PREUSMERITEV SEKUND

DIZAJN

dizjan_gc4sp

Kako naj združimo družino in užitek? To je uspelo CITROËNU Grand C4 SpaceTourer! Posodobljeno in dinamično vozilo Grand C4 SpaceTourer (7 sedežev) je osnovano na nemudoma prepoznavnem dizajnu svojega predhodnika.  Drzen in izviren videz enoprostorskega vozila ponazarjajo prednji del z dinamičnim in močnim videzom.

prednjidel_gc4sp

PREDNJI DEL

Grand C4 SpaceTourer ima prenovljen prednji del, ki je postal bolj dinamičen in visokokakovosten. Ohranil je prednjo osvetlitev v treh etažah, ki je značilni znak današnjih CITROËNOV. Tako kot pri predhodni različici tega modela se logotip znamke razteza vse do skrajnih vogalov in obkroža kromane profile dnevnih luči.


streha_gc4ps

STREŠNI LOKI

Citroën Grand C4 SpaceTourer ima strešne loke v novi sivi barvi Silver. Poleg stilskega učinka ta prepoznaven dodatek, s katerim je edinstveno okrašen Grand C4 SpaceTourer, poudarja njegovo eleganco.

zadnje_luci_gc4sp

ZADNJE LUČI S 3D UČINKOM

.

Čedalje bolj hipnotizerske luči! Nove zadnje luči s 3D učinkom za še večjo prepoznavnost novega Grand C4 SpaceTourer. Njihova moderna in tehnološka zasnova temelji na učinku globine svetlobnih signalov, ki dajejo vtis ponavljanja v neskončnost.

platisca_gc4sp

17-PALČNA PLATIŠČA''

.

Diamantno obdelani predeli platišč so bili prebarvani v črno, kar se ujema z različnimi barvami karoserije. 

gc4sp_vuearriere

LOGOTIP NA ZADNJEM DELU

.

Zadnji del vozila Grand C4 SpaceTourer krasi nov logotip znamke v svetleči črni barvi s kromano obrobo, ki poudarja sodobnost tega enoprostorskega vozila s sedmimi sedeži in pozicijo znamke v visokem avtomobilskem segmentu.

1 ENOPROSTOREC, 3 AMBIENTI

SERIJSKA NOTRANJOST

NOTRANJOST BEŽ DUNE BEIGE

NOTRANJOST SIVA HYPE GREY

.

Ta uporaben ambient je praktičen in izdelan iz kakovostnih materialov. Grand C4 SpaceTourer ima sivo oblazinjenje iz tkanine Milazzo Grey, ki je odlično usklajena z armaturno ploščo.

notranjost_serijska

.

V ambientu Dune Beige imata prednost svetloba in milina. Sedež Relax s funkcijo za večje udobje ter masažni prednji sedeži nudijo udobje brez primere. Na otip mehka tkanina Yatago Grey in integriran osvežilec zraka poskrbita za umirjeno potovanje.

DuneBeige_gc4sp

.

Ambient Hype Grey je preplet prefinjenega oblazinjenja z dodatki usnja ter funkcij paketa opreme Lounge in paketa opreme za otroke, vse z namenom, da bi vam ponudil izjemno udobje.

hype_grey_gc4sp

DOBRO POČUTJE

Confort2020_17K10_1500X500

S tem enoprostorskim vozilom, ki se osredotoča na dobro počutje, CITROËN potrjuje svojo legitimnost in strokovno tehnično usposobljenost na področju udobja.  Grand C4 SpaceTourer vas vabi na pot skupaj z vašimi najbližjimi ali prijatelji, kjer boste deležni še nikoli doživetih občutkov po zaslugi okretne vožnje in opreme, ki skrbi za vaše udobje med vožnjo.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

CITROËN je oblikoval celovit proces, namenjen zagotavljanju neprimerljivega udobja vsakemu posameznemu potniku v vozilu in voznikom. Program, ki smo ga poimenovali CITROËN ADVANCED COMFORT®, je usmerjen v oblikovanje inovativnih, tehnoloških in inteligentnih rešitev za dobro počutje telesa in duha. Naš inženiring dobrega počutja narekujejo štiri glavne smernice: mehkoba stikov in akustike, priročnost notranjega prostora v vseh situacijah, na umirjenem ambientu osnovana umirjenost duha in nazadnje še intuitivna, uporabna tehnologija.
Tranche-5.jpg
OSVETLJENOST
OSVETLJENOST

Panoramska steklena streha CITROËNA Grand C4 SpaceTourer, ki je sestavni del programa CITROËN ADVANCED COMFORT®, ki ga je lansirala znamka Citroën, je sinonim za izjemno osvetljenost in vidljivost v potniškem prostoru. Velike steklene površine (5,30 m2) v potniški prostor prepuščajo ogromno svetlobe in okrepijo občutek prostornosti.

