PREUSMERITEV SEKUND
Artcar3_CL-18.021.008_1350X511

E-MEHARI Jean-Charles de Castelbajac

50 let po lansiranju Citroëna Méhari in 2 leti po predstavitvi Citroëna E-MEHARI,  ta 4-sedežni 100% električni nekonvencionalen kabriolet ostaja simbol francoske avtomobilske drznosti.  Ob tej prelomni obletnici, je Citroën pozval oblikovalca Jean-Charles de Castelbajaca, da oblikuje ekskluzivni t.i. « Art Car »  E-MEHARI, prepoznavno umetniško delo in izredno barvito, ki je pravi grafični manifest 50-letne tradicije svobodnega duha in kreativnosti

 

ZDRUŽITEV DVEH KREATIVNIH UMOV

Simbol umetnosti življenja "Made in France"

Maj 1968 zaznamuje rojstvo Citroëna Méhari in tudi začetke Jean-Charles de Castelbajaca.

 

Maj 2018 simbolizira sodelovanje med dvema talentoma pod znakom ustvarjalne revolucije, Citroën in umetnika.

 

Naravno in pričakovano sodelovanje : Citroën že od leta 1919 razvija drznost in ustvarjalnost ter vnaša svež veter v avtomobilsko pokrajino.. Jean-Charles de Castelbajac je inovativen ustvarjalec, ki je s svojimi kreacijami  kot pionir združeval umetnostjo in modo.

 

Rezultat tega srečanja je Art Car E-MEHARI, simbol življenjskega sloga "Made in France", optimističen in zelo pop. Umetniški avtomobil, ki ga je ustvaril Jean-Charles de Castelbajac, prebudi kreativne misli in ilustrira dve strasti: umetnost in modo.

Rencontre2_CL-18.021.009_597X500

OD MÉHARI DO E-MEHARI

E-Mehari3_CL-18.021.002_747X400
Mehari maja 1968: izvor mita

Citroën je razkril Méhari 11. maja 1968. Model je bil pred svojim časom, zasnovan za prosti čas, zabavo in preprostost. Značilen po barviti plastični karoseriji, ki je bil odporna proti prerjavenju in je bila pralna.  Kot 4-sedežni kabriolet je ponudil veliko modularnosti in vsestranskost, vključno z vetrobranskim steklom, ki se pregiba nad pokrovom in njegovim visokim ogrodjem, ki mu daje izjemne vozne lastnosti.

 

Citroën Méhari v teh letih postal resnična družbena ikona, prav tako zahvaljujoč karieri v kinematografiji ter kot učinkovito sredstvo za francosko vojsko, terensko vozilo v Južni Ameriki in vozilo za plažo na Havajih in Kaliforniji.

E-MEHARI2_CL-18.021.002_747X400
E-MEHARI v 2015: saga se nadaljuje

Decembra 2015 je Citroën predstavil Citroën E-MEHARI: 4-sedežni, 100% električni kabriolet. "It car", emblem ljudi, ki se želijo razlikovati, se zanimajo za trende in okolje. Citroën E-MEHARI odraža željo Citroëna, da ponudi strankam raznovrstna vozila, ki predstavljajo ustvarjalnost v francoskem stilu. E-MEHARI, sestavljen v tovarni Rennes, je prvo certificirano električno vozilo "Origine France Garantie".

 

Januarja 2018 je Citroën E-MEHARI uvedel tudi Hard Top (trdo streho), da postane 4-sedežni kabriolet s 100% električnim pogonom, da se ga lahko vozi v vseh vremenskih razmerah, in s preurejeno notranjostjo za več udobja in modernosti, enostavne dostop za polnjene in novo varnostno opremo.

Maiari2_CL-18.021.014_597X500

OD MAJA 68… DO E-MEHARI V 2018!

Praznik barv in inovacij

Citroën E-MEHARI je več kot mit, je revolucionarni model, ki ga Jean-Charles de Castelbajac definira z igro barv, igro vlog in igre z besedami. Njegov umetniški pristop je tako svobodna umetnost kot grafični manifest na podobi plakata od maja 68, ki spremlja potnike do obzorij, ki vas popelje na potovanje v želji, da bi spremenili svet. Uporabljene barve so simbolične - rdeče za strast, rumena za sonce in svetlost, modra za čistost in ekologijo.
Top