PREUSMERITEV SEKUND

CITROËN BERLINGO

MODULAREN, PRAKTIČEN IN PROSTOREN

Citroën nam kot ustanovitelj segmenta vozil za prosti čas iz leta 1996 predstavlja svojega novega Berlinga, ki ohranja vse adute prejšnjih generacij poleg tega pa ponuja še več modernih funkcij. Citroën Berlingo prinaša inovativen in drzen odgovor z vidika dizajna, modularnosti in praktičnosti.

MODUTOP
MODUTOP

92 LITROV DODATNEGA PROSTORA IN SVETOLOBE
Pomembna sestavina vozila za prosti čas, nova večnamenska streha na Citroën Berlingu, prinaša najboljše lastnosti prejšnjih generacij, hkrati pa zagotavlja še več svetlobe. Modutop®, ki vključuje stropni hrambni prostor, in je dostopen preko zadnjih sedežev ali prtljažnika, ima sedaj predelani prosojni stropni lok z dodatno ambientalno osvetljavo po celotni dolžini loka, ki osvetljuje shranjene predmete.

MODULARNOST
MODULARNOST

3 ENAKOVREDNI IN SAMOSTOJNI SEDEŽI V DRUGI VRSTI
V Citroën Berlingo potniki na zadnjih sedeži uživajo v enakem udobju, ne glede na to, na katerem sedežu sedijo, zahvaljujoč 3 posameznim in enakovrednim sedežem v zadnjem delu. Trije sedeži nudijo tudi veliko prostora za noge, tako za 5- in 7-mestne različice kot tudi za M in XL verzije modela. Vsak  posamezen zadnji sedež se zloži prav do tal in je opremljen z Isofix priključkom.

POVEZLJIVOST
POVEZLJIVOST

CITROËN CONNECT NAV IN BREZŽIČNO POLNJENJE PAMETNEGA TELEFONA 

Najnovejša generacija povezanega 3D navigacijskega sistema, Citroën Connect Nav, prihaja s storitvami, kot je TomTom Traffic s prometnimi informacijami v realnem času in lokacijami črpalk ter lokalizacijo in cenami parkirišča (* v nekaterih državah in v Sloveniji navedene storitve niso na voljo).

Da pa niso žice v napoto, je na voljo tudi poseben prostor za polnjenje pametnega telefona (velja za pametne telefone s Qi standardom)

PROSOJNI PRIKAZOVALNIK V BARVAH
PROSOJNI PRIKAZOVALNIK V BARVAH

Glavni podatki o vožnji in informacije so stalno projicirane v barvha na prosojnem zaslonu v neposredem videm polju voznika, tako da vozniku ni potrebno odvrniti pogleda s ceste.

Ustanovitelj vozila za prosti čas

berlingo_1500x646

Prostoren in udoben novi Citroën Berlingo, ki nudi veliko možnosti za individualizacijo podobe, se ponaša s številnimi aduti kot na primer: izčiščeni prostor za večjo prostornino, izjemna modularnost s tremi zadnjimi in preklopnimi individualnimi sedeži, številna odlagalna mesta in večnamenska streha Modutop® najnovejše generacije ter nov izbor barv in materialov za različne kombinacije notranjosti.

DIZAJN

1430x350-New-Berlingo-Route-design.jpg

S svojim drznim in odločnim karakterjem, dinamično oblikovano karoserijo, elegantnimi Airbumps® in barvnimi detajli*, je novi Citroën Berlingo vrhunsko vozilo za prosti čas.

*Odvisno od nivoja opreme in različice

650x500-New-Berlingo-ludospace-famille.jpg


Legendarno vozilo za prosti čas

Citroën Berlingo je legenda med vozili za prosti čas.Citroën Berlingo ima robustno in inovativno morfologijo. Moderen in igriv model je na voljo v dveh dolžinah: standardna izvedenka M, ki v dolžino meri 4,40 m in nova izvedenka XL, ki meri 4,75 m.

Obe verziji dožine omogočata prevoz vozila do 5 ali do 7 oseb.

Prednji del Citroëna Berlinga izstopa zaradi prepoznavnih stilskih značilnosti: višji in krajši pokrov motornega prostora, prednji del v skladu z identiteto znamke Citroën in z dvonivojskim svetlobnim podpisom ter naprej pomaknjenim vetrobranskim steklom, ki nudi več prostora in svetlobe.

