PREUSMERITEV SEKUND

DRZNOST IN INOVACIJE ZA BREZSKRBNE IZKUŠNJE V VOŽNJI

Predvideno lansiranje prvi semester 2022

  

Po svoji stilski zasnovi je C5 X popolno utelešenje filozofije znamke Citroën. Izvirni C5 X spaja eleganco petvratne limuzine, dinamičnost karavana in privzdignjeni položaj športno terenskega vozila.
C5 X ponuja zares brezskrbne občutke v vožnji po zaslugi ultimativne stopnje udobja, ki ga zagotavlja program Citroën Advanced Comfort® s potniškim prostorom na ravni pravega lounge salona, temu pa se pridružujejo še sedeži Advanced Comfort in aktivno vzmetenje Citroën Advanced Comfort.
C5 X je opremljen z modernimi tehnologijami, ki poenostavijo bivanje v vozilu, kot je na primer razširjeni zaslon v višini oči, pa tudi s sistemi za pomoč pri vožnji, ki uvajajo pol samodejno vožnjo in povsem novi komunikacijski vmesnik na 12-palčnem zaslonu na dotik HD z glasovnim prepoznavanjem.

SPOZNAJTE GA PREKO VIDEA

POVABILO NA POTOVANJE V ABSOLUTNEM UDOBJU

Salonski ambient vabi k dobremu počutju in umirjenosti

Confort_CL-21.009.011_1500X500

Novi sedeži Advanced comfort pri Citroën C5 X ponujajo primerljivo udobje zaradi posebne oblazinjenosti, plasti z visoko gostoto in zgoščene strukturirane pene. V kombinaciji z elegantno armaturno ploščo zagotavljajo velik bivalni prostor.

Zadaj ima izjemen prostor za noge, razkošnost po širni in velikodušen prostor za glavo.

Prtljažnik je zasnovan v duhu kombilimuzin in ima uporabne prostornino 545 l (in do 1640L s spuščenimi zadnjimi sedeži). Prtljažna vrata so motorizirana s funkcijo prostoročnega odpiranja.

Steklene površine po celotnem vozilu v 360° kotu ponujajo odlično svetlobo, za akustiko pa je poskrbljeno zaradi zvočno laminiranih sprednjih in zadnjih stekel. Citroën C5 X je prav tako opremljen z vzmetenjem Citroën Advanced Comfort, ki ustvarja učinek leteče preproge.

DRZNA OBLIKA KAROSERIJE, KI BO PREMEŠALA KARTE KLASIČNEGA SEGMENTA

Silhouette3_CL.21.009.016_1500X500

Oblika karoserije vozila C5 X nemudoma opozori na svoje izrazne linije, vzdržljivo zasnovo in razkošen videz, poleg tega pa zagotavlja tudi stabilno lego na cesti. Njena izrazna silhueta bo spreobrnila uveljavljene stilske zapovedi segmenta D, zlasti s prtljažnimi vrati, v katerih se prepletata petvratna limuzina in karavan, temu pa se pridružujejo še izjemno privlačni elementi SUV-ja. Pri tej povsem novi obliki karoserije je bila posebna pozornost posvečena aerodinamičnosti.

Dolg pokrov motornega prostora, tekoče in aerodinamične linije, visoke bočne linije in neprekinjena linija nad zadnjimi kolesi poskrbijo za prepoznavnost in dinamičnost vozila, poleg tega pa spominjajo tudi na različna vozila, ki so zaznamovala zgodovino vozil visokega razreda znamke Citroën. Njegova prtljažna vrata, ki prav tako sodijo med prepoznavne elemente velikih Citroënov, so priročna za uporabo in na ravni karavanov. Ponašajo se s široko in uporabno odprtino in nizkim nakladalnim pragom za enostavno in priročno vsakodnevno rabo.

 

Njegova povišana drža v primerjavi s tradicionalno limuzino in 720 mm platišča so priljubljena pri kupcih športnih terencev. Ponuja velikodušne dimenzije:

- 4805 mm dolžine,

- 1865 mm širine,

- 1485 mm višine,

- z medosno razdaljo 2785 mm.

 

Odlikuje ga Citroënov osvetljeni podpis spredaj in zadaj v obliki črke V.

Ë-UDOBJE PRIKLJUČNEGA HIBRIDA

EConfort_CL.21.009.007_1500X500

Hibridni pogon, ki razvije 225 konjskih moči, nudi užitke v neslišnem zagonu in vožnji brez niti najmanjšega grama emisij CO2, poleg tega pa tudi možnost vožnje s hitrostjo do 50 km/h v načinu ZEV.

Doseg načina za električni pogon je prilagojen večini vsakodnevnih poti uporabnikov, in sicer do hitrosti 135 km/h.

Tako bo lahko uporabnik vozil teden dni brez uporabe bencinskega motorja, opravil vse običajne poti in vozilo po potrebi napolnil pri sebi doma, v službi ali na javni polnilni postaji. Lahko pa se bo odpravil tudi na daljša potovanja ob koncu tedna ali med počitnicami brez kakršnihkoli skrbi glede polnjenja, saj nadzor prevzame umirjen in zmogljiv bencinski motor.

TEHNOLOGIJE ZA DOBRO POČUTJE IN BREZSKRBNOST V POTNIŠKEM PROSTORU

Technologies_CL-21.009.027_1500X500

C5 X je pridobil vrhunsko tehnologijo, s katero bo vožnja bolj brezskrbna, varna in tudi zabavna.

Razširjeni Head Up Display: vse koristne informacije za vožnjo prikaže v voznikovem vidnem polju za manj psihičnih obremenitev
Nov komunikacijski vmesnik My Citroën Drive Plus, ki je povezan z 12-palčnim zaslonom na dotik HD in zasnovan kot tablični računalnik na dotik. Ta sistem ima prepoznavanje glasu.
Celovit izbor sistemov za pomoč pri vožnji za bolj varno in brezskrbno vožnjo, saj za njihovo delovanje uporablja razno opremo, ki je nameščena vse naokoli vozila: radarski merilniki, kamere in zaznavala.

C5 X ponuja najnaprednejše sisteme, ki so danes na voljo s področja pol samodejne vožnje 2. stopnje, seveda ob upoštevanju veljavnih zakonskih določil: sistem Highway Driver Assist, ki združuje prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go in pomoč pri zadržanju na voznem pasu. Vozniku zatem ni več treba upravljati hitrosti oziroma smeri vožnje, saj nadzor nad tema dvema funkcijama prevzame vozilo.

Vsakodnevno bivanje v vozilu poenostavijo še številne druge naprave, kot na primer sistem za nadzor mrtvega kota z dolgim dometom, opozorilnik na prečni promet za vozilom (Rear Cross Traffic Alert), ki zazna nevarnost v neposredni bližini med vožnjo v vzvratni prestavi, Top 360 Vision, ki poenostavi izvajanje manevrov s prikazom okolice na zaslonu na dotik ali prostoročni dostop in zagon Proximity, ki vrata samodejno odklene in zaklene, ko se voznik vozilu približuje ali od njega oddaljuje.

Top