PREUSMERITEV SEKUND
1
2
3
4
5

OGLEJ SI GA V VIDEO POSNETKIH !

V svet kompaktnih petvratnih limuzin je zapihal veter novosti! Za Citroën C3, ki gre v koraku s časom, je značilen trendovski in optimističen dizajn, ki ga poživijo barviti dekorativni vstavki in grafični elementi, kot so zaščite Airbump®. Zaradi zelo izrazne in edinstvene morfološke zgradbe ga v njegovi kategoriji nemudoma prepoznamo. Stil, individualizacija podobe, Citroën Advanced Comfort®, nove tehnologije in ConnectedCAM Citroën™: oglej si Citroën C3 na video posnetkih.

DIZAJN

1500x500_Citroën_C3-Design_v2.jpg

Zaljubljenost na prvi pogled! Na edinstveni morfološki zgradbi  C3 opazimo karizmatičen prednji del in razkošne obline, zaradi katerih je njegova drža mogočna in energična. Po zaslugi gladkih površin, prepoznavnega grafičnega oblikovanja in barv je to trendovski in pop model. S C3 boš izstopal iz množice in hodil v koraku s časom! 

MERE: PAŠE PRAV POVSOD !

.

Zahvaljujoč zmerni dolžini (manj kot 4 m) je C3 še posebej okreten in priročen za krmiljenje, kar je zlasti dobrodošlo v mestu.

 

Opremljen je s petimi vrati in petimi sedeži, zaradi česar se v najrazličnejših razmerah izkaže kot izjemno praktičen.

 

 


dimension nouvelle citroen C3, new, size

DIMENZIJE CITROËNA C3

DOLŽINA

3996 mm

ŠIRINA

1749/2007 mm

VIŠINA

1474 mm

PROSTORNINA PRTLJAŽNIKA

589 / 936 litrov

SVETLOBNI PODPIS

747x322C3_signature_lumineuse.jpg

Na prednjem delu dvonivojske luči povzdignejo pogled  vozila C3 in okrepijo občutek visokega pokrova motornega prostora. Logotip dvojne puščice in dvojna kromana letvica se raztezata vse do dnevnih luči na diode LED, žarometi pa so povsem okroglo oblikovani. Na spodnjem delu odbijač vizualno privzdigne prednji del in vozilo navda s pustolovskim videzom. Barviti vstavki obkrožajo meglenke in jih navdajo s pridihom svežine! 

LEBDEČA STREHA, S KATERO BOŠ IZSTOPAL

747x322_Citroën_C3_toit_biton_v4.jpg

Lebdeča streha je ena od stilističnih prednosti C3. Streho, ki je na voljo v treh barvah, podpirajo črna stebrička vetrobranskega stekla in strešna loka napetih linij, ki razgibata silhueto vozila. Dodelana razmerja med pločevino in steklenimi površinami poudarijo zaščitniško in uravnovešeno dimenzijo C3.  Drža vozila je stabilna in sproščena po zaslugi tekočih površin brez agresivnih linij.

STREŠNA DEKORACIJA

Da bo vaš C3 še bolj poseben, lahko izbirate med dekorativnimi nalepkami strehe, ki bodo podčrtale edinstven dizjan Citroëna C3. Na voljo so v beli ali črni barvi, so zelo skrbno izdelane, vodoodporne ter trpežne in vzdržljive tudi pri pogostem vzdrževanju, celo v avtopralnicah.
C3 ROOF
Airbump nouvelle citroen C3 new

AIRBUMP® : DIZAJN,
KI ODBIJA UDARCE!

Zaščite Airbump®, ki so bile uvedene skupaj z vozilom C4 Cactus, kot pravi prepoznaven grafični elementi varujejo karoserijo, a hkrati poudarijo stil vozila. Pod njihovo protidrsno oblogo je ujet zrak, ki deluje kot odbijač.

Uporabljen material iz termoplastičnega uretana je odporen na vsakodnevne poškodbe: sonce, voda, staranje, odrgnine.

Zaščite Airbump® sestavlja šest kapsul, v katere je ujet zrak, in so nameščene na spodnjem delu vrat, ki je še posebej ranljiv v urbanem okolju. Okoli zaščit Airbump® je nameščena obroba v beli ali rdeči barvi, odvisno od barve strehe.

