PREUSMERITEV SEKUND

SPOZNAJTE JUMPYJA NA 5 VIDEO POSNETKIH

 

 

Nova generacija vozil Jumpy je pridobila optimizirano arhitekturno zgradbo za še več uporabnih funkcij, udobja in varnosti. Dizajn novega Citroëna Jumpy izhaja iz kroga osebnih vozil in sveta športnih terencev. Njegov stil je prečiščen, neagresiven in  zbuja spoštovanje zaradi velike mere varnosti in vzdržljivosti. Kaj pa njegov značaj? Energičen in hkrati pomirjujoč! Na prednjem delu se razteza kratek in vodoraven pokrov motornega prostora, ki ga podpirata široka optična bloka, umeščena precej visoko, kar daje občutek nadvlade nad cesto. Vozilo ima vgrajene tehnologije za pomoč pri vožnji najnovejše generacije in motorje, s katerimi postane idealni partner "vsakodnevnih junakov". Novega Jumpyja, ki je na voljo v treh dolžinah in opremljen z bočnimi drsnimi vrati s prostoročnim upravljanjem (za doplačilo), si lahko ogledate na štirih video posnetkih.

SPOZNAJTE JUMPYJA KOMBI!

1500x646_Citroen_Jumpy_Multispace_1.jpg

Različica  Jumpyja, ki je namenjena prevozu oseb, se tako kot gospodarska izvedenka ujema s Citroënovimi oblikovalskimi smernicami. Na okrasni maski opazimo podpis znamke, ki se z obeh strani dvojne puščice razteza vse do notranjosti prednjih luči. Na prednjem delu je širok odbijač samozavestnega videza, ki vsebuje črne rešetke za dovod zraka, ki izstopajo in poudarjajo robusten stil  kombija Jumpy.ŠTEVILNE MOŽNOSTI ZA UREDITEV NOTRANJOSTI

747x322_Citroen_Jumpy_Multispace.jpg

.

Ob pogledu na  Jumpyja z bočne strani in na njegova široka bočna drsna vrata pride do izraza nadvse prostorna notranjost in številne možnosti za ureditev notranjosti ter predelavo.

 

Vozilo, ki gre v koraku s časom, se ponaša z vzdržljivo stilsko zasnovo, da zagotavlja funkcionalnost in uporabnost, ter se predstavlja kot idealen partner poklicnih uporabnikov.

 

SPROŠČENA in ENOSTAVNA VOŽNJA .... Z INTERNETNO POVEZAVO!

747x322_Citroen_Jumpy_Multispace_3.jpg

.

 Jumpy kombi vam zagotavlja sproščeno in enostavno vožnjo po zaslugi uporabnih tehnologij, s katerimi boste lahko v vsakem trenutku ostali osredotočeni na dogajanje na cesti. Na 7-palčnem zaslonu na dotik so združene vse funkcije, medijski sistem, navigacija in telefon. Po zaslugi kapacitivne tehnologije lahko zaslon upravljamo z dotikom in z njega prebiramo podatke.

OPTIMIZIRANA PORABA GORIVA

747x322_Citroen_Jumpy_Multispace_2.jpg

.

Učinkoviti dizelski motorji, s katerimi je opremljen  Citroën Jumpy kombi, dosegajo zelo nizko kombinirano porabo in nizke emisije CO2, kar še zlasti velja za dizelski motor Blue HDi 115.

Poleg optimizirane porabe goriva pa omenjeni motorji omogočajo tudi nižje stroške uporabe, saj imajo predpisan servisni interval na 40.000 km ali dve leti.

 

V VOZILO SPREJMITE DO DEVET OSEB!

1500x646_Citroen_Jumpy_Multispace_Inter.jpg

Jumpy kombi je na voljo v 3 dolžinah in lahko že pri izvedenki XS, ki v dolžino meri 4,60 m, v potniški prostor sprejme do 9 oseb. Namenjen je zlasti prevozu oseb, centrom za prostočasne dejavnosti in skupnostim, ki potrebujejo vozilo z maksimalnim številom sedežev in prostornino.

597x597_Polyvalence_Nouveau_Jumpy.jpg

UPORABNA ARHITEKTURA

Učinkovita arhitekturna zgradba Citroëna Jumpyja se prilagaja najrazličnejšim potrebam, da vselej zagotavlja funkcionalnost, praktičnost in ergonomijo. Modularna konstrukcijska osnova zadnje generacije, ki je bila zanj posebej ojačena, je izšla iz platforme vozila C4 Picasso. Ponuja do 1400 kg dovoljene obremenitve, 6,6 m3 nakladalne prostornine in do 2,5 ton mase priklopnega vozila. Rezultat modularne zasnove sta tudi dve različni medosni razdalji (2,92 m in 3,27 m) ter dva zadnja previsa (0,80 m in 1,15 m), ki so v raznih kombinacijah na voljo za tri dolžine.

