PREUSMERITEV SEKUND

50. obletnica GS in Les Bains

Citroën in Les Bains proslavljata 50-letnico modela GS z edinstvenim primerkom priljubljene limuzine, ki je bila proizvedena v 2,5 milijona primerkih in katero je Tristan Auer predelal posebej za to obletnico. Po njegovem razkritju na salonu Retromobile 2020 je Citroën GS "par Tristan Auer pour Les Bains" prejšnji teden prispel v svojo prestižno rezidenco, kjer bo ostal naslednja tri leta: 7 rue du Bourg L’Abbé, Paris 3ème. Les Bains je institucija pariškega nočnega življenja že od leta 1978, torej iz časov modela GS. Danes nudi svojim strankam edinstveno doživetje v družbi zvezdnika iz 70. in 80. let prejšnjega stoletja, pri kreaciji katerega je imel notranji oblikovalec Tristan Auer povsem proste roke.

S prihodom Citroëna GS v Les Bains je prišlo tudi presenečenje Tristana Auerja: ekskluzivni dizajn, ki je bil zaupan Aleksandru Kellasu, oblikovalcu blagovne znamke, ki je oblikoval logotipe Bains in legendarnega Châteauja Marmont. Ob tej priložnosti je bil njegov prispevek v tem, da je povzel motiv slavnega Bakusa s sirenami in ga uporabil v povečavi na na strehi vozila in tako prevzel motiv nizkega reliefa fasade Les Bains. Ta znamenita podoba  je tudi podpis spa in nočnega kluba Bains kot tudi hotela, ki ga najdemo v nepričakovanem senzoričnem potovanju v tej ikonični ustanovi.

 

Citroën je zaupal agenciji CRAZYBABY! produkcija filma, ki ga je režiral Jason Yan Francis. Ta film izraža veter svobode, ki piha čez to ikonično vozilo iz 70-ih let, v katerem so ključne figure pariške noči okoli Citroëna GS Tristana Auerja za Les Bains. Posneto s kamero Bolex, režiser daje prednost stari tehniki snemanja pred digitalno dobo, ki slikam daje izrazit duh sedemdesetih let. Ta film sledi pustolovščini dveh "barvitih" protagonistov pri odkrivanju Citroëna GS, ki v tem mitskem kraju pariške noči praznuje svojo petdeseto obletnico ...

 

Z vidika glasbe Citroën znova podpira francosko ustvarjanje, tako da se je združil z umetnikom Anoraakom (Frédéric Rivière) iz Nantesa, ki je video opremil z glasbeno podlago »Living on a tape« (Življenje na filmskem traku). Frédéric, nekdanji bobnar skupine Pony Pony Run Run in član kolektiva Valerie (College, Minitel Rose ...), se je leta 2008 lotil solo kariere s svojim prvim albumom "Nightdrive With You", ki ga je ustvaril založba Endless Summer Records. Izdan leta 2013, na albumu Chronotropic, njegov naslov "Living on a tape", v remiks različici "Endless Summer", je subtilna mešanica elektro, popa, italijanske diskoteke in novega vala, ki z premetno vključenim retro zvokom odlično odene ta umetniški in hedonistični film v nostalgijo.

 

 

gs_1 gs2

 

Top