Obliko karoserije nadgrajujejo nosilni drogovi strešnega prtljažnika in dizajnerski elementi Airbump®, ki poudarjajo njegov robusten videz in hkrati ščitijo karoserijo.


24 možnosti barvnih kombinacij

Citroën Berlingo nudi pestro paleto barv karoserije*: peščena Sable, siva Artense, siva Platinium, črna Onyx, modra Nuit, črna Perla Nera, črna Onyx, bela Banquise ter nova barva rjava Cuprite.

Individualizirano podobo je možno poudariti z barvnim paketom opreme in barvnimi dodatki* v beli ali oranžni barvi okoli prednjih meglenk in na bočnih letvicah.

Citroën Berlingo se ponaša z dizajnersko armaturno ploščo z izčiščenimi linijami, na kateri se nahajajo številna odlagalna mesta.

Potniški prostor nudi visok položaj za vožnjo. Kombinacija notranjosti XTR je na voljo v tkanini Wild Green, ki ima v predelu sedežnih naslonjal trak oranžne barve.

*odvisno od nivoja opreme in različice modela
barva_cuprite

CITROËN ADVANCED COMFORT®

CAC

Citroën je razvil celovit program, namenjen zagotavljanju splošnega udobja brez primere vseh potnikov v vozilu. Program CITROËN ADVANCED COMFORT® ponuja inovativne, tehnološke in inteligentne rešitve v službi dobrega počutja.

GLOBALNI PRISTOP K UDOBJU

Napredno udobje za popolno brezskrbnost

Enkovredni sedeži v zadnji vrsti*

VISUEL-4-K9-200-X-141

Citroën Berlingo je del programa Citroën Advanced Comfort®. Nudi optimalno kakovost vožnje, tako da se čisto vsako potovanje z njim prelevi v trenutke skupnih užitkov s potniki po zaslugi sedežev, vzmetenja in zvočne izolacije na visoki ravni.

Citroën Berlingo se ponaša z dobro osvetljenim potniškim prostorom, kar mu omogočajo velika stekla vse naokoli vozila. Še več svetlobe lahko zagotovi panoramska steklena streha, ki jo je možno zastreti z električnim senčnikom.

 

* Odvisno od nivoja opreme in različice modela

 

Domiselna odlagalna mesta in prostor za vse potnike

PHOTO 5 OK 200 X 141

Citroën Berlingo, ki je praktičen navznoter in navzven, nudi potnikom prvovrstne možnosti za dostop prek bočnih drsnih vrat na obeh straneh in prtljažnih vrat z dvižnim steklom.

Citroën Berlingo nudi velikodušno prostornost in referenčno modularnost po zaslugi preklopnih sedežev. Prostornina prtljažnika lahko znaša 775 litrov pri izvedenki M oziroma 1050 litrov pri izvedenki XL.


Citroën Berlingo ima skupno 186 litrov odlagalnih mest, zasnovanih za vsakodnevne življenjske potrebe. Poleg inteligentnih in velikih predalov je tu še Modutop®* s skupno odlagalno prostornino 92 litrov.

 

* Odvisno od nivoja opreme in različice modela

OPTIMALNA MODULARNOST

Zadnje sedeže lahko zložite vsakega posebej ali pa vse skupaj do tal, tako lahko pridobite želeno konfiguracijo in prostornost potniškega prostora. Zloženi, so popolnoma zravnani s tlemi v ravno površino. Z zloženimi prednjimi sedeži, se Citroën Berlingo lahko ponaša s kapaciteto do 4.000 litrov prostornine, kjer lahko peljete tudi tovor do dolžine preko 3 metrov (velja za različico XL).
Tudi v zadnjem delu se lahko polica za prtljago nastavi v dveh položajih: standardno visoki poziciji in vmesni poziciji za razdelitev prtljažnika v predelke. Polica za prtljago lahko nosi do 25 kg težak tovor in je enostavno dostopna preko odprtega zadnjega steklana prtljažnij vratih. Za izjemno praktičnost se lahko polica tudi pospravi na hrbtišča zadnjih sedežev.

* odvisno od izvedenke

plancher 1500

TEHNOLOGIJA

1430x350-New-Berlingo-TdB.jpg

Za večje udobje in varnost, je v Citroën Berlingu na voljo 18 sistemov pomoči pri vožnji.