POMNOŽI BARVNE KOMBINACIJE

C3 ponuja tudi pestro paleto barv, s katere lahko izberete eno od naslednjih barv: Almond Green, bela Banquise, Cobalt Blue, siva Shark, siva Aluminium, rdeča Rubi, črna Perla Nera, Orange Power ali Sable ....

9 pretanjenih ali prodornih barv karoserije lahko kombinirate s 3 različnimi barvami strehe (črna Onyx, rdeča Aden, bela Opale) in si tako omogočite še več kombinacij (do 36 možnih kombinacij barv karoserije).

temi možnostmi lahko na primer klasično barvo karoserije poživimo z barvito streho ali obratno, z umirjenim odtenkom strehe ublažimo živahno barvo karoserije. Barvne kombinacije poudarijo moderen videz in svežino C3.

Torej, kakšne barve bo tvoj C3?
597x507_perso_blur.jpg

PRILAGODI GA PO SVOJEMU OKUSU

1500x646_Nouvelle_C3_Personnalisation_blur.jpg

Za C3 so na voljo številne možnosti za individualizacijo podobe.  Dvobarvna ali enobarvna karoserija? Z zaščitami Airbump® ali brez? Bolj prijeten ali bolj izčiščen notranji ambient? Izmed vseh razpoložljivih kombinacij si izberi svojo!

DOBRO POČUTJE

NouvelleC3BIentre

C3 poskrbi za svoje potnike tako, kot da bi bili v kokonu ličinke, saj ublaži dražljaje iz zunanjega sveta in jih zaščiti pred posledicami nepravilnosti na cestišču. Takoj po vstopu v vozilo, nas prevzame intenziven občutek dobrega počutja po zaslugi vizualno in dejansko udobnih sedežev, panoramske steklene strehe, ki potniški prostor preplavlja s svetlobo, in pa tudi praktičnih odlagalnih mest. V tem homogenem ambientu se bodo potniki počutili kot v zapredku. Citroën C3, ki je zasnovan kot elegantno oblačilo za vsakdanjo rabo, nam omogoča, da se za njegovim volanom počutimo kot doma.

597x500_Nouvelle_Citroën_C3_coffre_v2.jpg

BIVALNI PROSTOR
& ODLAGALNA MESTA

Odlagalna mesta so bila zasnovana čim bolj funkcionalno, kot je bilo možno. C3 ponuja domiselno sredinsko odlagalno mesto, s katerim se je v prednjem delu vozila sprostil maksimalno razpoložljiv prostor, temu pa se pridružuje še največji predal za drobnarije tega avtomobilskega segmenta (6,25 l). V prednjih vratih so prostorna odlagalna mesta.

Prijetna svetla barva notranjosti odlagalnih mest ustvari učinek kontrasta s predmeti, ki jih odložimo v odlagalna mesta in jih tako lažje najdemo. Nenazadnje pa C3 ne sklepa kompromisov glede prtljage. Razpolaga namreč s skoraj 300 litri prostornine v prtljažniku.

ELEGANTNI & TRENDOVSKI MATERIALI !

1500x500_Citroën_confort_intérieur_v2.jpg

Potniški prostor tvorijo polne in mehke linije ter izčiščeni elementi. Zasluge za ravnovesje ima tudi oblikovno usklajena končna obdelava vrat, sedežev in armaturne plošče. Vse omenjene površine prekriva topla in svetla tekstilna obloga, ki nudi inovativno neprekinjeno vizualno linijo izjemno kakovostnega videza.

Navdih za stil notranjosti smo našli izven sveta avtomobilizma, kar je še posebej razvidno iz pasov na naslonih za roke in tekstilni oblogi na armaturni plošči.

 NAPREDNA TEHNOLOGIJA

1500x500_Citroën_C3_Technos.jpg

Citroën C3 ponuja tudi tehnologije, ki gredo v koraku s časom. Citroën premierno na svetu ponuja povezljivo kamero ConnectedCAM Citroën™ z visoko ločljivostjo. Ta petvratna limuzina ponuja tudi sklop opreme, ki vozniku olajša življenje: povezljiva navigacija z glasovnim prepoznavanjem, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu in sistem za nadzor mrtvega kota. 

