PREUSMERITEV SEKUND

CITROËN BERLINGO N1,
 ZA DELO IN PROSTI ČAS

S PREGRADNO MREŽO MED POTNIŠKIM IN TOVORNIM PROSTOROM

Leta 1996 je Citroën ustanovil avtomobilski segment vozil za prosti čas, in s tem k sebi pritegnil številčno skupnost, ki je izjemno navezana na karakter, praktičnost in modularnost vozila Berlingo. Kot veliko prostorsko vozilo je po svoji prilagodljivosti upravičeno pionir v tem segmentu vozil. Stranke, ki potrebujejo zelo veliko prostora visoko cenijo njegovo kompaktno zunanjost in prostorno notranjost. Zaradi tega prodajnega argumenta je Berlingo na svojem trgu še bolj privlačen, saj tovrstne ponudbe postajajo malo številčne. Posebnost BERLINGO N1 je pregradna stena med potniškim in tovornim prostorom. Gre za tovorno različico tako po imenu kot homologaciji, kar pomeni, da je zanj potreben tehnični pregled enkrat letno. Po videzu pa  ostaja bolj ali manj klasična, torej podobna potniški. Glavna razlika med njima je, da se v primeru BERLINGO N1 za drugo sedežno vrsto (kjer še naprej najdemo tri ločene sedeže in kjer je vsak izmed njih opremljen z isofix sidrišči) nahaja trda pregradna stena, ki potnike loči od tovornega prostora. Rešitev, ki združuje udobje z varnostjo, saj lahko prtljago nalagamo do stropa, to pa pomeni, da prtljažnik sprejme kar 1355 litrov.Primeren pa je tudi za prevoz hišnih ljubljenčkov.

bern1_400x400_2

PREDNOSTI

• PREGRADNA MREŽA MED POTNIŠKIM IN TOVORNIM PROSTOROM
• ZAHVALJUJOČ PREGRADNI STENI OMOGOČA DA PRTLJAGO NALOŽIMO DO STROPA
• STILSKO ENAK POTNIŠKI (OSEBNI) IZVEDENKI
• NAMENJEN TAKO FIZIČNIM OSEBAM KOT PODJETJEM
• MOŽNOST POVRAČILA DDV ZA PRAVNE OSEBE
• REGISTRIRAN ZA 5 OSEB
• KER GRE ZA IZVEDENKO N1 TEHNIČNI PREGLED VSAKO LETO
• PONUJA POKOLOPNE SEDEŽE V 2. VRSTI
• ZLOŽLJIV SOVOZNIKOV SEDEŽ
• ZA PREVOZ KOLES, VEČJIH STVARI OMOGOČA UPORABO VZDOLŽNIH STREŠNIH NOSILCEV ALI VLEČNE KLJUKE
• PREVOZ HIŠNIH LJUBLJENČKOV
• GASILNI APARAT IN „PISKAČ“

DIZAJN

VSESTRANSKI & PROSTOREN

S svojim drznim in odločnim karakterjem, dinamično oblikovano karoserijo, elegantnimi Airbumps® in barvnimi detajli*, je Citroën Berlingo N1 vrhunsko vozilo za prosti čas in za tudi za delo, ko je to potrebno.

bern1_1500x646

ROBUSTEN IN ŠPORTEN VIDEZ

Citroën Berlingo N1 ima robustno in inovativno morfologijo. Moderen in igriv model je na voljo v dolžini standardne izvedenke M, ki v dolžino meri 4,40 m. Verzij dožine M omogoča prevoz vozila do 5 oseb.

Prednji del Citroëna Berlinga N1 izstopa zaradi prepoznavnih stilskih značilnosti: višji in krajši pokrov motornega prostora, prednji del v skladu z identiteto znamke Citroën in z dvonivojskim svetlobnim podpisom ter naprej pomaknjenim vetrobranskim steklom, ki nudi več prostora in svetlobe.

