PREUSMERITEV SEKUND

Citroën predstavlja javnosti svojo najnovejšo kombilimuzino C4 Cactus. S to korenito spremembo bo C4 Cactus prevzel zapovedi svojega avtomobilskega segmenta z vidika tehnologij in motorjev, hkrati pa bo zaradi svojih edinstvenih značajskih potez in udobja še vedno močno odstopal od tekmecev.
Novi C4 Cactus, ki je opremljen z vzmetenjem s progresivnimi hidravličnimi omejevalci (Progressive Hydraulic Cushions™) in sedeži Advanced Comfort, je ultra udobna kombilimuzina, ki bo v prvi polovici leta 2018 povzročila velik preobrat na trgu.

SPOZNAJTE GA PREKO VIDEA

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

DIZAJN ZUNANJOSTI

Novi Citroën C4 Cactus bo v segment kompaktnih petvratnih limuzin vnesel veter svežine in izvirnosti. Ponaša se z izčiščeno in monolitno obliko karoserije, na kateri so izpostavljeni grafični elementi značilni za znamko Citroën, ki poudarjajo tekoče linije karoserije, kot so na primer zaščite Airbump® na spodnjem delu vrat, neprekinjena steklena površina in lebdeča streha pa tudi dvonivojski prednji del in svetlobni podpis z učinkom 3D oziroma širok svetlobni podpis na diode LED z učinkom 3D na zadnjem delu.

Novi C4 Cactus bo na voljo v 31 kombinacijah za individualizacijo zunanjosti z devetimi barvami karoserije in štirimi barvnimi paketi, ki vsebujejo elegantne barvite dodatke.

IZJEMNO UDOBNA KOMBILIMUZINA

Najnovejša Citroënova kombilimuzina C4 Cactus bo pomembno zaznamovala eno izmed glavnih etap programa Citroën Advanced Comfort®, saj bo kot prva v Evropi uvedla vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalci (Progressive Hydraulic Cushions™) in premierno na svetu sedeže Advanced Comfort. S tem bo ponujala edinstveno lego na cesti, značilno za znamko Citroën. Svojim potnikom nudi enostavno in sproščeno vožnjo zahvaljujoč dvanajstim sistemom za pomoč pri vožnji in trem tehnologijam* za vzpostavitev povezave. *Odvisno od nivoja opreme.
C4_Cactus_Int_Av_Gris_Paysage

Edinstvene značajske poteze in drzen značaj

Nouvelle Berline C4 Cactus Blanc Nacré sur la jetée

Novi Citroën C4 Cactus se nam predstavlja z modernim in izčiščenim dizajnom z vpadljivimi grafičnimi elementi, ki zaznamujejo njegove edinstvene značajske poteze:

  • lebdeča streha po zaslugi 360-stopinjske povezanosti steklenih površin,
  • prelivajoč profil, ki ga poudarjajo nove tanjše zaščite Airbump® na spodnjih delih vrat in zaščite na blatniških koših za večjo dinamičnost in optimalno zaščito zlasti v urbanih središčih. Kompaktne gabaritne mere in velika medosna razdalja mu zagotavljajo dinamičnost in okretnost, tako v mestu kot na odprti cesti, pa tudi obilo prostora v notranjosti za vse potnike.

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

Prenovljen in širši prednji del vsebuje nove dnevne luči LED, ki so nameščene v podaljšku logotipa dvojne puščice in se usločeno razprostirajo čez celotno širino vozila, usločena prednja žarometa, ki ju krasijo vstavki v svetleče črni barvi in odbijač v barvi karoserije s stranskimi zračnimi režami za več dinamičnosti.

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

Zadnji del ponosno odraža limuzinski značaj vozila prek prtljažnih vrat z mehkimi in izčiščenimi linijami v barvi karoserije, ki jih poudarjajo nove zadnje LED luči z učinkom 3D, ki imajo do potankosti izpiljeno in dodelano obliko ter na videz razširijo vozilo in ga navdajo z bolj modernim videzom.

