Ogled vsebine
Citroën ë-C4 X električen

LASTNOSTI ELEKTRIČNEGA Ë-C4 X

Umirjenost v povsem električni vožnji

Njegov dizajn, udobje in praktičnost v vozilu so enaki različici motorja z notranjim zgorevanjem. V mestu je mogoče ë-C4 X električni zapeljati v predele z omejenim prometnim režimom, poleg tega pa ponuja obilo užitkov v vožnji brez nobenega hrupa in emisij CO2.
ELEKTRIČNI DOSEG DO 360 KM

Zahvaljujoč elegantni in aerodinamični obliki ter učinkovitemu električnemu motorju brez emisij, ë-C4 X  ponuja doseg do 360 km v ciklu WLTP.

Voznikom omogoča tudi dostop do prometnih območij z nizkimi emisijami v vse večjem številu mest, ki so morda prepovedana za običajna bencinska ali dizelska vozila.

 
ENOSTAVNO IN OPTIMIZIRANO POLNJENJE

Polnjenje ë-C4 X električni je preprosto in ga lahko opravite na poti, na javnih polnilnih postajah ali doma. Za vsak scenarij je bil čas polnjenja optimiziran:

  • Na javni polnilni postaji s hitrim 100 kW DC polnilnikom (način 4) se baterija hitro napolni s hitrostjo približno 10 km/min, 80 % napolnjenosti je opravljeno v 30 minutah.
  • Z uporabo WallBox polnilne omarice 7,4 kW / 32 A (način 3) traja polnjenje 7,5 ur z enofaznim napajanjem ali samo 5 ur s trifaznim napajanjem in dodatnim 11 kW vgrajenim polnilnikom.
  • Doma in za občasne potrebe lahko baterijo napolnite na standardni gospodinjski vtičnici (način 2).

 

 
POPOLNA SPROŠČENOST V ELEKTRIČNEM NAČINU
Nič izpustov, nič hrupa, nič tresljajev. Med vožnjo uživajte v takojšnjem razpoložljivem navoru za energično in prijetno vožnjo brez tresljajev, sunkov in menjav prestav. Izkoristite tudi ë-storitve, namenjene električnim vozilom, kot je upravljanje na daljavo, za večjo brezskrbnost in udobnost.
 

GLAVNI DEJAVNIKI, KI VPLIVAJO NA DOSEG VAŠEGA VOZILA

HITROST
Pri hitrosti 130 km/h je doseg novega električnega Citroëna ë-C4 X za polovico manjši od homologiranega dosega po preizkusnem postopku WLTP. 
TEMPERATURA
Na doseg vozila vplivajo vremenske razmere in njihove posledice (segrevanje ali ohlajanje potniškega prostora). 
STIL VOŽNJE
Z mehko vožnjo brez sunkovitega pospeševanja lahko optimalno povečate doseg baterije vašega novega električnega Citroëna ë-C4 X. 
PREVAŽANI TOVOR
Prtljaga na strehi oziroma velika masa tovora vplivata na porabo goriva vašega vozila. 

SIMULACIJA DOSEGA CITROËNA Ë-C4 X

POLNJENJE CITROËNA Ë-C4 X

POVSEM ENOSTAVNO POLNJENJE

Ë-C4 X je bil zasnovan za poenostavitev vašega življenja, tako kot vse tehnologije, ki jih uporabljate vsakodnevno.

Na zaslonu na dotik v vozilu ali v aplikaciji MyCitroën lahko polnjenje sprožite takoj ali časovno zamaknete in na ta način koristite ugodnosti cenejših tarif. Polnilna loputa vključuje barvno kodo za spremljanje postopka polnjenja, ki si jo lahko ogledate tudi na daljavo v aplikaciji MyCitroën.

Zaradi ergonomskega polnilnega priključka je tudi priklop na električno omrežje zelo enostaven. Kar zadeva kable, jih je mogoče shraniti pod dnom prtljažnika.

4 NAČINI POLNJENJA

  • STANDARDNA VTIČNICA: Doma, za občasne potrebe, se baterija napolni do 100% v 24 urah na standardni vtičnici.
  • VTIČNICA GREEN'UP TIPA: Na 14A vtičnici tipa Green'up Legrand se baterija napolni v 15 urah.                                              
  • WALL BOX: Vtičnico Wall Box lahko namestite v svoj dom: omogoča polnjenje od 0 do 100 % v 7,5 urah v enofazni in celo v samo 5 urah v trifazni z opcijskim 11 kW polnilnikom.                                                                                       
  • SUPER HITRA JAVNA POLNILNICA: Na hitri javni polnilni postaji se 80% baterije napolni v samo 30 minutah, to je pri hitrosti 10 km/min.

INTUITIVNI VMESNIKI ZA VEČJO SPROŠČENOST

Citroën je poenostavil vmesnike, ki so potrebni, da bo vsakodnevna uporaba tako enostavna, koristna in naravna kot katera koli druga tehnologija, ki se uporablja doma.

 

Voznik ima na digitalni armaturni plošči namenski zaslon za pregled stanja in dosega baterije ter tri prikaze, med katerimi lahko izbira: indikator moči (električni števec), pretok energije ali poraba toplotnega udobja. Slednji prikazuje vpliv ogrevanja vozila in toplotnega ugodja na porabo energije. Posebne strani vmesnika zaslona na dotik, ki so dostopne neposredno z gumbom na osrednji konzoli, prikazujejo stanje delovanja sistema ali nastavitve odloženega polnjenja baterije. Ko se vozilo polni, lahko na zaslonu prikaže preostali čas do popolne napolnjenosti, obnovljeni doseg ali odstotek obnovljene napolnjenosti baterije.

SIMULIRAJTE ČAS POLNJENJA Ë-C4 X

 

POIŠČITE PRIMERNE POLNILNE POSTAJE

Potujte popolnoma brez skrbi z ë-C4 X 

S pomočjo aplikacije Gremo na Elektriko ali One Charge (Petrol) poiščite polnilnice, ki so primerne za vašega novega Citroëna ë-C4 X in ki se nahajajo v vaši bližini ali na poti do cilja.

Ë-STORITVE ZA CITROËN Ë-C4 X

VOZITE Z ZAUPANJEM V ELEKTRIČNEM NAČINU

V svojem pametnem telefonu z aplikacijo MyCitroën lahko:

  • Pogledate stanje napolnjenosti svojega vozila in preostali doseg.
  • Nastavite časovno zamaknjeno polnjenje in sprožite vnaprejšnje klimatiziranje. 

MNENJA STRANK O CITROËNU Ë-C4 X NA CITROËN ADVISOR

0 SKUPNA OCENA
POVPREČNA OCENA
-/5
0 Stranke so ocenile z {5] zvezdic
0 Stranke so ocenile z {4] zvezdic
0 Stranke so ocenile z {3] zvezdic
0 Stranke so ocenile z {2] zvezdic
0 (1) zvezdica

Citroën
Advisor

SPLOŠNI POGOJI SPLETNEGA MESTA CITROËN ADVISOR

BODITE PRVI IN ODDAJTE OCENO

OCENE KUPCEV

0 od 0 mnenj

VIDEO VADNICE Ë-C4 X 

Rešitve za polnjenje in  polnjenje doma

Javne polnilnice

Vnaprejšnje klimatiziranje

Načini vožnje