PREUSMERITEV SEKUND

FRANKFURT 2015: TRI SVETOVNE PREMIERE ZNAMKE DS

Znamka DS bo imela na Frankfurtskem avtomobilskem salonu v rokah dirigentsko palico prireditve, saj bo premierno na svetu predstavila kar tri svoje novosti: novi DS 4 in DS 4 Crossback, DSV-01 in še eno velikansko presenečenje, ki ga bo razkrila na novinarski konferenci v torek, 15. septembra ob 15. uri. Vabimo vas v paviljon 8 razstavišča v Frankfurtu od 17. septembra dalje.

Znamka DS vas na 66. izdaji mednarodnega avtomobilskega salona v Frankfurtu pričakuje na prizorišču, prežetem z eleganco, francoskim znanjem, tehnologijami in avantgardnostjo. Ob tej priložnosti bo prvič na svetu predstavila novi vozili DS 4 in DS 4 Crossback, dirkalnik formule E z oznako DSV-01 na 100 % električni pogon in še razstavni model, ki bo razodet v torek, 15. septembra 2015 ob 15. uri.

NOVI DS 4 IN DS 4 CROSSBACK, EN MODEL, DVE KAROSERIJSKI RAZLIČICI

Ob svojem prihodu na trg leta 2011 je DS 4 kot edinstven izdelek dosegel prestižna naslova "Najlepši avto leta" ter "Najlepša notranjost" na mednarodnem festivalu avtomobilov, kar želi tudi ostati z dvema različnima, a dopolnjujočima si različicama: novi DS 4, razkošna, dinamična in prefinjena limuzina, ter DS 4 Crossback, ki nastopa kot "prefinjen pustolovec" zavoljo 30 mm višjega podvozja, velikih črnih koles ter specifičnih pustolovskih karoserijskih elementov (okrasni elementi blatnikov, spojlerji in strešni prtljažni drogovi).

Novi DS 4 in DS 4 Crossback do potankosti poosebljata vozila DS:

  • močno poudarjena identiteta zavoljo novega prednjega dela (maska DS Wings, ki je neposredno nastala iz konceptnega vozila Numéro 9 ter novi žarometi DS LED VISION),
  • napredna tehnologija s ponudbo povezljivosti DS CONNECT, vključno s protokolom CarPlay®, ki prihaja na trg z novima DS 4 in DS 4 Crossback,
  • zmogljivi motorji do 210 KM in z emisijami CO2 med 97 g/km in 138 g/km,
  • ter končno prefinjenost armaturne plošče in oblog vrat v napa usnju in sedeži iz polanilinskega usnja kakovosti "paščka zapestne ure", kar vse predstavlja edinstvene lastnosti znamke DS.

Z novima DS 4 in DS 4 Crossback znamka DS začenja svoj naskok na tržni razred razkošnih kompaktnih limuzin.

Novi DS 4: prefinjen in edinstven po oblikovanju po meri, slogu in dinamičnosti

Novi DS 4 ima edinstveno obliko, mehke izklesane in elegantne linije s kromanimi elementi na karoseriji (okrasna maska ter prednji in zadnji odbijač, bočne letve, obrobe stekel …). Z novo višino podvozja in stabilnejšo lego na cesti, k čemur še pripomorejo široka kolesa na skrajnih štirih vogalih ter z izjemnim slogom (diamantna obdelava), ima novi DS 4 vse lastnosti razkošne limuzine in zagotavlja doživljanje močnih občutkov in užitke pri vožnji.

Značilnost vseh vozil DS je oblikovanje po meri. Slednje je prisotno že pri vozilu DS 3 in še bolj poudarjeno pri novem DS 4. Na voljo so streha in spojlerji v štirih barvah (črna perla nera, whisper, modra virtuel, oranžna tourmaline) ter možnost kombinacije z usklajenimi dekorativnimi dodatki: zunanja ogledala in okrasni kolesni pokrovi, kar daje novemu DS 4 lastno vizijo dvobarvne izvedbe. To za kupca pomeni nič manj kot 38 možnih kombinacij, od barve strehe do karoserije (štiri nove barve: modra encre, oranžna tourmaline, siva artense in rdeča rubis). Po zaslugi te edinstvene ponudbe v razredu kompaktnih razkošnih limuzin si lahko kupec kroji vozilo po svoji meri ter ga uskladi s svojo osebnostjo in slogom.

DS 4 Crossback: po duhu prefinjen pustolovec, večnamenski in izrazen

Po zasnovi in dizajnu večnamenski DS 4 Crossback je zasnovan za kupce v iskanju obljubljene pustolovščine skozi mesto in izven njega. To vozilo poudarja svoj status "prefinjenega pustolovca" skozi močne slogovne elemente: povišano podvozje za 30 mm, velika črna kolesa, okrasni elementi blatnikov, črn prednji del in spojlerji, specifični strešni prtljažni drogovi v sivi barvi, vidljivost navzgor zavoljo panoramskega vetrobranskega stekla (45°), črna zunanja ogledala, specifični pragovi vrat, preproge. Lesketajoče in izrazne barve (turmalinsko oranžna) vozila DS 4 Crossback vnašajo alternativo klasičnim limuzinam tega razreda.

Z novima DS 4 in DS 4 Crossback je znamka DS uspela doseči novo raven na področju povezljivosti.

Kot velika novost sta novi DS 4 in DS 4 Crossback prvi vozili znamke DS (in celo prvi vozili skupine PSA), ki imata protokol CarPlay®, združljiv z najnovejšimi napravami Apple iPhone.

Po zaslugi novega 7-palčnega zaslona na dotik v barvah in najnovejših inovacij skupine PSA s področja uporabniških vmesnikov je vožnja z novima DS 4 in DS 4 Crossback vedno bolj visokotehnološka. Zaslon najnovejše generacije nudi olajšan dostop k vsem funkcijam vozila, predvsem pa omogoča New Mirror Screen, torej podvojitev prikaza s pametnega telefona (Android in IOS) na zaslonu instrumentne plošče. Ker je po meri, lahko kupec kadarkoli in povsem varno uporabi določene lastne aplikacije. Kot primer naj navedemo, da je v vozilu DS možno pisati kratka sporočila z glasovnimi ukazi.

DSV-01, FORMULA MOŠTVA DS VIRGIN RACING

Na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu se nam bo prvič uradno predstavila formula E moštva DS Virgin Racing, DSV-01, preden se bo 17. oktobra 2015 podala na startno linijo naslednje sezone svetovnega prvenstva formule E v Pekingu.

Dirkalnik enosed na 100 % električni pogon DSV-01 je bil razvit v partnerskem sodelovanju med znamkama Virgin Racing, ki je že vključena v svetovno prvenstvo formule E, in DS. Ob tej priložnosti je znamka DS ustanovila oddelek za avtomobilski šport DS Performance, ki ga vodi Yves Matton. Inženirji oddelka DS Performance, ki je bil ustanovljen pred nekaj tedni, so razvili pogonski sklop (električni motor / menjalnik / nadzorna enota) dirkalnika DSV-01. Zasnovali so tudi njegov hladilni sistem, zadnje vzmetenje in prenosnik moči. Sistem za upravljanje motorja pa so dodelali v sodelovanju s proizvajalcem Magnetti Marelli. DS Performance je več kot le laboratorij za raziskave in razvoj, je tudi razstavna vitrina tehnološkega znanja in avantgardnega duha znamke DS.

DS Perfomance bo spremljal ekipo DS Virgin Racing skozi celotno sezono, da bosta voznika Sam Bird in Jean-Eric Vergne iz svojih dirkalnikov lahko potegnila najboljše.

Top