PREUSMERITEV SEKUND
1440x545_Cinemascope.jpg

E-MEHARI styled by CourrègesCitroën je predstavil koncept E-MEHARI "styled by Courrèges" na ženevskem avto salonu 2016. Kabriolet, 100% električen, je nabit s pozitivno energijo, pod katerega sta se podpisala dva prvaka francoskega dizajna.

CITROËN DIZAJN x TRGOVSKA HIŠA COURRÈGES

520x293_Histoire.jpg

Citroën E-MEHARI styled by Courrèges, je srečanje dveh vizionarskih in ikonskih francoskih znamk: Citroëna in hiše Courrèges. Skoraj 50 let po lanisranju Méharijia v maju 1968 je bil E-Méhari prvič predstavljen decembra 2015. Pravi "prosti elektron", kabriolet s 4 sedeži, 100% električne, zabaven in moderen, popolnoma uteleša vrednote ustvarjalnosti, svobode in optimizma, pravi Citroën.

Medtem pa trgovska hiša Courreges in njihove revolucionarne kreacije v svetu mode, pooseblja neponovljiv mladostni in svobodni duh... Dva kreativna, ustvarjalna svetova, ki  sta se v preteklosti že dopolnjevala, sta danes odločila, da napišeta novo poglavje skupaj. In to poglavje je koncept Citroën E-Méhari "styled by Courrèges".

Izziv sodobnega oblikovanja? Združevanje lepega, uporabnega in prijetnega na pogled. Obe znamki jasno izražata svojo željo izumiti nove oblike z delom na materialih prihodnosti, navdih pa črpata iz resničnega življenja, njegove vedrine in poezije.

307x132_Volant.jpg

INSTRUMENTALNA PLOŠČA

Oranžno obarvani koncept prinaša radost v potniški prostor z svojimi oranžnimi vinilnimi šifi, ki potekajo vzdolž armaturne plošče  in ob prezračevalniki.

307x132_Banquette.jpg

BELO USNJE

V notranjosti, krila vrat pokriva belo usnje vrhunske kakovosti, prav tako pokriva armaturno ploščo in zadnjo klop, predelano v kvadratno arhitekturo.

307x132_Roue.jpg

PLATIŠČA & KAROSERIJA

Bela ne prekriva samo karoserije, temveč tudi vsa štiri kolesa. Samo živahna oranžna obroba na platiščih s prispodobo varnostne klučavnice pritegne pogled.  

1500x646_Coffre.jpg

PRTLJAŽNIK & EKSKLUZIVNA LINIJA KOVČKOV

Mobilna prtljažna vrata omogočajo dostop do prtljažnika,  v katerega se lahko zloži celotno eksluzivno linijo kovčkov, ki se sestoji iz 3 kosov v belem usnju z svetlečo oranžno obrobo in ki so v  popolni harmoniji z duhom vozila.

1500x646_Porte.jpg

BREZMADEŽNA VRATA

Kljuke na vratih E-Méhari »styled by Courrèges » so bile deležne enakega dvobarvnega tratmaja, belo-oražne kombinacije, v skladu s oblogo vrat in armaturne plošče.

 

1500x646_Enfant.jpg

Koncept avtomobila Citroen E-Méhari »styled s Courrèges« je 100% električen. Tehnologija izhaja iz francoskega strokovnega znanja skupine Bolloré, ki izdeluje LMP® baterije (litij Metal polimer) za vožnjo s hitrostjo 110 km / h, do 200 km dosega v mestnem okolju. Baterije se napolnijo v 8 urah na namenskih polnilnih napravah (domačih terminalov ali javnih terminalov) ali v 13 urah na gospodinjski vtičnici.

Neprimerljiv, brez stresa in hrupa, koncept Citroen E-Méhari »styled s Courrèges« ponuja neprimerljiv občutek svobode ... Z vetrom v laseh, v tišini in udobju 100% električnega avtomobila.

Top