PREUSMERITEV SEKUND

NOVI CITROËN Ë-BERLINGO,
 100% ËLEKTRIČEN, 200% DRUŽINSKI

VSESTRANSKI, PRAKTIČEN, PROSTOREN

Leta 1996 je Citroën ustanovil avtomobilski segment vozil za prosti čas, in s tem k sebi pritegnil številčno skupnost, ki je izjemno navezana na karakter, praktičnost in modularnost vozila Berlingo. Stranke, ki potrebujejo zelo veliko prostora visoko cenijo njegovo kompaktno zunanjost in prostorno notranjost. Zaradi tega prodajnega argumenta je Berlingo na svojem trgu še bolj privlačen, saj tovrstne ponudbe postajajo malo številčne. Prihod električne različice Berlingo predstavlja pomembno prelomnico. To je sodoben odgovor na okoljske izzive, ki zelo močno vplivajo na tovrstne oblike karoserije, in ki nagovarja kupce, ki so močno navezani na naravo, ki jim vpliv na okolje zelo veliko pomeni in ki želijo imeti čim nižje stroške. Rešitev, ki združuje prijetno s koristnim, je opremljena z najboljšo električno tehnologijo ter ponuja še bolj brezskrbno in tekočo vožnjo, poleg tega pa je ohranila čisto vse funkcionalnosti vozila Berlingo.

 

ELEKTRIČNI MOTOR
ELEKTRIČNI MOTOR

Akumulator Citroën ë-Berlingo Electric spodbuja svobodo gibanja zahvaljujoč svojemu dosegu do 280 km (cikel WLTP). Njegov elektromotor zagotavlja moč 100 kW, kar ustreza 136 KM, in lahko vozi s hitrostjo 130 km/h brez hrupa in tresljajev.

ODLOČEN VIDEZ
ODLOČEN VIDEZ

Novi Citroën ë-Berlingo ima z visokim, kratkim pokrovom motorja in ekspresivnim sprednjim delom dinamičen dizajn, ki ga poudarjajo strešni drogovi. Sodoben in igriv, s svojimi tekočimi linijami prinaša val svežine v segment. Enoprostorec je na voljo v 2 dolžinah, M in XL. Slednji sprejme do 7 potnikov.

OPTIMALNA MODULARNOST
OPTIMALNA MODULARNOST

Novi Citroën ë-Berlingo Electric ima vse argumente, da pritegne družine, ki uživajo v športu in prostočasnih dejavnostih na prostem. Pomični in zložljivi ločeni zadnja sedeža enake velikosti zagotavljajo izjemno modularnost. Zloženi, so popolnoma zravnani z podom prtljažnika.

POVEZLJIVOST
POVEZLJIVOST

Novi Citroën ë-Berlingo Electric je opremljen s tablico z zaslonom na dotik z 8-palčnim kapacitivnim zaslonom. Nadzira številne funkcije avtomobila, kot so pomoč pri vožnji in radio. Zahvaljujoč My Citroën Play* svoj pametni telefon in nadzorujete aplikacije, združljive z vožnjo, z zaslona na dotik popolnoma varno.

* Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

BOLJ ODLOČEN VIDEZ

VSESTRANSKI & PROSTOREN

Citroën ë-Berlingo ima z visokim, kratkim pokrovom motorja in ekspresivnim sprednjim delom dinamičen dizajn, ki ga poudarjajo strešni drogovi. Sodoben in igriv, s svojimi tekočimi linijami prinaša val svežine v segment.

Citroën ë-Berlingo Electric od spredaj, na mokri podlagi in ob sončnem zahodu

NOVI CITROËN Ë-BERLINGO ELECTRIC V VAŠI PODOBI

7 BARV KAROSERIJE

Citroën ë-Berlingo Electric z barvnim paketom Anodized Blue

Vozilo ë-Berlingo prepoznamo po nekaj zunanjih simbolih električnega pogona: električni pogon simbolizira monogram «ë», ki je nameščen na okrasni maski s prenovljenim logotipom dvojne puščice in pred imenom modela na prtljažnih vratih, pa tudi posebni dekorativni dodatki «Anodised Blue» na odbijačih in bočnih zaščitah Airbump®.