3 DOLŽINE, 1 VEČNAMENSKOST

Jumpy-CityVan-2019

Citroën Jumpy je na voljo v treh dolžinah. Poleg dolžin M (4,95 m) in XL (5,30 m), ki sodita med najbolj iskane modele na trgu, to gospodarsko vozilo ponuja še eno inovativno izvedenko z zgolj 4,60 m dolžine, ki je kompaktna in hkrati praktična. Tako kot drugi dve dolžini M in XL, tudi izvedenka XS ponuja 1400 kg dovoljene obremenitve. Očitno so najboljši kombiji najkrajši, kajne?


1m90 VIŠINE, ZA DOSTOP DO PARKIRNIH GARAŽ

Jumpy Rouge de dos hauteur 1,90

Odlično se znajde v najrazličnejših situacijah! Izvedenki XS in M  Jumpyja, ki v višino merita zgolj 1,90 m, povsem brez težav zapeljeta v čisto vsa parkirišča, kamor vozila tega segmenta težko dostopijo. Odslej vam ne bo več treba nekajkrat zapeljati okoli uličnega bloka, ker bi bil uvoz v parkirišče prenizek. Prihranili boste na času, saj boste lahko vozilo parkirali v neposredni bližini svojih strank

(izvedenka XL: 1,93 m)


UDOBJE & MODULARNOST

Jumpy rouge Confort de Conduite

Citroënovo udobje, vam je na uslugo! Najsibodi v notranjosti z oblazinjenjem sedežev in armaturne plošče ali pa izven vozila z udobjem pri vožnji.  Citroën Jumpy vas bo spremljal pri poklicnih opravilih, hkrati pa vam bo nudil funkcije, ki so značilne za osebna vozila. Vsako pot boste lahko učinkovito zaključili in jo opravili povsem brezskrbno.

BOČNA DRSNA VRATA S PROSTOROČNIM UPRAVLJANJEM

Imate polne roke? Ni problema … funkcija za prostoročno upravljanje (za doplačilo) omogoča odpiranje in zapiranje bočnih vrat brez kakršnegakoli dotika, kar je prava ekskluzivnost tega avtomobilskega segmenta . Z nogo se moramo zgolj enkrat dotakniti vogala zadnjega odbijača, da se vozilo odklene in drsna vrata se samodejno odprejo na strani, kjer se nahajamo.

Z isto kretnjo lahko sprožimo tudi zapiranje vrat in zaklepanje vozila, ko se od njega oddaljujemo. Ta funkcija poenostavi nakladanje in razkladanje tovora, kadar imamo polne roke!

608x262_ouverture_porte_Citroen_Jumpy.jpg

PRIMEREN ZA VAŠO POKLICNO DEJAVNOST!

Citroën Jumpy je idealen partner poklicnih uporabnikov, ki iščejo delovni pripomoček, ki bo vsakodnevno poenostavil njihova opravila. Praktičen, moderen in funkcionalen Citroën Jumpy je namenjen široki skupini poklicnih uporabnikov . Ni pomembno, ali ste umetnik, se ukvarjate z dostavo, delate v gradbeni stroki ali imate storitveno podjetje, zagotovo boste našli Jumpyja, ki vam bo ustrezal!
1500x646_usages_Citroen_Jumpy.jpg

MODUWORK: POVEČANA MODULARNOST

Po zaslugi posebne pregrade in modularnega sedeža stranskega sopotnika v privzdignjenem položaju Moduwork sprosti dodatno prostornino za nakladanje z ravnim podom. V kombinaciji s protidrsno mrežo na bočnem delu voznikovega sedeža lahko z Moduworkom podaljšamo dolžino tovornega prostora za 1,16 m (do 4 m uporabne dolžine pri izvedenki XL). Poleg tega nam Moduwork omogoča predelati potniški prostor novega Jumpyja v pravo pisarno na kolesih. Sredinski naslon za roke je namreč možno znižati, pri čemer pridobimo vrtljivo mizico z elastičnim in oprijemljivim trakom za pridržanje raznih predmetov (osebni računalnik, tablica itd.). Poleg tega so med dodatno opremo na voljo še posebni nosilci za pametni telefon in tablico.
597x597_Moduwork_Nouveau_Jumpy.jpg
597x597_Confort_Roulage_Nouveau_Jumpy.jpg

