PREUSMERITEV SEKUND

Citroën in Total praznujeta 50 let

Rueil-Malmaison, 10. julij 2018 - Total in Citroën - zgodba, ki sega v leto 1968. Ta «zgodba o uspehu», ki prepleta inovacije in športno strast, je obe znamki popeljala do najvišjih zmagovalnih stopničk. Gre za  50 let partnerstva, ozaljšanega s prodajnimi in športnimi uspehi, ki so prispevali k mednarodnemu ugledu obeh skupin.

Od sklenitve partnerstva leta 1968 je Total z dobavo široke palete maziv za avtomobile na petih celinah podpiral industrijski razvoj znamke Citroën. Vsa desetletja sta skupini skupaj snovali olja, ki so prilagojena Citroënovim motorjem tako, da je poraba goriva varčnejša, škodljive emisije na okolje pa zmanjšane.

Spoštovanje okolja predstavlja ključen izziv za znamki Citroën in Total. Partnerja sta se odločila drastično zmanjšati vpliv emisij CO2 na okolje. Ekipe za raziskave in razvoj skupaj razvijajo posebej prilagojene rešitve. Plod tega sodelovanja je sintetično olje TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W-20 z manjšim onesnaževalnim učinkom, ki omogoča zmanjšanje porabe goriva do 4 %*.

 

Od včeraj do danes: strast in športno udejstvovanje za popoln uspeh

Drugi steber partnerstva Citroën - Total je v duhu odličnosti in tekmovalnosti. Podrobne analize olj na ocenjevanjih na dirkalnih stezah, od reli - raid dirk do svetovnega prvenstva v reliju - vsa testiranja in športni dogodki, so Totalu omogočili preizkušanje maziv v izrednih razmerah in doseganje optimalnih rezultatov tako pri tekmovalnih kot pri vozilih serijske proizvodnje znamke Citroën.

Moč partnerstva med znamkama Citroën in Total na področju avtomobilističnega športa se kaže vse od relija v Maroku leta 1969. Citroën začne z modelom Citroën DS21 nizati uspehe in svojo uspešno pot nadaljuje na dirkah reli - raid, ovenčan s 36 zmagami in petimi konstruktorskimi nazivi v svetovnem pokalu FIA. Sledi neverjetna serija uspehov med leti 2003 in 2012 z osmimi osvojenimi konstruktorskimi nazivi in devetimi nazivi za najboljšega voznika v svetovnem prvenstvu v reliju (WRC).

Leta 2014 se Citroën in Total odločita sodelovati na prvenstvu turnih avtomobilov (WTCC) in osvojita tri konstruktorske nazive, tri nazive za najboljšega voznika in 50 zmag. V letu 2017 se znamki vrneta na svetovno prvenstvo v reliju (WRC) z modelom C3 WRC in osvojita zmagi v Mehiki in Kataloniji.

Mathieu Soulas, direktor podjetja Total Lubrifiants pravi: «Naši dve podjetji sta pripravljeni na soočanje s prihodnjimi izzivi: okoljskimi, tehnološkimi ali športnimi. Pot, ki smo jo skupaj že prehodili, nam je omogočila, da si delimo duha odličnosti in inovacij, osredotočenih na uporabnika. V vseh teh plodnih letih sta znamki Total in Citroën vedno znali poiskati trajnostne rešitve

Linda Jackson, generalna direktorica znamke Citroën, pa komentira: «Po 50 letih in doseženem napredku smo lahko ponosni na sodelovanje naših ekip, ki so veliko prispevale k temu lepemu uspehu. Citroën in Total imata še veliko skupnih projektov in naše sodelovanje bo še naprej trdno in z namenom  uporabniku zagotoviti popolno spokojnost

 

*Izmerjeno na uradnem testu M111 FE.

 

Citroën in Total v posnetem videu, ki se nahaja na družbenih omrežjih, praznujeta 50 let partnerstva in obeležujeta duha odličnosti in znanja. 

Znamka Citroën

Mednarodna avtomobilska znamka Citroën, ki se uvršča med ponudnike vozil za širok krog potrošnikov, od leta 1919 gradi na drznosti in kreativnosti. Z novim C3 ali novim kompaktnim SUV C3 Aircross prihaja na avtomobilski trg svež veter, ki ga s svojim dizajnom in ponudbo za dobro počutje ter tehnologijo nudijo vozila Citroën. Znamka Citroën, ki se predstavlja kot resnična ‘people minded brand’, zapisana v tok časa, se od drugih znamk razlikuje tudi po edinstveni uporabniški izkušnji, ki jo nudi spletno svetovalno mesto Citroën Advisor ali njene mobilne rešitve (Citroën Rent&Smile, Earn&Drive). Znamka Citroën pomeni 10.000 prodajnih in poprodajnih mest v več kot 80 državah in več kot 1,1 milijona prodanih vozil v letu 2016. To je tudi zgodba o osmih konstruktorskih nazivih v svetovnem prvenstvu v reliju (WRC) in o tretjem zaporednem nazivu svetovnega prvaka med konstruktorji na svetovnem prvenstvu turnih avtomobilov (WTCC) v letu 2016.

 

O podjetju Total Lubrifiants

Total Lubrifiants sodi med vodilne proizvajalce in distributerje maziv na svetu. Šteje 41 tovarn po vsem svetu in združuje več kot 5.800 zaposlenih v 150 državah. Total Lubrifiants nudi inovativne, učinkovite in do okolja prijazne izdelke in storitve, ki jih snuje njegov center za raziskave in razvoj, v katerem je več kot 130 raziskovalcev. Total Lubrifiants je neizogiben partner vseh akterjev na avtomobilskem, industrijskem in pomorskem trgu. 

 

O oddelku Marketinga & Storitev pri podjetju Total

Oddelek Marketinga & Storitev pri podjetju Total razvija in distribuira izdelke, ki so pretežno naftnega izvora, in vse storitve, ki so s tem lahko povezane. V 110 državah je 31.000 zaposlenih, njihovi izdelki in storitve se prodajajo v 150 državah. Total Marketing & Storitve dnevno sprejme več kot osem milijonov strank na več kot 16.000 bencinskih črpalkah v 65 državah. Prodajni oddelek podjetja Total vodi proizvodnjo v 50 tovarnah po svetu, kjer se proizvajajo maziva, bitumen, aditivi, goriva in posebne tekočine ter se predstavlja kot četrti svetovni distributer maziv in prvi distributer izdelkov iz nafte v Afriki.   

 

 

O skupini Total

Total je svetovna in globalna skupina za energijo - ena od prvih mednarodnih naftnih in plinskih podjetij ter glavni akter v nizkoogljičnih energijah. Njenih 98.000 zaposlenih se zavzema za boljšo, varnejšo, čistejšo, učinkovitejšo, bolj inovativno in dostopnejšo energijo. Skupina Total, ki je prisotna v več kot 130 državah, si prizadeva za pozitivne učinke njenih aktivnosti na gospodarstvo, družbo in okolje.

Top