PREUSMERITEV SEKUND

VZMETENJE IN AMORTIZERJI

Da boste lahko med vožnjo izkusili neprimerljive občutke, vam znamka Citroën priporoča, da redno nadzorujete stanje vaših amortizerjev.
Naravna starostna obraba ima lahko neugodne posledice za vaše udobje in zlasti za vašo varnost.

VZMETENJE ZA UDOBNO SEDENJE

630x355-7DecMatrice_ForfaitSuspensionsAmortisseurs_FR2

Amortizerji vašega vozila se postopoma obrabljajo. Kot voznik nezavedno prilagajate svoj stil vožnje tej obrabi. Vendar pa ima ta neopazna obraba neugodne posledice tako na vaše udobje kot tudi vašo varnost.


Obrabljeni amortizerji vplivajo na:

  • Lego vozila na cesti: izguba oprijema med zavijanjem, izguba krmilne moči in večja nevarnost za splavanje.
  • Zaviranje: nevarno povečanje zavorne razdalje: 2,60 m pri 50 km/h (širina prehoda za pešce) in do 6 m v dežju (enako kot pri vozilu, ki je opremljeno s sistemom ABS).
  • Splošno stanje vozila: prezgodnja obraba številnih delov, še posebej pnevmatik, ki se obrabijo 25 % hitreje, že zgolj če so amortizerji obrabljeni do 50 %.
  • Udobje voznika in potnikov med vožnjo: nagibanje naprej med zaviranjem, nagibanje nazaj med pospeševanjem in izrazito nihanje v ovinkih.

Amortizerji v dobrem stanju pripomorejo k bolj stabilni legi vašega vozila na cesti in zagotavljajo bolj učinkovito zaviranje.

Amortizerji vašega vozila se postopoma obrabljajo. Kot voznik nezavedno prilagajate svoj stil vožnje tej obrabi. Vendar pa ima ta neopazna obraba neugodne posledice tako na vaše udobje kot tudi vašo varnost.Vzdrževanje vključuje:
 

  • Menjava 2 prednjih in zadnjih amortizerjev
  • Delovne ure za namestitev opreme
  • Citroënove vizualne kontrole* vključno s poročilom o opravljenih posegih

 


* Vizualne kontrole, ki so odvisne od opreme vozila, so vključene, vendar ne nadomeščajo obveznega tehničnega pregleda.

Storitev z originalnimi nadomestnimi deli Citroën

S storitvami, ki zajemajo originalne nadomestne dele Citroën, ste lahko glede vzdrževanja vašega vozila brez skrbi zlasti pri servisnem pregledu.
Originalni deli Citroën imajo iste specifikacije glede kakovosti, zanesljivosti in dolžine življenjske dobe kot deli, s katerimi je vaše vozilo opremljeno ob izhodu iz tovarne.
Ne glede na starost vašega vozila vam nudimo servisne storitve in originalne rezervne dele z 1-letno garancijo.

Top