PREUSMERITEV SEKUND
1800x681_concept-car-gtbycitroen

Konceptno vozilo GTbyCITROËN


GTBYCITROËN

NA MEJI VIRTUALNEGA SVETA

GTbyCitroën s potezami vozila iz digitalnega sveta je nova interpretacija vozila za dolga potovanja. Je plod sodelovanja med družbama Citroën in Polyphony, ustvarjalcem igrice za simulacijo vožnje avtomobila Gran Turismo 5.

MIŠIČASTO KONCEPTNO VOZILO

GTbyCitroën - Mišičasto konceptno vozilo

GTbyCitroën je podolgovate oblike in ima tekoče ter do skrajnosti razpotegnjene linije. Zelo minimalistični in v zgornjem delu močno narebreni boki skupaj z biserno barvo karoserije poudarjajo moč vozila

MOGOČEN PREDNJI DEL

K harmoničnosti prednjega dela prispevajo:

  • široke odprtine za vstop zraka, 
  • vodoravni žarometi z modrimi diodami LED.

Na videz lebdeči karbonski zunanji ogledali na zelo tankih nosilcih učinkovito režeta zrak in dajeta vozilu GTbyCitroën izredno stabilnost na cesti.

Konceptno vozilo GTbyCitroën - Mogočen prednji del

USLOČENA SILHUETA

Konceptno vozilo GTbyCitroën - Usločena silhueta

Veliko zaobljeno vetrobransko steklo nadaljuje linijo strehe in pretirano dolgega premičnega zadnjega spojlerja. Ta izjemna fluidnost linij daje občutek večnega gibanja avtomobila. Vse v njem izraža dinamiko in stalno gibanje.

OPTIMIZIRANA AERODINAMIKA

Konceptno vozilo GTbyCitroën - Nadpovprečni občutki

Nadpovprečni občutki

Aerodinamika in tekoče linije, ki sta pomembni Citroënovi vrednoti in katerima je bila posvečena posebna pozornost, pripomoreta k dinamičnosti karoserije, odlični legi na cesti ter želji po zagotavljanju izjemnih užitkov v vožnji.

Konceptno vozilo GTbyCitroën - Športen duh

Športen duh

GTbyCitroën s svojimi tekočimi linijami, izvirno zgradbo in uporabo (v igrici) najboljših bodočih tehnologij za zmanjšanje onesnaževanja okolja, dobro predstavlja Citroënov športni duh.

Konceptno vozilo GTbyCitroën - Inovativna oprema

Inovativna oprema

GTbyCitroën ima poleg napetih in dinamičnih linij tudi izvirno opremo, kot so na primer aerodinamična zajemala za zrak na prednjem delu, ravno dno pod karoserijo, premični zadnji spojler in zadnji difuzor. Vse te naprave aktivno prispevajo k zmanjšanju vzgona, saj pritisnejo vozilo ob podlago, predvsem pa k zmanjšanju aerodinamičnega upora.

POTNIŠKI PROSTOR S KARAKTERJEM

Videz notranjosti potrjuje dinamičen značaj in moč vozila GTbyCitroën.
Konceptno vozilo GTbyCitroën - Odlika in dinamičnost

Odlika in dinamičnost

V potniškem prostoru, v katerem je prostora za voznika in sovoznika, se elegantno prepletajo plemeniti, močni in skrbno obdelani materiali ter tehnično dovršeno voznikovo mesto, ki spominja na svet športnega avtomobilizma.

Konceptno vozilo GTbyCitroën - Izjemni občutki za volanom

Izjemni občutki za volanom

V notranjosti sta dva obložena in s temnim usnjem prevlečena dirkaška sedeža, ki se prilegata vozniku in sovozniku ter jima zagotavljata izjemne občutke pri vožnji. Usnjene obloge vrat in tal z okrasnimi prešivi še dodatno prispevajo k bolj športnemu videzu potniškega prostora.

MAKSIMALNA KONCENTRACIJA

Za največjo možno osredotočenost voznik razpolaga s projektorjem za prikaz podatkov na vetrobranskem steklu. Tako voznik lahko zelo hitro odčita podatke, ne da bi moral odvrniti pogled s ceste, kar močno prispeva k večji varnosti.

Konceptno vozilo GTbyCitroën - Maksimalna koncentracija
Top