Individualizacija podobe in eleganca

600x268-New-C4-Cactus-4-Pack-Colors

Novi C4 Cactus ponuja 31 kombinacij za individualizacijo zunanjosti:

  • z 9 barvami karoserije,
  • s 4 zelo trendovskimi barvnimi paketi: Glossy Black, Silver Chrome, Anodised White in Anodised Deep Red. 
  • Premišljeno odmerjeni barviti dodatki ustvarijo kontrast s karoserijo in prefinjeno izpostavijo zaščite Airbump® na spodnjih delih prednjih vrat in spodnji del prednjega odbijača.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue CAC

Citroën, ki je vselej zvest svojim genom, nenehno razvija nove inovacije, da bi povečal udobje v avtomobilu. Novi Citroën C4 Cactus pa bo udobje popeljal do novih razsežnosti. V Evropi bo kot prvi uvedel vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalci (Progressive Hydraulic Cushions™), ki dajejo širši javnosti dostop do učinka leteče preproge, in premierno na svetu sedeže Advanced Comfort, ki ponujajo doslej še nevideno raven udobja pri sedenju in vožnji. Novi C4 Cactus, ki se ponaša z edinstvenim dizajnom, je ultra udobna kombilimuzina, ki bo povzročila velik preobrat na trgu v segementu M1.

Vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalci

Vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalci (Progressive Hydraulic Cushions™) ublaži in absorbira večje deformacije in tudi manjše nepravilnosti cestišča, da imajo potniki občutek letenja nad cesto, medtem ko zagotavlja izjemno lego na cesti in dinamičnost. Princip delovanja tega sistema je povsem preprost. Medtem ko klasično vzmetenje sestavljajo amortizer, vzmet in mehanski dročnik, pa ima vzmetenje, ki ga je razvil Citroën, še dodatna dva hidravlična dročnika, enega za raztezanje in drugega za kompresijo.

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue
Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

SEDEŽI ADVANCED COMFORT

C4_Cactus_Int_AV_Rouge

Inovativna zasnova, ki združuje penasto gumo visoke gostote na sredini sedeža in teksturirano penasto oblogo na površini, je zagotovilo za stalno mehkobo in dobro oporo sedalnega dela.

747x322_New_C4_Cactus_Femme_Confort

V kombinaciji s širokimi in vizualno udobnimi sedeži, zasnova nudi prvorazredno udobje v vožnji in udobje telesa, ki ju boste znali ceniti na kratkih in dolgih potovanjih. 

 

*Oprema je na voljo za doplačilo.

 

 

UPORABNA IN DOMISELNA ODLAGALNA MESTA

Nouvelle Berline C4 Cactus Rangements

Novi Citroën C4 Cactus je opremljen s številnimi domiselnimi in funkcionalnimi odlagalnimi mesti, ki so priročno razporejena po celotnem potniškem prostoru.

Odlagalno mesto, kamor lahko odložite svoj telefon v neposredni bližini priključka USB.

Prtljažnik je nadvse prostoren zaradi svoje oglate oblike, ki olajša nakladanje kakršnihkoli predmetov in v povezavi z zadnjo sedežno klopjo deljivo v razmerju 1/3 – 2/3 nudi kar 358 litrov prostornine, ki jih je možno po preklopu sedežne klopi razširiti vse do 1170 litrov.

  • V predelu armaturne plošče se nahajata velik predal za drobnarije s pokrovom Top Box, in sicer nasproti sovoznika ter na dosegu roke voznika, pa tudi veliko odlagalno mesto s protidrsno oblogo, ki je umeščeno v spodnji del na sovoznikovi strani.

TEHNOLOGIJA

ZA BREZSKRBNA DOŽIVETJA NA CESTI

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

Novi Citroën C4 Cactus ponuja sisteme za pomoč pri vožnji, ki nam v vsakodnevnem življenju dajejo občutek varnosti in brezskrbnosti, pomagajo premagati zaspanost ali zgolj trenutek nepozornosti za volanom in opozarjajo na nevarnost za nastanek prometnih nesreč.Svojim potnikom ponuja tri tehnologije za povezljivost, s katerimi bodo lahko imeli neprekinjeno vzpostavljeno povezavo med digitalnim svetom in vozilom. Ostanite povezani, izmenjujte informacije, brskajte po internetu in privoščite si sprostitev po zaslugi tehnologije Citroën Connect Nav, funkcije Mirror Screen s protokoli Android Auto, Apple Car Play™ in MirrorLink® ter sistema Citroën Connect Box*.

