Priporoča se le kot priložnostna rešitev za polnjenje.

lev_polnjenje2

POLNJENJE NA ZMOGLJIVEJŠEM PRIKLJUČKU

Ojačana gospodinjska vtičnica: vtičnica tipa Green'up. Ekonomičen za namestitev, za vas je primeren, če prevozite malo kilometrov, saj vam omogoča, da v 1 noči napolnite do 60% baterije.

lev_polnjenje3

CITROËN WALLBOX

WallBox 7,4kW ali 11kW: Namestitev WallBox polnilne stenske omarice je idealna rešitev, če želite izkoristiti optimiziran čas polnjenja. Citroën ima v svoji ponudbi različne priključke Wall Box, ponuja pa vam tudi možnost montaže, ki jo opravi njegovo partnersko podjetje, ki bo opravilo tudi diagnostiko vaše električne instalacije.

lev_c4_polnjenje

Za Citroën ë-C4 električen imate na voljo več možnosti polnjenja:

 • Na javni hitri polnilnici 100kW: 80% polnjenja v 30 minutah.
 • WallBox11 kW: čas polnjenja 5h
 • WallBox 7,4 kW stenska škatla: čas polnjenja 7:30h
 • Zmogljivejši gospodinjski priključek  Green'up: 4h30 za 100km dosega ali 9h za 100km gosega na klasični gospodinjski vtičnici.
lev_e-space

Za Citroën ë-SpaceTourer električen imate na voljo možnosti polnjenja:

 • Javna hitra polnilnica 100kW : do 80% v 30 minutah za 50kWh pogonsko baterijo in v 45 minutah za  75kWh baterijo,
 • WallBox 11kW: od 4:45 do 7:00, odvisno od velikosti baterije,
 • WallBox 7,4kW : od 7:30 do 11:20, odvisno od velikosti baterije,
 • Zmogljivejša vtičnica Green'up: do 60% napolnjenosti v 1 noči.

PARTNERSKO PODJETJE ZA MONTAŽO

V primeru namestitve priključka bomo vaš primer celostno obravnavali, vsi postopki pa bodo potekali na centralni ravni in v digitalizirani obliki. Vaš prodajni svetovalec vas bo povezal s svojim partnerskim podjetjem GIASERVIS d.o.o., ki je pooblaščeno za montažo, in bo spremljal potek namestitve.

 

Polnjenje v večstanovanjski zgradbi:

Vsak uporabnik električnega vozila, ki prebiva v večstanovanjski zgradbi, lahko uveljavlja svojo pravico do vtičnice za polnjenje in na lastne stroške na svojem parkirnem mestu namesti rešitev za polnjenje.

Javni polnilni priključki

Poiščite lokacijo polnilnice, sprostite priključek, priključite in napolnite. Vse skupaj ne bi moglo biti bolj enostavno.

lev_javnepolnilnice

Trenutno je v Evropi na voljo 110.000 javnih polnilnih mest, v Sloveniji pa je trenutno preko 400 javnih polnilnic. Omrežje se nenehno širi v okviru izgradnje novih polnilnih mest, ki se strateško nahajajo v neposredni bližini vaših vsakodnevnih dejavnosti.

*Za uporabo javnih polnilnih priključkov si morate priskrbeti primeren kabel. Kabel vam je na voljo med dodatno opremo v mreži Citroën ali pa boste prejeli ob nakupu postaje Wallbox.

*Polnilni priključki, ki so na razpolago na javnih mestih, imajo v povprečju 22 kW moči, lahko pa so tudi zmogljivejši. Posebej za hibridna vozila so primerni izključno priključki z močjo največ 43 kW.

 

Široko avtocestno omrežje s hitrimi polnilnicami

Postanek, kava in dodatnih 80 % dosega.

lev_polnjenjenaAC

Avtocestno omrežje polnilnih priključkov se nenehno širi, zato se lahko z električnim vozilom ob koncu tedna prepustite svojim nenadnim željam. Razni ponudniki, kot na primer PETROL ali SODO, bodo od leta 2020 dalje ponujali celovito mrežo polnilnic po celotnem slovenskem avtocestnem omrežju.


*Hitre polnilnice (več kot 43 kW) so primerne izključno za vozila na 100 % električni pogon.

NA DOSEG VPLIVA VAŠ STIL VOŽNJE IN TUDI DRUGI DEJAVNIKI

el_klima

GRETJE IN KLIMATIZACIJA

el_stilvoznje

STIL VOŽNJE IN HITROST

el_teren

TEREN

el_tovor

PREVAŽANI TOVOR

Simulacija časa polnjenja

Simulirajte čas polnjenja priključnih hibridnih in električnih vozil Citroën glede na različne razpoložljive načine polnjenja.

Top