Obliko karoserije nadgrajujejo nosilni drogovi strešnega prtljažnika (nivo opreme Feel Pack) in dizajnerski elementi Airbump®, ki poudarjajo njegov robusten videz in hkrati ščitijo karoserijo.

bern1_prednjidel_400x400

CITROËN BERLINGO N1 PO VAŠI PODOBI

6 BARV KAROSERIJE

bern1_1500x646_barve

Citroën Berlingo N1 nudi pestro paleto barv karoserije*: peščena Sable, siva Artense, siva Platinium, modra Nuit, črna Perla Nera in bela Icy. 

Citroën Berlingo N1 se ponaša z dizajnersko armaturno ploščo z izčiščenimi linijami, na kateri se nahajajo številna odlagalna mesta.

Potniški prostor nudi visok položaj za vožnjo. 


*odvisno od nivoja opreme in različice modela

Citroën Berlingo s paketom XTR

Notranje oblazinjene je mogoče kombinirati z barvo karoserije, poleg serijske notranjosti iz tkanine v sivi barvi Mica je notranjosti mogoče kombinirati tudi s paketom XTR, ki je na voljo v tkanini Wild Green, ki ima v predelu sedežnih naslonjal trak oranžne barve.

 

BERN1_XTR_SEDEZI

CITROËN BERLINGO N1 S PAKETOM XTR

Citroën Berlingo N1 z možnostjo personalizacije s paketom XTR, ki se sestoji iz:
 • oblazinjenje iz tkanine Line Green,
 • armaturna plošča v temno zeleni barvi Green s paščkom iz TEP materiala Alba z oranžnimi šivi
 • dekorativni dodatki na stenah vrat v zeleni barvi Green
 • ohišje zunanjih ogledal v barvi črna ONYX
 • Barvni vstavek prednjih meglenk ter zaščite Airbump® v oranžni barvi
 • 17" platišča iz lahke litine Pontevedra
 • 3 NOTRANJA OBLAZINJENJA

  POTNIŠKI PROSTOR PO VAŠI IZBIRI

  Na vas je, da izberete notranje oblazinjenje po vaši izbiri.

  Za Citroën ë-Berlingo  so na voljo 3 notranjosti :

  • Oblazinjenje v tekstilu Mica Green;
  • Oblazinjenje Metropolitan Grey ;
  • Oblazinjenje Line Green (v paketu XTR). 

  PRIJAZEN NOTRANJI AMBIENT

  ZASNOVAN ZA VAŠE UDOBJE

  Citroën Berlingo N1  je bil zasnovan z iznajdljivostjo, da nudi popolno udobje v vozilu. V notranjosti, zaradi mehkih in toplih materialov nudi občutek sproščenosti, pa tudi praktičnost s svojo modularnostjo in številnimi premišljenimi prostori za shranjevanje.

  Moški zlaga zadnji sedež Citroën Berlingo

  GLOBALNI PRISTOP K UDOBJU

  Napredno udobje za popolno brezskrbnost

  berlingon1_sedezi_625x400
  Enkovredni sedeži v zadnji vrsti*

  V zadnjem delu novega Citroëna Berlingo N1 so vsi deležni enakega udobja, ne glede na sedež, zahvaljujoč trem posameznim sedežem enake širine* in je vsak izmed njih opremljen z isofix sidrišči.
  Nudijo tudi dovolj prostora za kolena. Vsak posamezni sedež se lahko zloži prav do tal. Za zadnjimi sedeži se nahaja trda pregradna stena, ki potnike loči od tovornega prostora.

   

   

  *Odvisno od različice in nivoja opremljenosti vozila.

  berlingon1_shrambe_625x400
  Domiselna odlagalna mesta in prostor za vse potnike

  Citroën Berlingo N1, ki je praktičen navznoter in navzven, nudi potnikom prvovrstne možnosti za dostop prek bočnih drsnih vrat na obeh straneh. Velikodušen, visok prostor za shranjevanje v sredinski konzoli dopolnjuje več uporabnih odlagalnih mest za vso družino.

