PREUSMERITEV SEKUND

NOVI CITROËN Ë-BERLINGO,
 100% ËLEKTRIČEN, 200% DRUŽINSKI

ZA DOBRO POČUTJE IN SVOBODO GIBANJA

Leta 1996 je Citroën ustanovil avtomobilski segment vozil za prosti čas, in s tem k sebi pritegnil številčno skupnost, ki je izjemno navezana na karakter, praktičnost in modularnost vozila Berlingo. Stranke, ki potrebujejo zelo veliko prostora visoko cenijo njegovo kompaktno zunanjost in prostorno notranjost. Zaradi tega prodajnega argumenta je Berlingo na svojem trgu še bolj privlačen, saj tovrstne ponudbe postajajo malo številčne. Prihod električne različice Berlingo predstavlja pomembno prelomnico. To je sodoben odgovor na okoljske izzive, ki zelo močno vplivajo na tovrstne oblike karoserije, in ki nagovarja kupce, ki so močno navezani na naravo, ki jim vpliv na okolje zelo veliko pomeni in ki želijo imeti čim nižje stroške. Rešitev, ki združuje prijetno s koristnim, je opremljena z najboljšo električno tehnologijo ter ponuja še bolj brezskrbno in tekočo vožnjo, poleg tega pa je ohranila čisto vse funkcionalnosti vozila Berlingo.

 

E-Berlingo-Herobanner-1250x400

100% ËLEKTRIČEN

ZA ŠE VEČ UDOBJA

E-Berlingo-Picto-Blanc-Conduite-Fluide-120x120

100% UČINKOVITA VOŽNJA

Nič vibracij, nič cukanja, nič prestavljanja za povsem tekočo vožnjo.

E-Berlingo-Picto-Blanc-Cout-Euro-120x120

NADZOROVANI STROŠKI

Nižji stroški vzdrževanja od Berlinga z notranjim zgorevanjem
E-Berlingo-Picto-Blanc-Recharge-120x120

ENOSTAVNE REŠITVE POLNJENJA

Električna različica vozila Berlingo omogoča umirjeno in brezskrbno vožnjo z električnim motorjem, ki zagotavlja do 280 km dosega (po preizkusnem postopku WLTP). 
E-Berlingo-Picto-Blanc-Zero-Emission-120x120

NIČ GRAMOV EMISIJ CO2

Neoviran dostop do območij z zakonsko predpisanimi omejitvami glede mejnih vrednosti emisij CO2

E-Berlingo-Picto-Blanc-Services-120x120

STORITVE ZA ELEKTRIČNO MOBILNOST

Nabor storitev, namenjenih električni mobilnosti za sproščena potovanja. 

ELEKTRIČEN, BREZ KOMPROMISOV

EDINSTVEN KARAKTER, PRAKTIČEN, MODULAREN IN PROSTOREN

Citroën ë-Berlingo ima vse prednosti svoje termične različice: prostornost, modularnost in uporabnost. Za dobro počutje voznika in njegovih potnikov ponuja 3 neodvisne zadnje sedeže in Modutop®. Za potovanja z družino ali prijatelji je Citroën ë-Berlingo opremljen z 18 varnostnimi tehnologijami in sistemi pomoči pri vožnji.

E-Berlingo-Sans-Compromis-1500x450

PREPOZNAVEN DIZAJN

Vozilo ë-Berlingo prepoznamo po nekaj zunanjih simbolih električnega pogona: električni pogon simbolizira monogram «ë», ki je nameščen na okrasni maski s prenovljenim logotipom dvojne puščice in pred imenom modela na prtljažnih vratih, pa tudi posebni dekorativni dodatki «Anodised Blue» na odbijačih in bočnih zaščitah Airbump®. Loputa polnilnega priključka se nahaja na mestu lopute nalivne odprtine za gorivo.