 

*Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti. Razpoložljivost in delovanje opreme sta odvisna od države. Nekatere funkcionalnosti in delovanje aplikacije niso na voljo v Sloveniji.

TEHNOLOGIJA

Sistemi za pomoč pri vožnji

Active Safety Brake

Zmanjša nevarnost za trčenje s prednje strani prek samodejnega zaviranja namesto voznika, ko hitrost preseže 5 km/h (za doplačilo in odvisno od nivoja opreme).

Opozorilnik na voznikovo nepozornost

Opozori voznika, če mu pade pozornost prek ugotavljanja odstopanj v smeri vožnje glede na talne označbe na hitrih cestah pri hitrosti nad 65 km/h.

POVEZLJIVOST IN INTUITIVNOST

Mirror Screen

C4-Cactus-Mirror_Screen

S funkcijo Mirror Screen prek priključka USB se na zaslonu na dotik novega Citroëna C4 Cactus podvoji ali nanj prenese prikaz z združljivega pametnega telefona. Omogoča prebiranje multimedijskih vsebin ter neposredno in enostavno upravljanje pametnega telefona in združljivih aplikacij prek zaslona na dotik. Glede na tip priklopljenega pametnega telefona je aplikacije možno upravljati tudi z glasom po zaslugi sistema za prepoznavanje govora. Mirror Screen deluje s protokoli Apple CarPlay™ (ni na voljo v Sloveniji), Android Auto in MirrorLink®.

*Oprema za doplačilo oziroma odvisno od nivoja opremljenosti

CITROËN Connect Nav

C4 Cactus Citroen_Connect_Nav

Povezljivi navigacijski sistem 3D deluje v povezavi s 7-palčnim zaslonom na dotik s kapacitivno tehnologijo in je opremljen s funkcijo glasovnega prepoznavanja za upravljanje funkcij navigacije, telefona in medijskih naprav brez odmika pogleda s cestišča. Sistem deluje v povezavi s povezljivimi storitvami, kot je TomTom Traffic, ki posreduje prometne informacije v realnem času, lokacijo in cene bencinskih servisov ter parkirišč, informacije o vremenski napovedi in poišče lokalne interesne točke, na voljo pa je tudi opcija za nevarne odseke.

 

*Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti.  Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

CITROËN Connect Box

Nouvelle Berline C4 Cactus Connect Box

Storitev za klic v sili (klic v center za obveščanje 112) . V primeru prometne nesreče ali v katerikoli drugi situaciji, kadar se izkaže potreba po hitri intervenciji, storitev obvesti pristojne intervencijske službe, in sicer samodejno ali če potnik vozila pritisne na gumb «SOS». Za to brezplačno storitev, ki je dostopna 24 ur na dan, vse dni v tednu, ni potrebno skleniti nobenega naročniškega razmerja. Ker želimo svojim strankam nuditi vse bolj udobno in brezskrbno vožnjo, lahko s klicnim centrom za pomoč stopijo v stik tudi z dolgim pritiskom na gumb z logotipom Citroën.


*Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti.  Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)


Nouvelle Berline C4 Cactus Blanc Nacré

MOTORJI

Eko učinkovitost in užitki v vožnji

Odzivnost, pospeški, pospeševanje in užitki v vožnji so še silovitejši zahvaljujoč združitvi lahke in učinkovite konstrukcijske osnove ter motorjev zadnje generacije z najsodobnejšimi tehnologijami. Bencinski motorji zadnje generacije PureTech, ki so bili izbrani za motor leta in dizelski motorji BlueHDi ustrezajo evropski zakonodaji Euro 6, usmerjeni v zmanjševanje emisij dušikovih oksidov NOX in znižanje porabe goriva.

Menjalnik EAT6 v kombinaciji z motorjem PureTech 110 S&S omogoča hitrejše spreminjanje prestav, hkrati s tem pa zagotavlja tudi neovirano in udobno uporabo na vrhunski ravni. Novi Citroën C4 Cactus je na voljo tudi z motorjem PureTech 130 S&S BVM6.

Dimenzije novega C4 Cactusa

DOLŽINA

4170 mm

ŠIRINA

1714/1979 mm

VIŠINA

1480 mm

PROSTORNINA PRTLJAŽNIKA

348 / 358 litrov

Top