Ogled vsebine
Nasveti za nakup novega vozila
PRAVILA IN NASVETI ZA NAKUP NOVEGA AVTOMOBILA
Torej, načrtujete nakup novega avtomobila? To je velik nakup, o katerem boste morali razmisliti. Vzeti si morate čas in poiskati pravi avto glede na to, kaj vam je pomembno.
PRED NAKUPOM NOVEGA AVTOMOBILA

Preden se odločite za zabavne stvari, kot so barva in dodatne funkcije vašega avtomobila, morate upoštevati praktične elemente. Najprej: kateri avto bo ustrezal vašemu življenjskemu slogu?

 

Pomislite na velikost avtomobila, ki ga potrebujete, ne samo za svojo družino, ampak tudi glede na to, kje živite. Če živite v živahnem mestu, velik avto morda ne bo pravi za vas. Kako pogosto boste vozili? Če je to le nekaj dni v tednu, bi vam morda najbolje ustrezal majhen električni avtomobil, v katerem se je enostavno voziti.

KAKO IZBRATI PRAVI AVTO ZASE?

Če se počutite nekoliko preobremenjeni zaradi ogromnega števila znamk avtomobilov na trgu in vseh dodatnih opcij, ki jih ponujajo, potem ne skrbite. Vsi se počutijo nekoliko prestrašeni, ko pričenjo iskati nov avto.

 

Ena najboljših stvari, ki jih lahko naredite za lažjo izbiro, je, da si naredite dober "staromoden" seznam. V prvi stolpec napišite vse, kar zagotovo potrebujete od avtomobila in v drugi stolpec dodatne opcije ali storitve, ki bi jih bilo dobro imeti, če sodijo v vaš proračun.

POPOLN AVTO ZA DRUŽINE

Družinski avto mora biti dvoje: varen in prostoren. Ko se odpravljate na družinsko potovanje, mora biti avto dovolj velik, da lahko vzamete vse svoje stvari in da v njem še vedno udobno sedite. Varnost je samoumevna; to bi moralo biti prednostna naloga številka ena, ko vozite svojo družino.

Citroën C5 Aircross je pravi za vas kot popoln družinski avto, ki vam nudi veliko prostora za razporeditev in varno bivanje. Z varnostnimi funkcijami nove generacije, kot sta sistem Highway Driver Assist in Active Safety Brake, je vaša varnost v tem družinskem SUV na prvem mestu.

 

Z 580-litrsko prostornino prtljažnika Citroën C5 Aircross vam ni treba skrbeti za pomanjkanje prostora. To se lahko poveča na 720 litrov, ko so zadnji sedeži podrti, kar je odlična prednost, ko se odpravite na družinska potovanja. Prtljažnik ima tudi možnost prostoročno odpiranje prtljažnih vrat (za doplačilo), kar je le še en način, da vam olajša življenje.

POPOLN AVTOMOBIL ZA AVANTURISTE

Tisti, ki obožujejo pustolovščine in odkrivanje novih in vznemirljivih krajev, bodo potrebovali avto, s katerim se lahko povzpnejo na goro in se lahko zapeljejo po zavitih cestah nacionalnega parka. Da boste raziskali skrite kotičke Slovenije, potrebujete avto, ki je kos vsakemu terenu, se povzpne na vrh katerega koli hriba in se poda na vse vrste cest.

 

Vzemimo za primer Citroën C3 Aircross. Na voljo je z Grip Control s Hill Descent Assist, tako da med vožnjo ne boste imeli nobenih omejitev. Grip Control vam omogoča spreminjanje oprijema na cesti, tako da boste imeli popoln nadzor nad avtomobilom, tudi če se vozite po strmem klancu navzdol.

 

Ko morate parkirati avto in želite raziskovati peš, boste s pomočjo kamere za vzvratno vožnjo z lahkoto vstopiti in izstopiti iz katerega koli tesnega parkirnega prostora. Tako ste lahko tudi najmanj samozavestni pomirjeni, saj boste imeli pregled in nadzor pri vsakem parkirnem manevru.

POPOLN AVTO ZA LJUBITELJE MESTA

Življenje v mestu ne pomeni, da ne morete imeti avtomobila. Morda ga ne boste potrebovali vsak dan, a majhen avtomobil, ki ga lahko spravite tudi na najmanjše parkirno mesto, bi bil odličen dodatek k vašemu življenju.

 

Vožnja po mestu je veliko enostavnejša, če imate majhen avto, ki ga je mogoče enostavno voziti po ozkih ulicah, prometnih križiščih in se znajde na najmanjših parkirnih mestih. Citroën C3 ima edinstvene dodatke, da postane popoln mestni avto. Opremljen s številnimi varnostnimi sistemi kot na primer Active City Brake, ki samodejno zavira, če se preveč približate spredaj vozečemu avtomobilu. Varnostne funkcije se tu ne ustavijo; ima tudi sistem za opozarjanje pred nenamerno menjavo voznega pasu, tako da vas bo opozoril, če nenamerno začnete zavijati čez cestne črte brez nakazanih smrenikov.

 

Ni vse v varnostnih elementih, gre tudi za slog. Citroën C3 je na voljo s paleto svetlih barv, zaradi katerih avtomobil izstopa tako znotraj kot zunaj. Izberite si ga po svojem okusu, da bo tako samosvoj kot ste vi.

POPOLN AVTO ZA OKOLJSKE NAVDUŠENCE

Zavedamo se, da moramo biti vsi bolj okoljsko ozaveščeni, in najboljši način, da začnemo pot do bolj zelenega življenja, je sprememba vsakodnevnih navad. Če ste precej na poti, je zamenjava avtomobila z električnim odličen način za pomoč našemu planetu. 

 

Električni avtomobil prinaša številne druge prednosti, pa tudi prispeva k manjši obremenitvi okolja in emijsami CO2. Z državnimi subvencijami za avtomobile z nizkimi emisijami lahko pri električnem Citroënu ë-C4 prihranite do 3500€.

 

Kaj pa avto sam? Citroënu ë-C4 ima doseg do 350 km (po WLTP), motor razvije 100 kW oziroma 136 konjskih moči, poleg tega pa ponuja obilo užitkov v vožnji brez nobenega hrupa in emisij CO2. Tudi polnjenje avtomobila je enostavno, svoj Citroënu ë-C4 lahko polnite doma ali na polnilnih mestih na poti. In naj vas ne skrbi, da boste dolga leta čakali, da se napolni. Če morate nekam odhiteti, lahko dobite 80 % napolnjenost v 30 minutah (na 100kW javni polnilnici).