LEGENDARNO VOZILO ZA PROSTI ČAS

Citroën Berlingo je legenda med vozili za prosti čas.Citroën Berlingo ima robustno in inovativno morfologijo. Moderen in igriv model je na voljo v dveh dolžinah: standardna izvedenka M, ki v dolžino meri 4,40 m in nova izvedenka XL, ki meri 4,75 m.
Obe verziji dožine omogočata prevoz vozila do 5 ali do 7 oseb.
Prednji del Citroëna Berlinga izstopa zaradi prepoznavnih stilskih značilnosti: višji in krajši pokrov motornega prostora, prednji del v skladu z identiteto znamke Citroën in z dvonivojskim svetlobnim podpisom ter naprej pomaknjenim vetrobranskim steklom, ki nudi več prostora in svetlobe.
Obliko karoserije nadgrajujejo nosilni drogovi strešnega prtljažnika in dizajnerski elementi Airbump®, ki poudarjajo njegov robusten videz in hkrati ščitijo karoserijo.
e-ber-800x800

NOTRANJI AMBIENT

METROPOLITAN GREY

METROPOLITAN GREY

E-Berlingo-Ambiance-1500x600

SVOBODA GIBANJA V ELEKTRIČNEM NAČINU

3 NAČINI VOŽNJE

Vse je bilo premišljeno, da bi bil novi Citroën ë-Berlingo lažji za uporabo. Njegova osrednja konzola vključuje izbirnik načina vožnje med :

 • Normal v katerem imate zagotovljeno najboljše razmerje med dosegom in dinamičnimi zmogljivostmi,
 • Eco za optimalno porabo energije,
 • Power, v katerem ima prednost zmogljivost na podlagi največje moči in navora.

Elektromotor upravlja oprijem glede na izbrani način vožnje in vozne pogoje. Njegova moč 100 kW (136 KM) / 260 N.m omogoča doseganje največje hitrosti 135 km / h, ne glede na uporabljeni način.
 

E-Berlingo-Mode-de-Conduite-1500x450

E-Berlingo_Commande-de-Boite_625x400

SAMODEJNI MENJALNIK

NOVA UPRAVLJALNA ROČICA Ë-TOGGLE

Na sredinski konzoli, s funkcijsko tipkoë-Toggle upravljate nastavitve samodejnega menjalnika (R, N in D) s katerimi je možno enostavno izbrati vzvratno prestavo, prosti tek ali prestavo za vožnjo naprej. Na prestavni ročici sta dva osvetljena potisna gumba:
 • P za vklop načina Parking,
 • B za vklop načina Brake v katerem vozilo med upočasnjevanjem generira več energije.
 • ZA ŠE VEČJE UDOBJE

  ENOSTAVNO POLNJENJE IN NADZOROVANI STROŠKI

  Novi Citroën ë-Berlingo ima dve uporabni vsakdanji funkciji:
 • La odloženo polnjenje za nastavitev časovnega zamika polnjenja baterije, ko je elektrika najcenejša,
 • Le pred-nastavitev klime za programiranje klimatske naprave ali ogrevanja potniškega prostora pred odhodom, ko je vozilo še priključeno na električno omrežje. Poleg udobja, ki ga občutite ob vstopu v vozilo, je energija, ki potrebna za oskrbo, črpana neposredno iz električnega omrežja, tako, da se na ta način tudi maksimira avtonomijo vozila.


  E-Berlingo_Preconditionnement_625x400

  DOSEG, KI SPODBUJA SVOBODO GIBANJA

  Kupci vozil za prosti čas imajo raznolike potrebe po mobilnosti, ki mora ustrezati njihovim številnim dejavnostim na krajših ali daljših poteh. ë-Berlingo je nekakšen kameleon, ki se od danes do jutri ustrezno prilagodi raznim potrebam. Na ta način svojim strankam omogoča dostopiti do mestnih središč, kjer veljajo omejitve prometnega režima, ponuja pa jim tudi možnost brezskrbne vožnje za široko področje dejavnosti. Glede na profil vožnje je možno z litij-ionsko baterijo z močjo 50 kWh vozila ë-Berlingo prevoziti do 280 km(1). ë-Berlingo je pridobil najboljšo električno tehnologijo in za obe karoserijski različici ponuja enak pogonski sklop in paket baterij.

