PREUSMERITEV SEKUND

ODKRIJTE GA V VIDEO POSNETKU

 

 

Grand C4 SpaceTourer, v katerega je znamka Citroën vložila svoje vrhunsko znanje, je enoprostorsko vozilo s sedmimi sedeži, ki gre v koraku s časom. Inteligentne tehnologije za pomoč pri vožnji, občutki za volanom, filozofija splošnega udobja (program CITROËN ADVANCED COMFORT®) in učinkovitost: Odkrijte vse njegove novosti v petih video posnetkih!

DIZAJN

Grand C4 SpaceTourer Design 1500X500

Kako naj združimo družino in užitek? To je uspelo CITROËNU Grand C4 SpaceTourer! Posodobljeno in dinamično vozilo Grand C4 SpaceTourer (7 sedežev) je osnovano na nemudoma prepoznavnem dizajnu svojega predhodnika.  Drzen in izviren videz enoprostorskega vozila ponazarjajo prednji del z dinamičnim in močnim videzom.

PREDNJI DEL

FaceAV2_36189_2018_747X400

Grand C4 SpaceTourer ima prenovljen prednji del, ki je postal bolj dinamičen in visokokakovosten. Ohranil je prednjo osvetlitev v treh etažah, ki je značilni znak današnjih CITROËNOV. Tako kot pri predhodni različici tega modela se logotip znamke razteza vse do skrajnih vogalov in obkroža kromane profile dnevnih luči.


STREŠNI LOKI

Archesdetoit_36193_2018_747X400

Citroën Grand C4 SpaceTourer ima strešne loke v novi sivi barvi Silver. Poleg stilskega učinka ta prepoznaven dodatek, s katerim je edinstveno okrašen Grand C4 SpaceTourer, poudarja njegovo eleganco.

ZADNJE LUČI S 3D UČINKOM

FeuxAR7places_747X322

.

Čedalje bolj hipnotizerske luči! Nove zadnje luči s 3D učinkom za še večjo prepoznavnost novega Grand C4 SpaceTourer. Njihova moderna in tehnološka zasnova temelji na učinku globine svetlobnih signalov, ki dajejo vtis ponavljanja v neskončnost.

17-PALČNA PLATIŠČA''

Jantes7pl_17K30_17K30_747X322

.

Diamantno obdelani predeli platišč so bili prebarvani v črno, kar se ujema z novo barvo karoserije Lazuli Blue.

LOGOTIP NA ZADNJEM DELU

Citroen-C4-SpaceTourer-Rear

.

Zadnji del vozila Grand C4 SpaceTourer krasi nov logotip znamke v svetleči črni barvi s kromano obrobo, ki poudarja sodobnost tega enoprostorskega vozila s sedmimi sedeži in pozicijo znamke v visokem avtomobilskem segmentu. Sedaj še na novo preminovano iz "Picasso" v "SpaceTourer", kar po strategiji znamke od sedaj naprej označuje nove enoprostorce.

1 ENOPROSTOREC, 4 AMBIENTI

SERIJSKA NOTRANJOST

NOTRANJOST MODRA WILD BLUE

NOTRANJOST BEŽ DUNE BEIGE

NOTRANJOST SIVA HYPE GREY

.

Ta uporaben ambient je praktičen in izdelan iz kakovostnih materialov. Grand C4 SpaceTourer ima sivo oblazinjenje iz tkanine Milazzo Grey, ki je odlično usklajena z armaturno ploščo.

AmbianceSerie_580X323
AmbianceWildBlue_580X323

.

Ljubitelji širnih prostranstev bodo navdušeni nad modularnim ambientom Wild Blue za aktivno in športno življenje. Sovoznikov sedež se zloži v mizico, zadnji sedeži pa so pomični, da vam bo na voljo polna modularnost vozila Grand C4 SpaceTourer.

.

V ambientu Dune Beige imata prednost svetloba in milina. Sedež Relax s funkcijo za večje udobje ter masažni prednji sedeži nudijo udobje brez primere. Na otip mehka tkanina Yatago Grey in integriran osvežilec zraka poskrbita za umirjeno potovanje.

AmbianceDuneBeige_380X323
AmbianceHypeGrey_580X323

.

Ambient Hype Grey je preplet prefinjenega oblazinjenja z dodatki usnja ter funkcij paketa opreme Lounge in paketa opreme za otroke, vse z namenom, da bi vam ponudil izjemno udobje.

DOBRO POČUTJE

Habitabilite2_18K6_1500X720

S tem enoprostorskim vozilom, ki se osredotoča na dobro počutje, CITROËN potrjuje svojo legitimnost in strokovno tehnično usposobljenost na področju udobja.  Grand C4 SpaceTourer vas vabi na pot skupaj z vašimi najbližjimi ali prijatelji, kjer boste deležni še nikoli doživetih občutkov po zaslugi okretne vožnje in opreme, ki skrbi za vaše udobje med vožnjo.