  DRSNA STRANSKA VRATA in PRTLJAŽNI PROSTOR

  berlingon1_drsnavrata_625x400

  DRSNA VRATA

  Citroën Berlingo N1, ki je praktičen navznoter in navzven, nudi potnikom prvovrstne možnosti za dostop po zaslugi dvoje bočnih drsnih vrat. Širina vrat je bila optimalno
  povečana, tako da so vrata postala maksimalno praktična.

  berlingon1_pregrada_625x400

  PREGRADNA STENA ZA ZAŠČITO TOVORA IN POTNIKOV

  Citroën Berlingo N1 nudi velikodušno prostornost in referenčno modularnost po zaslugi preklopnih sedežev,kjer je vsak izmed njih opremljen z isofix sidrišči. Za zadnjimi sedeži se nahaja trda pregradna stena, ki potnike loči od tovornega prostora. Četudi govorimo o krajši, 4,4-metrski različici z oznako M, prostora zlepa ne bo zmanjkalo, saj lahko prtljago nalagamo do stropa, to pa pomeni, da prtljažnik sprejme kar 1355 litrov, obenem pa pogoltne do meter visoke stvari. Primeren je tudi za prevoz hišnih ljubljenčkov, ki vam ne bodo ves čas dihali za vrat.

  TEHNOLOGIJA

  berlingon1_tehno

  Citroën Berlingo N1 združuje skupek modernih in vsakodnevno uporabnih tehnologij. Ponuja najboljše tehnologije, ki zagotavljajo najvišjo raven varnosti in brezskrbnosti. Za večje udobje in varnost, je v Citroën Berlingu N1 na voljo 18 sistemov pomoči pri vožnji. 

  TEHNOLOGIJE ZA POMOČ VOZNIKU

  VARNOST IN DOBRO POČUTJE MED VOŽNJO

  Citroen-e-Berlingo-Tete-Haute-484X650

  HEAD-UP PRIKAZOVALNIK

  Po zaslugi te opreme vozniku ni treba odmakniti pogleda s ceste, saj se mu na prosojnem zaslonu v njegovem vidnem polju projicirajo vse bistvene informacije za vožnjo.

  Citroen-e-Berlingo-Alerte-Collision-484X650

  OPOZORILO O TVEGANJU TRČENJA

  To opozorilo vam pomaga spoštovati varnostne razdalje in vas opozori, ko obstaja nevarnost trčenja.

  Citroen-e-Berlingo-Safety-Brake-484X650

  ACTIVE SAFETY BRAKE

  To je sistem za nujno zaviranje, ki zmanjša nevarnost naleta vozil. Deluje pri hitrosti 5 km/h in več, učinkuje pa z nepremičnimi ali premičnimi predmeti in s pešci. Če sistem zazna nevarnost trčenja, nanjo opozori voznika.

  Citroen-e-Berlingo-Panneaux-484X650

  PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

  Sistem prepozna prometne znake omejitve hitrosti in to informacijo prikaže vozniku na instrumentni plošči in barvnem prosojnem zaslonu za prikaz podatkov.

  Citroen-e-Berlingo-Grip-Control-484X650

  GRIP CONTROL S HILL ASSIST DESCENT

  Ta sistem optimizira oprijem prednjih koles glede na teren in ohranja vozilo pri nizki hitrosti, tudi na strmem klancu.

  Citroen-e-Berlingo-Mains-Libres-484X650

  PROSTOROČNI VSTOP IN ZAGON

  Ta funkcija samodejno zaklene in odklene vrata vozila, ko se mu voznik približuje ali od njega oddaljuje. Za to mora voznik zgolj imeti pri sebi ključ.