UDOBNA VOŽNJA

Ne glede na stanje cestišča Citroën Jumpy zagotavlja najvišjo stopnjo udobja med vožnjo, še posebej po zaslugi prem, ki prispevajo k natančnemu vodenju, in zelo učinkovito blaženje nepravilnosti med vožnjo. Jumpy je opremljen z ojačano prednjo premo psevdo Mc Pherson s stabilizacijskim drogom in novo zadnjo premo s poševnim trikotnim vodilom, ki dopušča 1400 kg dovoljene obremenitve.

SUROV LES IN OBLOŽEN LES

608x262_bois_Citroen_Jumpy.jpg

Glede na potrebe in področja dejavnosti vsakega poklicnega uporabnika novi Jumpy ponuja za svoje furgone dve vrsti oblog: iz surovega lesa in iz obloženega lesa (s protidrsnim materialom in z zaščitnimi aluminijastimi letvicami, ki je vodotesen in ga je možno enostavno oprati). Na voljo je več kombinacij kompletov za zaščito poda v tovornem prostoru, od zaščitne obloge za pod do oblog za bočne stranice po celotni njihovi višini in oblog za blatniške koše.

 

* Glede ponudbe zaščitnih oblog se posvetujte s pooblaščenim prodajalcem Citroën.

ODLAGALNA MESTA

608x262_rangements_Citroen_Jumpy.jpg

Jumpy ima po potniškem prostoru razporejena številna odlagalna mesta, kot na primer spodnji predal za drobnarije s priključkoma Jack in 12 V, USB priključek (odvisno od izvedenke), veliko odlagalno mesto pod sedežno klopjo za sopotnika, kjer lahko shranimo čevlje ali zaščitno čelado za delovišče, nosilci za kozarce na obeh straneh armaturne plošče, zgornje sredinsko odlagalno mesto brez pokrova in dva velika predala v prednjih vratih, kamor lahko odložimo 1,5-litrsko plastenko.

UPORABNA TEHNOLOGIJA

1500x646_Techno_Citroen_Jumpy.jpg

Citroën Jumpy zagotavlja sproščeno, enostavno in povsem varno vožnjo. Poleg vsakodnevno uporabnih funkcij, kot so prostoročni dostop in zagon (ADML) ter bočna drsna vrata s prostoročnim in motoriziranim upravljanjem, Citroën Jumpy ponuja tudi tehnologije, ki poenostavijo vaše poti.

TOP REAR VISION

747x322_K0.jpg

-

Ekskluziven sistem, prek katerega kamera na zadnjem delu prikaže na 7-palčnem zaslonu na dotik rekonstruirano sliko območja za vozilom, prikazano pod kotom 180° od zgoraj. Ko se vozilo približuje oviri, sistem samodejno približa sliko območja za vozilom, da lahko bolj natančno prikaže preostalo razdaljo.

GRIP CONTROL

747x322_Grip_Control_Nouveau_Jumpy.jpg

-

Ta izpopolnjen sistem za preprečevanje spodrsavanja koles izboljša vlečno moč prednjih koles glede na vrsto podlage. Grip Control je lahko vgrajen skupaj s paketom za delovišče (večja dovoljena obremenitev, 20 mm povišano vzmetenje, zaščitna plošča pod motorjem), s čimer Jumpy pridobi še več pogonske moči za vožnjo po težkih terenih, kot so delovišča, neutrjene poti ali steze.


BARVNI PROSOJNI ZASLON ZA PRIKAZ PODATKOV

747x322_K0_grip_control_2.jpg

-

Po zaslugi te tehnologije vozniku ni treba odmakniti pogleda, saj se mu na prosojnem zaslonu v njegovem vidnem polju projicirajo vse bistvene informacije za vožnjo (trenutna in priporočena hitrost, podatki tempomata in omejevalnika hitrosti vozila, navodila navigacijskega sistema in opozorilnik na nevarnost naleta). To je velika novost za vozilo tega avtomobilskega segmenta.

