PREUSMERITEV SEKUND

KITAJSKA: CITROËN NADALJUJE S SVOJO OFENZIVO NA SALONU V ŠANGHAJU

Danes odpira svoja vrata za novinarje mednarodni avtomobilski salon v Šanghaju. Za CITROËN je ta dogodek ključnega pomena. Znamka CITROËN bo potrdila svojo dinamiko na Kitajskem, svojem največjem tržišču, po zaslugi bogatih izkušenj iz okrepljenega partnerstva z družbo Dongfeng, novega prodajnega rekorda v letu 2014 in vse bolj privlačnega prodajnega programa.

Na svoji stojnici bo CITROËN premierno na svetu razkril konceptnega športnega terenca AIRCROSS, s katerim potrjuje svoje sposobnosti za izgradnjo pozicije na trgu, ki je mednarodno usmerjena in edinstvena. Ob tej priložnosti bo na ogled tudi model CITROËN C3-XR. Prvi SUV, ki ga trži Dongfeng CITROËN, je z več kot 14.000 prodanimi primerki od lansiranja pred zgolj štirimi meseci do konca marca postal že prava uspešnica. Ob njem bo predstavljen novi C4 Picasso, vodilni evropski enoprostorec, ki bo na kitajskem trgu lansiran v juniju. Nenazadnje pa bo novi C-Elysée potrdil svoj status najbolje prodajanega modela te mešane družbe, za kar so zaslužne tudi zmage na svetovnem prvenstvu turnih avtomobilov (WTCC), ki eno od etap letos septembra organizira celo v Šanghaju. 

DONGFENG CITROËN: dinamika na vseh frontah

V letu 2014 je bila rast CITROËNA na Kitajskem (+14 %) večja od rasti lokalnega trga (+10 %), saj je znamka skupno zabeležila 320.000 prodanih primerkov in dosegla nov rekord v zgodovini. Več kot en CITROËN od štirih na svetu je prodan na Kitajskem, ki s tem potrjuje svoj status največjega trga za blagovno znamko pred Francijo.

Za dinamiko CITROËNA na Kitajskem so zaslužni:

Strateška ofenziva v avtomobilskem razredu C (več kot eno od dveh prodanih osebnih vozil na Kitajskem) z modeli:

 • Novi CITROËN C-Elysée: vozilo je leta 2014 v svojem prvem celotnem letu trženja postalo najbolje prodajani model družbe Dongfeng CITROËN z več kot 100.000 prodanimi primerki. Svojo privlačnost dokazuje že vse od začetka leta 2015, saj prodaja še naprej narašča.
 • CITROËN C3-XR: nov model oziroma prvo športno terensko vozilo, ki ga proizvaja in trži Dongfeng CITROËN, je bilo lansirano ob koncu decembra 2014. V času ko je tržni razred športnih terencev na Kitajskem v polnem razcvetu (24 % prodanih OV leta 2014, oziroma +9 točk v primerjavi z letom 2012), C3-XR predstavlja nov strateško pomemben adut v komercialni ofenzivi mešanega podjetja. Od lansiranja do konca marca je bilo prodanih že več kot 14.000 primerkov, s čimer je prodajna količina že presegla znamkine cilje.
 • Novi CITROËN C4 Picasso: vodilni evropski enoprostorec, ki bo kitajski javnosti predpremierno predstavljen na stojnici avtomobilskega salona v Šanghaju, se bo na Kitajskem začel tržiti v mesecu juniju. Še en adut za pridobivanje novih kupcev.

Dinamična in priznana mreža:

 • 1. mesto po razvrstitvi JD Power 2014 SSI (Sales Satisfaction Index) in 3. mesto po razvrstitvi JD Power 2014 CSI (Customer Service Index).
 • Vse večja geografska pokritost: s 472 prodajnimi mesti do konca leta 2014 je mreža pokrivala 85 % glavnih kitajskih mest, do konca letošnjega leta pa cilja na to, da jih bo imela več kot 500.

Prvenstvo FIA WTCC kot nadvse pomemben člen za utrditev podobe in prepoznavnosti na Kitajskem po zaslugi:

 • Naziva svetovnega prvaka med konstruktorji v letu 2014, doseženega z dirkalnikom CITROËN C-Elysée WTTC, ki je zasnovan na novem vozilu C-Elysée, najbolje prodajanem modelu družbe Dongfeng CITROËN na Kitajskem (100.000 prodanih primerkov v letu 2014).
 • Ene od dvanajstih mednarodnih etap, ki bo potekala v Šanghaju (25.-27. september 2015).
 • Kitajskega voznika: Ma Qing Hua. S sedemindvajsetimi leti je ta voznik, po rodu iz Šanghaja, najmlajši od štirih voznikov WTCC ekipe CITROËN Racing. Je prvi kitajski voznik, ki mu je uspelo osvojiti eno izmed dirk prvenstva FIA (leta 2014 v Rusiji za volanom CITROËNA C-Elysée WTCC), in zato v ponos celotni državi. V sezoni 2015 bo tekmoval na vseh dirkah prvenstva.

KONCEPTNO VOZILO CITROËN AIRCROSS: svetovna premiera v Šanghaju dokazuje mednarodno pozicijo CITROËNA.

Osupljivo, kreativno in drzno novo konceptno vozilo CITROËN AIRCROSS, ki bo premierno na svetu predstavljeno v Šanghaju, potrjuje znamkine sposobnosti za izgradnjo pozicije na trgu, ki je mednarodno usmerjena in edinstvena. Koncept je znamkina interpretacija športnega terenca:

 •  Edinstven dizajn: uravnovešen in izčiščen stil, ki ustvari mogočno identiteto in nekaj redno videnega med izvedenkami SUV. Konceptno vozilo CITROËN AIRCROSS se ponaša z odločno optimistično držo.
 • Udobje, ki navda z energijo: potniški prostor omogoča nekoliko drugačno doživljanje poti po zaslugi modernega in svetlega, svežega in funkcionalnega interjerja, ki poskrbi za dobro počutje telesa in duha.
 • Tehnološka inteligenca za brezskrbno mobilnost: komuniciranje in izmenjava mnenj sta v tem povezljivem športnem terencu povsem enostavna po zaslugi izjemnih grafičnih vmesnikov s tehnologijo Hybrid Plug-In.
Top