PREUSMERITEV SEKUND
1800x681_Citroen_Cactus_M_Cinemascopejpg.jpg

Cactus M

Osvobodi se!

Koncept CACTUS M je novodobna interpretacija vrednot, ki so privedle do zasnove vozila Méhari. CITROËN že od nekdaj stremi za vrednotami kot so udobje, dobro počutje in prosti čas. Koncept CACTUS M, ki se odlično znajde na vseh vrstah terenov in v najrazličnejših situacijah, vabi v svobodo in k pobegu v neznano ter skrbi za dobro počutje.

CACTUS M 520X293

Crossover, opremljen za na plažo

Pustolovski videz

Stil konceptnega vozila CACTUS M nakazuje na še bolj potepuški značaj, kot je značilen za CITROËNA C4 Cactus. Pokončno vetrobransko steklo, visoko umeščena karoserija in večji premer koles dodatno poudarijo njegovo usmerjenost v prostočasne dejavnosti.

Na prostem

CITROËN CACTUS M ima dvoje dolgih vrat, ki poudarjajo kompaktnost vozila. Enodelna zasnova iz ulitega plastičnega materiala omogoča še posebej enostavno odpiranje. Vrata so zamišljena kot zaščitne obloge Airbump.

Brez strehe!

CITROËN CACTUS M je bil zasnovan v duhu surfanja zato nima strehe in stebričkov vetrobranskega stekla. Vozilo je povsem odprto proti zunanjemu svetu. Strešni lok in okvir vetrobranskega stekla sta prekrita s furnirjem iz pravega lesa, ki spominja na individualno podobo. 

Cactus M kot Méhari

1500X646 CACTUS M

Močne značajske lastnosti konceptnega vozila CACTUS M izhajajo iz modela Méhari iz leta 1968, iz njegove praktične zasnove in panoge obmorskega letovanja, ki je obkrožala ta legendarni model. Plaža, pesek, sol in voda sodijo med tiste elemente, pred katerimi vozilo običajno obvarujemo. CACTUS M pa je bil ustvarjen za tak svet, se pravi za intenzivno in brezkompromisno doživljanje prostega časa.

300x395 cactus  m1

Na surf desko!

CACTUS M je pridobil estetsko dovršeno in funkcionalno notranjost. Oblazinjenje sedežev in obloga armaturne plošče sta bila zamišljena kot kombinezon za surfanje.

600x395 cactus m3

Vodoodporno

Vsi materiali so primerni za predelavo oziroma vzdržljivi. Potniki lahko sedejo v vozilo, ne da bi se posušili ali splaknili, po zaslugi perforiranih prostorov za noge in sedežev, s katerih voda kar odteče, in tkanine, ki je odporna na sol.

300x395 cactus m3

Ladijski trup

Vsi materiali so primerni za predelavo oziroma vzdržljivi. Potniki lahko sedejo v vozilo, ne da bi se posušili ali splaknili, po zaslugi perforiranih prostorov za noge in sedežev, s katerih voda kar odteče, in tkanine, ki je odporna na sol.

Barvit potniški prostor

Penasta guma iz neoprena, ki ga prekriva potiskan jersey živahnih barv, vnese v potniški prostor obilo toplote in poudarja živahen značaj vozila. Omogoča tudi boljše tesnjenje sedežev in krajši čas sušenja.

Enostavno dostopna odlagalna mesta

V notranjosti so na voljo razna odlagalna mesta, ki so enostavno dostopna in uporabna. Prednja vrata vsebujejo velik predal z mrežastim pokrovom, do odlagalnega mesta v prtljažniku je možno dostopiti iz zunanjosti.

Prijatelj za ekstremne športe

Koncept CACTUS M je bil zamišljen kot idealna rešitev za ljubitelje prostranih poti in sanjski partner za pustolovska doživetja. Po zaslugi tehnološke opreme in inovacij podre vse prepreke pri raziskovanju, ki bi lahko nastale zaradi vremenskih razmer, logistike ali poškodovanih terenov.

 

520x293 cactus m2

Grip Control

CITROËN CACTUS M ima poleg pnevmatik Tall & Narrow tudi sistem Grip Control; vozilo je po njegovi zaslugi bolj okretno ter omogoča vožnjo po neutrjenem terenu in najbolj strmih vzpetinah. Sistem za krmiljenje spodrsavanja koles se prilagaja danim situacijam, da zagotovi optimalno vlečno moč v najrazličnejših razmerah.

465x262-Tente.jpg

Šotor za dva!

CACTUS M lahko tako predelamo v pravi bivak za dve osebi in si privoščimo še več pustolovskih dogodivščin. Uporabniki lahko po želji spijo na prostem pod zvezdami ali z zaščito nad glavami: platneno streho je možno podaljšati v samonosni šotor s pomočjo istega sistema za napihovanje.

Top