KOT V ZAPREDKU
KOT V ZAPREDKU

CITROËN Grand C4 SpaceTourer je bil optimalno posodobljen, da vam lahko zagotavlja akustično in vibracijsko udobje, ki ustvari učinek "zapredka". Za ta občutek je zaslužen električni servovolan, ki ublaži prenos tresljajev s cestišča po volanskem drogu, kar omogoča nadzor nad kotalnim hrupom in optimalno blaženje ob stiku koles s cestiščem.

MODULARNOST
MODULARNOST

CITROËN Grand C4 SpaceTourer pa ima podaljšano karoserijo, pri kateri pa je bilo ohranjeno ravnovesje med tekočimi linijami in prostorno notranjostjo (D: 4,60 m / Š: 1,83 m / V: 1,63 m). V sprednji vrsti je sedež prednjega sopotnika mogoče zložiti v mizico in tako povečati prostor za prevoz predmetov (več kot 2,5 m).Vsi trije posamični sedeži v drugi vrsti so enako široki, zložljivi do ravni poda in imajo možnost uravnavanja naklona, kar prinaša več udobja. V tretji vrsti pa ima vozilo dva zložljiva sedeža, ki sta pri najbogatejši izvedenki opremljena s posebnim zračnikom.

VZMETENJE
VZMETENJE

V notranjosti enoprostorskega vozila s 7 sedeži boste deležni udobnega vzmetenja, ki ga ni moč primerjati z nobenim drugim in ki vam zagotavlja idealno razmerje med občutki v vožnji in lego na cesti. Zasluge za to ravnovesje imajo vertikalno umeščeni amortizerji in vpetje preme tik nad središčno točko kolesa.

POVEZLJIVOST
POVEZLJIVOST

Za nemoteno povezavo vseh naprav v CITROËNU Grand C4 SpaceTourer je novi 7-palčni zaslon na dotik opremljen z izboljšanim vmesnikom in kapacitivno tehnologijo zaslona (podobno kot pametni telefoni zadnje generacije). Uporaba 12-palčnega zaslona z visoko ločljivostjo je optimalno izboljšana po zaslugi nove navigacije CITROËN Connect Nav, ki se ponaša s hitrejšo odzivnostjo in boljšo povezljivostjo.

sedezi_gc4sp

VSE UDOBJE, SKORAJ KOT DOMA

V notranjosti je Grand C4 SpaceTourer kot loft - s svetlobo oblit, prijazen in izjemno prostoren ambient. Glede na izvedenko je za to enoprostorsko vozilo na voljo :

  • masažna prednja sedeža, z naslonovm z glavo, ki ga je mogoče nastaviti na 3 pozicije
  • sovoznikov sedež s funkcijo za razširjeno udobje, ki omogoča vožnjo z iztegnjenimi nogami.
topli_materiali_gc4sp

TOPLI MATERIALI

Vsem potnikom so na voljo mehki in topli materiali. CITROËN Grand C4 SpaceTourer ima vgrajeno armaturno ploščo iz materiala slush (penasta obloga) in posebno obdelavo vratnih plošč, ki so zelo mehke na otip. Temu se pridružuje še bogat izbor tkanin in usnja visoke kakovosti (odvisno od izbranega ambienta).

MAKSIMALNA PROSTORNOST

prostornost_gc4sp

Potrebujete velik prtljažni prostor? CITROËN Grand C4 SpaceTourer bo s svojo zasnovo zadovoljil vse vaše potrebe, saj vam nudi velik in modularen prostor.

Če zložite sedeže v drugi in tretji vrsti, pridobite čisto raven pod, poleg tega pa lahko tudi sovoznikov sedež zložite v mizico, in s tem pridobite prostor za zelo dolge predmete (več kot 2,5 m). In obratno - če se vaša družina poveča, lahko zgolj razprete sedeže, ki so bili dotlej shranjeni na podu.