Barve Citroën ë-Berlingo Electric

Ta "električni" podpis zagotavlja popolno harmonijo s široko paleto 7 barv karoserije:  bela Banquise, peščena Sable, siva Artense, siva Platinum, polnočno modra Nuit, oker Cupitre, črna Perla Nera.

Citroën ë-Berlingo Electric na skalnati cesti

CITROËN Ë-BERLINGO S PAKETOM XTR

Citroën ë-Berlingo Electric s paketom XTR se sestoji iz:
 • Paketa oranžne barve, ki je viden na zunanjem delu, na obrobah meglenk in Airbumpov®
 • ohišja ogledal v črni barvi Onyx Black;
 • dekorativni dodatki na stenah vrat v zeleni barvi Green;
 • armaturna plošča v temno zeleni barvi Green ;
 • v notranjosti, oblazinjenje XTR Line Green z oranžno črto na sprednjih in zadnjih sedežih.

  3 NOTRANJA OBLAZINJENJA

  POTNIŠKI PROSTOR PO VAŠI IZBIRI

  Na vas je, da izberete notranje oblazinjenje po vaši izbiri.

  Za Citroën ë-Berlingo  so na voljo 3 notranjosti :

  • Oblazinjenje v tekstilu Mica Green;
  • Oblazinjenje Metropolitan Grey ;
  • Oblazinjenje Line Green (v paketu XTR). 

  PRIJAZEN NOTRANJI AMBIENT

  ZASNOVAN ZA VAŠE UDOBJE

  Citroën ë-Berlingo je bil zasnovan z iznajdljivostjo, da nudi popolno udobje v vozilu. V notranjosti, zaradi mehkih in toplih materialov nudi občutek sproščenosti, pa tudi praktičnost s svojo modularnostjo in številnimi premišljenimi prostori za shranjevanje.

  Moški zlaga zadnji sedež Citroën ë-Berlingo

  PREMIŠLJENI HRAMBNI PROSTORI

  HRAMBNI_PROSTORI

  Na sovoznikovi strani ponuja Top Box velik zaprt in hlajen prostor za shranjevanje v zgornjem delu armaturne plošče.

  HRAMBNI_PROSTORI_2

  Velikodušen, visok prostor za shranjevanje v sredinski konzoli dopolnjuje več uporabnih odlagalnih mest za vso družino. Modutop® vključuje hrambni prostor, ki je dostopen z zadnjih sedežev ali iz prtljažnika.

  sedezi

  3 PRAVI ZADNJI SEDEŽI

  V zadnjem delu novega Citroëna ë-Berlingo so vsi deležni enakega udobja, ne glede na sedež, zahvaljujoč trem posameznim sedežem enake širine.
  Nudijo tudi dovolj prostora za kolena, tako v 5- in 7-sedežni konfiguraciji ter v velikostih M in XL.
  Vsak posamezni sedež se lahko zloži prav do tal.

  DRSNA STRANSKA VRATA

  ODPIRANJE PRTLJAŽNEGA OKNA

  drsna_vrata

  Citroën ë-Berlingo ima prvovrstno dostopnost z dvemi stranskimi drsnimi vrati.

  prtljazna_vrata

  Širina prtljažnih vrat je optimizirana za čim večjo praktičnost. Za lažji dostop do prtljažnika enoprostorca je mogoče odpreti zadnje steklo.

  LEGENDARNO VOZILO ZA PROSTI ČAS

  Citroën Berlingo je legenda med vozili za prosti čas.Citroën ë-Berlingo ima robustno in inovativno morfologijo. Moderen in igriv model je na voljo v dveh dolžinah: standardna izvedenka M, ki v dolžino meri 4,40 m in nova izvedenka XL, ki meri 4,75 m.
  Obe verziji dožine omogočata prevoz vozila do 5 ali do 7 oseb.

