PREUSMERITEV SEKUND
C5Aircross-hybrid

Konceptno vozilo Citroën SUV C5 Aircross Hybrid

PRVO CITROËNOVO HIBRIDNO VOZILO Z MOŽNJOSTJO POLNJENJA

SUV v razredu udobja

Konceptno vozilo SUV C5 Aircross Hybrid je konceptna različica novega Citroën SUV C5 Aircoss s Plug-In-Hybrid sistemom, ki bo predvidoma na voljo leta 2020. Prvi Citroënov model vozila s Plug-In-Hybrid predstavlja prvi opus ofenzive in strategije Znamke « Low Emission Vehicle » (vozila z nizkim izpustom emisij).

Konceptno vozilo SUV C5 Aircross Hybrid predstavlja vsestransko ponudbo za stranke, ki si želijo vozilo "dva-v-enem", ki imajo tako prednosti električnega (Zero Emission Vehicle) za vožnjo v mestu in krajše relacije,  ter motornega agregata, za dnevne izlete in za daljša potovanja.

Nova vrhunska tehnologija Plug-in-Hybrid Electric Vehicle v koncpetu SUV C5 Aircross Hybrid dodaja novo dimenzijo programu Citroën Advanced Comfort®: ugodje vožnje v tišini v električnem pogonu, ki nudi večjo mobilnost in avtonomnost zahvaljujoč kombinaciji električnega motorja in motorja z notranjim izgorevanjem, ki sta povezana s samodejnim menjalnikom EAT8.


 

SPOZNAJTE GA PREKO VIDEA

Mobilite_18.045.001_597X550

MIRNA, UDOBNA IN UČINKOVITA MOBILNOST

Koncept Citroën SUV C5 Aircross Hybrid ponuja možnost vožnje v vse-električnem načinu, da ste popolnoma izolirani od zunanjega sveta. Medtem, ko notranjost kot kokon, potnike potnike obkroža v mehurčku udobja in sprostitve. .

Zagotavlja rešitev za vse vrste uporabe. Način kot “Zero Emission Vehicle”, z električnim pogoonom, omogoča vožnjo do 50 kilometrov brez emisij CO2. Ta razpon je primeren za večino dnevnih krajših relacij. Koncept Citroën SUV C5 Aircross Hybrid resnično ponuja najboljše iz obeh svetov: idealen doment za vožnjo v mestu in krajše relacije v električne pogonu ter motorja z notranjim izgorevanjem za dnevne izlete in za daljša potovanja.

Koncept Citroën SUV C5 Aircross Hybrid bo opremljen z motorjem z notranjim zgorevanjem PureTech 180 (Euro 6.3) in z električnim motorjem 80 kW, povezan z 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom EAT8. EAT8 dobi dve nadgradnji z optimiziranim prestavljanjem prestav in zavornim načinom, da vozilo počasi spusti brez uporabe zavornega pedala.

ENOSTAVNA UPORABA

Vozilo samodejno upravlja z elektromotorjem in motorjem z notranjim zgorevanjem, vendar lahko izberete način vožnje: električni (Zero Emision), Hybrid ali Sport, s pomočjo izbirnika, ki je na dosegu roke na sredinski konzoli.

Z novim Citroën C5 Aircross SUV hibridnim konceptom so številčnice enostavne za uporabo, z namensko postavitvijo digitalne instrumentne plošče, merilnika hitrosti, električnih in merilnih naprav za gorivo, v območju električnega in ICE (motorja z notranjim zgorevanjem), diagrama toka energije in tudi med polnjenjem preostali čas polnjenja, razpon, polnjenje akumulatorja itd.).

8-palčni zaslon na dotik nudi več strani, namenjenih hibridnemu pogonu (diagram energetskega toka, statistika porabe, Eco coaching itd.). Navigacijski sistem Citroën Connect Nav 3D vključuje več posebnih funkcij, kot so električna polnilna območja. Aplikacija MyCitroën vam omogoča, da določite polnjenje z zamikom, začetek ali zaključek polnjenja in ogledate raven napolnjenosti akumulatorja.

Čas polnjenja je optimiziran: iz običajne vtičnice čez noč ali hitre polnilne postaje 32A (kupljene ali najete) v dveh urah. Polnjenje je preprosto, saj so polnilni kabli lepo shranjeni v tleh.
IHM_18.045.004_597X500
Annonciateur_18.045.003_597X500

RAZŠIRJENA PONUDBA "LOW EMISSION VEHICLES"

Citroënova ambicija je, da postane ključni akter na trgu električnih vozil, saj širi svojo ponudbo vozil z nizkimi emisijami. Danes blagovna znamka že ponuja vrsto električnih vozil, ki pokrivajo ciljne potrebe različnih skupin strank: E-Berlingo, C-Zero in E-Mehari (modeli niso na voljo v Sloveniji).

S konceptom Citroën SUV C5 Aircross Hybrid Citroën prehaja v segement, v katerem bodo napredni motorji z notranjim izgorevanjem in ciljana električna vozila na voljo skupaj z električnimi in Plug-in hibridnimi modeli do leta 2020. Prihodnja hidbridna različica novega SUV C5 Aircross, ki bo predstavljena leta 2020, bo prvi Citroënov prvi model s Plug-In-Hybrid. To je prvi korak v strategiji, da se do leta 2023 na tržišče predstavi 80% modelov vozil na električni pogon, in do leta 2025 kar 100% vozil. Začenši z novim Citroënom SUV C5 Aircross, bodo vsi nadaljni novi modeli znamke na voljo tudi v električni izvedbi (odvisno od posameznega tržišča).
Top