PANORAMSKA STEKLENA STREHA

Toit de la nouvelle new citroen C3

Zahvaljujoč panoramski stekleni strehi imajo potniki v  Citroënu C3 na voljo izjemno veliko svetlobe po celotnem potniškem prostoru, kar okrepi občutek prostornosti ter odprtosti navzven. Potniki lahko v kateremkoli trenutku spremenijo jakost osvetlitve s senčnikom steklene strehe.

PRIJETNO VZDUŠJE V VOZILU

747x322_Citroën_C3_Plance_Bord.jpg

V vozilu boste imeli občutek, kot da sedite v svojem salonu! Še več dobrega počutja zagotovi horizontalno umeščena armaturna plošča, ki nas navda z občutkom prostornega in širokega potniškega prostora.

 UDOBNI & PRIJETNI SEDEŽI

Sieges nouvelle citroen C3, new seats

Sedeži  C3 so bili posebej skrbno dodelani. So dovolj široki in prostorni za zagotovitev potrebnega udobja, poleg tega pa so tudi moderno zasnovani. Uporabniku prijazni sedeži z zelo dobrim oprijemom v ledvenem delu ponujajo nadvse udobno sedenje po zaslugi izbranih materialov in mehkih penastih oblog.

.

Oglej si razburljive pustolovščine Citroëna C3, od njegovega rojstva pa vse do prvega srečanja s širšo javnostjo na avtomobilskem salonu v Parizu, na njegovem Facebook profilu. S tabo bo podelil ključne trenutke svojega življenja, ki si jih lahko ogledaš na fotografijah in filmih, posnetih z njegovo kamero ConnectedCAM Citroën™! 

 

ConnectedCAM CitroënTM: POSNEMI SVOJA DOŽIVETJA MED VOŽNJO

609x343_ConnectedCam_V2.jpg

Osupljive panorame, nenavadne slike, sprehodi po mestu: C3 posname vaša doživetja med vožnjo s kamero ConnectedCAM Citroën™. Kamera, ki je vgrajena v notranje vzvratno ogledalo, posname vse, kar vidite pred seboj v okolici vozila.


Ta kamera je torej priča vsemu tistemu, kar se ti vsak dan pripeti med vožnjo:

 

  • Z enim samim klikom lahko posnameš fotografijo ali videoposnetek, tistega kar vidiš, in ga nato deliš na družbenih omrežjih. 
  • Posname se vse, kar se zgodi pred tvojim vetrobranskim steklom. Sistem je lahko zelo koristen v primeru prometne nesreče.

VOZI, SNEMAJ, DELI

POMOČ PRI VOŽNJI :VSE ZA TVOJO VARNOST

SISTEM ZA SPELJEVANJE V KLANEC

Ta tehnologija je pomoč, ki poenostavi speljevanje vozila na vzpetini. Sistem prepreči neželeno premikanje vozila na vzpetini, kadar je zavorni pedal popuščen. Sistem za speljevanje na klancu deluje na vzpetinah nad 3 % in zadrži vozilo na mestu za približno dve sekundi. 

SISTEM ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

Sistem za nadzor mrtvega kota s prikazom simbola v zunanjih ogledalih opozarja na prisotnost vozila v mrtvem kotu. Sistem, ki deluje po enakem načelu kot radarji za vzvratno vožnjo je pomemben adut varnosti, na primer na mestnih avtocestah.

OPOZORILNIK NENAMERNE MENJAVE VOZNEGA PASU

Ta sistem pomaga preprečevati nezbranost voznika in trenutke nepozornosti za volanom nad hitrostjo 60 km/h. Kadar vozilo prekorači belo črto, smerni kazalec pa ni vklopljen, sistem sproži opozorilo. Na prekoračitev talne črte voznika opozori z zvočnimi signali in vizualnim opozorilom.

KAMERA ZA POMOČ PRI VZVRATNI VOŽNJI

Kamera za vzvratno vožnjo omogoča, da ob vklopu vzvratne prestave na glavnem zaslonu v vozilu vidite za vozilo.
Ta pogled razgibajo barvne oznake, ki so odvisne od oddaljenosti od morebitne ovire. Resnična razširjena vidljivost za lažje manevriranje!