  Prednji del Citroëna ë-Berlinga izstopa zaradi prepoznavnih stilskih značilnosti: višji in krajši pokrov motornega prostora, prednji del v skladu z identiteto znamke Citroën in z dvonivojskim svetlobnim podpisom ter naprej pomaknjenim vetrobranskim steklom, ki nudi več prostora in svetlobe.

  Obliko karoserije nadgrajujejo nosilni drogovi strešnega prtljažnika in dizajnerski elementi Airbump®, ki poudarjajo njegov robusten videz in hkrati ščitijo karoserijo.
  e-ber-800x800

  NAPREDNA TEHNOLOGIJA

  ZA BREZSKRBNO POČUTJE

  Poleg funkcijskega upravljalnika ë-Toggle za nastavitev samodejnega menjalnika in izbora načina vožnje, ima novi Citroën ë-Berlingo na voljo tudi novosti :

  • 8-palčni zaslon na dotik vozila ë-Berlingo ima v svojem meniju novo rubriko «Energija», prek katere je možno dostopiti do posebnih električnih funkcij vozila, kot je na primer pretok energije (prikazuje delovanje električnega pogonskega sklopa v realnem času skupaj z izbranim načinom vožnje, električnim motorjem in stopnjo napolnjenosti pogonske baterije), statistiko porabe (kot na primer povprečna poraba na poti izražena v kWh/100 km), ali vklop časovno zamaknjenega polnjenja in vnaprejšnje klimatiziranje
  • 10-palčno digitalno instrumentno ploščo visoke ločljivosti (serijsko od nivoja opreme Feel Pack dalje) za optimalno kakovost prikaza ter moderen in hiter prikaz koristnih informacij za pomoč pri vožnji in navigacijo. Za instrumentno ploščo si lahko voznik po svojem okusu nastavi osebno konfiguracijo zaslona in tako izpostavi navigacijo, informacije o pretoku energije ali sistem za pomoč pri vožnji.

  E-Berlingo-Technologies-Numeriques-1500x450

  TEHNOLOGIJE ZA POMOČ VOZNIKU

  VARNOST IN DOBRO POČUTJE MED VOŽNJO

  Citroen-e-Berlingo-Tete-Haute-484X650

  HEAD-UP PRIKAZOVALNIK

  Po zaslugi te opreme vozniku ni treba odmakniti pogleda s ceste, saj se mu na prosojnem zaslonu v njegovem vidnem polju projicirajo vse bistvene informacije za vožnjo.

  Citroen-e-Berlingo-Alerte-Collision-484X650

  OPOZORILO O TVEGANJU TRČENJA

  To opozorilo vam pomaga spoštovati varnostne razdalje in vas opozori, ko obstaja nevarnost trčenja.

  Citroen-e-Berlingo-Safety-Brake-484X650

  ACTIVE SAFETY BRAKE

  To je sistem za nujno zaviranje, ki zmanjša nevarnost naleta vozil. Deluje pri hitrosti 5 km/h in več, učinkuje pa z nepremičnimi ali premičnimi predmeti in s pešci. Če sistem zazna nevarnost trčenja, nanjo opozori voznika.

  Citroen-e-Berlingo-Panneaux-484X650

  PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

  Sistem prepozna prometne znake omejitve hitrosti in to informacijo prikaže vozniku na instrumentni plošči in barvnem prosojnem zaslonu za prikaz podatkov.

  Citroen-e-Berlingo-Grip-Control-484X650

  GRIP CONTROL S HILL ASSIST DESCENT

  Ta sistem optimizira oprijem prednjih koles glede na teren in ohranja vozilo pri nizki hitrosti, tudi na strmem klancu.