JUMPY? STALNO POVEZAN

CONNECT NAV

MIRROR SCREEN

Citroën Connect Nav (odvisno od izvedenke) je novi 3D navigacijski sistem na dotik in s povezavo v realnem času, ki ga upravljamo z glasovnimi ukazi ali prek 7-palčnega zaslona na dotik. CITROËN Connect Nav deluje v povezavi s povezljivimi storitvami, kot je TomTom Traffic, ki posreduje prometne informacije v realnem času, lokacijo in cene bencinskih servisov in parkirišč in poišče lokalne interesne točke. Navdušeni boste tudi nad opcijo nevarni odseki, ki med vožnjo po cestah posreduje informacije o odsekih, kjer nastajajo prometne nesreče in o nevarnih odsekih.

SpaceTourer-ConnectNav
520x293_MirrorScreen_ConnectNav.jpg

Želite poslušati glasbo s svojega pametnega telefona ali najti pravo pot do cilja? S sistemom Mirror Screen je to povsem enostavno in intuitivno (obvezno z združljivim telefonom)! Vaše združljive aplikacije se bodo prikazale na 7-palčnem zaslonu na dotik vozila. Mirror Screen deluje v povezavi s protokoloma Apple CarPlayTM in MirrorLink®. Praktično, kajne?


 

VSE ZA VAŠO VARNOST

747x322_techno_Nouveau_Jumpy.jpg

Prilagodljivi tempomat omogoča vozniku, da vozilu prepusti prilagajanje hitrosti glede na hitrost vozila, ki vozi pred njim. Sistem za samodejno nastavitev hitrosti je sposoben znižati hitrost na 20 km/h z delovanjem zgolj na pedal za plin.


747x322_Surveillance_Angle_Mort.jpg

Sistem za nadzor mrtvega kota vas opozarja na prisotnost vozila v mrtvem kotu z oranžno svetlečo diodo v kotu vzvratnega ogledala. Sistem, ki ga sestavljajo štiri zaznavala v prednjem in zadnjem odbijaču, deluje pri hitrosti od 12 do 140 km/h.


747x322_limite_vitesse.jpg

Zares inovativen sistem deluje v povezavi s kamero, nameščeno na zgornjem delu vetrobranskega stekla. Vozniku v kateremkoli trenutku posreduje informacijo o aktualni omejitvi hitrosti v prometu. Ko sistem zazna prometni znak omejitve hitrosti, lahko z enim pritiskom na tipko sprejmete priporočeno hitrost.

747x322_techno_Nouveau_Jumpy_2.jpg

ISistem pomaga zmanjšati telesne poškodbe potnikov z zaviranjem namesto voznika po zaslugi večfunkcijske kamere, ki je nameščena na zgornjem delu vetrobranskega stekla, v naslednjih primerih:


0-30 km/h: prepreči trčenje ob premične ali nepremične ovire ali pešce.


Pri hitrosti nad 30 km/h: zniža hitrost pred trčenjem.

PORABA GORIVA

608x262_Conso_Jumpy.jpg

Dizelski motorji, s katerimi je opremljen novi Citroën Jumpy dosegajo naslednje vrednosti kombinirane porabe goriva in emisij CO2 (pri dolžini XS):


 - BlueHDi 95 BVM (70 kW - 210 Nm pri 1750 vrt/min): 5,5 l/100 km in 144 g/km CO2


 - BlueHDi 95 S&S ETG6 (70 kW - 240 Nm pri 1750 vrt/min): 5,2 l/100 km in 135 g/km CO2


 - BlueHDi 115 S&S BVM6 (85 kW - 300 Nm pri 1750 vrt/min): 5,1 l/100 km in 133 g/km CO2

EMISIJE

608x262_Emissions_Jumpy.jpg

- BlueHDi 120 BVM6 (90 kW - 340 Nm pri 2000 vrt/min): 5,5 l/100 km in 144 g/km CO2


 - BlueHDi 120 S&S BVM6 (90 kW - 340 Nm pri 2000 vrt/min): 5,3 l/100 km in 139 g/km CO2


 - BlueHDi 150 S&S BVM6 (110 kW - 370 Nm pri 2000 vrt/min): 5,3 l/100 km in 139 g/km CO2


 - BlueHDi 180 S&S EAT6 (130 kW - 400 Nm pri 2000 vrt/min): 5,8 l/100 km in 151 g/km CO2

DIMENZIJE JUMPYJA

DOLŽINA

4609 mm


UPORABNA DOLŽINA

3324 mm

ŠIRINA

1920/2204 mm

VIŠINA

1905 mm


UPORABNA VIŠINA

1397 mm

UPORABNA PROSTORNINA

5,1 litrov


NOSILNOST

1075 kg


Max.dovol. skup. masa pod obremenitvijo

2735 kg

Top