PREUSMERITEV SEKUND

NOVI CITROËN C5 X HYBRID

ELEKTRIČNO VSAK DAN, NA BENCIN, KO JE POTREBNO

Poleg bencinske različice je CITROËN C5 X na voljo tudi s priključnim hibridnim pogonom, ki je primeren za vsakodnevne, krajše poti in priložnostna daljša potovanja, brez omejitev in v popolni svobodi. Novi CITROËN C5 X Plug-in Hybrid predstavlja tehnološko in sodobno električno mobilnost, ki služi udobju in vsestranskosti uporabe: mobilnost v razredu ë-Comfort. 

Pogled od zadaj na Citroën C5 X, ki vozi po cesti blizu morja

POTOVANJE V POPOLNOMA ELEKTRIČNEM NAČINU DO 55 KM

Novi CITROËN C5 X Hybrid je primeren za večino vsakodnevnih potovanj. V popolnoma električnem načinu ponuja:

 • Doseg od 54 do 55 km (odvisno od dodatne opreme vozila in trenutnih pogojev uporabe);
 • Izjemno neslišno vožnjo do 135 km / h;
 • Okolju prijaznejši pristop z zmanjšanimi emisijami CO2 0 g/km;

Garancija na baterijo, v primeru pravilne uporabe jamči, da stanje baterije v roku osmih let (ali do 160.000 prevoženih kilometrov, odvisno od tega, kaj nastopi prej) znaša najmanj 70 % zmogljivosti.

Ženska roka na volanu Citroëna C5 X

100 % UČINKOVITA IN ODZIVNA VOŽNJA

Enostavna hibridna vožnja, tako dinamična kot mirna in povesem gladka:

 • Skupna moč 225 KM (motor z notranjim zgorevanjem 180 KM in elektromotor 81,2 kW (110 KM) in takoj razpoložljiv navor 360 Nm;
 • 4 načini vožnje: električni, hibridni, udobni in športni;
 • Poraba od 1,3 l / 100 km z emisijami CO2 od 29 g / km (v ciklu WLTP)*;
 • Optimizirana poraba z dnevnim polnjenjem;
 • "Brake Mode" omogoča polnjenje baterije pri upočasnjevanju in zaviranju.

 

 

 

*Prikazani podatki (kombinirane vrednosti) o porabi goriva in emisij osnaževal znanjega zraka CO2 so informativne narave.Vrednosti lahko varirajo glede na specifikacije vozila vključno z vso opcijsko opremo, ki lahko občutno vpliva na porabo goriva in emisije CO2.

Citroën C5 X polnjenje na Wall Box na dvorišču

HITRO IN PRAKTIČNO DNEVNO POLNJENJE

Obstajajo različne rešitve za polnjenje vaš novi CITROËN C5 X Hybrid:

 • Wall Box : z dodatnim kablom tipa 3 se baterija napolni do polne zmogljivosti v 3 urah 25 minut ali v 1 uri 40 minut z izbirnim vgrajenim polnilnikom z močjo 7,4 kW.
 • Ojačana vtičnica Green’Up : z dodatnim kablom tipa 2 lahko baterijo napolnite v 3 urah 55 minut.
 • Standardna/hišna vtičnica : baterija se napolni do polne zmogljivosti v 7 urah in 5 minutah ali čez noč s standardnim kablom tipa 2.100 kW polnilne postaje niso združljive s CITROËN C5 X Hybrid.

 

Pogled na profil moškega, ki vozi Citroën C5 X

Ë-UDOBJE PRIKLJUČNEGA HIBRIDA

UŽITKI V VOŽNJI

Brez hrupa, brez tresljajev, brez vibracij. Za še bolj sproščujoč občutek med potovanji je bila zvočna izolacija posebej dovršeno dodelana, o čemer pričajo zlasti prednja in zadnja zvočno izolirana večplastna stekla, ki zagotavljajo izjemno izolacijo pred motečimi hrupi iz okolice. Za volanom novega CITROËN C5 X Hybrid je vožnja nenavadno tiha in udobna.

Združene moči obeh motorjev za nemoteno gibanje avtomobila. Hiter in učinkovit elektrificiran samodejni menjalnik ë-EAT8 povečuje užitek v vožnji s takoj razpoložljivim navorom.

DOSEG

GLAVNI DEJAVNIKI, KI VPLIVAJO NA DOSEG VAŠEGA VOZILA

Piktogram hitrosti

HITROST

Pri vožnji z 130 km/h se doseg novega Citroëna C5 X Hybrid kar prepolovi, glede na optimalni doseg po homologaciji WLTP.

Piktogram temperature

LA TEMPERATURA

Vremenske razmere in njihove posledice, kot sta ogrevanje ali hlajenje potniškega prostora v avtomobilu, vplivajo na doseg baterije.

Piktogram volana

 STIL VOŽNJE

Gladka vožnja brez cukanja, podaljša doseg baterje novega Citroën C5 X Hybrid.

Piktogram prtljage

 PREVAŽANI TOVOR

Dodatki na strehi ali znatna obremenitev avtomobila bodo vplivali na porabo energije vašega novega Citroën C5 X Hybrid.

SIMULACIJA DOSEGA CITROËNA C5 X HYBRID

Izvedite simulacijo dosega vašega vozila C5 X priključni hibrid glede na izbrano hitrost in temperaturo.