PRTLJAŽNIK & PROSTOROČNO ODPIRANJE

Še ena pomembna prednost vozila Grand C4 SpaceTourer pa je njegov prtljažni prostor. Že sam dizajn "obdajajočih" prtljažnih vrat nakazuje na velikost in vzdržljivost. Omogoča enostaven dostop ter od 645 do 704 litrov prostornine, ko sta sedeža v drugi vrsti pomaknjena do konca naprej.

Ta enoprostorec je poskrbel za inovacijo na področju prtljažnih vrat, ki imajo poleg motoriziranega pomika še prostoročno upravljanje za enostavno odpiranje tudi takrat, ko imamo polne roke: prtljažna vrata odpremo in zapremo s preprostim gibom z nogo v predelu zaznavala, ki je umeščeno pod zadnjim odbijačem. To vam omogoča zelo lahek dostop do velikega prtljažnika vašega novega avtomobila.
prtljaznik_gc4sp

NAPREDNA TEHNOLOGIJA

Technologie1_36212_2018_1500X700

CITROËN Grand C4 SpaceTourer ima vgrajen nov 7-palčni zaslon na dotik z izboljšanim vmesnikom in kapacitivno tehnologijo zaslona (podobno kot pametni telefoni zadnje generacije). Ta nova izvedenka enoprostorskega vozila ponuja tudi možnost ločenega upravljanja velikega 12-palčnega zaslona in manjšega 7-palčnega zaslona na dotik ter ponuja prenovljen vmesnik za navigacijo Connect Nav.

 

 *Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti.  Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

 

15 VSAKODNEVNO KORISTNIH SISTEMOV

ZA POMOČ PRI VOŽNJI

1_ADAS_C4SPACE

COFFEE BREAK ALERT

(opozorilnik za premor med vožnjo): Sistem voznika opozori, ko je čas za odmor, in sicer po dveh urah vožnje s hitrostjo več kot 65 km/h.

2_ADAS_C4SPACE

SISTEM ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

S prikazom simbola v zunanjih ogledalih opozarja na prisotnost vozila v mrtvem kotu. Sistem, ki deluje po enakem načelu kot radarji za vzvratno vožnjo, je pomemben adut varnosti, na primer na mestnih avtocestah.

3_ADAS_C4SPACE

OPOZORILNIK NENAMERNE MENJAVE VOZNEGA PASU

Ta sistem pomaga preprečevati nezbranost voznika in trenutke nepozornosti za volanom nad hitrostjo 60 km/h. Kadar vozilo prekorači belo črto, smerni kazalec pa ni vklopljen, sistem sproži opozorilo. Voznika opozori z zvočnimi signali in vizualnim opozorilom.

4_ADAS_C4SPACE

ACTIVE SAFETY BREAK

To je sistem za nujno zaviranje, ki zmanjša nevarnost naletnega trčenja vozil. Deluje od hitrosti 5 km/h dalje, učinkuje pa z nepremičnimi ali premičnimi predmeti in s pešci. Če se voznik po opozorilu na nevarnost trka ne odzove, sistem samodejno sproži zaviranje vozila.

5_ADAS_C4SPACE

SAMODEJNI PREKLOP DOLGIH LUČI

Ta funkcija upravlja preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučmi glede na to, ali v prometu zazna druga vozila.

6_ADAS_C4SPACE

OPOZORILNIK ZA NEVARNOST NALETA

Funkcija voznika opozarja na nevarnost naleta v vozilo, ki vozi pred njim. Sistem deluje pri hitrosti 30 km/h in več, za svoje delovanje pa uporablja radarski merilnik, ki je vgrajen v sprednjem delu vozila.

ADAS_7

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Sistem prepozna prometne znake omejitve hitrosti in to informacijo prikaže vozniku. Slednji si lahko prikazano hitrost shrani kot referenčno vrednost tempomata/omejevalnika hitrosti vozila. Sistem deluje v celotnem razponu hitrosti vožnje. Sistem zaznava tudi prometne znake za preklic omejitve hitrosti.