  Za zagotovitev maksimalnega dosega pogonski sklop vozila ë-Berlingo generira energijo med fazami zaviranja ali upočasnjevanja vozila. Po vklopu gumba B na sredinski konzoli se sproži pospešeno generiranje energije. Zanjo velja garancija, ki traja 8 let ali 160.000 km (za 70 % kapacitete baterije po izteku garancijske dobe).

  *Vrednost v fazi homologacije.

   

  Berlingo-Autonomie-Liberte-Logo-1500x450

  NA DOSEG VPLIVA VAŠ STIL VOŽNJE IN TUDI DRUGI DEJAVNIKI

  Vaš slog vožnje in številni drugi dejavniki vplivajo na doseg vašega novega Citroëna ë-Berlinga.

  Picto-Vitesse-747x400

  HITROST VOŽNJE

  Picto-Temperature-747x400

  GRETJE IN KLIMATIZACIJA

  Picto-Charge-Transportee-747x400

  PREVAŽANI TOVOR

  Picto-Style-de-Conduite_747x400

  VAŠ SLOG VOŽNJE

  polnjenje_1

  BELA LUČKA

  PRIPRAVLJENO NA POLNJENJE

  POLNJENJE_2

  UTRIPAJOČA ZELENA LUČKA

  POLNJENJE V TEKU

  polnjenje3

  ZELENA LUČKA

  POLNJENJE ZAKLJUČENO

  polnjenje4

  MODRA LUČKA

  ZAMIK POLNJENJA

  REŠITVE PONJENJA

  ENOSTAVNE IN PRAKTIČNE

  E-Berlingo_Solutions-Recharge_625x400

  Kupci ë-Berlinga imajo povečinoma v lasti enodružinsko hišo in torej enostaven dostop do polnjenja. Na voljo so 3 možnosti polnjenja. Vtičnica Green’Up, na kateri je možno baterijo povečinoma napolniti ponoči, tako da je vozilo pripravljeno za uporabo naslednji delovni dan.

  •  Za polnjenje na gospodinjskem priključku je potrebno uporabiti kabel načina 2 (na voljo serijsko) za uporabo na domu, delovnem mestu ali parkirišču. Ta način polnjenja je primeren za klasično gospodinjsko vtičnico 8 A ali za zmogljivejšo vtičnico 16 A (enota + vtičnica Green’Up), pri čemer se polnjenje izvede v pol krajšem času, tako da je baterija 100-odstotno napolnjena v manj kot 15 urah. 
  • Za hitro zasebno ali javno polnjenje je potrebno namestiti polnilno postajo WallBox z močjo od 3,7 do 22 kW in si priskrbeti kabel načina 3 (za doplačilo). Baterija se od 0 do 100 % napolni v 7 urah in pol (enofazni WallBox 7,4 kW) ali v 5 urah (trifazni WallBox 11kW).
  • Izjemno hitro polnjenje na javni polnilnici z močjo do 100 kW pa se lahko izvaja s kablom načina 4, ki je integriran v polnilno postajo. Baterijo s 50 kWh je tako možno napolniti do 80 % v 30 minutah. ë-Berlingo ima v svojem avtomobilskem segmentu najkrajši čas pospešenega polnjenja.