PAKET LOUNGE: VSE UDOBJE LOFTA

747x322_sièges-confort.jpg

V notranjosti je Grand C4 SpaceTourer kot loft - s svetlobo oblit, prijazen in izjemno prostoren ambient. Glede na izvedenko je za to enoprostorsko vozilo na voljo paket Lounge, ki vključuje:

 

  • masažna prednja sedeža,
  • sovoznikov sedež s funkcijo za razširjeno udobje, ki omogoča vožnjo z iztegnjenimi nogami.


Prednji sedeži imajo vzglavnike Relax s tremi različnimi nastavitvami, katerih stranska dela je mogoče prilagoditi, da se povsem prilegajo glavi. Ničesar nismo pozabili, saj je vsaka mizica na hrbtišču prednjega sedeža opremljena s svojo bralno lučko. Paket Lounge je na voljo v kombinaciji z usnjeno notranjostjo..

TOPLI MATERIALI

747x322_matières.jpg

Vsem potnikom so na voljo mehki in topli materiali. CITROËN Grand C4 SpaceTourer ima vgrajeno armaturno ploščo iz materiala slush (penasta obloga) in posebno obdelavo vratnih plošč, ki so zelo mehke na otip. Temu se pridružuje še bogat izbor tkanin in usnja visoke kakovosti (odvisno od izbranega ambienta).

CITROËN ADVANCED COMFORT®

CITROËN je oblikoval celovit proces, namenjen zagotavljanju neprimerljivega udobja vsakemu posameznemu potniku v vozilu in voznikom. Program, ki smo ga poimenovali CITROËN ADVANCED COMFORT®, je usmerjen v oblikovanje inovativnih, tehnoloških in inteligentnih rešitev za dobro počutje telesa in duha. Naš inženiring dobrega počutja narekujejo štiri glavne smernice: mehkoba stikov in akustike, priročnost notranjega prostora v vseh situacijah, na umirjenem ambientu osnovana umirjenost duha in nazadnje še intuitivna, uporabna tehnologija.
Tranche-5.jpg

MAKSIMALNA PROSTORNOST

Potrebujete velik prtljažni prostor? CITROËN Grand C4 SpaceTourer bo s svojo zasnovo zadovoljil vse vaše potrebe, saj vam nudi velik in modularen prostor.

Če zložite sedeže v drugi in tretji vrsti, pridobite čisto raven pod, poleg tega pa lahko tudi sovoznikov sedež zložite v mizico, in s tem pridobite prostor za zelo dolge predmete (več kot 2,5 m). In obratno - če se vaša družina poveča, lahko zgolj razprete sedeže, ki so bili dotlej shranjeni na podu.
597x597_coffre_Grand_C4_Picasso.jpg

PRTLJAŽNIK & PROSTOROČNO ODPIRANJE

Še ena pomembna prednost novega vozila Grand C4 SpaceTourer pa je njegov prtljažni prostor. Že sam dizajn "obdajajočih" prtljažnih vrat nakazuje na velikost in vzdržljivost. Omogoča enostaven dostop ter od 645 do 704 litrov prostornine, ko sta sedeža v drugi vrsti pomaknjena do konca naprej.

Ta enoprostorec je poskrbel za inovacijo na področju prtljažnih vrat, ki imajo poleg motoriziranega pomika še prostoročno upravljanje za enostavno odpiranje tudi takrat, ko imamo polne roke: prtljažna vrata odpremo in zapremo s preprostim gibom z nogo v predelu zaznavala, ki je umeščeno pod zadnjim odbijačem. To vam omogoča zelo lahek dostop do velikega prtljažnika vašega novega avtomobila.
Hayonmainslibres2_17K57_597X500

NAPREDNA TEHNOLOGIJA

Technologie1_36212_2018_1500X700

CITROËN Grand C4 SpaceTourer ima vgrajen nov 7-palčni zaslon na dotik z izboljšanim vmesnikom in kapacitivno tehnologijo zaslona (podobno kot pametni telefoni zadnje generacije). Ta nova izvedenka enoprostorskega vozila ponuja tudi možnost ločenega upravljanja velikega 12-palčnega zaslona in manjšega 7-palčnega zaslona na dotik ter ponuja prenovljen vmesnik za navigacijo Connect Nav.

 

 *Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti.  Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

 

CONNECT NAV

520x293_C4_Picasso_Connect_Nav.jpg

Najnovejši navigacijski sistem 3D na dotik in s povezavo v realnem času, pri katerem je možno z dvema prstoma povečati prikaz na zaslonu (kot pri iPadu), je bil deležen nadgradnje, tako da bo po zaslugi izboljšanih zemljevidov vodenje še bolj enostavno.