Omenjene številke dosega so ocenjene vrednosti in zgolj informativne narave, ki se lahko razlikujejo glede na dejanske pogoje uporabe.

Citroën C5 X loputa za polnjenje in polnjenje s svetlobno diodo

ENOSTAVNO POLNJENJE

Novi CITROËN C5 X Hybrid je zelo enostaven za polnjenje:
 • Polnilni kabli so shranjeni na določenem mestu pod tlemi prtljažnika.
 • Polnilna vtičnica se nahaja v levem zadnjem blatniku in vsebuje LED indikator za vizualni pregled procesa polnjenja.
 • Pri vožnji v polnem električnem načinu se z zunanje strani notranjega vzvratnega ogledala prižge modra LED dioda, ki je dobro vidna od zunaj. Zahvaljujoč svetlobni diodi je avtomobil jasno prepoznaven, kar boste še posebej cenili v mestnih središčih z omejenim vstopom za avtomobile z motorjem z notranjim zgorevanjem.
 • Polnjenje je mogoče programirati tudi z zaslona na dotik, tako da lahko na primer izkoristite prednosti polnjenja izven konic.


  REŠITVE POLNJENJA

  Svoj novi CITROËN C5 X Hybrid lahko napolnite na različne načine, doma ali na poti :
 • Wall Box : z dodatnim kablom tipa 3 se baterija napolni do polne zmogljivosti v 3 urah 25 minut (16A) ali v 1 uri 40 minut (32A) z izbirnim vgrajenim polnilnikom z močjo 7,4 kW.
  Polnilne omarice so na voljo na javnih cestah in nekaterih parkiriščih, lahko pa WallBox namestite tudi doma.
 • Ojačana 14 A vtičnica Green’Up : z dodatnim kablom tipa 2 lahko baterijo napolnite v 3 urah 55 minut.
 • Standardna 8 A vtičnica : s standardnim kablom tipa 2 se baterija napolni do polne zmogljivosti v 7 urah in 5 minutah.

 • Za podporo pri namestitvi rešitve za polnjenje je Citroën izbral partnerja: GIA SERVIS. Za več informacij o namestitvi naprav za polnjenje se obrnite na svojega prodajalca CITROËN.
  Rešitve za polnjenje in polnjenje Citroën C5 X

  ČAS POLNJENJA CITROËNA C5 X HYBRID

  Izvedite simulacijo časa polnjenja vašega vozila Citroëna C5 X Hybrid glede na različne razpoložljive načine polnjenja. 

  Izbirnik načina vožnje Citroën C5 X

  4 NAČINI VOŽNJE

  Izbirnik na sredinski konzoli omogoča preklapljanje med načini vožnje: električni, hibridni, udobni ali športni. Upravljanje aktivnega vzmetenja Citroën Advanced Comfort ® se nenehno prilagaja izbranemu načinu.
 • Electric : Avto lahko pospeši do 135 km/h s 100 % električnim pogonom za popolnoma tiho in gladko delovanje. Doseg je lahko do 55 km (cikel WLTP) brez porabe bencinskega goriva.
 • Hybrid : Za optimalno učinkovitost preklop med elektromotorjem in motorjem z notranjim zgorevanjem poteka samodejno.
 • Confort : temelji na hibridnem načinu in ponuja udobnejšo vožnjo zahvaljujoč aktivnemu vzmetenju Citroën Advanced Comfort®.
 • Sport : C5 X Hybrid ponuja dinamično zmogljivost zahvaljujoč električnemu motorju, ki v kombinaciji z bencinskim motorjem dosega skupno moč 225 KM. Aktivno vzmetenje Citroën Advanced Comfort®je tako trdnejše za boljše oprijem na cesti.

  PLUG-IN HIBRID

  8-STOPENJSKI SAMODEJNI MENJALNIK

  3/4 pogled od spredaj Citroën C5 X v ovinku

  Novi Citroën C5 X Hybird, priključni hibrid,  združuje vse prednosti 100-odstotnega električnega pogona za vsakodnevna potovanja z vsestranskostjo in dosegom do 55 kilometrov (cikel WLTP), bencinski motor PureTech 180 Stop & Start pa zagotavlja neomejen doseg na daljših potovanjih. 

  Samodejni elektrificiran menjalnik ë-EAT8 zagotavlja nemudoma razpoložljiv navor 360 Nm, gladko in udobno vožnjo, brez cukanja, saj so dinamični pospeški možni v vsakem trenutku.

  INTUITIVNI VMESNIK

  CITROËN C5 X v priključno-hibridni različici ima poseben vmesnik, zasnovan za vožnjo v popolnoma električnem načinu :

  • Instrumentna plošča prikazuje stanje napolnjenosti in doseg ter omogoča dostop do indikatorjev moči in pretoka energije.
  • Osrednji zaslon na dotik prikazuje tehnološko animacijo energetskih tokov, nastavi zakasnjeno polnjenje baterije, predogrevanje/klimatizacijo kabine in aktivira funkcijo e-SAVE, ki omogoča ohranjanje zadostne rezerve električne energije za kasnejšo uporabo. Medtem ko se C5 X Hybrid polni, je na zaslonu avtomobila med drugim prikazan še čas do popolne napolnjenosti baterije.
  Top