  Citroen-e-Berlingo-Mains-Libres-484X650

  PROSTOROČNI VSTOP IN ZAGON

  Ta funkcija samodejno zaklene in odklene vrata vozila, ko se mu voznik približuje ali od njega oddaljuje. Za to mora voznik zgolj imeti pri sebi ključ.

  Citroen-e-Berlingo-Park-Assist-484X650

  PARK ASSIST

  To je aktiven sistem za pomoč pri vzdolžnem in pravokotnem parkiranju. Na voznikovo zahtevo samodejno poišče parkirno mesto in upravlja krmilni mehanizem, s čimer poskrbi za varno parkiranje. Vozniku preostane le, da vklopi vzvratno prestavo in nato pospešuje oziroma zavira.

  Citroen-e-Berlingo-Camera-484X650

  KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO S TOP REAR VISION

  Video pomoč za izvajanje vseh manevrov pri nizki hitrosti se vklopi samodejno ob preklopu v vzvratno prestavo ali pa jo lahko ročno vklopi voznik. Na zaslonu na dotik prikaže sliko z zgornjega dela vozila ë-Berlingo in njegove okolice pod kotom 360° po zaslugi štirih kamer visoke ločljivosti.

  Citroen-e-Berlingo-Attelage-484X650

  NADZOR STABILNOSTI VLEKE

  S pomočjo delovanja ESP ta funkcija prepozna nihanje prikolice in deluje na zavorni sistem vozila, da zagotovi stabilnost na katerem koli vozilu, opremljenem z vlečno kljuko.

  Citroen-e-Berlingo-Commutation-Feux-484X650

  SAMODEJNI PREKLOP DOLGIH LUČI

  Ta sistem upravlja preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučmi glede na to, ali v prometu zazna vozila, ki vozijo nasproti oziroma nas prehitevajo. Sistem nudi optimalno osvetlitev med vožnjo ponoči.

  Citroen-e-Berlingo-Aide-Stationnement-484X650

  POMOČ PRI VZRATNEM IN BOČNEM PARKIRANJU

  Ta sistem opozori na bližino ovir, ko avtomobil manevrira, z uporabo podatkov, ki jih zabeležijo senzorji.

  Citroen-e-Berlingo-Alerte-Attention-484X650

  OPOZORILNIK NA VOZNIKOVO NEPOZORNOST

  Sistem ocenjuje stanje voznikove pozornosti prek ugotavljanja odstopanj v smeri vožnje glede na talne označbe.

  Citroen-e-Berlingo-Franchissement-Ligne-484X650

  OPOZORILNIK NENAMERNE MENJAVE VOZNEGA PASU

  Ko pri hitrosti nad 60 km/h sistem zazna nenamerno vožnjo čez neprekinjeno ali prekinjeno belo talno črto brez vklopljenega smernega kazalca na ustrezni strani, na to opozori voznika z zvokom.

  Citroen-e-Berlingo-Coffee-Break-484X650

  COFFEE BREAK ALERT

  Sistem voznika opozori, ko je čas za odmor, in sicer po dveh urah vožnje s hitrostjo več kot 65 km/h.

  ELEKTRIČNI MOTOR

  DOSEG DO 280 KM

  Citroën ë-Berlingo je opremljen z električnim motorjem s 136 KM (100 kW) in 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8. Njegova 50 kWh baterija vam omogoča doseg do 280 km (cikel WLTP) za vsa vaša dnevna potovanja, pa tudi za vaše prostočasne dejavnosti z družino ali prijatelji.

  elektricni_motor
  e-toggle

  SAMODEJNI MENJALNIK

  NOVA UPRAVLJALNA ROČICA Ë-TOGGLE

  Na sredinski konzoli, s funkcijsko tipkoë-Toggle upravljate nastavitve samodejnega menjalnika (R, N in D) s katerimi je možno enostavno izbrati vzvratno prestavo, prosti tek ali prestavo za vožnjo naprej. Na prestavni ročici sta dva osvetljena potisna gumba:
 • P za vklop načina Parking,
 • B za vklop načina Brake v katerem vozilo med upočasnjevanjem generira več energije.

