PREUSMERITEV SEKUND

NAJBOLJ POSEBEN, UDOBEN IN VSESTRANSKI SUV

  

Novi SUV Citroën C3 Aircross izraža svoje značajske lastnosti prek povsem prenovljenega in mogočnejšega prednjega dela. Odslej ponuja še več možnosti za individualizacijo podobe, saj so v ponudbi nove barve karoserije, 67 barvnih kombinacij, novi dekorativni dodatki za zadnjo vogalno steno, barvni paketi in lita platišča. Zanj so zdaj na voljo tudi sedeži Advanced Comfort, ki so bili vpeljani z vozilom SUV Citroën C5 Aircross, ponuja novi 9-palčni zaslon na dotik, še vedno pa je opremljen z vsemi petimi tehnologijami za vzpostavitev povezave in dvanajstimi sistemi za pomoč pri vožnji.  

BOLJ IZRAZNA OBLIKOVNA ZASNOVA

New SUV Citroën C3 Aircross

Izrazen prednji del novega vozila Citroën SUV C3 Aircross je bil povsem prenovljen, tako da je videti bolj mogočen in predstavlja nov svetlobni podpis znamke Citroën, je bil prvič vpeljan z novim vozilom Citroën C3 leta 2020. Kromani logotip dvojne puščice se je razširil v smeri prednjih žarometov na diode LED, ki zagotavljajo boljšo preglednost in več varnosti. Novi Citroën SUV C3 Aircross je pridobil tudi novo okrasno rešetko z inovativnim geometrijskim motivom in novim zaključnim elementom srebrno sive barve z barvitimi vstavki.

C3AIR_Perso

70 BARVNIH KOMBINACIJ

Za zunanje površine je na voljo več možnosti za individualizacijo podobe, saj je v ponudbi kar 70 različnih kombinacij, ki jih je možno sestaviti iz 7 barv karoserije, 4 barvnih paketov in 2 barv strehe. Za zadnje vogalno steklo so na voljo 3 nove animacije v povezavi z barvnimi paketi:

• Freeglass Orange za barvni paket Anodised Orange,

• Freeglass White za barvni paket White,

• Chrome in glass z učinkom naoknic za barvna paketa Shiny Black in Anodised Dark Blue.

INDIVIDUALIZACIJA PODOBE SEGA TUDI V NOTRANJOST

4 AMBIENTI NOTRANJOSTI

New SUV Citroën C3 Aircross - Ambiance Serie

SERIJSKA KOMBINACIJA NOTRANJOSTI

Oblazinjenje sedežev v sivi barvi in dekorativni dodatki na armaturni plošči v teksturirano sivi barvi.

New SUV Citroën C3 Aicross Ambiance Urban Blue

KOMBINACIJA NOTRANJOSTI URBAN BLUE

 Tekstilna obloga in material TEP modre barve, okrasni trak na zgornjem delu naslonjal, ki ga krasi motiv dvojne puščice in okrasna letev armaturne plošče v materialu TEP modre barve.

New SUV Citroën C3 Aircross Ambiance Metropolitan Graphite

KOMBINACIJA NOTRANJOSTI METROPOLITAN GRAPHITE

Material TEP črne barve s tkanino patinasto sive barve v kombinaciji z okrasnim trakom na zgornjem delu naslonjal v videzu svetlega teksturiranega lesa in okrasno letvijo armaturne plošče iz tekstila patinasto sive barve.

New SUV Citroën C3 Aircross Ambiance Hype Grey

KOMBINACIJA NOTRANJOSTI HYPE GREY

Usnje sive barve in material TEP črne barve, okrasna letev armaturne plošče v materialu TEP sive barve, okrasni trakovi na zgornjem delu naslonjal, na katerih je povzet motiv dvojne puščice in ki jih krasijo šivi v vzorcu dvojne puščice.

SEDEŽI ADVANCED COMFORT

TAKO KOT DOMA

New SUV Citroën C3 Aircross sièges

Poleg vzmetenja, ki omogoča neprimerljivo mehkobo vožnje, novi Citroën SUV C3 Aircross ponuja tudi obilo udobja v vožnji po zaslugi novih sedežev Advanced Comfort, ki so na voljo s kombinacijami notranjosti Urban Blue, Metropolitan Graphite in Hype Grey. Po zaslugi 15 mm debelejše zgornje obloge iz penaste gume so na dotik in tudi prvi pogled udobnejši. Telesu zagotavljajo udobno podporo in oporo zlasti na daljših poteh, saj so opremljeni z dodatno penasto gumo dvojne gostote.

BIVALNO UDOBJE, MODULARNOST, OSVETLJENOST

New SUV Citroën C3 Aicross - Habitabilite

Novi  Citroën SUV C3 Aircross se ponaša z neprimerljivim bivalnim udobjem, ki smo ga zasnovali za čisto vse potnike. Ponuja namreč veliko prostora v predelu nog na zadnjih sedežih in obilo prostora nad glavami potnikov.


Omogoča tudi neprimerljivo modularnost s sedežno klopjo, ki ima dva popolnoma ločena dela, sedež prednjega sopotnika pa je možno preklopiti v mizico, s čimer pridobimo kar 2,40 metra dolgo površino za prevoz tovora. Njegovo prostornino prtljažnika je možno s 410 litrov povečati na 520 litrov, ko je zadnja sedežna klop pomaknjena do konca naprej, če pa naslonjala sedežne klopi preklopimo, prostornina naraste na 1289 litrov. Panoramska streha nudi izjemno osvetljenost, na sredini pa ima sredinsko konzolo v velikim odlagalnim mestom, do katerega je možno dostopiti tako s prednjih kot zadnjih sedežev, zapreti pa ga je možno z drsnim rolojem.

