PREUSMERITEV SEKUND
1440x545_1.jpg

Koncept CITROËN CXPERIENCE

Na avtomobilskem salonu v Parizu 2016 bo CITROËN razkril konceptno vozilo CXPERIENCE, svojo najnovejšo pridobitev, nastalo v duhu "Be different, Feel good". Njegova izven standardna oblika karoserije in njegove aerodinamične linije bodo začrtale nove stilske zapovedi petvratnih limuzin visokega cenovnega razreda ... In to je opaziti tudi v notranjosti prek vsesplošnega pristopa k udobju!

 

HORIZONTALNE LINIJE

'S konceptnim vozilom CXPERIENCE znamka CITROËN izraža svojo obljubo "Be different, feel good" v vsej njeni razsežnosti. Njegova izven standardna oblika karoserije, 4,85 metrov dolžine, 2 metra širine in streha, ki meri zgolj 1,37 m so dokaz, da si Citroën prizadeva v segmentu visoko cenovnih petvratnih limuzin izstopati od tekmecev.

Logotip dvojne puščice in dvojna kromana letev se raztezata vse do luči, ter poudarjata širino vozila. Posebne pozornosti so bile deležne tudi dnevne luči v obliki črke "V" iz treh tankih 3 mm širokih vodnikov, ki vozilu dajejo tehnološki izraz. Poleg njih so vgrajeni smerni kazalci.

HORIZONTALNE LINIJE


Logotip dvojne puščice in dvojna kromana letev se raztezata vse do luči, ter poudarjata širino vozila. Posebne pozornosti so bile deležne tudi dnevne luči v obliki črke "V" iz treh tankih 3 mm širokih vodnikov, ki vozilu dajejo tehnološki izraz. Poleg njih so vgrajeni smerni kazalci.

608x262_1.jpg

NOTRANJOST S SODOBNIM NAVDIHOM

-
Na notranjost konceptnega vozila CXPERIENCE sta vplivali sodobna arhitektura in notranji dizajn. Inovativen dizajn, ki se izraža na vseh površinah in v vodoravnih linijah, od sedežev vse do instrumentne plošče. Uporabljeni visokokakovostni materiali so prekriti z nadvse energično rumeno barvo agrumov.


608x262_2.jpg

DIZAJNERSKI SEDEŽI

-
Sedeži vozila CXPERIENCE so prekriti z na otip mehkim materialom toplih barv. Naslonjala so, tako kot armaturna plošča, izdelana z elegantnim svetlim orehovim lesom, kar daje celoti zelo arhitekturni videz.


597x597_3.jpg

DOBRO POČUTJE TELESA
IN DUHA

Orehov les, blago z geometrijskim vzorcem, poimenovanim "Vert d’eau", usnje temne barve s strukturiranim dizajnom, barve agrumov, pomirjujoča svetloba ... V potniškem prostoru konceptnega vozila CXPERIENCE se prepletajo dovršeno izdelane površine in materiali, ki poosebljajo znamkina prizadevanja s področja visoko cenovnih izdelkov in udobja.

Pojem udobja je z znamko Citroën povezan že dolgo, zdaj pa je "Citroënovo udobje" postalo pravi zaščitni znak znamke. Dandanes se je pomen udobja še razširil in vključuje različne kriterije, kot so svetloba, dobro počutje v vozilu, ergonomija in povezljivost.

SPOZNAJTE PROGRAM CITROËN ADVANCED COMFORT

Izziv programa CITROËN ADVANCED COMFORT? Usmeriti vse sestavne dele avtomobila v dobro počutje in umirjenost duha in to na vsakem koraku zasnove.

Zvočno in vizualno udobje, sedeži vrhunske kakovosti, videz pravega salona, občutek prijetne in udobne vožnje ... Konceptno vozilo CXPERIENCE je bilo zasnovano z namenom, da bi se vsi potniki v njem počutili kot v "mehurčku dobrega počutja"! Koncept se ponaša tudi z intuitivnim uporabniškim vmesnikom, ki zagotavlja nemoteno povezanost voznika in potnikov v digitalni svet.
597x597_4.jpg

VEČ IZMENJAV, VEČ DELJENJA

608x262_6.jpg

-
CXPERIENCE je uporabniku prijazen, udoben in ultra povezljiv … To je pravi intuitivni uporabniški vmesnik, zasnovan z namenom, da zagotavlja vozniku in potnikom stalno digitalno povezljivost.

Panoramski 19-palčni zaslon formata 16/3, pametni telefon, povezljiv tablični računalnik in povsem nova aplikacija za deljenje, Share with U, s pomočjo katere si lahko s svojimi sopotniki izmenjate datoteke vseh vrst (glasbene, igre, video posnetke ...).

HIBRIDNA TEHNOLOGIJA ZA IZJEMNA VOZNIŠKA DOŽIVETJA

-
Ker je dobro počutje v avtomobilu pretežno odvisno od užitkov v vožnji, konceptno vozilo CXPERIENCE usmerja svoje tehnologije v voznikova doživetja. Njegov priključni hibridni pogonski sklop je učinkovit in zmogljiv, saj razvije izjemne vozne lastnosti po zaslugi bencinskega motorja z močjo od 150 do 200 KM in z energijo, ki jo ustvari električni motor z močjo 80 kW.

Koncept CXPERIENCE lahko vozi tudi na 100 % električni pogon, ki zagotavlja do 60 km avtonomije med mestno vožnjo in omogoča nizko porabo na cesti s kombiniranjem dveh vrst energij. Na avtocesti pa nadzor prevzame motor z notranjim zgorevanjem, ki skupno zagotavlja 300 konjskih moči, da se lahko vozilo kosa z največjimi petvratnimi limuzinami.

520x293_5.jpg
Top