Za enostavnejše upravljanje vmesnikov na dotik in zagotovitev večje varnosti med vožnjo je na voljo tudi glasovno prepoznavanje.

 

 *Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti.  Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

 

SISTEMI ZA POMOČ PRI VOŽNJI

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S FUNKCIJO STOP

747x322_C4_Picasso_régulateur-vitesse-adaptatif.jpg

S svojim radarskim zaznavalom naprava zazna pred seboj vozeče vozilo ter s poseganjem v zavore in pedal za plin samodejno ohranja varnostno razdaljo, ki jo je voznik predhodno izbral, vse do zaustavitve vozila. (Na voljo pri motorju BlueHDi 150 S&S EAT6 in ostalih motorjih brez funkcije Stop.)

"COFFEE BREAK" OPOZORILO

747x322_C4_Picasso_alerte-attention-conducteur.jpg

Sistem se odzove v dveh fazah: z opozorilom se odzove na prvo zanašanje vozila in vozniku prikaže vizualno sporočilo "Bodite pozorni", ki ga spremlja zvočni signal. Ob četrtem zaznavanju zanašanja se oglasi glasnejši zvočni signal in prikaže se sporočilo "Vzemite si odmor". Sistem ne deluje na upravljanje vozila, voznik ostaja njegov gospodar.

747x322_Panneaux_Vitesse_Grand_C4_Picasso.jpg

Opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu vam pomaga premagati zaspanost ali zgolj trenutek nepozornosti za volanom. S pomočjo kamere, ki prepoznava talne označbe, sistem popravi smer vožnje, tako da vas opozori, čim zazna nenamerno vožnjo čez talno razmejitveno črto brez vključenih ustreznih smernih kazalcev.

747x322_SAM.jpg

Sistem sproži vizualno opozorilo v zunanjem ogledalu, kadar v (levem ali desnem) mrtvem kotu zazna prisotnost vozila. Ko je sistem vključen, popravi smer vožnje vozila, če se voznik z njim preveč približa zaznanemu vozilu.

747x322_Active-Safety-Break_Grand_C4_Picasso.jpg

To je sistem za nujno zaviranje, ki pomaga preprečiti naletno trčenje. Deluje pri hitrosti 5 km/h in več, učinkuje pa z nepremičnimi in premičnimi predmeti ter do določene hitrosti tudi s pešci. Če sistem zazna nevarnost trčenja, nanjo opozori voznika. Če se voznik ne odzove, sistem samodejno zavira.

747x322_Panneaux_Vitesse_Grand_C4_Picasso.jpg

Sistem prepozna prometne znake omejitve hitrosti in vozniku to informacijo prikaže na instrumentni plošči. Slednji si lahko prikazano hitrost shrani kot referenčno vrednost tempomata - omejevalnika hitrosti vozila. Sistem deluje v celotnem razponu hitrosti vožnje.

Tranche-9_2.jpg

Funkcija voznika opozarja na nevarnost naleta v vozilo, ki vozi pred njim. Sistem deluje pri hitrosti 30 km/h in več, za svoje delovanje pa uporablja radarski merilnik, ki je vgrajen v sprednjem delu vozila.

DIZELSKI MOTORJI BlueHDi: BEST IN CLASS!

EAT8_AP308_2017_054_747X400

Zahvaljujoč dizelskim motorjem BlueHDi je Grand C4 Picasso izjemno varčen enoprostorec tako z vidika porabe goriva kot tudi emisij CO2. To dokazuje dejstvo, da je enoprostorsko vozilo «Best in Class» (najboljši v kategoriji) v svojem tržnem razredu z emisijami od 98 g/km CO2 dalje (poraba: 3,8 l/100 km) pri motorju BlueHDi 120 S&S BVM6.

C4 SpaceTourer in Grand C4 SpaceTourer sta popestrila svojo ponudbo z uvedbo dizelskega motorja BlueHDi 160 S&S, ki se vgrajuje z novim samodejnim menjalnikom EAT8. Uporabnik lahko izkoristi višjo raven voznega udobja in večje zmogljivosti, hkrati pa je vozilo tudi bolj varčno. Vozilo z omenjenim menjalnikom bo v Sloveniji na voljo v mesecu maju.

BENCINSKI MOTORJI PureTech

Essence2019_18K47_747X400

V letu 2016 je pestro ponudbo obogatil še nov motor PureTech 130 S&S EAT6. Novi CITROËN Grand C4 Picasso združuje odličen bencinski motor PureTech 130 S&S z učinkovitim samodejnim menjalnikom EAT6, da zagotovi brezskrbno mobilnost.

DIMENZIJE GRAND C4 SPACETOURERJA

DOLŽINA

4602 mm

ŠIRINA

1826/2117 mm

VIŠINA

1638/1644 mm

PROSTORNINA PRTLJAŽNIKA

645 / 704 litrov

Top