  SVOBODA GIBANJA V ELEKTRIČNEM NAČINU

  3 NAČINI VOŽNJE

  Vse je bilo premišljeno, da bi bil novi Citroën ë-Berlingo lažji za uporabo. Njegova osrednja konzola vključuje izbirnik načina vožnje med :

  • Normal v katerem imate zagotovljeno najboljše razmerje med dosegom in dinamičnimi zmogljivostmi,
  • Eco za optimalno porabo energije,
  • Power, v katerem ima prednost zmogljivost na podlagi največje moči in navora.

  Elektromotor upravlja oprijem glede na izbrani način vožnje in vozne pogoje. Njegova moč 100 kW (136 KM) / 260 N.m omogoča doseganje največje hitrosti 135 km / h, ne glede na uporabljeni način.
   

  ZA ŠE VEČJE UDOBJE

  ENOSTAVNO POLNJENJE IN NADZOROVANI STROŠKI

  Novi Citroën ë-Berlingo ima dve uporabni vsakdanji funkciji:
 • La odloženo polnjenje za nastavitev časovnega zamika polnjenja baterije, ko je elektrika najcenejša,
 • Le pred-nastavitev klime za programiranje klimatske naprave ali ogrevanja potniškega prostora pred odhodom, ko je vozilo še priključeno na električno omrežje. Poleg udobja, ki ga občutite ob vstopu v vozilo, je energija, ki potrebna za oskrbo, črpana neposredno iz električnega omrežja, tako, da se na ta način tudi maksimira avtonomijo vozila.


  E-Berlingo_Preconditionnement_625x400

  DOSEG, KI SPODBUJA SVOBODO GIBANJA

  Kupci vozil za prosti čas imajo raznolike potrebe po mobilnosti, ki mora ustrezati njihovim številnim dejavnostim na krajših ali daljših poteh. ë-Berlingo je nekakšen kameleon, ki se od danes do jutri ustrezno prilagodi raznim potrebam. Na ta način svojim strankam omogoča dostopiti do mestnih središč, kjer veljajo omejitve prometnega režima, ponuja pa jim tudi možnost brezskrbne vožnje za široko področje dejavnosti. Glede na profil vožnje je možno z litij-ionsko baterijo z močjo 50 kWh vozila ë-Berlingo prevoziti do 280 km(1). ë-Berlingo je pridobil najboljšo električno tehnologijo in za obe karoserijski različici ponuja enak pogonski sklop in paket baterij.

  Za zagotovitev maksimalnega dosega pogonski sklop vozila ë-Berlingo generira energijo med fazami zaviranja ali upočasnjevanja vozila. Po vklopu gumba B na sredinski konzoli se sproži pospešeno generiranje energije. Zanjo velja garancija, ki traja 8 let ali 160.000 km. Garancija na baterijo, v primeru pravilne uporabe jamči, da stanje baterije v roku osmih let (ali do 160.000 prevoženih kilometrov, odvisno od tega, kaj nastopi prej) znaša najmanj 70 % zmogljivosti.

  *Vrednost v fazi homologacije.

   

  Berlingo-Autonomie-Liberte-Logo-1500x450

  SIMULATOR DOSEGA

  Simulirajte doseg vašega električnega ë-Berlinga glede na vašo hitrost vožnje in temperaturo.

  Omenjene številke dosega so ocenjene vrednosti zgolj informativne narave, ki se lahko razlikujejo glede na dejanske pogoje uporabe.

  REŠITVE POLNJENJA

  ENOSTAVNE IN PRAKTIČNE

  E-Berlingo_Solutions-Recharge_625x400

  Kupci ë-Berlinga imajo povečinoma v lasti enodružinsko hišo in torej enostaven dostop do polnjenja. Na voljo so 3 možnosti polnjenja. Vtičnica Green’Up, na kateri je možno baterijo povečinoma napolniti ponoči, tako da je vozilo pripravljeno za uporabo naslednji delovni dan.