  NAMESTITEV POLNILNE POSTAJE

  Citroën je sklenil sodelovanje s podjetjem GIA SERVIS d.o.o., ki vam bo ponudilo najbolj ustrezno rešitev za montažo vaše polnilne postaje. S tem vam zagotavljamo, da bo vaša inštalacija kakovostna, cenovno ugodna in v skladu s pogoji splošne garancije vozila.
  E-Berlingo-Benefice-Electrique-625x400

  NAPREDNA TEHNOLOGIJA

  ZA BREZSKRBNO POČUTJE

  Poleg funkcijskega upravljalnika ë-Toggle za nastavitev samodejnega menjalnika in izbora načina vožnje, ima novi Citroën ë-Berlingo na voljo tudi novosti :

  • 8-palčni zaslon na dotik vozila ë-Berlingo ima v svojem meniju novo rubriko «Energija», prek katere je možno dostopiti do posebnih električnih funkcij vozila, kot je na primer pretok energije (prikazuje delovanje električnega pogonskega sklopa v realnem času skupaj z izbranim načinom vožnje, električnim motorjem in stopnjo napolnjenosti pogonske baterije), statistiko porabe (kot na primer povprečna poraba na poti izražena v kWh/100 km), ali vklop časovno zamaknjenega polnjenja in vnaprejšnje klimatiziranje
  • 10-palčno digitalno instrumentno ploščo visoke ločljivosti (serijsko od nivoja opreme Feel Pack dalje) za optimalno kakovost prikaza ter moderen in hiter prikaz koristnih informacij za pomoč pri vožnji in navigacijo. Za instrumentno ploščo si lahko voznik po svojem okusu nastavi osebno konfiguracijo zaslona in tako izpostavi navigacijo, informacije o pretoku energije ali sistem za pomoč pri vožnji.

  E-Berlingo-Technologies-Numeriques-1500x450

  interface

  VMESNIKI V PRID ELEKTRIČNEMU NAČINU

  Na zaslonu na dotik 8’’ Citroën ë-Berlinga se nahaja v meniju rubrika « Énergija », v kateri se prikazujejo podatki med vožnjo na električni načni, kot so:
 • Pretok energije ki prikazuje delovanje električnega pogona v realnem času z aktivnim načinom vožnje, elektromotorjem in nivojem napolnjenosti pogonske baterije,
 • Statistiko porabe, kot je povprečno stanje kratkega potovanja, izraženo v kWh / 100 km,
 • Aktivacijo odloženega/zamik polnjenjaali prednastavitev klimtaske naprave.
 • STORITVE V PRID ELEKTRIČNEMU VOZILU

  DA BO VAŠE ŽIVLJENJE ŠE BOLJ ENOSTAVNO

  Application-635x300

  MY CITROËN

  Z aplikacijo My Citroën lahko prek svojega telefona na daljavo*:

  • pregledate stanje napolnjenosti, dosega vašega vozila,
  • nastavite časovno zamaknjeno polnjenje,
  • nastavite vklop predhodnega toplotnega klimatiziranja, v sklopu katerega se temperatura samodejno naravna na 21 °C.

  *Funkcionalnost upravljanja na daljavo vMyCitroën aplikaciji trenutno še n na voljo.

  E-Berlingo-Free2Move-635x300

  NAČRTOVANJE DOLGE POTI

  Poiščite mrežo javnih električnih polnilnic z lokacijami po Sloveniji poskrbi za brezskrbno pot z električnim avtomobilom, kjerkoli ste.

  • Ali bom imel za svojo pot na voljo dovolj dosega?
  • Kje bom lahko na poti napolnil vozilo?

  Po zaslugi ene izmed mobilnih aplikacij si teh dveh vprašanj ne boste več zastavljali. S mobilno aplikacijo Gremo na elektriko, OneCharge ali katero drugo poljubno, poiščite lokacijo polnilnice, potrdite načrt poti in se prepustite vodenju do primernega polnilnega priključka v neposredni bližini.

  E-Berlingo-Mobility-Pass-635x300

  IMATE VPRAŠANJE GLEDE ELEKTRIČNEGA VOZILA?

  Imate vprašanja o električnem pogonu in polnjenju električnega vozila? Naprimer:

  • Kolikšno razdaljo lahko prevozite s svojim električnim vozilom?
  • Kje in kako lahko polnite svoje električno vozilo?
  • Kako je z vzdrževanjem električnega vozila?

  Citroën odgovarja. Preglejte skupek najbolj pogostih vprašanj in odgovorov.

  Top