POMOČ PRI VOŽNJI & POVEZLJIVOST

Povsem brezskrbna vožnja

650x500-New-Berlingo-Couple.jpg

Citroën Berlingo združuje skupek modernih in vsakodnevno uporabnih tehnologij. Ponuja najboljše tehnologije, ki zagotavljajo najvišjo raven varnosti in brezskrbnosti.

... popolnoma varni z 18 sistemi za pomoč pri vožnji

650x500-New-Berlingo-Sable-Route.jpg

Aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu, opozorilnik na voznikovo nepozornost, sistem za nadzor mrtvega kota, razširjeni sistem za prepoznavanje prometnih znakov, samodejno zaviranje v sili, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji s funkcijo Top Rear Vision … 

... popolnoma povezani z 8-palčnim zaslonom na dotik

650x500-New-Berlingo-Mirror-Screen.jpg

8-palčni zaslon na dotik in štiri tehnologije za vzpostavitev povezave vam zagotavljajo neprekinjeno povezavo med digitalnim svetom in vašim vozilom: Mirror Screen, Citroën Connect Nav, Citroën Connect Box in brezžično polnjenje pametnega telefona.

 *Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti.  Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

18 SISTEMOV POMOČI VOZNIKU

BARVNI HEAD-UP ZASLON

BARVNI HEAD-UP ZASLON

Head-up zaslon s prosojnim zaslonom v vaše vidno polje postavi pomembne informacije o vožnji (trenutna in priporočena hitrost, tempomat in nastavitve omejevalnika hitrosti, ...).

PREDNJI, ZADNJI IN STRANSKI PARKIRNI SENZORJI

PREDNJI, ZADNJI IN STRANSKI PARKIRNI SENZORJI

Senzorji tega sistema s črtami ponazarjajo ovire pri parkiranju ali zaustavljanju, prikazane na 8-palčnem zaslonu na dotik, in vas zvočno opozorijo, da se varno izognete nevidnim oviram.

PROSTOROČNI VSTOP IN ZAGON VOZILA

PROSTOROČNI VSTOP IN ZAGON VOZILA

Ta sistem vam omogoča zaklepanje / odklepanje in zagon avtomobila s ključi v žepu.

ACTIVE SAFETY BREAK

ACTIVE SAFETY BREAK

Ta sistem zaviranja v sili omejuje nevarnost trka. Deluje od 5 km / h v primeru nepremičnih in premikajočih se predmetov in  pešev. Če po opozorilu o nevarnosti trka voznik ne reagira, sistem samodejno upočasni vozilo.

POMOČ PRI SPELJEVANJU V KLANEC

POMOČ PRI SPELJEVANJU V KLANEC

Ta asistenčni sistem pomaga vozilu pri speljevanju po klancu. To prepreči neželeno premikanje vozila po klancu, ko zavorni pedal spustite, in deluje na pobočjih z naklonom večjim od 3%, tako da vozilo stabilizira za 2 sekundi.

OPOZORILO NA NEPOZORNOST VOZNIKA

OPOZORILO NA NEPOZORNOST VOZNIKA

Ta sistem oceni budnost voznika z ugotavljanjem odstopanj iz poti vožnje in cestnih oznak. Ta funkcija je še posebej primerna za hitre ceste, pri vožnji s hitrostjo nad 65 km / h.

OPOZORILNIK NENAMERNE MENJAVE PASU

OPOZORILNIK NENAMERNE MENJAVE PASU

Ta sistem se uporablja za boj proti zaspanosti ali trenutku nepazljivosti pri vožnji s hitrostjo nad 60 km / h. Ko avto prečka belo črto, ne da bi bil vključen indikator, voznika na nevarnost opozorijo zvočni piski in vizualno opozorilo.

OPOZORILO NA NEVARNOST TRKA

OPOZORILO NA NEVARNOST TRKA

Če obstaja nevarnost trka z vozilom pred vami, opozorilo o nevarnosti trka takoj pošlje opozorilo. Tehnologija uporablja senzor, nameščen na sprednji strani vašega avtomobila.

KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO

KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO

Ko je vključena vzvratna prestava, ta kamera prikaže pogled od zadaj na osrednjem zaslonu. Pogled spremljajo barvne oznake, ki so odvisne od bližine ovire. Manevriranje je tako lažje.