12 TEHNOLOGIJ ZA POMOČ PRI VOŽNJI

Novi  Citroën SUV C3 Aircross ponuja 12 tehnologij za varnost in udobje v notranjosti, med katerimi sta zlasti sistem Grip Control s funkcijo za pomoč pri spustu po strmini (Hill Assist Descent) in barvni prosojni zaslon za prikaz podatkov v višini oči, po zaslugi katerega se vse koristne informacije prikazujejo v voznikovem vidnem polju.  

C3air_adas1

HEAD-UP PRIKAZOVALNIK

Po zaslugi te opreme vozniku ni treba odmakniti pogleda s ceste, saj se mu na prosojnem zaslonu v njegovem vidnem polju projicirajo vse bistvene informacije za vožnjo.

C3air_adas2

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Sistem prepozna prometne znake omejitve hitrosti in to informacijo prikaže vozniku na instrumentni plošči in barvnem prosojnem zaslonu za prikaz podatkov.

C3air_adas3

ACTIVE SAFETY BRAKE

To je sistem za nujno zaviranje, ki zmanjša nevarnost naleta vozil. Deluje pri hitrosti 5 km/h in več, učinkuje pa z nepremičnimi ali premičnimi predmeti in s pešci. Če sistem zazna nevarnost trčenja, nanjo opozori voznika.

C3air_adas4

SAMODEJNI PREKLOP DOLGIH LUČI

Ta funkcija upravlja preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučmi glede na to, ali v prometu zazna druga vozila.

C3air_adas5

OPOZORILNIK NENAMERNE MENJAVE VOZNEGA PASU

Ko pri hitrosti nad 60 km/h sistem zazna nenamerno vožnjo čez neprekinjeno ali prekinjeno belo talno črto brez vklopljenega smernega kazalca na ustrezni strani, na to opozori voznika z zvokom

C3air_adas6

SISTEM ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

Sistem, ki je zelo v pomoč med vožnjo po hitri cesti in avtocesti, vozniku sporoča prisotnost vozila v mrtvih kotih z oranžno lučko, ki zasveti v kotu zunanjega vzvratnega ogledala

C3air_adas7

OPOZORILNIK NA VOZNIKOVO NEPOZORNOST

Sistem ocenjuje stanje voznikove pozornosti prek ugotavljanja odstopanj v smeri vožnje glede na talne označbe.

C3air_adas8

PARK ASSIST

To je aktiven sistem za pomoč pri vzdolžnem in pravokotnem parkiranju. Na voznikovo zahtevo samodejno poišče parkirno mesto in upravlja krmilni mehanizem

C3air_adas9

COFFEE BREAK ALERT

Sistem voznika opozori, ko je čas za odmor, in sicer po dveh urah vožnje s hitrostjo več kot 65 km/h.

C3air_adas10

TOP REAR VISION KAMERA

Ob preklopu v vzvratno prestavo kamera prikaže na 9-palčnem zaslonu na dotik sliko območja za vozilom, na kateri so navedene barvne oznake, ki prikazujejo oddaljenost od morebitnih ovir

C3air_adas11

PROSTOROČNI DOSTOP IN ZAGON

Sistem omogoča, da lahko svoje vozilo zaklenete, odklenete in zaženete, tako da ključ ves čas obdržite pri sebi. Avtomobil prepozna svojega voznika, čim se mu približa

C3air_adas12

POMOČ PRI SPELJEVANJU V KLANEC

Sistem preprečuje neželeno premikanje vozila na klancu, ko voznik spusti zavorni pedal. Sistem za pomoč pri speljevanju navkreber deluje na klancih z naklonom nad 3 %, kjer zadrži vozilo na mestu za približno dve sekundi.

NOVI 9-PALČNI ZASLON NA DOTIK

New SUV Citroën C3 Aircross - Ecran_tactile 9

Novi  Citroën SUV C3 Aircross je opremljen tudi z novim 9-palčnim zaslonom, ki pri uporabi zagotavlja več ergonomije in je bolj priročen.

5 TEHNOLOGIJ POVEZLJIVOSTI

New SUV Citroën C3 Aircross Technologies

Novi  Citroën SUV C3 Aircross je lahko opremljen tudi s površino za brezžično polnjenje pametnega telefona. Do aplikacij na vašem pametnem telefonu lahko dostopate na zaslonu na dotik po zaslugi funkcije Mirror Screen*, ki je združljiva s protokoloma Android Auto* in Apple Car Play™. Zanj sta na voljo tudi navigacijski sistem Connect Nav* nove generacije in Citroën Connect Box, ki v primeru okvare ali prometne nesreče omogoča vozniku, da s pomočjo te storitve vzpostavi povezavo s specializirano službo za pomoč.

 

* Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

4 MOTORJI*

New SUV Citroën C3 Aircross - Motorisation

Paleta varčnih in učinkovitih motorjev najnovejše generacije se ponaša z vrhunsko tehnologijo in vam hkrati obljublja, da vas bo popeljala novim pustolovščinam naproti. Za tega SUV-ja so na voljo bencinski motorji PureTech (110 in 130) in dizelski motorji BlueHDi (110 in 120).
Skupaj z motorjema PureTech 110 S&S in BlueHDi 110 S&S je na voljo 6-stopenjski ročni menjalnik, za vozila z bencinskim motorjem PureTech 130 S&S in dizelskim motorjem BlueHDi 120S&S pa je v ponudbi samodejni menjalnik EAT6.

 

*Ponudba in izbor motorjev odvisna od posamezne države.

 

Top