8_ADAS_C4SPACE

VISION 360

Ta funkcija olajša izvajanje manevrov ob pomoči štirih diskretno nameščenih kamer. Za različne situacije so na voljo trije načini prikaza: pogled 360° okrog vozila, da lahko voznik svoje vozilo opazuje od zgoraj in takoj vidi morebitne ovire.

9_ADAS_C4SPACE

KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO

Sistem nudi vizualno pomoč, s katero olajša postopek parkiranja. Čim voznik vklopi vzvratno prestavo, se na 12-palčnem panoramskem zaslonu visoke ločljivosti (ali 7-palčnem zaslonu na dotik, odvisno od izvedenke) prikaže z vizualnimi informacijami opremljena slika, ki vozniku pomaga ustrezno usmerjati vozilo.

10_ADAS_C4SPACE

STATIČNA OSVETLITEV OVINKA

Žarometi za osvetlitev ovinka osvetlijo notranjost ovinka z dodatnim svetlobnim snopom, in s tem zagotovijo večjo vidljivost in varnost v ovinkih in križiščih.

11_ADAS_C4SPACE

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S FUNKCIJO STOP

Ta naprava prek radarskega zaznavala zazna pred seboj vozeče vozilo ter s poseganjem v zavore in pedal za plin samodejno ohranja varnostno razdaljo, ki jo je voznik predhodno izbral, vse do zaustavitve vozila

12_ADAS_C4SPACE

PARK ASSIST

To je aktiven sistem za pomoč pri vzdolžnem in pravokotnem parkiranju. Na voznikovo zahtevo samodejno poišče parkirno mesto in upravlja krmilni mehanizem, s čimer poskrbi za varno parkiranje. Vozniku preostane le, da vklopi vzvratno prestavo in nato pospešuje oziroma zavira.

POVEZLJIVOST & INTUITIVNOST

Mirrorscreen_gc4sp

Mirror Screen

Ta tehnologija omogoča vzpostavitev povezave s pametnim telefonom in podvojitev prikaza z njegovega zaslona na sredinskem zaslonu. Omogoča vam prebiranje multimedijskih vsebin ter neposredno in enostavno upravljanje pametnega telefona in združljivih aplikacij prek zaslona na dotik. Deluje v povezavi s protokoli Apple CarPlayTM, Android Auto (ni na voljo v Sloveniji).

*Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti. Razpoložljivost in delovanje opreme sta odvisna od države. Nekatere funkcionalnosti in delovanje aplikacije niso na voljo v Sloveniji

navi_gc4sp

Citroën ConnectNav

Najnovejši navigacijski sistem 3D na dotik in s povezavo v realnem času, pri katerem je možno z dvema prstoma povečati prikaz na zaslonu (kot pri iPadu), je bil deležen nadgradnje, tako da bo po zaslugi izboljšanih zemljevidov vodenje še bolj enostavno.

Za enostavnejše upravljanje vmesnikov na dotik in zagotovitev večje varnosti med vožnjo je na voljo tudi glasovno prepoznavanje.

 

 *Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti.  Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

 

connectbox_gc4sp

Citroën ConnectBox s paketom SOS in asistenco

Nujna asistenca in momoč na cesti preko sporočanja geolokacije vozila. V primeru nesreče ali katere koli druge situacije, ki zahteva nujno posredovanje, se s pritiskom na gumb "SOS" samodejno sproži klic v Citroën Asistenco in se vzpostavi stik z nujno pomočjo na cesti. Ta brezplačna storitev je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu in ne zahteva naročnine. Za klic v naš klicni center Citroën Asitenco pa pritisnete na gumb z logotipom Citroën.

 * Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

EAT8_AP308_2017_054_747X400

DIZELSKI MOTORJI BlueHDi: BEST IN CLASS!

Zahvaljujoč dizelskim motorjem BlueHDi je Grand C4 SpaceTourer izjemno varčen enoprostorec tako z vidika porabe goriva kot tudi emisij CO2. To dokazuje dejstvo, da je enoprostorsko vozilo «Best in Class» (najboljši v kategoriji) v svojem tržnem razredu. Na voljo pa tudi z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8.

 

puretech_gc4sp

BENCINSKI MOTORJI PureTech

Grand C4 SpaceTourer združuje odličen bencinski motor PureTech 130 S&S, na voljo tudi z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8, da zagotovi brezskrbno mobilnost. 

Top