PREUSMERITEV SEKUND
1440x545_SpaceTourer_Ë_cinemascope

SPACETOURER 4x4 Ë KONCEPT

Novi Citroën SpaceTourer ima oblikovalske poteze izdelkov Lifestyle "Ë", edinstvenega izbora sodobnih in tehničnih izdelkov. Ima nadgradnjo v pogon 4X4, zunanjo zaščitno opremo in grafične elemente ter edinstveno notranjost. Zaradi vsega naštetega se nam predstavlja kot sodoben in praktičen avtomobil, usmerjen v pustolovščine in dobro počutje!

 

597x500_SpaceTourer_Ë_Design

GRAFIČEN & ENERGIČEN

Koncept, ki povzema najboljše plati kombijev in športnih terenskih vozil, na prvem mestu poudarja svojo terensko naravo.

Poleg logotipa "4X4" na zunanjih ogledalih in prtljažnih vratih ima SpaceTourer 4X4 Ë CONCEPT tudi posebne prednje in zadnje spodnje ščitnike ter strešne prtljažne drogove v videzu satiniranega aluminija. Opremljen je tudi s pnevmatikami s snežnimi verigami.

Njegove tekoče in neagresivne linije nakazujejo na dinamičnost in uravnoteženost, a SpaceTourer 4X4 Ë CONCEPT svoj originalni stil poudarja z izvirnim grafičnim pristopom. Kot vizualni poudarek osebnosti ima SpaceTourer 4X4 Ë CONCEPT tehnično izdelano belo barvo karoserije na pokrovu motornega prostora in prtljažniku.

Gledano s profila ima drzen motiv: kamuflažni vzorec v tehnični sivi barvi s samolepilnim trakom rdeče barve. Rdeča barva se pojavi tudi na kolesih z 19-palčnimi platišči v barvi temnega kroma.

KOLEKCIJA Ë

1500x500_collection_Ë


SpaceTourer 4X4 Ë CONCEPT, ki se ponaša z vsemi aduti serijske izvedenke, spremlja ljubitelje stila, dobrega počutja in sodobnih tehnologij po vseh terenih. Ima ekskluziven in eleganten dizajn, ki se po barvah in materialih sklada z istoimensko kolekcijo, ter poudarja prepoznavno oblikovanje in znanje znamke s področja udobja.

 

Kolekcija Ë zajema moderne in tehnično dovršene izdelke Lifestyle, izdelane v omejeni seriji in poimenovane s posebno črko iz samega imena znamke Citroën, črko "Ë".

PREDELAVA 4x4

Citroën SpaceTourer 4X4 Ë KONCEPT je opremljen je z dizelskim motorjem BlueHDi 150 S&S s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ter ne glede na okolje nudi terenske zmogljivosti in udobno vožnjo na najvišjem možnem nivoju.

Za potrebe te intenzivne uporabe ima izklopni štirikolesni pogon. To nadgradnjo (ki je že na voljo po naročilu v mreži Citroën) zagotavlja partner Automobiles Dangel, francoski specialist za terenska vozila.

Pogonski sistem, ki zagotavlja še več svobode, nudi zmogljivosti opreme 4X4, obenem pa zagotavlja lego na cesti, zmogljivosti in varnost, s katerimi se ponaša SpaceTourer. Terenska funkcija zagotavlja pogonsko moč v pogojih s slabšim oprijemom.

Zapora gonila zadnje preme, ki se jo vključi z vrtljivim gumbom na instrumentni plošči, omogoča, da se vozilo reši iz še posebej težkih situacij. V konfiguraciji XS je nadgradnja 4X4 še učinkovitejša. Vozilu SpaceTourer nudi še boljšo zmogljivost premikanja po slabši podlagi.

transfo-4x4_SpaceTourer_Ë-1
520x293_interieur

Ko odpremo drsna bočna vrata, SpaceTourer 4X4 Ë Concept razkrije prostorno notranjost v toplem ambientu, kjer je bil vsak element posebej dodelan. Izdelava po meri je vidna predvsem na armaturni plošči in oblazinjenju, za poudarek pa skrbi velika dvodelna zastekljena streha z dvema zastoroma.


Modra, bela in rdeča barva se s svojo grafično podobo navezujejo na kolekcijo "Ë". Dodatki v obliki raznih tekstilnih obrob po vsem potniškem prostoru na fin način slavijo francosko dediščino in prinašajo novo estetiko.Sedeži so izdelani iz mehkih in toplih materialov. Zgornji del naslonjala in vzglavniki so tapecirani v belo usnje. Preostali dve tretjini sedežev sta tapecirani s sivo patinasto alcantaro, ki ustvarja lep vizualni kontrast.


 

 

La confection des sièges est réalisée avec des matériaux doux et chaleureux. Un cuir blanc habille chaque haut de dossier ainsi que chaque appui-tête.  En opposition sur les 2/3 restants de chaque fauteuil, une matière alcantara Gris chiné vient créer un contraste visuel du plus bel effet.


 

DOVOLJ PROSTORA ZA VSE POTNIKE

Citroën SpaceTourer 4X4 Ë CONCEPT je idealen za družine in skupine prijateljev, ki stremijo po intenzivnih doživetjih. Nudi visok položaj za vožnjo, prijeten ambient in optimalno udobje. Zelo uporaben in udoben SpaceTourer ima olajšan dostop do prtljažnika po zaslugi zadnjega stekla z odpiranjem ter lažji dostop do sedežev po zaslugi drsnih bočnih vrat s prostoročnim upravljanjem. Potnikom je na voljo 74 litrov odprtih odlagalnih mest (predal pri sovozniku) in zaprtih odlagalnih mest (predali v vratih), ki so domiselno razporejeni po potniškem prostoru. Ko je govora o prostoru za prtljago, lahko Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept v tej konfiguraciji s 4 sedeži doseže do 2 m3.
1500x646_SpaceTourer_Ë_Performance
Top