COFFEE BREAK ALERT

Ste morda malce utrujeni? Sistem opozori voznika, da je čas za premor. Opozorilo odpošlje po dveh urah neprekinjene vožnje s hitrostjo nad 65 km/h. Ponovno se prikaže vsako dodatno uro, med katero ni bil narejen premor.

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV ZA OMEJITEV HITROSTI

Sistem prepozna prometne znake omejitve hitrosti in vozniku to informacijo prikaže na instrumentni plošči. Slednji si lahko prikazano hitrost shrani kot referenčno vrednost tempomata - omejevalnika hitrosti vozila. Sistem deluje v celotnem razponu hitrosti vožnje.

PROSTOROČNI DOSTOP IN ZAGON

Sistem za prostoročni dostop in zagon vam omogoča zakleniti/odkleniti in zagnati vaše vozilo, ne da bi ključ vzeli iz žepa.

Po zaslugi funkcije za prostoročni dostop in zagon vozilo prepozna svojega voznika, ko se mu le-ta približuje. Vozilo se odpre takoj, ko zazna prisotnost roke ob kljuki prednjih vrat ali prtljažnika. Za zagon motorja zadostuje pritisk na stikalo STOP/START.

POVEZLJIV NAVIGACIJSKI SISTEM
Poleg povezljivega radia vam posodobljeni NAVIGACIJSKI SISTEM CITROËN ConnectNav pomaga zaobiti prometne zastoje in izboljša vodenje po zaslugi izboljšanega prikaza zemljevidov. 

Večja mesta v Evropu so na kartografiji priakzana v "Full 3D" tehniki, kar pomeni, da je kar lepo število objektov in spominskih obeležij prikazano tridimenzionalno in tekturirano.... 

Vsi reiliefi so prav tako predstavljeni (gore, hribi ...) na povsem realen način. 
Na ta način si prihranite čas, gorivo in pridobite na učinkovitosti in skrajšate reakcijski čas!
*Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti. Razpoložljivost in delovanje opreme sta odvisna od države. Nekatere funkcionalnosti in delovanje aplikacije niso na voljo v Sloveniji.

CITROËN C3: 100 % POVEZLJIV !

POVEZLJIV NAVIGACIJSKI SISTEM

747x322_Citroën_C3_Navigation_Connectée.jpg


Poleg povezljivega radia vam navigacijski sistem pomaga zaobiti prometne zastoje in izboljša vodenje po zaslugi izboljšanega prikaza zemljevidov. Najpomembnejša mesta v Evropi so kartografirana v tehniki "FULL 3D", to pomeni, da so številne stavbe in znamenitosti že prikazani v treh dimenzijah. 

 

*Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti. Razpoložljivost in delovanje opreme sta odvisna od države. Nekatere funkcionalnosti in delovanje aplikacije niso na voljo v Sloveniji.

MIRROR SCREEN

tatile tablet nouvelle new citroen C3

Ta tehnologija omogoča vzpostavitev povezave s pametnim telefonom in podvojitev prikaza z njegovega zaslona na sredinskem zaslonu. Omogoča vam prebiranje multimedijskih vsebin ter neposredno in enostavno upravljanje pametnega telefona in združljivih aplikacij prek zaslona na dotik. Deluje v povezavi s protokoli Apple CarPlayTM, Android Auto (ni na voljo v Sloveniji) in MirrorLink®.

*Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti. Razpoložljivost in delovanje opreme sta odvisna od države. Nekatere funkcionalnosti in delovanje aplikacije niso na voljo v Sloveniji

DIZELSKI MOTORJI BlueHDi & BENCINSKI MOTORJI PureTech

C3 je opremljen z bencinskimi motorji zadnje generacije PureTech ter učinkovitimi in varčnimi dizelskimi motorji BlueHDi.

 

C3 z bencinskim motorjem se vgrajuje skupaj z ročnim menjalnikom, ki je na voljo za trivaljnike PureTech 83 in 110 (Stop & Start), ročni menjalnik pa je na voljo tudi za dizelski motor BlueHDi 100 (Stop & Start). Za zagotovitev maksimalne stopnje voznega udobja pa je C3 na voljo tudi s samodejnim menjalnikom EAT6. 

520x293_Conso_C3_Blur.jpg
Top