  •  Za polnjenje na gospodinjskem priključku je potrebno uporabiti kabel načina 2 (na voljo serijsko) za uporabo na domu, delovnem mestu ali parkirišču. Ta način polnjenja je primeren za klasično gospodinjsko vtičnico 8 A ali za zmogljivejšo vtičnico 16 A (enota + vtičnica Green’Up), pri čemer se polnjenje izvede v pol krajšem času, tako da je baterija 100-odstotno napolnjena v manj kot 15 urah. 
  • Za hitro zasebno ali javno polnjenje je potrebno namestiti polnilno postajo WallBox z močjo od 3,7 do 22 kW in si priskrbeti kabel načina 3 (za doplačilo). Baterija se od 0 do 100 % napolni v 7 urah in pol (enofazni WallBox 7,4 kW) ali v 5 urah (trifazni WallBox 11kW).
  • Izjemno hitro polnjenje na javni polnilnici z močjo do 100 kW pa se lahko izvaja s kablom načina 4, ki je integriran v polnilno postajo. Baterijo s 50 kWh je tako možno napolniti do 80 % v 30 minutah. ë-Berlingo ima v svojem avtomobilskem segmentu najkrajši čas pospešenega polnjenja.

  NAMESTITEV POLNILNE POSTAJE

  Citroën je sklenil sodelovanje s podjetjem GIA SERVIS d.o.o., ki vam bo ponudilo najbolj ustrezno rešitev za montažo vaše polnilne postaje. S tem vam zagotavljamo, da bo vaša inštalacija kakovostna, cenovno ugodna in v skladu s pogoji splošne garancije vozila.
  E-Berlingo-Benefice-Electrique-625x400

  ČAS POLNJENJA

  Izvedite simulacijo časa polnjenja vašega vozila ë-Berlingo glede na različne razpoložljive načine polnjenja.

  STORITVE V PRID ELEKTRIČNEMU VOZILU

  DA BO VAŠE ŽIVLJENJE ŠE BOLJ ENOSTAVNO

  Citroën ë-Berlingo vam ponuja široko paleto storitev povezljivosti, ki vam olajšajo mobilnost. Združeni so okoli My Citroën Assist, My Citroën Drive* in My Citroën Play*.

   

  * Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

  connect_1
  connect_assist

  MY CITROËN ASSIST

  POTUJTE S POPOLNOMA UMIRJENI IN VARNO

  Da bi zagotovili svojo varnost in varnost vaših potnikov, in da boste v vožnji popolnoma sproščeni in prihranili čas, naša ponudba storitev povezljivosti vključuje Citroën Connect Assist, ki zajema:

  . Paket SOS & Asistenca - klici v sili in pomoč na cesti glede na geolokacijo,

  . Storitve na daljavo- storitev za načrtovanje rednih vzdrževanj na vašem vozilu ,

  . My Citroën - aplikacija, ki vam omogoča daljinsko upravljanje vašega vozila.*

  MY CITROËN PLAY*

  VEČ UŽITKA

  Tehnologija Mirror Screen, ki je združljiva z Apple CarPlay™ in Android Auto*, vam omogoča, da povežete svoj pametni telefon in podvojite njegov zaslon na zaslonu novega Citroën ë-Berlingo.
  connect_play
  connect_drive

  MY CITROËN DRIVE*

  POTUJTE POPOLNOMA SPROŠČENI

  Ta 3D navigacijski sistem, omogoča interakcijo s telefonom, radiom in navigacijo. TomTom Traffic omogoča dostop do prometnih informacij v realnem času.
  Prav tako je mogoče poznati lokacijo bencinskih servisov in parkirišč na vaši poti.*
  Top