COFFEE BREAK ALERT

COFFEE BREAK ALERT

Ta sistem voznika opozori, po dveh urah neprekinjene vožnje z več kot 65 km / h, da je čas za odmor.

SAMODEJNI PREKLOP DOLGIH LUČI

SAMODEJNI PREKLOP DOLGIH LUČI

Ta funkcija upravlja preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučmi glede na to, ali v prometu zazna druga vozila.

SISTEM ZA NADZOR STABILNOSTI VLEKE

SISTEM ZA NADZOR STABILNOSTI VLEKE

Ko imate vgrajeno vlečno opremo (prikolico), ta tehnologija deluje s sistemom ESP. Če sistem zazna kakršno koli zibanje, uporabi zavore, da stabilizira vašo prikolico in vas varno drži na poti.

ELEKTRIČNA PARKIRNA ZAVORA

ELEKTRIČNA PARKIRNA ZAVORA

Ta zavora se samodejno aktivira, ko ugasnete motor in se sprosti, ko se odpeljete. Lahko pa jo ročno nadzirate in upravljate preko upravljalnega gumba.

GRIP CONTROL S HILL DESCENT

GRIP CONTROL S HILL DESCENT

To je prilagodljiv sistem za nadzor oprijema, ki optimizira oprijem sprednjih koles na različnih podlagah, na katere naletite (sneg, blato, pesek, ...) za varno vožnjo, kjer koli. Hill Descent Assist zadržuje vozilo pri vožnji po klančini navzdol, pri nizki hitrosti.

PARK ASSIST

PARK ASSIST

Ta napredna tehnologija za pomoč pri parkiranju omogoča bočno parkiranje brez težav. Ko je sistem aktiviran, poišče primeren prostor, nato pa vas s popolno natančnostjo usmerja. Vse kar morate storiti je, da prestavite menjalnik v vzvratno vožnjo, pospešite in zavirate.

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN OMEJITEV

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN OMEJITEV

Sistem prepozna prometne znake omejitve hitrosti in to informacijo prikaže vozniku. Slednji si lahko prikazano hitrost shrani kot referenčno vrednost tempomata. Sistem zaznava tudi prometne znake za preklic omejitve hitrosti.

AKTIVNI TEMPOMAT

AKTIVNI TEMPOMAT

Prava varnostna novost je, da sistem s kamero zazna avto spredaj in ohrani izbrano varno razdaljo. Funkcija "Stop"(popolna zaustavitev vozila) je na voljo tudi z menjalnikom EAT8. V tem primeru sistem v nevarnosti naleta ustavi avto, da se prepreči trčenje.

SISTEM ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

SISTEM ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

S prikazom simbola v zunanjih ogledalih opozarja na prisotnost vozila v mrtvem kotu. Sistem, ki deluje po enakem načelu kot radarji za vzvratno vožnjo, je pomemben adut varnosti, na primer na mestnih avtocestah.

DIMENZIJE

2 VELIKOSTI M IN XL, ZA CELO DRUŽINO

DOLŽINA

mm

ŠIRINA

mm

VIŠINA

mm

PROSTORNINA PRTLJAŽNIKA

litrov


število sedežev

Max.dovol. skup. masa pod obremenitvijo

kg

MOTORISATIONS K9 200X141

MOTORJI

Citroën Berlingo se ponaša z dinamično lego na cesti in resničnimi užitki v vožnji, ki jih lahko zagotavlja zahvaljujoč združitvi lahke in učinkovite nove konstrukcijske zasnove ter učinkovitih motorjev zadnje generacije z vidika porabe goriva in emisij CO2.
Berlingo je lahko opremljen z bencinskim ali dizelskim pogonskim sklopom, ki je prilagojen najrazličnejšim vrstam rabe v mestnem in izven mestnem okolju. Njegovi motorji nudijo prvovrstne zmogljivosti, hkrati pa so okolju prijazni. Citroën Berlingo uvaja tudi 8-stopenjski samodejni menjalnik EAT8 za optimalno udobje v vožnji.
Izbor bencinskih motorjev PureTech: 1,2L PureTech S&S 110 ali 130 Izbor dizelskih motorjev BlueHDi: 1,5L BlueHDi S&S 100 ali 130 BVM6 ali EAT8
Top