PREUSMERITEV SEKUND

Nagrada za Ami One koncept

AMI ONE CONCEPT, NOVA VIZIJA URBANE MOBILNOSTI

Na otvoritvi mednarodnega avtomobilskega festivala, ki je do 2. februarja potekal v Parizu, je Ami One Concept prejel veliko nagrado za urbano mobilnost. 

NAGRADA ZA AMI ONE CONCEPT NA MEDNARODNEM AVTOMOBILSKEM FESTIVALU! 

  • Citroën se je udeležil 35. mednarodnega avtomobilskega festivala (Festival Automobile International), ki je potekal od 29. januarja do 2. februarja v pariški četrti Invalides.
  • Znamka Citroën je javnosti predstavila svojo vizijo prihodnosti z dvema konceptnima voziloma, ki simbolizirata mobilnost prihodnosti: Ami One Concept kot novo 100-odstotno digitalno rešitev za urbano mobilnost in 19_19 Concept kot najboljšo izbiro za potovanje v načinu ë-udobje.
    • Na otvoritveni slovesnosti je Ami One Concept prejel veliko nagrado za urbano mobilnost, ki jo je podelila žirija strokovnjakov in strastnih privržencev, in s tem nagradila prelomni pristop k spodbujanju vsem dostopne 100 % električne mobilnosti.

 

"Zelo smo ponosni, da smo dobitniki velike nagrade za urbano mobilnost, ki predstavlja resničen izziv za prihodnost Citroëna. Znamka je v svojih sto letih vedno znala izraziti inovativnost in ustvarjalnost, saj je želela široki množici ponuditi svobodo gibanja, kot na primer z modelom 2 CV. S konceptnim vozilom Ami One Concept si je Citroën zamislil vsem dostopno rešitev za urbano mobilnost: kompaktno, varno, 100 % električno, cenovno ugodno in digitalno vozilo je prava inovacija z vidika enostavnega dostopa do urbane mobilnosti. Ta odlična zamisel pa ni bila zgolj posrečen primer, saj bo zelo kmalu dobila svojega naslednika!"

Vincent Cobée – generalni direktor Citroën

 

AMI ONE CONCEPT, NOVA VIZIJA URBANE MOBILNOSTI

Na otvoritvi mednarodnega avtomobilskega festivala, ki je do 2. februarja potekal v Parizu, je Ami One Concept prejel veliko nagrado za urbano mobilnost.

To je izjemno prestižna nagrada za Citroën, ki je skozi svojo zgodovino vedno odseval nazore svojega časa z nekonformističnimi vozili, ki so pogosto postala prave ikone. S konceptnim vozilom Ami One Concept znamka Citroën razkriva svojo vizijo o urbani mobilnosti, ki nudi odgovore na nove načine rabe in na izzive energetskega prehoda. Revolucionarno, trendovsko in varno konceptno vozilo Ami One Concept na 100 % električni pogon je primerno za dva potnika, ki se lahko svobodno prevažata po mestu. Ami One Concept postavlja digitalno tehnologijo v osrčje nove strankine izkušnje z urbano mobilnostjo, ki je cenovno ugodnejša, preprosta in brezskrbna. Ami One Concept je dostopen vsem (tudi tistim brez vozniškega dovoljenja), prilagojen vsakemu posamezniku (osebna uporaba po meri od 5 minut do 5 let, odvisno od potreb) in ga je možno upravljati prek posebne mobilne aplikacije. Ami One Concept je primeren za vse tiste, ki so tako kot znamka Citroën strastni privrženci svobode gibanja.

19_19 CONCEPT, POTOVANJE V NAČINU Ë-UDOBJE

Koncept 19_19 Concept, ki pooseblja vizijo izjemnega udobja in razširjene mobilnosti, je tehnološko napredno aerodinamično vozilo z nadstandardnimi razmerji in spektakularnim dizajnom, ki ga navdihuje svet aeronavtike. Njegov potniški prostor je po arhitekturni zasnovi in materialih zasnovan kot pravi salon, ki vsakega potnika obda kot zapredek ličinke, v katerem je čisto vsak sedež edinstveno doživetje popolnega udobja. 19_19 Concept s 100 % električnim pogonom in 800 kilometri dometa je videti kot prava leteča preproga z vzmetenjem s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki (Progressive Hydraulic Cushions®) v kombinaciji s sistemom za inteligentno aktivno krmiljenje. Konceptno vozilo 19_19 Concept je opremljeno s tehnologijami za samodejno vožnjo in proaktivnim osebnim pomočnikom, ki spontano komunicira s potniki ter vsakemu posebej zagotavlja povsem nove izkušnje potovanja v načinu ë-udobje.

Top