  Citroen-e-Berlingo-Park-Assist-484X650

  PARK ASSIST

  To je aktiven sistem za pomoč pri vzdolžnem in pravokotnem parkiranju. Na voznikovo zahtevo samodejno poišče parkirno mesto in upravlja krmilni mehanizem, s čimer poskrbi za varno parkiranje. Vozniku preostane le, da vklopi vzvratno prestavo in nato pospešuje oziroma zavira.

  Citroen-e-Berlingo-Camera-484X650

  KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO S TOP REAR VISION

  Video pomoč za izvajanje vseh manevrov pri nizki hitrosti se vklopi samodejno ob preklopu v vzvratno prestavo ali pa jo lahko ročno vklopi voznik. Na zaslonu na dotik prikaže sliko z zgornjega dela vozila ë-Berlingo in njegove okolice pod kotom 360° po zaslugi štirih kamer visoke ločljivosti.

  Citroen-e-Berlingo-Attelage-484X650

  NADZOR STABILNOSTI VLEKE

  S pomočjo delovanja ESP ta funkcija prepozna nihanje prikolice in deluje na zavorni sistem vozila, da zagotovi stabilnost na katerem koli vozilu, opremljenem z vlečno kljuko.

  Citroen-e-Berlingo-Commutation-Feux-484X650

  SAMODEJNI PREKLOP DOLGIH LUČI

  Ta sistem upravlja preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučmi glede na to, ali v prometu zazna vozila, ki vozijo nasproti oziroma nas prehitevajo. Sistem nudi optimalno osvetlitev med vožnjo ponoči.

  Citroen-e-Berlingo-Aide-Stationnement-484X650

  POMOČ PRI VZRATNEM IN BOČNEM PARKIRANJU

  Ta sistem opozori na bližino ovir, ko avtomobil manevrira, z uporabo podatkov, ki jih zabeležijo senzorji.

  Citroen-e-Berlingo-Alerte-Attention-484X650

  OPOZORILNIK NA VOZNIKOVO NEPOZORNOST

  Sistem ocenjuje stanje voznikove pozornosti prek ugotavljanja odstopanj v smeri vožnje glede na talne označbe.

  Citroen-e-Berlingo-Franchissement-Ligne-484X650

  OPOZORILNIK NENAMERNE MENJAVE VOZNEGA PASU

  Ko pri hitrosti nad 60 km/h sistem zazna nenamerno vožnjo čez neprekinjeno ali prekinjeno belo talno črto brez vklopljenega smernega kazalca na ustrezni strani, na to opozori voznika z zvokom.

  Citroen-e-Berlingo-Coffee-Break-484X650

  COFFEE BREAK ALERT

  Sistem voznika opozori, ko je čas za odmor, in sicer po dveh urah vožnje s hitrostjo več kot 65 km/h.

  connect_assist

  MY CITROËN ASSIST

  POTUJTE S POPOLNOMA UMIRJENI IN VARNO

  Da bi zagotovili svojo varnost in varnost vaših potnikov, in da boste v vožnji popolnoma sproščeni in prihranili čas, naša ponudba storitev povezljivosti vključuje Citroën Connect Assist, ki zajema:

  . Paket SOS & Asistenca - klici v sili in pomoč na cesti glede na geolokacijo,

  . Storitve na daljavo- storitev za načrtovanje rednih vzdrževanj na vašem vozilu ,

  . My Citroën - aplikacija, ki vam omogoča daljinsko upravljanje vašega vozila.*

  MY CITROËN PLAY*

  VEČ UŽITKA

  Tehnologija Mirror Screen, ki je združljiva z Apple CarPlay™ in Android Auto*, vam omogoča, da povežete svoj pametni telefon in podvojite njegov zaslon na zaslonu vozila.
  connect_play
  berlingon1_tehno_625x400

  MY CITROËN DRIVE*

  POTUJTE POPOLNOMA SPROŠČENI

  Ta 3D navigacijski sistem, omogoča interakcijo s telefonom, radiom in navigacijo. TomTom Traffic omogoča dostop do prometnih informacij v realnem času.
  Top