Ogled vsebine
Redni servisni pregleda vozila

REDNI SERVISNI PREGLED

Z Letnim servisnim pregledom za vašo brezskrbnost lahko preverite stanje svojega vozila. Naši servisni svetovalci priporočajo, da vsako leto opravite redni pregled vzdrževanja, oziroma opravite kontrolni pregled, s katerim se lahko izognete morebitnim kasnejšim dražjim posegom. Izognite se neprijetnim presenečenjem in poskrbite, da bo vožnja vedno optimalno udobna in varna.

STORITEV SERVISNEGA PREGLEDA PO SHEMI PROIZVAJALCA 

STORITEV SERVISNEGA PREGLEDA CITROËN

Citroën vam ponuja celovito storitev, v katero so vključeni rezervni deli in stroški dela. Menjava olja in oljnega filtra, dolivanje tekočin, kontrole in nastavitve sklopov za varnost, odčitavanje podatkov iz pomnilnika samodiagnostike in pa seveda 15 kontrol, ki jih opravijo Citroënovi strokovnjaki. Vse to po izjemno nizki ceni. 

ZAKAJ JE POTREBNO OPRAVITI SERVISNI PREGLED?

Da bodo zmogljivosti vašega vozila dolgo časa optimalne, ga morate vsako leto odpeljati na servisni pregled. Če je motor slabo vzdrževan, se hitreje obrabi, kar vpliva na zmogljivosti vozila. Že s preprosto menjavo olja se lahko izognete dragim popravilom, kot je na primer menjava motorja.

KDAJ NAJ VOZILO OPRAVI SERVISNI PREGLED? 

Vsebina in pogostnost servisnih pregledov sta odvisna od tipa vozila, njegovega motorja, števila prevoženih kilometrov in starosti vozila. Obvezno preglejte povzetek načrta vzdrževanja za svoje vozilo, s pomočjo katerega boste izvedeli, katere vzdrževalne postopke mora opraviti in čez koliko časa. Vzdrževanje je odvisno tudi od pogojev uporabe in stila vožnje. Svetujemo vam, naj vaše vozilo vsako leto opravi vzdrževalni servisni pregled, poleg tega pa upoštevajte tudi proizvajalčev načrt vzdrževanja, s čimer boste vozilu zagotovili optimalno življenjsko dobo. V primeru poostrenih pogojev uporabe preglejte poseben načrt vzdrževanja.

V KATERIH PRIMERIH?

Če izpolnjujete enega ali več pogojev za uporabo vozila v izrednih razmerah, bo potrebno izvesti posebno vzdrževanje:

  • uporaba vozila izključno od vrat do vrat,
  • uporaba v mestnem okolju (taksi služba, reševalno vozilo, vozilo za šolo vožnje, povprečna hitrost nižja od 20 km/h),
  • krajše ponavljajoče se poti (krajše od 10 km) s hladnim motorjem (po postanku daljšem od ene ure),
  • daljše bivanje v državah z zelo vročim podnebjem (T ≥ 30 °C), zelo hladnim podnebjem (T ≤ -15 °C), v državah s prašnim ozračjem ali v državah, kjer razpoložljivo gorivo ne ustreza Citroënovim priporočilom,
  • uporaba, tudi če zgolj občasna, biogoriva tipa B30 (vozila z dizelskim motorjem).